Προς το περιεχόμενο

Boot απο εξωτερικο δισκο

myniak

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα,

Θα αγορασω ενα laptop αυτες τις μερες, και εχω μερικες αποριες σχετικα με τον παλιο σκληρο δισκο του σταθερου μου. Ο δισκος δουλευει μια χαρα και εχει εγκατεστημενα windows xp. Αν μετατρεψω το σκληρο μου δισκο σε εξωτερικο και το συνδεσω στο laptop θα μπορω να bootαρω απο τον σκληρο και να τρεξω τα xp που εχει ο δισκος;

Ευχαριστω...

• Moderators
Δημοσ.

Με μια λεξη: Οχι.

1) Προφανως αναφερεσαι σε USB. Εγω ποτε δε καταφερα να μπουταρω απο USB λειτουργικο της Microsoft ακομα και σε pc Που εχουν επιλογες για boot απο USB.

2) Και παλι σε αλλο pc δε μπορεις να μπουταρεις γιατι το υλικο ειναι τελειως διαφορετικο και ολοι οι drivers/buses ειναι διαφορετικοι επισης.

Δημοσ.

αν η συνδεση ειναι e-sata ισχυει το ιδιο? να διευκρινησω οτι εγω ρωταω για λειτουργικο που θα ειναι μεν στον εξωτερικο σκληρο αλλα θα αφορα hardware του υπαρχον υπολογιστη

• Moderators
Δημοσ.

Οχι δεν ισχυει το ιδιο. Εκει, αντιθετως μια χαρα install κανεις. Αλλα μονο για χρηση στο hardware του υπολογιστη που εγινε το install.

Δημοσ.
Με μια λεξη: Οχι.

1) Προφανως αναφερεσαι σε USB. Εγω ποτε δε καταφερα να μπουταρω απο USB λειτουργικο της Microsoft ακομα και σε pc Που εχουν επιλογες για boot απο USB.

2) Και παλι σε αλλο pc δε μπορεις να μπουταρεις γιατι το υλικο ειναι τελειως διαφορετικο και ολοι οι drivers/buses ειναι διαφορετικοι επισης.

Να πω την αλήθεια δεν ξέρω και πολλά για τη φάση, αλλά σαν να έχει πάρει παλιότερα το μάτι μου προγράμματα που μπορούν να κάνουν bootable ένα φλασάκι με windows.

Οπότε, μια "λογική" λέει αν μπορείς να μπουτάρεςι από φλασάκι, γιατί όχι και από δίσκο σε USB (εφ' όσον το BIOS το υποστηρίζει φυσικά).

Και ναι το πιο πιθανό είναι να μη συμφωνεί τίποτα από τους driver για το chipset κτλ που έχουν ήδη αυτά τα windows, σε σχέση με το hardware του laptop.

Πάντως, μόνο απίθανο δεν είναι να γίνει σε άλλο desktop, έστω.

Κι εγώ χλωμό το έβλεπα μέχρι πρόσφατα, και τραβηγμένη θεωρία το να υπάρχει συμβατότητα σε τέτοια περίπτωση, αλλά έμεινα με το στόμα ανοιχτό καθώς μπήκε (..."τυχαία" κι όλας) στα win ένας δίσκος που του τα είχα εγκαταστήσει σε μία BH6 ΜΕ 440BX, όντας πλέον πάνω σε μια MSI με...SIS (κουφάθηκα).

Όσον αφορά πάντως το "πρωταρχικό ζόρι" (αν ΔΕΝ μπορεί να μπουτάρει από εξωτερικό), μία σκέψη είναι η εξής (αν αυτό που θες είναι να μεταφέρεις τα υπάρχοντα windows στο lap), μια σκέψη είναι να φτιάξεις ένα image (με Acronis ή Ghost, κτλ) του partition που έχει τα windows, και να το "αποσυμπιέσεις" στο 2ο partition που καλώς εχόντων των πραγμάτων θα έχει το lap (αν δεν έχει, μπορείς να φτιάξεις ένα με προγράμματα όπως Partition Magic, Paragon κτλ, ή να ξανα-εγκαταστήσεις windows στο lap, φροντίζοντας πριν την εγκατάσταση να φτιάξεις 2 partitions).

...Πολλή η φασαρία όμως, και μπορεί (..το ΠΙΟ πιθανό) στο τέλος όπως είπε κι ο GeorgeMan να μην μπουτάρει από το partition με τα "παλιά" Windows...

Περί ορέξεως όμως ο λόγος...

post-3-1204720850.jpg

(ναι, κολοκυθόπιττα είναι)

• Moderators
Δημοσ.

Πωπω εβλεπα τη κολοκυθοπιτα και αγωνιουσα να διαβασω τι εγραφες απο πανω για να δω που σχετιζεται με τη πιτα :P :lol::lol:

Παντως boot απο USB δεν εχω καταφερει να πετυχω με καμια δυναμη...:cry:

btw που χαθηκες ρε washy?

Δημοσ.
Πωπω εβλεπα τη κολοκυθοπιτα και αγωνιουσα να διαβασω τι εγραφες απο πανω για να δω που σχετιζεται με τη πιτα :P :lol::lol:

...για πες, το έδεσα ; :P

(...πού χάθηκα ; ...Here...there....u know....:-))

Δημοσ.

Γιατι δεν βαζεις XP στο "Lapitop" και να κρατησεις τον αλλον δισκο του σταθερου σου σαν εξωτερικο με προσωπικα αρχεια backup ?

Και μη μου πεις οτι το "Lapitop" σου φοραει τα "svista" και δεν εχεις drivers για XP...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...