Προς το περιεχόμενο

Πολυμηχανημα

lazaros7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα. θελω να αγορασω ένα πολυμηχανημα. ειμαι αναμεσα στα εξης:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.450712

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.450145

http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1141708&Manufacturer=HP&category=69978136&catalog=23

κυρίως είμαι ανάμεσα στα 2 πρωτα. αλλα θα ηθελα τη βοηθεια σας.

προς το παρον η χρηση ειναι κυριως για εκτυπωσεις απο το word. για αργοτερα δεν ξερω αν θα θελω να εκτυπώνω και φωτογραφίες.

με ενδιαφερει να ειναι οικονομικο οσο γινεται σε μελανια.

μια απορία: καλύτερα ειναι να εχει 2 μελανια ή περισσοτερα?

Δημοσ.

Από αυτά τα τρία ψηφίζω το πρώτο γιατί είμαι ευχαριστημένος από Canon, αλλά έχει και αυτόματο τροφοδότη, που είναι σημαντική διαφορά από το δεύτερο (αν φυσικά σου χρειάζεται τέτοια λειτουργία) και είναι και 20Ε φθηνότερο. Το τρίτο είναι φύκια γα μεταξωτές κορδέλες σε αυτήν την τιμή.

Αλλά αφού λες ότι θα εκτυπώνεις μόνο κείμενο θα σου πρότεινα και αυτό. Είναι ίδιας φωτογραφικής ποιότητας με τα υπόλοιπα αλλά μην περιμένεις οικονομικά μελάνια σε κανένα από αυτά αν εκτυπώνεις φωτογραφίες. Για καλές φωτογραφίες στο σπίτι πρέπει να πάς σε άλλη κατηγορία μηχανήματος, και από τη στιγμή που δεν σκοπεύεις για την ώρα να εκτυπώσεις φωτό, δεν νομίζω ότι αξίζει να δώσεις παραπάνω. Το συγκεριμένο είναι αυτό που λέμε "τα κάνει (σχεδόν) όλα και συμφέρει".

Όσο περισσότερα μελάνια έχει τόσο καλύτερη φωτογραφική ποιότητα έχει γιατί κάνει καλύτερη κατανομή χρώματος, θεωρητικά τουλάχιστον, και υποτίθεται ότι είναι πιό οικονομικό επειδή αλλάζεις ένα-ένα τα χρώματα όταν τελειώνουν. Επιμένω και πάλι ότι αυτό δεν είναι σημαντικός παράγοντας σε τέτοια κατηγορία τιμής και χρήσης.

Δημοσ.

τι ακριβως κανει ο αυτοματος τροφοδοτης?

οικονομικο αν εκτυπωνεις φωτογραφιες σιγουρα δε θα είναι. οικονομικο στο μαυρο μελανι θελω. αν και φανταζομαι πανω κατω ολα ιδια θα ειναι.

δηλαδη το να εχει περισσοτερα μελανια, ειναι οικονομικοτερο μονο αν τυπωνεις φωτο? αν τυπωνεις κυριως μαύρο είναι καλυτερα να εχει 2 μελανια?

Δημοσ.
τι ακριβως κανει ο αυτοματος τροφοδοτης?

οικονομικο αν εκτυπωνεις φωτογραφιες σιγουρα δε θα είναι. οικονομικο στο μαυρο μελανι θελω. αν και φανταζομαι πανω κατω ολα ιδια θα ειναι.

δηλαδη το να εχει περισσοτερα μελανια, ειναι οικονομικοτερο μονο αν τυπωνεις φωτο? αν τυπωνεις κυριως μαύρο είναι καλυτερα να εχει 2 μελανια?

Ο αυτόματος τροφοδότης είναι εκείνο το εξάρτημα που πιθαόν να έχεις δει σε φωτοτυπείο, που βάζεις πολλές σελίδες μαζί, τις τραβάει μέσα και τις φωτοτυπεί χωρίς να χρειάζεται να τις βάλεις μια μια πάνω στη γυάλινη επιφάνεια. Απλώς υπάρχει μια αντίφαση: ο τροφοδότης είναι για αυτούς που βγάζουν πολλές φωτοτυπίες και μάλιστα πακέτα ολόκληρα, ενώ οι injet εκτυπωτές γενικά δεν είναι για πολύ πράμα λόγω κόστους των μελανιών. (Για αυτό εγώ πήρα τον 210 και αν χρειαστώ ποτέ πολλές α/μ φωτοτυπίες στο σπίτι θα πάρω έναν φθηνό laser). Οπότε αποφασίζεις ανάλογα.

Πιστεύω κι εγώ ότι γενικά στο μαύρο είναι όλα πάνω κάτω το ίδιο με λογική χρήση. Τα πολλά μελάνια προφανώς είναι για καλύτερη απόδοση σε έγχρωμες εκτυπώσεις, οπότε αν θέλεις βασικά α/μ και μάλιστα word νομίζω σε υπερκαλύπτει 1 μάυρο+1 τρίχρωμο μελάνι. Εγώ πχ για μαύρο παίρνω το μελάνι που έχει περισσότερα ml (κάνει 2-2,5Ε παραπάνω αλλά κρίω ότι με συμφέρει στις α/μ σελίδες), αλλά όχι και το αντίστοιχο έγχρωμο.

Όταν καταλήξεις σε 1-2 μηχανήματα με βάση τα χαρακτηριστκά, κάνε μια αναζήτηση σε e-shop, πλαίσιο κλπ να δεις πόσο πάνε τα αναλώσιμά τους (προσοχή: τιμή σε σχέση με τα ml που έχει κάθε μελανάκι!).

Αν δεν διαφέρουν πολύ εγώ θα έπαιρνα canon

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...