soiramk Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 Μια χαζή ίσως ερώτηση. Υπάρχει καλώδιο IDE μονό? Δλδ να έχει μόνο ένα βύσμα(εκτός απο αυτό που μπαίνει στη MoBo) για να συνδέσω μόνο έναν δίσκο IDE?
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 Moderators Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 Οχι δεν υπαρχει, αλλα μπορεις να συνδεσεις μονο εναν δισκο και σε αυτα με τις 2 υποδοχες, αφηνοντας τη μια κενη.
antonl Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 Δε νομίζω. Τουλάχιστον απ όσο έχω δει κι από όσο είδα εδώ. Δε σε βολεύει να δέσεις/τυλίξεις κάπως την υπόλοιπη καλωδιοταινία που δε χρειάζεσαι; Έστω κάτι τέτοιο που "μαζεύει" απ ό,τι λέει; Δεν ξέρω αν θα υπάρχει πρόβλημα αν κόψεις το δεύτερο βύσμα Ντροπή μου για το link. Δεν το ξανακάνω
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 Moderators Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 Τα συγκεκριμενα της Ryan οντως μαζευουν (εχουν ετσι κι αλλιως μικρη αποσταση τα 2 βισματα), αλλα δε προτεινεται καλωδιο IDE των 30cm, αντιθετα απο 45cm και πανω ειναι ο,τι πρεπει, οπως π.χ. αυτο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.809560
PCharon Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 Μπορείς να το κόψεις άφοβα και να το κάνεις μονό όπως λες.
dhmak Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 Γειά χαρά σε όλους, Θα ήθελα την βοήθειά σας, πώς μπορώ να συνδέσω τον WESTERN DIGITAL WD2500BEVE HDD 2.5'' 250GB ATA στο IDE Controler της P5B
antonl Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 [offtopic] Γειά χαρά σε όλους, Θα ήθελα την βοήθειά σας, πώς μπορώ να συνδέσω τον WESTERN DIGITAL WD2500BEVE HDD 2.5'' 250GB ATA στο IDE Controler της P5B Φαντάζομαι με κάτι τέτοιο θα σαι οκ. [/offtopic]
soiramk Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 OK παιδιά!! Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Είναι σίγουρο οτι άμα κόψω το καλώδιο απο το βύσμα του slave κ πάνω(γιατί μόνο έτσι φαντάζομαι γίνεται) θα λειτουργεί κανονικά με έναν δίσκο συνδεδεμένο στο slave? @GeorgeMan: Tους Ryan τους είχα δει κ εγώ αλλά γιατί λες οτι δε προτεινεται καλωδιο IDE των 30cm?
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 Moderators Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 Γιατι ναι μεν ειναι περισσοτερο μαλιτζεβελο το ide καλωδιο απο το να ειχες ολοκληρη τη καλοδιοταινια, αλλα αν π.χ. θες να συνδεσεις καποια οπτικη συσκευη (πανω πανω στο case) και η μητρικη σου εχει αρκετα κατω τη θυρα, εκτος του οτι μαλλον δε θα φτανει, και να φτασει δε θα μπορεις να κουμανταρεις το καλωδιο προκειμενου να κανεις χωρο για καλυτερη ροη αερα μεσα στο κουτι, ενω στο πιο μακρυ καλωδιο λες "τι? περισσευει?" και τσουπ το χωνεις απο πισω
antonl Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 OK παιδιά!! Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Είναι σίγουρο οτι άμα κόψω το καλώδιο απο το βύσμα του slave κ πάνω(γιατί μόνο έτσι φαντάζομαι γίνεται) θα λειτουργεί κανονικά με έναν δίσκο συνδεδεμένο στο slave? @GeorgeMan: Tους Ryan τους είχα δει κ εγώ αλλά γιατί λες οτι δε προτεινεται καλωδιο IDE των 30cm? Θα τον ορίσεις απ το BIOS σαν master και θα βάλεις το jumperάκι του στην αντίστοιχη θέση. Φαντάζομαι ο GeorgeMan το λέει αυτό για την περίπτωση που τα 30cm είναι λίγα για να καλύψουν την απόσταση IDE-controller <-> HDD. edit: @GeorgeMan 1-1
soiramk Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 Εντάξει παιδιά! Σας ευχαριστώ! Μόλις το δοκιμάσω ή το κόψιμο ή το ryan θα γράψω τα αποτελέσματα.
washcloud Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 ...δεν καταλαβαίνω γιατί ακριβώς το θέλεις με μόνο ένα κονέκτορα, αλλά αν δεν είναι θέμα παραπανίσιου μήκους που σ' ενοχλεί, προτείνω αντί να το κόψεις απλά να ξεκουμπώσεις τον ενδιάμεσο κονέκτορα. Θα έχει έτσι και λιγότερες πιθανότητες να ακουμπήσει κάτι σε γυμνό καλώδιο (αν και ούτως ή άλλως καλό είναι να καλύψεις με ταινία είτε κομμένο μέρος, είτε "ξεκουμπωμένο"...)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.