scarfacejm3 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 1.Οι ταινίες μου από το σκληρό εξωτ. δίσκο όταν οταν τις βάζω στο iMac δεν παίζουν να τις αντιγράψω το κατάφερα - οταν ομως δεν είναι ενσωματωμένοι οι υπότιτλοι βγαίνουν κινάζικα στο home dvd 2. οσο αναφορά τα προγραμματα που θέλω να εγκαταστήσω είναι δύσκολα στην εφαρμογή τους και ποια ειναι αυτά τα οποία είναι χρήσιμα - και ποιος είναι ο σωστός ο τρόπος
Snolly Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 Φίλε χωρίς να θέλω να σε προσβάλω, δεν βγάζουν νόημα αυτά που γράφεις. Πες μας ακριβώς τι κάνεις και που σου παρουσιάζεται πρόβλημα.
kinq1 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 1.Οι ταινίες μου από το σκληρό εξωτ. δίσκο όταν οταν τις βάζω στο iMac δεν παίζουν να τις αντιγράψω το κατάφερα - οταν ομως δεν είναι ενσωματωμένοι οι υπότιτλοι βγαίνουν κινάζικα στο home dvd 2. οσο αναφορά τα προγραμματα που θέλω να εγκαταστήσω είναι δύσκολα στην εφαρμογή τους και ποια ειναι αυτά τα οποία είναι χρήσιμα - και ποιος είναι ο σωστός ο τρόπος 1. ??? το πρώτο σκέλος της ερώτησης δεν το κατάλαβα, αν εννοείς ότι οι ταινίες δεν παίζουν από τον εξωτερικό σκληρό αλλά παίζουν όταν τις αντιγράψεις στο σκληρό του mac, δεν γνωρίζω, όσο για το δεύτερο, μήπως φταίει το home dvd (δηλ. δεν έχει ελληνικές γραμματοσειρές μέσα)? 2. κάθε πρόγραμμα έχει δικό του τρόπο εγκατάστασης, τα μεγάλα προγράμματα πχ office, adobe, corel έχουν πρόγραμμα εγκατάστασης σαν το setup των windows, αλλά τα περισσότερα εγκαθίστανται σέρνοντας το εικονίδιό τους στο φάκελο ''Applications'' (οχι το .dmg, το αρχείο που βρίσκεται μέσα στο εικονικό δισκο που φτιάχνει το .dmg)
scarfacejm3 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 ΟΙ ταινίες από internet download που εχω κατεβάσει είναι απο pc windows- για φορματ υποτιτλων αν δεν ήταν ενσωματωμενοι χρησημοποιούσα vobSub και μετα στο Xconverter - και τις έχω στο εξωτερικό δισκο - είπα να περάσω μερικές στον Mac να τις αντιγραψω το έκανα - αυτες οι οποίες δεν είχαν ενσωματωμένους υπότιτλους - οταν τις έβαλα στη συσκευή βγήκαν κινέζικα- επισης οι ταινίες αυτές δεν μπορώ να τις αναπαράγω στον Mac - χρειάζονται format
Super Moderators paredwse Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 ΟΙ ταινίες από internet download που εχω κατεβάσει είναι απο pc windows- για φορματ υποτιτλων αν δεν ήταν ενσωματωμενοι χρησημοποιούσα vobSub και μετα στο Xconverter - και τις έχω στο εξωτερικό δισκο - είπα να περάσω μερικές στον Mac να τις αντιγραψω το έκανα - αυτες οι οποίες δεν είχαν ενσωματωμένους υπότιτλους - οταν τις έβαλα στη συσκευή βγήκαν κινέζικα- επισης οι ταινίες αυτές δεν μπορώ να τις αναπαράγω στον Mac - χρειάζονται format Άρα έχεις πρόβλημα κωδικοποίησης των ελληνικών υποτίτλων που ΔΕΝ είναι ενσωματωμένοι στην ταινία. Κατάλαβα σωστά; Με ποιό πρόγραμμα προσπαθείς να αναπαράγεις την ταινία; (δεν έχει σημασία αν κατέβασες τις ταινίες από Windows PC ή από οποιοδήποτε PC)
scarfacejm3 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 οσο αναφορά για τα προγραμματα εννοείς οτι θα ανοίξω τον finder >disc.> Applications ??? dmg τι είναι και που θα το βρώ ??? -----Προστέθηκε 22/10/2008 στις 03 : 36 : 14----- με το quike time και sto front row
Super Moderators paredwse Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 οσο αναφορά για τα προγραμματα εννοείς οτι θα ανοίξω τον finder >disc.> Applications ???dmg τι είναι και που θα το βρώ ??? Με ποιό πρόγραμμα παίζεις την ταινία και βλέπεις τους "κινέζικους" υπότιτλους;
scarfacejm3 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 ναι με τους υπότιτλους που δεν είναι ενσωματωμένοι - με τους ενσωματωμένους κανονικά επισης τα κλιπ από τη camera sony με σκληρό δίσκο είναι και αυτά δεν αναπαράγονται στον mac -----Προστέθηκε 22/10/2008 στις 03 : 39 : 35----- στη συσκευή στο σπίτι οχι στο μακ -----Προστέθηκε 22/10/2008 στις 03 : 41 : 41----- στον Mac δεν εχω κατεφέρει να δω ουτε ταινία ουτε κλιπ - 2 μέρες χρήστης είμαι στον Mac καταλαβαίνεις .......τωρα τον πήρα !!! και προσπαθώ ....
Super Moderators paredwse Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 Λοιπόν, επειδή δυστυχώς δυσκολεύομαι να καταλάβω το πρόβλημα, υποθέτω ότι έχεις πρόβλημα να δεις ταινία στον iMac σου. Δύο πολύ απλές συμβουλές/λύσεις: 1. Κατεβάζεις και εγκαθιστάς το Perian. Είναι ένα "πακέτο" που σε βοηθάει να βλέπεις τις περισσότερες κωδικοποιήσεις video. 2. Κατεβάζεις και εγκαθιστάς τον VLC player, ο οποίος είναι από τους καλύτερους video players ανεξαρτήτως λειτουργικού. A. Πώς εγκαθιστάς τις παραπάνω εφαρμογές: Τα αρχεία που θα κατεβάζεις συνήθως είναι σε μορφή .dmg (για παράδειγμα perian_1.1.2.dmg). Όταν κατεβάσεις το αρχείο dmg, κάνεις διπλό κλικ επάνω του. Το αρχείο dmg θα "συνδέσει" έναν εικονικό δίσκο στον υπολογιστή σου (θα τον δεις στην επιφάνεια εργασίας σου). Ανοίγεις τον εικονικό δίσκο και, στην περίπτωση του Perian, βρίσκεις μέσα ένα αρχείο εγκατάστασης (που φαίνεται κάπως έτσι) το οποίο το κάνεις διπλό κλικ και εγκαθιστάς το πρόγραμμα στον υπολογιστή. Στην περίπτωση του VLC, βρίσκεις μέσα την εφαρμογή VLC, την οποία αντιγράφεις στον σκληρό δίσκο του iMac (αντέγραψέ την όπου θες, αλλά για ευκολία βάλτην στο φάκελο "Applications"). Β. Αφού εγκαταστήσεις το VLC, ανοίγεις την εφαρμογή (με διπλό κλικ) και πηγαίνεις στο ακόλουθο μενού: VLC > Preferences > Input/Codecs > Other Codecs > Subtitles και στο πεδίο Subtitles text encoding διαλέγεις ISO 8859-7 (είναι η ελληνική κωδικοποίηση).
scarfacejm3 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 Ευχαριστώ πολύ πάρα πολύ !!!! Τα προβληματα είναι 2 1. η ταινία που δεν εχει ενσωματοποιημενους υπότιτλους και τη κάνω burn sto mac και βάλω να τη δω στη συσκευή στο σπίτι dvd βγάζει τους υποτιτλους κινεζικους 2. τα κλιπ απο τη camera τα οποία εiναι mpeg δεν τα αναπαράγει το quike time & front row επίσης οι ταινίες ειναι σε avi και mpeg ούτε αυτές τις αναπαράγει το quike time & front row Ελπιζω να έγινα κατανοητή ευχαριστώ και παλι - παρα πολύ -----Προστέθηκε 22/10/2008 στις 04 : 38 : 43----- από προαγραμματα δεν εχω προσθέσει ακομα τιποτα τον εχω ετσι οπως τον πήρα - δεν ξέρω ποια ειναι χρησιμα
haHa Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 Βαλε οπως σου ειπαν το perian . Τοτε μαλλον θα τις παιζει και το quicktime κ το front row τις ταινιες απο την καμερα. Βαλε κ το vlc για να τις παιζει σιγουρα.
scarfacejm3 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 από προαγραμματα δεν εχω προσθέσει ακομα τιποτα στον mac τον εχω ετσι οπως τον πήρα - δεν ξέρω ποια ειναι χρησιμα ??? -----Προστέθηκε 22/10/2008 στις 04 : 52 : 36----- ταινίες τις οποιες τις εχω κανει converter από pc παιζουν και οι ταινίες οι οποιες είναι απο εφημεριδα παιζουν και αυτές στα κλιπ απο τη camera mou bgazei : The selected video could not be played - the format was not recognized
Super Moderators paredwse Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 Ευχαριστώ πολύ πάρα πολύ !!!!Τα προβληματα είναι 2 1. η ταινία που δεν εχει ενσωματοποιημενους υπότιτλους και τη κάνω burn sto mac και βάλω να τη δω στη συσκευή στο σπίτι dvd βγάζει τους υποτιτλους κινεζικους 2. τα κλιπ απο τη camera τα οποία εiναι mpeg δεν τα αναπαράγει το quike time & front row επίσης οι ταινίες ειναι σε avi και mpeg ούτε αυτές τις αναπαράγει το quike time & front row Ελπιζω να έγινα κατανοητή ευχαριστώ και παλι - παρα πολύ από προαγραμματα δεν εχω προσθέσει ακομα τιποτα τον εχω ετσι οπως τον πήρα - δεν ξέρω ποια ειναι χρησιμα Α, μάλιστα. Τώρα καταλαβαίνω τι θες να πεις. Λοιπόν: Για το 1ο πρόβλημα, μήπως το DVD player σου δεν υποστηρίζει ελληνικούς υπότιτλους; Ποιό DVD player έχεις; Για το 2ο πρόβλημα, κατέβασε και εγκατέστησε το Perian, όπως σου έγραψα παραπάνω. Αυτό είναι ένα πακέτο με codecs για το Quicktime (και το Front Row, το οποίο ουσιαστικά χρησιμοποιεί Quicktime για αναπαραγωγή της ταινίας). Έτσι το Quicktime θα παίζει ό,τι video του βάλεις. Όσο για τα προγράμματα για το iMac, ρίξε μια ματιά σε αυτό το topic: http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=133488 Καλορίζικος ο iMac.
scarfacejm3 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 το DVD player τους ενσωματωμενους τους υποστηρίζει - οχι τους μη (τοτε βγαίνουν κινεζικα) Βασικά στο JVC DVD player δεν παιζει τίποτα βγάζει error - στο audioline 2 DVD player η ταινία παίζει κανονικά και ελλην υποτιτλ. οταν ειναι ενσωματωμενοι οκ θα κατεβάσω το Perian ευχαριστώ παρα πολύ - παρα πολύ
Super Moderators paredwse Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 το DVD player τους ενσωματωμενους τους υποστηρίζει - οχι τους μη (τοτε βγαίνουν κινεζικα)Βασικά στο JVC DVD player δεν παιζει τίποτα βγάζει error - στο audioline 2 DVD player η ταινία παίζει κανονικά και ελλην υποτιτλ. οταν ειναι ενσωματωμενοι οκ θα κατεβάσω το Perian ευχαριστώ παρα πολύ - παρα πολύ Να'σαι καλά. Οπότε: Στο JVC DVD Player δεν παίζει τίποτα γιατί πιθανόν το JVC δεν παίζει DiVX αρχεία - αν θες, γράψε το μοντέλο ακριβώς να σου πω. Στο Audioline πιθανόν να μην παίζουν οι ελληνικοί υπότιτλοι γιατί ίσως να μην μπορεί να αναπαράγει ξεχωριστούς υπότιτλους. Αν γράψεις το ακριβές μοντέλο, θα δούμε αν μπορεί να γίνει κάτι. Πάντως για κανένα από τα δύο προβλήματα δεν φταίει ο υπολογιστής σου. Φταίνε τα DVD players.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.