Προς το περιεχόμενο

Επιλογή open source license για διανομή λογισμικού και κατοχύρωση

Xatiu

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας

Θα επιθυμούσα όποιοι έχουν ερευνήσει τον αχανή χώρο των licenses να με συμβουλέψουν ποια άδεια να προτιμήσω και πως μπορώ να ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΩ τουλάχιστον για Ελλάδα στην αρχή αυτά τα δικαιώματα για ένα λογισμικό που σκοπεύω να διανείμω ελεύθερα (open source)...

Όταν λέω κατοχύρωση εννοώ πως μπορώ να αποφύγω ότι κάποιος μετά από 1 μήνα δε θα μπορέσει να διανείμει το λογισμικό με δικό του όνομα, και να ισχυριστεί ότι είναι δικό του και ότι εγώ είμαι ο αντιγραφέας.

Πρόκειται για διαδικτυακό λογισμικό και θα ήθελα να πρέπει να εμφανίζεται το όνομά μου σε κάθε εγκατάσταση του λογισμικού. Άλλες απαιτήσεις δεν έχω, πχ ας μπορεί να χρησιμοποιείται και για εμπορικούς σκοπούς.

Έχω ψιλοχαθεί, GPL, MIT, apache, Academic license... οποιαδήποτε βοήθεια ευπρόσδεκτη!

Δημοσ.
για ένα λογισμικό που σκοπεύω να διανείμω ελεύθερα (open source)...

Έχε υπ' όψιν σου ότι η ελεύθερη διανομή λογισμικού δεν προϋποθέτει απαραίτητα και τη διανομή του πηγαίου κώδικα.

Πρόκειται για διαδικτυακό λογισμικό και θα ήθελα να πρέπει να εμφανίζεται το όνομά μου σε κάθε εγκατάσταση του λογισμικού.

Για δώσε περισσότερες πληροφορίες. Τί εννοείς ακριβώς με τον όρο «διαδικτυακό λογισμικό»;

Δημοσ.

αυτό που γράφει ο parsifal

μπορείς να "καταγράψεις" μιά πρώτη δημόσια ανάρτησή του σε γνωστό και έγκυρο μέρος

πχ ξεκίνα ένα project και εμφάνισέ το και εμφανίσου, εκεί

μπορείς να το δίνεις απο το "σπίτι" μετά απο κάποιο mail που θα σε "εξασφαλίζει" ως πηγή

οπωσδήποτε αναφορά των πνευματικών σου δικαιωμάτων μέσα στα σχόλια του κώδικα

"υδατογράφημα" με την υπογραφή σου, μέσα σε διάφορες και απαραίτητες εικόνες

δώσε τον κώδικα σε πολλούς και GPL

οι "απατεώνες" είναι λίγοι, οι υπόλοιποι θα είναι η "εγγυητές" σου

μην έχεις αγωνία

είσαι πιό μπροστά απο τον αντιγραφέα

κάνεις ένα καλλίτερο

.

Δημοσ.

Για δώσε περισσότερες πληροφορίες. Τί εννοείς ακριβώς με τον όρο «διαδικτυακό λογισμικό»;

web-based εφαρμογή που τρέχει σε PHP.

Για να κλειδώσω τον source κώδικα θέλει zend guard και δε θα ήθελα να μπλεχτώ.

@gtroza ομολογώ ότι δεν τα είχα σκεφτεί όλα αυτά. Οπότε θα ανοίξω αρχικά ένα project στο sourceforge.

Απλώς αναρωτιόμουν μήπως έπρεπε να κάνω κάποια νομική κίνηση για να το κατοχυρώσω σε κάποια Αρχή στην Ελλάδα...

Δημοσ.

Δεν θέλω να σε απογοητεύσω, αλλά πιστεύεις ότι μπορείς να κατοχυρώσεις κάτι στην Ελλάδα (ειδικά open source κώδικα) και να μην αντιγραφεί;

Και αν το κατοχυρώσεις, εν πάσει περιπτώσει, και κάποιος άλλος το παρουσιάσει σαν δικό του λίγο καιρό μετά, πώς θα τον σταματήσεις;

Μέσω της Ελληνικής δικαιοσύνης;; (ειρωνικό χαμόγελο σε αυτό το τελευταίο).

Γι αυτό λοιπόν κλείδωσε τον κώδικά σου και μην επαναπαύεσαι στις "καλές" προθέσεις των επίδοξων αντιγραφέων.

Γνώμη μου απλά...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...