Zaylen Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 Γεια σε όλους, όπως βλέπετε είμαι καινούριος εδώ, και όπως διακρίνω είσται μια απίστευτη μεγάλη ελληνική κοινότητα.. Πολύ καλή δουλειά guys. Anyway ας περάσω στο θέμα.. Έχω ένα pc 3 Χρονια τώρα, του έκανα μια μικρό αναβάθμιση (τροφοδοτικό, κάρτα γραφικών, ram) πριν 4 μήνες. Το pc λοιπόν από όσο το θυμάμαι εγώ (ενός τον τελευταίο έναν χρόνο γιατί πιο παλιά δεν πρόσεξα) κάνει πολύ θόρυβο όταν λειτουργεί.. και γενικά όταν παίζω παιχνίδια.. στην αρχή νόμιζα ότι θα φταίει το τροφοδοτικό αλλα αφού το άλλαξα ο θόρυβος δεν λέει να σταματήσει.. Tο θέμα που με τσαντίζει είναι ότι για παράδειγμα θέλω ένα βραδυ να κατεβάσω κάτι αλλα αν αφήσω ανοιχτό το pc δεν θα μπορέσω να κοιμηθώ.. Ή μερικές φορες ενώ διαβάζω έχω ανοιχτό το pc και ο ήχος είναι πολύ "σπαστικός" που μου αποσπά την προσοχή.Πριν λίγο κατέβασα το speedfun που μου είπε ένας φίλος και κοίταξα την θερμοκρασία του pc όταν τίποτα δεν ήταν ανοιχτό (εκτος από σκύρε, xfire) ούτε καν antivirus. Τώρα δεν ξέρω για να δω τι γίνετε αλλα θα σας δώσω "φορογραφια" να μου πείτε εσείς πως σας φαίνονται οι θερμοκρασίες. [Photo]. Tώρα θα ήθελα να ξέρω πως μπορώ να μειώσω τον ήχο? Να αγοράσω υδρόψυξη? ανεμιστηράκια? Σας παρακαλώ αν γίνετε να με κατευθύνεται σε κάποια προϊόντα από το κατάστημα e-shop η από το πλαίσιο. Ελπίζω να πάρω απάντηση σύντομα. Thanks εκ τον προτερων. - Αλέξανδρος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 Moderators Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 Θορυβο προκαλουν τα κινουμενα μερη του υπολογιστη, δηλαδη οι ανεμιστηρες. Πρεπει να ανοιξεις το κουτι την ωρα που δουλευει ο υπολογιστης και ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ να σταματησεις για λιγα δευτερολεπτα εναν εναν τους ανεμιστηρες βαζοντας αντισταση στο κεντρο τους (και οχι με στυλο να πας να τους σταματησεις απο τα 'φτερα' τους, οπως μου ειπε ενα αλλο παιδι εδω περα ). Ετσι θα καταλαβεις ποιος κανει τον 'πολυ' θορυβο και θα μας πεις ποιος ειναι ετσι ωστε να σου προτεινουμε λυση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zaylen Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 Ευχαριστώ για την απάντηση, okay θα το δοκιμάσω και θα ξαναποστάρω με τα αποτελέσματα.. EDIT: Ξέχασα να σε ρωτήσω, την θερμοκρασία του PC πος σου φαινετε? ενοώ ειναι καλή η υπερφορτομένη? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 Moderators Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 Λιγο αυξημενη του επεξεργαστη, αλλα καλυτερα βαλε το προγραμμα Everest να δουμε σωστα απο ποια μερη ειναι οι θερμοκρασιες γιατι τα temp 1,2,3 δε μου λενε κατι... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
antonl Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 Βασικά το speedfan κάτι δε λέει καλά, πχ η +12V δίνει 4V; Δε μπορεί. Τι επεξεργαστή έχεις; Αν είναι σε idle κι έχει 57C, ίσως θα μπορούσε να ναι λίγο χαμηλότερη η θερμοκρασία. Κατά τ άλλα όπως στα πε ο GeorgeMan (fans σε cpu, vga, psu, case). "Φορογραφία"; Καλωσόρισες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zaylen Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 Το έκανα δοκίμασα τους ανεμιστήρες. τον ανεμιστήρα του επεξεργαστή όμως πως θα τον σταματίσω? αφου στην μέση εχει το λογότυπο τις Intel πανω σε ενα πλαστικό για να το προστατευει.. αλλα απο ότι κατάλαβα (ακουστική) πρέπει να ειναι το ανεμιστηράκι του τροφοδοτικού το κάτω οχι αυτό απο πίσω, αν και το τροφοδοτικό το άλλαξα πριν 4 μήνες πρέπει να μην ήταν κακής ποιότητας.. σωστά? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
antonl Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 Η ηλικία του τροφοδοτικού δεν είναι απόλυτο κριτήριο για με την ποιότητα και τον θόρυβο του. Αν δοκιμάσεις να τα σταματήσεις όλα ένα-ένα κι ο συγκεκριμένος θόρυβος παραμένει, προφανώς αυτός προέρχεται απ το τροφοδοτικό. Δηλ. μένει να δεις πώς θα σταματήσεις αυτό του επεξεργαστή... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 Moderators Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 Μαλλον τον πολυ θορυβο κανει το ανεμιστηρακι του επεξεργαστη (χωρις να αποκλειεται και του τροφοδοτικου). Κλεισε το pc, βαλε ενα μολυβακι να κραταει το ανεμιστηρι του επεξεργαστη ΠΡΙΝ ξεκινησει και ανοιξε το. Περιμενε μερικα sec να παρουν τις φουλ στροφες τα αλλα ανεμιστηρια, αφησε το και συγκρινε τη διαφορά. Ποιο τροφοδοτικο εχεις? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zaylen Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 No clue για την μάρκα του τροφοδοτικού αλλά ειναι 450 watt και το είχα πάρει γύρω στα 50 ευρώ νομίζω.. μου το είχε βάλει τεχνικός. θα τσεκάρο μηπως έχει την μαρκα του τροφοδοτικου πάνω στο τροφοδοτικο και θα κανω αυτο που είπες με το ανεμηστιράκι του επεξεργαστη. Σε 10' θα σας πώ τα αποτελέσματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
oneofthem Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 και κοίτα μήπως έχει και κανένα μικρό ανεμιστηράκι πουθενά πάνω στη μητρική μιας και είναι παλιότερο το μηχάνημα αν έχει τέτοιο αυτό θα κάνει το θόρυβο αλλιώς κάνε όπως σου είπε ο georgeman Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.