Προς το περιεχόμενο

Suse 9.1

Lost_Horizon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

γεια σας παιδια

δεν ειχα μεχρι τωρα καμια επαφη με linux, ειμαι δηλαδη αρχαριος και αφου βρηκα ενα cd που εχω με τ Linux Suse 9.1 σκεφτομαι να το κανω format στο PC μου. Μαλιστα σκεφτομαι να εχω μονο αυτο και καθολου windows. Θα ηθελα λοιπον να κανω καποιες ερωτησεις. (Ξερω οτι ειναι παλια εκδοση,αλλα δε με πειραζει). Καταρχην, θα εχω προβλημα με το hardware μου? Δηλαδη, υπαρχει περιπτωση να μη μου αναγνωριζει καποια καρτα,καρτα ηχου κλπ, ή όλα θα ειναι μια χαρα? Επισης ειναι καλη επιλογη να φορεσω μονο Suse 9.1 και να μην εχω καθολου windows, υπαρχει περιπτωση να με δυσκολεψει?

να σημειωσω, πως εχω δυο δισκους στο pc μου και πως εχω σκοπο στον μικρο (20GB) να φορεσω τ Linux και τον μεγαλο να τον εχω δευτερο και να αποθηκευω απλα τα αρχεια μου.

ακουω γνωμες και ευχαριστω που το διαβασατε

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σίγουρα θα έχεις πρόβλημα με σχετικά νέο hardware με μια τόσο παλιά έκδοση (2003, τότε υπήρχε ακόμη η SuSE, πλέον είναι μέρος της Novell). Επίσης από updates και repos νομίζω δεν υπάρχει πλέον κάτι. Σίγουρα δεν θα είναι τόσο εύκολη όσο οι νέες διανομές (ειδικά το openSuSE 11 είναι πολύ εύκολο).

Με λίγα λόγια, σου προτείνω μια πιο νέα διανομή.

ΥΓ. Άσχετο: Νομίζω ότι με τη SuSE 9 έμαθα πρώτη φορά για το Λίνουξ, ή ήταν η 8;;

ωραια.αν και το υλικο μου ειναι παλιο, θα κοιταξω για την τελευταια εκδοση τοτε. και κατι ακομα, θα χρειαστει να βρω τους drivers της motherboard μου για Linux, ή αυτοι που εχω κανουν? επισης τα προγραμματα που δουλευω στα windows οπως photoshop,system mechanic,cubase,fruity loops κ.α. θα δουλευουν στα linux? ευχαριστω και παλι :)

θα σου προτεινα να διαβασεις καποια πραγματα για το Linux για να καταλαβεις τι παιζει (τα οποια βρισκεις εδω στο forum μαλιστα) και μετα να δοκιμασεις να κανεις εγκατασταση, ποσο μαλλον να εχεις μονο Linux στο συστημα σου, γιατι απο τις ερωτησεις σου καταλαβαινω πως δεν εχεις παρει μυρωδια για το τι ειναι αυτο που θες να κανεις.

Οπως και εγω οταν πρωτοχρησιμοποιησα Linux χρειαστηκε να διαβασω καποια πραγματα για να κατανοησω τη φυση και τη νοοτροπια του λειτουργικου

Οτι χρησιμοποιουσες για τα windows σου ειναι αχρηστα για το linux παρα μονο στην περιπτωση που θα χρησιμοποιησεις wine για παραδειγμα.

Οποτε drivers(αχρηστο εντελως οτι εχεις) και τα προγραμματα που αναφερεις (το system mechanic επισης σου ειναι παντελως αχρηστο) ξεχνα τα, οπως δε μπορεις να μιλησεις ελληνικα στην κινα και να απαιτεις να σε καταλαβαινουν

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...