Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα κέρδη της παγκόσμιας αγοράς κινητών τηλεφώνων θα κινηθούν σε χαμηλά επίπεδα το επόμενο έτος λόγω της μειωμένης αγοραστικής ικανότητας των καταναλωτών, οι οποίοι αναβάλουν συνεχώς την αγορά νέων συσκευών λόγω της βαθιάς οικονομικής κρίσης.

Παρότι οι εκπρόσωποι της βιομηχανίας κινητών τηλεφώνων αναφέρουν συχνά ότι τα τηλέφωνα είναι ο τελευταίος τομέας που θα έκαναν οικονομία οι καταναλωτές, οι αναλυτές τώρα βλέπουν το χρονικό διάστημα αντικατάστασης των συσκευών να μεγαλώνει και τις πωλήσεις να μειώνονται όλο και περισσότερο.

Ο αναλυτής Maynard Um μείωσε στο μισό την πρόβλεψη του για την απόκτηση τηλεφωνικών συσκευών το 2009, λόγω της τεράστιας κρίσης στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.

Ο αναλυτής Ehud Gelblum είναι πιο αισιόδοξος, όμως και ο ίδιος μετρίασε τις προσδοκίες του ως προς την αγορά κινητών μέσα στο 2009.

Η κατασκευάστρια εταιρεία Nokia προειδοποίησε τον περασμένο μήνα ότι η αγορά κινητών τηλεφώνων θα χτυπηθεί από την αδυνατισμένη αυτοπεποίθηση των καταναλωτών και η ίδια η εταιρεία θα χάσει σημαντικό μερίδιο.

Ο Um δήλωσε ότι τα αποτελέσματα ερευνών σε κατασκευάστριες εταιρίες δείχνουν ότι η Nokia, η οποία κατέχει το 40% περίπου του μεριδίου της αγοράς, δεν είναι η μόνη εταιρεία που υποφέρει.

Source.png Πηγή: pathfinder.gr

Επεξ/σία από dimitris2006
Αυτόματη ένωση μηνυμάτων
  • Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Και που'σαι ακόμα... θα έρθει η σειρά όλων.

Καλά που δε κατηγόρησαν κι αυτοί το internet (σε φάση "τα ΙΜ networks αποτρέπουν τον κόσμο απ'το να στέλνει sms" ξέρω γω...) όπως έκαναν οι video-club-άδες.

Κι επίσης πιστεύω φτάσαμε σ'ένα "ανώτατο όριο" περί των δυνατοτήτων των κινητών όπου δε τους λείπει κάτι. Και να προστεθεί κάτι επιπλέον, η παραπάνω πολυπλοκότητα ίσως και να το καθιστά μειονέκτημα. Προσωπικά το k800i μου δε θα το άλλαζα παρά μόνο εάν χαλούσε - κι ίσως να έπαιρνα και το ίδιο. Τα νεότερα μοντέλα δεν έχουν να μου προσφέρουν κάτι παραπάνω απ'αυτό που έχω αλλά και χρειάζομαι.

Δημοσ.

Φυσικα και θα γινει αυτο, αν δεν βαλουν μυαλλο να αλλαζουν ουσιαστικα πραγματα και οχι μονο τα εξωτερικα πλαστικα θα χασουν μεριδιο και μαλιστα μεγαλο. Μιλησε τωρα και η ΝΟΚΙΑ που εχει συνεισφερει τοσα και απο ενα σημειο και περα τα κινητα της στην καλυτερη ξεβαφουν και ολα εχουν απαραδεκτες μπαταριες. Απο την αλλη τοσα χρονια η S.E να μην εχει φτιαξει το τελικο Σ και γραφουμε με κανονικο σ, αλλο και τουτο. Μπορω να αναφερω και αλλες χαζαμεαρες απο ολες

Δημοσ.

Και εγώ το ίδιο έλεγα και τσουπ βγήκε το iphone για να φέρει τα πάνω κάτω με ένα άπαιχτο interface, το πρώτο που επιτρέπει ξεκούραστη πλοήγηση και email! Κυριολεκτικά ανέστησε λιγάκι την αγορά και αυτό θα το δείτε και με τις υλοποιήσεις άλλων εταιριών (πχ ΟΜΝΙΑ)

Δημοσ.

Το iphone εχει και αυτο τα δικα του αλλα απεδειξε οτι πρεπει να τα σκασουν λιγο για να φτιαξουν κατι διαφορετικο και να μην αλλαζουν μονο πλαστικα.

Δημοσ.

Παίδες όλα προέρχονται από την οικονομική κρίση και την ύφεση, όταν κάποια στιγμή στρώσει τα νούμερα θα σηκωθούν ξανά, προς το παρόν υπάρχει οικονομική ανασφάλεια, ποίος δίνει 500e ή 600e για κινητό; ... δύσκολοι καιροί.

Φυσικά συμφωνώ με τις παρατηρήσεις σας για τις εταιρίες, ουσιαστικά τα τελευταία χρόνια απλά αλλάζουν αμπαλάζ.

Δημοσ.
Απο την αλλη τοσα χρονια η S.E να μην εχει φτιαξει το τελικο Σ και γραφουμε με κανονικο σ, αλλο και τουτο.

Χαίρομαι που θα σου λύσω εγώ αυτή την απορία: Το ς μπαίνει από το μενού Σύμβολα (το μενού που περιέχει τα $, ?, =, +, (), [], {}, κλπ). Μπορεί να μη φαίνεται εκ πρώτης όψεως, αλλά αν τα πάρεις ένα-ένα θα δεις ότι είναι ανάμεσά τους και αυτό που ψάχνεις.

Δημοσ.

Ναι οκ, αλλα ειναι κατι τοσο απλο και το ονομαζουμε συμβολο? Αν ειναι δυνατον, μιλαμε για τεμπελια να γραψουν λιγο κωδικα?

Δημοσ.

Συμφωνώ απόλυτα για την απαράδεκτη ποιότητα των σύγχρονων κινητών.

Όσον αφορά στο i-phone...χωρίς ελληνικά δεν θα έπρεπε καν να κυκλοφορεί στην χώρα μας.

Δημοσ.
Και είχα που λέτε μια φαγούρα...

Μια χαρα εισαι στα 2310 μυνηματα, δεν χρειαζεται να κανεις σχολιο και να φτασεις στα 2311 αν δεν δεν εχεις να προσθεσεις κατι στο θεμα - φιλικα

Όσον αφορά στο i-phone...χωρίς ελληνικά δεν θα έπρεπε καν να κυκλοφορεί στην χώρα μας.
Καλυτερα να μην ξεφυγουμε απο το νοημα, εγω εφερα δυο τρια παραδειγματα ωστε να τονισω κατα ποσο αλλαζουν τα πραγματα σε βαθος χρονου ωστε να δικαιολογησω και να θεσω αλλη μια διασταση στο θεμα της αποκτησης ενος κινητου
Δημοσ.

εγώ δεν αλλάζω το δικό μου όχι λόγω οικονομικής κρίσης αλλά επειδή κουράστηκα από την όλη φάση και να μαθαίνεις κάθε τρεις και λίγο το καινούργιο μενού κτλ. Δεν λέω πως δεν θα ξαναπάρω κινητό απλώς χόρτασα πια και έχω σκοπό να τα κρατάω τα κινητά μου πάνω από χρόνο

Δημοσ.

αναμενομενο ειναι οτι η οικονομικη κριση θα επηρεασει και αυτον τον τομεα.Αs κανουν κατι και αυτοι να τονωσουν την αγορα.Μειωση τιμων,κατι διαφορετικο στιs συσκευεs,συνενοηση με εταιρειεs κινητηs για μεγαλυτερεs επιδοτησειs κλπ.Τροποι υπαρχουν

Δημοσ.

εκτως της οικονομικης κρισης, αναμενομενο ηταν...

πιστευω πως τωρα πια εχουμε φτασει σε εναν κορεσμο οσων αφορα τα κινητα τηλεφωνα...ενα κινητο με

Bluetooth

mp3

καλη camera (1.χ mp και πανω)

επεκταση μνημης ( memory stick )

ειναι υπεραρκετο για να καλυψει της αναγκες ενος μεσου χρηστη...

και εχει περασει αρκετος καιρος ωστε σχεδον ολοι να εχουν κινητα με τα παραπανω χαρακτηριστικα... ποιος ο λογος να παρουν καινουργιο??? ;)

στην επομενη κατηγορια εχουμε ακριβα χαρακτηριστικα oπως

camera 3 megapixel + πανω

WiFi

GPS

Touch Screen

3G

οι πιο πολλοι δεν εχουν την αναγκη για super camera με carl zeiss φακο κλπ :fear:

για μενα ο μονος λογος να επενδυσω σε ενα ακριβοτερο κινητο ειναι τα iPhone, Omnia, Diamond... δεν με συγκινει τιποτα αλλο :P αλλα εχουν εξευτελιστικα υψηλη τιμη για κινητο...ελεος... :rolleyes:

Δημοσ.

Δέν νομίζω οτι ο κίνδυνος της οικονομικής ύφεσης είναι αυτός που επηρεάζει της πωλήσεις των κινητών.Οι καταναλωτές (μάλλον) ξύπνησαν.Τα κινητά έχουν γίνει αναλώσιμα και τα αλλάζουν λές και είναι γομολάστιχες.Μπορεί να αλλάζουμε hardware με τον ίδο τρόπο,τουλάχιστον εκέι βλέπουμε αύξηση επιδόσεων 2 και 3 φορές.Μια απο τα ίδια λοιπόν,το τρίπτυχο κάμερα/παιχνίδια/μουσική και ουσιαστικά δέν προσφέρουν πλέον κάτι νέο/συναρπαστικό.Αν βγεί κάτι πραγματικά καινοτόμο,ναι,να το αγοράσω.

Eίμαι της άποψης οτι το κινητό είναι εργαλείο και όχι αξεσουάρ των ***Euro (τριψήφιος αριθμός ευρώ),το οποίο θα αλλάξω επειδή θέλω να είμαι in/cool/trendy.To λέει και η λέξη άλλωστε,"κινητό τηλέφωνο",αν και σωστός όρος θα ήταν "πολυχρηστικό gadget".Αυτός είναι και ο λόγος που στα 9 χρόνια που χρησιμοποιώ κινητό έχούν περάσει απο τα χέρια μου μόλις 4 απο αυτά τα μηχανάκια του διαβόλου. 3210=>3330=>5210=>810i.

Μάλιστα το προτελευταίο δουλεύει ακόμα και θα το χρησιμοποιούσα άν δέν μου έκαναν δώρο το 810i

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...