poscaman Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Γεια σας. εστω οτι εχω 2 δικτυα με ip 10.10.x.y και 10.20.x.y τα οποια θελω να μπορουν να επικοινωνουν μεταξυ τους Τι επιλογες εχω; ευχαριστω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nske Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Aυτό συνήθως γίνεται με IP forwarding, το οποίο στο Linux γίνεται ενεργοποιώντας το IP forwarding capability στον kernel (sysctl -w net.ipv4.ip_forward=1) και φροντίζοντας το μηχάνημα να χρησιμοποιείται ως gateway από τους hosts κάθε υποδίκτυου για προορισμούς στο άλλο υποδίκτυο. Συνολικά υπάρχουν και άλλες επιλογές για να επικοινωνήσουν hosts που βρίσκονται σε δύο δίκτυα (π.χ. δες εδώ κι εδώ ή και εδώ), το θέμα είναι τι θέλεις να κάνεις. Θέλεις πλήρη επικοινωνία ή δυνατότητες περιορισμού και ελέγχου; Θέλεις/χρειάζεσαι να παραμείνουν δυο διαφορετικά IP υποδίκτυα ή να ενωθούν σα να ήταν ένα φυσικό δίκτυο; Ρεαλιστικά πάντως οι δύο επιλογές που μάλλον σε αφορούν είναι το Ip forwarding και το Bridging (τα άλλα είναι για εξειδικευμένες περιπτώσεις). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poscaman Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 με ενα ποστ με εστειλες σπιτι μου για τον επομενο μηνα. ευχαριστω πολυ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 έτσι είναι ο nske σου δείχνει το τραίνο, και πας σπίτι σου ! χαιρετισμούς . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.