Προς το περιεχόμενο

Ορατό καί αόρατο διαμέρισμα

geovard

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στον υπολογιστή έχω καί XP καί Vista σε dual boot.

Ένα τρίτο διαμέρισμα μεγέθους 300 GB φαίνεται από τη μεριά των Vista νιά χαρά κσί έχω πρόσβαση καί μάλιστα γρήγορη στο διαμέρισμα ενώ μπαίνοντας στα XP χάνω το διαμέρισμα.Έχω κάνει ότι μπορείτε νε φανταστείτε γιά να έχω πρόσβαση από τα XP (Το acronis φαίνεται να διορθώνει το σύστημα αρχείων καί μού λέει οκ όμως δεν γίνεται αυτό).Τα ίδια τα windows δεν μου επιτρέπουν πρόσβαση ώστε να κάνω chkdsk από κεί.

Το θέμα είναι ότι τα vista τα έβαλα απλά έτσι γιά να τα δοκιμάσω καί λέω να τα βγάλω σπό το σύστημα, όμως μετά δεν θα έχω πρόσβαση στο διαμέρισμα όπου έχω πολλά χρήσιμα πράγματα.Οι ελεύθεροι αποθηκευτικοί χώροι πού έχω δεν μου επιτρέπουν να κρατήσω αντίγραφο γιατί δεν επαρκούν.

Τι να κάνω λοιπόν καί γιατί δεν βλέπει η μόνιμη εγκατάστασή μου το διαμέρισμα?

Δημοσ.

Είναι και τα δύο partitions primary; Active ποια partitions είναι;

Κάτι παρόμοιο μου χε συμβεί παλιότερα αλλά δε μπορώ να θυμηθώ πως το έλυσα (παίζει να ταν logical partitions και να τα κανα primary αλλά δε θυμάμαι γμτ :/).

Δημοσ.

Τα διαμερίσματα με τα windows είναι φυσικά ενεργά καί πρωτεύοντα κάθε εγκατάσταση είναι σε ξαχωριστό δίσκο ενώ το επίμαχο διαμέρισμα είναι λογικό.

Σας λέω ότι μέχρι πριν δύο μέρες τα πάντα δούλευαν μιά χαρά.

Τα XP κατά το booting ξεκινούν τον έλεγχο τού δίσκου καί φαίνεται να διορθώνουν το σύστημα αρχείων αλλά όταν μπόυν τα windows καί πάω να δω το διαμέρισμα λέει ότι είναι κατεστραμμένο το σύστημα αρχείων κάτι τέτοιο.

Μπαίνοντας από τη μεριά των Vista ξεκινάει πάλι η διαδικασία διόρθωσης γιά ότι χάλασαν πριν τα xp καί μετά πού τελειώνει μπαίνω μιά χαρά στο διαμέρισμα.Έχω μετασφέρει διάφορα αρχεία κυρίως αναμνηστικού περιεχομένου πού θεωρώ αδιανόητο ότι μπορεί να τα χάσω.Αλλά είναι πολλά καί ίσως αγοράσω άλλο δίσκο εξωτερικό.

Αξίζει τον κόπο κανένας χιλιάρης.Πείτε κανέναν δίσκο απροβλημάτιστο με την ευκαιρία.

Δημοσ.

αν πας στο disk management (των xp) το βλέπεις το 2ο partition, σαν free space, ή σαν ntfs partition?

αν ειναι το 1ο, ειναι προβλημα, αν ειναι το 2ο, μηπως απλα δεν του εχει αποδοθει γράμμα; γινεται με δεξι κλικ πανω του, μεσα στο disk management.

το partition των xp ειναι ntfs ή fat32?

Δημοσ.

Λέει λοιπόν στη διαχείρηση δίσκων ότι το διαμέρισμα έχει το γράμμα Η ότι έχει μέγεθος 330,71 GB καί ότι είναι σε καλή κατάσταση.Μόνο το σύστημα αρχείων δεν μού λέει ότι είναι NTFS.(Όλα τα διαμερίσματα τα έχω φορμάρει στο ίδιο σύστημα αρχείων),

ούτε την ετικέττα τού δίσκου μού λέει πιά παρά μόνο Τοπικός δίσκος.

Μέσα από τον windows explorer προσπαθώντας να μπω στο διαμέρισμα μού λέει:

Δεν είναι δυνατή η πρόσβαση στον Η:\

Το αρχείο ή ο κατάλογος έχει καταστραφεί καί δεν είναι δυνατό να αναγνώσει.

Είναι φανερό ότι τα XP βλέπουν το σύστημα αρχείων κατεστραμμένο καί δεν μπορούν να το επιδιορθώσουν ότι καί να έκανα.Δεν είχα καί πολλές επιλογές απλά τα windows δεν μπορούν καν να έχεουν πρόσβαση στο δίσκο ενώ το acronis ναί μεν λέει ότι το διόρθωσε αλλά στην ουσία δεν το κάνει.

Μπαίνοντας από τη μεριά των Vista ο δίσκος διαβάζεται καί γράφεται μιά χαρά γρήγορα, αθόρυβα καλύτερα από ποτέ.Δεν είναι περίεργο?

Μάλιστα όσο τα XP προσπαθούν να διαβάσουν το δίσκο αυτός ακούγεται σαν να φρενάρει λίγο.

(Παρακαλώ κάποιον mod να συγχωνεύσει τα θέματα σε ένα, γιατί δεν ξέρω τι έκανα καί το τόπικ αυτό εδώ εμφανίστηκε δύο φορές στο πίνακα... περιεχομένων. Ίσως κάτι πάτησα δύο φορές στον browser.Δείτε ότι εμφανίζεται δύο φορές καί αναγκάζομαι να απαντώ ξεχωριστά.Please!)

-----Προστέθηκε 22/10/2008 στις 08 : 08 : 18-----

EDIT

Το έλυσα το πρόβλημα τελικά διά της πλαγίας οδού.

Μπαίνω λοιπόν στα vista ανοίγω το Acronis καί φτειάχνω ένα νέο διαμέρισμα από τον ελεύθερο χώρο τού άρχικού διαμερίσματος πού δεν βλέπουν τα XP.Εν συνεχεία μεταφέρω εκεί όλα τα δεδομένα με ασφάλεια.Μετά φορμάρω το διαμέρισμα πού απέμεινε πού φαίνεται να είχε πρόβλημα στο σύστημα αρχείων καί έτσι τώρα έχω από ένα διαμέρισμα με πρόβλημα δύο διαμερίσματα πού δουλεύουν αψογα καί τα αρχεία σώα καί αβλαβή!

Κανένα πρόβλημα τώρα από την πλευρά των XP. Γιά άλλη μιά φορά ο Άγιος ...Acronis το έκανε το θαύμα του.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...