Προς το περιεχόμενο

πωσ να συνδεσω το router!!!!βοηθεια!!!!

kalhmeroudia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα σημερα ηρθε ο τεχνικος και ενεργοποιησε την γραμμη απ την vodafone. και μου ειπε οτι θα το συνδεσω μονη μου το router.η πρωτη ερωτηση ειναι το router ειναι wi-fi εγω εχω laptop αυτο σημαινει οτι θα πρεπει να το εχω καπου σταθερα? και πως θα το συνδεσω βοηθειστε με σας παρακαλω:cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry:

Δημοσ.

Το router θα το συνδεσεις σε καποιο pc κοντα σε τηλεφωνικη πριζα γιατι θελει και με τηλεφωνικη πριζα συνδεση.Για να συνδεθεις με το laptop πρπει να εχει δυνατοτητα ασυρματης συνδεσης (κεραια) και το Laptop να εχει ασυρματη καρτα δικτυου.

Αν καταλαβα τι θελεις....

Δημοσ.

ναι θα το συνδεσω στην τηλεφωνικη πριζα αλλα θα πρεπει να το εχω συνδεμενο και με το λαπτοπ με καλωδιο ? επειδη αν και δεν το συνδεσα ακομα στην πριζα του τηλεφωνου μονο στην παροχη ρευματος το εβαλα το ρουτερ μου το βγαζει σαν ασυρματο δικτιο. γι αυτο δεν ειναι το wi-fi?

Δημοσ.
ναι θα το συνδεσω στην τηλεφωνικη πριζα αλλα θα πρεπει να το εχω συνδεμενο και με το λαπτοπ με καλωδιο ? επειδη αν και δεν το συνδεσα ακομα στην πριζα του τηλεφωνου μονο στην παροχη ρευματος το εβαλα το ρουτερ μου το βγαζει σαν ασυρματο δικτιο. γι αυτο δεν ειναι το wi-fi?

Εχω την εντυπωση οτι πρεπει να το συνδεσεις και με καλωδιο δικτυου με το Laptop.

Δημοσ.

Δεν γνωρίζω για τα της Vodafone αλλά το router (γενικά) δεν είναι ανάγκη να είναι συνδεδεμένο με την τηλεφωνική πρίζα για να το δει το Laptop. Στην περίπτωση αυτή όμως, λειτουργεί μόνο σαν τοπικό δίκτυο laptop<->router κάτι που είναι χρήσιμο μόνο για να το σετάρεις αν χρειάζεται. Για να χεις και internet πρέπει να το συνδέσεις και με το καλώδιο του τηλεφώνου.

Εφόσον το laptop βλέπει το router, όπως είπες, δε χρειάζεται σύνδεση με καλώδιο μετξύ τους.

Δημοσ.
Δεν γνωρίζω για τα της Vodafone αλλά το router (γενικά) δεν είναι ανάγκη να είναι συνδεδεμένο με την τηλεφωνική πρίζα για να το δει το Laptop. Στην περίπτωση αυτή όμως, λειτουργεί μόνο σαν τοπικό δίκτυο laptop<->router κάτι που είναι χρήσιμο μόνο για να το σετάρεις αν χρειάζεται. Για να χεις και internet πρέπει να το συνδέσεις και με το καλώδιο του τηλεφώνου.

Εφόσον το laptop βλέπει το router, όπως είπες, δε χρειάζεται σύνδεση με καλώδιο μετξύ τους.

δηλαδη θα μπορω οταν συνδεσω το ρουτερ με την πριζα του τηλεφωνου να μην το εχω συνδεμενο με το λαπτοπ? συγνωμη αν ειναι χαζες οι ερωτησεις μου αλλα ειμαι λιγο ασχετη με τετοια θεματα:-) ευχαριστω!!!

Δημοσ.

Μπορει ετσι να κανει και τις ρυθμισεις του router χωρις καλωδιο δικτυου ???

συγνωμη αν ειναι χαζες οι ερωτησεις μου αλλα ειμαι λιγο ασχετη με τετοια θεματα:-) ευχαριστω!!!

Ολοι ετσι ξεκιναμε και πολλοι (οπως εγω) εκει μενουμε.

Δημοσ.
Μπορει ετσι να κανει και τις ρυθμισεις του router χωρις καλωδιο δικτυου ???

Πολλά routers έχουν επιλογή αν θα επιτρέπεται να κάνεις login σ αυτό ασύρματα. Σ όσα έχω δει (4-5) από default είναι απενεργοποιημένο αυτό το χαρακτηριστικό, οπότε δεν είναι απαραίτητο να συνδέσεις καλώδιο δικτύου.

Δημοσ.

να τα παρουμε απο την αρχη.για να σεταρεισ το ρουτερ το κανεις ειτε με καλωδιο ειτε με ασυρματο.καλο ειναι να το κανεις με καλωδιο πρωτα μετα να κλειδωσεις το ασυρματο και αφου το κλειδωσεις μετα να μπεις ασυρματα.οταν κανεις τις ρυθμισεις δεν χριαζεται να ειναι συνδεδεμενο με το καλωδιο τηλεφωνου.μετα πρεπει να το βαλεις εννοειτε.μην ξεχασεις να κλειδωσεις το ασυρματο κατα προτιμηση με wpa2 η εστω wpa κλειδωμα για να μην σε κλεβουν οι γειτονες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...