Προς το περιεχόμενο

Προτασεις για αναβαθμιση game pc

Giannis Koutsoubas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας!Θα ήθελα την βοήθεια σας σχετικα το pc(χωρις οθονη) ωστε να μην πεσουμε σε λαθος επιλογες και υστερα το μετανοιωσουμε αλλα ουτε και σε υπερβολες που θα μας παει ο κουκος αηδονι!Περιμενω γνωμες!

Απο το προηγουμενο μου pc θα κρατησω:

oθονη : ΝΕC AccuSync LCD91vm 19'' ( max res 1280*1024)

σκληρο δισκο: Seagate 500GB HDD (32MB Buffer,7200 rpm, Sata, ST3500320AS)

καρτα ηχου: Creative Soundblaster audigy 2zs

και οδηγους δισκετας,dvd κτλ.

Εχω πανω και 3GB ram που δεν θυμαμαι ακριβως τα χαρακτηριστικα της και δεν ξερω αν θα ταιριαζουν πανω στο νεο pc(και εκει θελω τη βοηθεια σας-DDr1 einai pantws-)

θελω να μου προτεινετε ολα τα υπολοιπα:

προς το παρον εχω βαλει στο ματι 4870 1GB και motherboard μια asus γυρω στα 100-120 ευρω( δε θυμαμαι ποια ειναι ακριβως)

το pc θελω να ειναι γυρω στα 600 ευρω(χωρις να υπολογισουμε να parts Που εχω ηδη)

Thnx anyway!

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

εγω παλι θα προτιμουσα με τα λεφτα που δινεις να βαλεις καλυτερη καρτα γραφικων.. ας πουμε μια XFX 9800GTX στα 512mb GDDR3... κ να ξερεις οτι οσο πιο πολυ Hardware εχεις στο pc τοσο το κουραζεις κ το φθειρεις. οποτε η δισκετα ειναι αχρηστη... απλα ανακυκλωσε την.. κ αν θες κατι περεμφερες κ συγχρονο σ εκεινη τη θεση (υπ οψη οτι βαραινει το συστημα) βαλε card reader!!

Δημοσ.

Gianni δυστυχώς τη μνήμη δε μπορείς να την κρατήσεις εφόσον είναι DDR1 (μπορείς να το επιβεβαιώσεις από το CPU-Z).

Εφόσον έχεις και κουτί (αν όχι διαλέγεις όποιο σ αρέσει), προτείνω τα παρακάτω. Για τα 1280x1024 το 1GB στην κάρτα γραρικών μάλλον είναι λίγο περιττό.

plaisiocomputers1224584yn7.jpg

Σημ1: Σε περίπτωση που σχολιάσεις τα "λίγα" Watt του τροφοδτικού, να σε προλάβω λέγοντας ότι υπεραρκούν.

Σημ2: Αυτή τη στιγμή δε νομίζω να δεις διαφορές σε επιδόσεις μεταξύ 4850 και 4870 στην ανάλυση της οθόνης σου (εκτός απ το Crysis). Την επέλεξα γιατί μας παίρνει το budget και ίσως για να ναι λίγο πιο future-proof μιας και αν θυμάμαι καλά αναμένονται ζόρικοι τίτλοι.

εγω παλι θα προτιμουσα με τα λεφτα που δινεις να βαλεις καλυτερη καρτα γραφικων.. ας πουμε μια XFX 9800GTX στα 512mb GDDR3... κ να ξερεις οτι οσο πιο πολυ Hardware εχεις στο pc τοσο το κουραζεις κ το φθειρεις. οποτε η δισκετα ειναι αχρηστη... απλα ανακυκλωσε την.. κ αν θες κατι περεμφερες κ συγχρονο σ εκεινη τη θεση (υπ οψη οτι βαραινει το συστημα) βαλε card reader!!

Ωρέ Μίμη, όταν σου πε ο φίλος απ το άλλο post ότι "δεν το χεις" δεν το πε κακοπροαίρετα. Ούτε εγώ το λέω, ειλικρινά :>

Αλλά ο άλλος μιλάει για 4870 κι εσύ του προτείνεις σαν καλύτερη την 9800GTX; Ούτε καν την 9800GTX+; Έχεις δει κανένα συγκριτικό; Έχεις κάποιους φίλους που να χουν και τις δύο και τις έχεις συγκρίνει ο ίδιος; Ενδεικτικά: link1 link2

Δημοσ.

σιγουρα τα mb τις καρτας γραφικων εχουν να κανουν μονο με την αναλυση?Λεω να παρω την 1γιγα να χω το κεφαλι μ ησυχο.(που ξερεις μπορει να αλλαξω κ οθονη σε κανα χρονο)

για την PowerColor 4870 PCS+ SVGA (PCI-Express,512MB) τι λες?

Λεει οτι εχει αυξημενες επιδοσεις σχετικα με τις υπολοιπες 4870

http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1165496&price=desc&category=69977735&catalog=20

Δημοσ.

Σχετικά με τις επιδόσεις της PowerColor δε νομίζω να είναι κάτι ιδιαίτερο τα +50MHz στον πυρήνα και στις μνήμες. Αυτό το κάνεις και μόνος σου. Αυτό που δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο, είναι το διαφορετικό σύστημα ψύξης που έχει.

Υπάρχουν λίγα παιχνίδια που φαίνεται η διαφορά μεταξύ 512 και 1GB. Αλλά αυτό στις μεγαλύτερες κυρίως αναλύσεις. Αν σε κανα χρόνο πάρεις άλλη οθόνη, ίσως να πιάσει τόπο κάποια στιγμή η παραπάνω μνήμη.

Δημοσ.

Όπως τα λέει ο antol είναι.Η 4870 pcs+ οριακά πιο γρήγορη απο την reference κάρτα της AMD.Η διαφορά κυρίως είναι στην ψήκτρα,η οποία αν και πιο θορυβώδης απο την stock,δέν αφήνει την 4870 να πιάσει θερμοκρασίες μεγαλύτερες απο 60C σε Idle και 80C σε full load.

Για την ιστορία και μόνο,η Sapphire 4870 είναι στους 76C τώρα που γράφω (idle ουσιαστικά) και δέν τολμώ να φανταστώ πόσο πιάνει σε full.Ο ανεμιστήρας δέ ,δέν λέει να ξεκολλήσει απο το 22%!Κρίμα και είχε potential,ειδικά όταν τον ακούω κατα το boot του υπολογιστή.

Για την Asus P5Q,αν και την έχω,θα σε συμβούλευα να βρείς κάποια άλλη λύση.Άν είναι της Asus,τουλάχιστον να έχει καλύτερο σύστημα ψύξης και κατά προτίμηση να διαθέτει και αυτό το αποσπόμενο Q-fan.

Το chipset της P5Q ζεσταίνεται υπερβολικά (σε εμένα τουλάχιστον) και πιάνει 50C σε idle / 58C σε load.Προβλέπω το καλοκαίρι να ξαναζώ εποχές Thunderbird...

Δέν ξέρω αν η μητρική είναι φτιαγμένη για να δουλεύει όντως υπο αυτές τις θερμοκρασίες,εμένα τουλάχιστον μου φαίνεται "κάπως" (ψυχολογίας γαρ) να βλέπω διαφορά +15C απο την προηγούμενη μητρική που είχα.

Δημοσ.

Οχι,δέν κατάλαβες!Η μητρική δέν έβγαλε ποτέ κανένα πρόβλημα.Ισα ίσα,είναι σταθερότατη και κάνει καλό O/C.Το θέμα είναι ότι αν θέλω να πάω τον επεξεργαστή στο όριο πχ. στα 4,5Ghz (τυχαίο νούμερο),με την P5Q σίγουρα θα έχω πρόβλημα επειδή το chipset θα είναι ήδη ζεστό.Πιθανότατα με την P5Q deluxe να έπιανα αυτές τις ταχύτητες λόγω καλύτερης ψύξης.

Απο την άλλη σκέφτομαι οτι αν τώρα που έχω 24-25C μέσα στο δωμάτιο πιάνω 50/58C idle/load,τι θα γίνει το καλοκαίρι, που έχω δει το θερμόμετρο να φτάνει και 39C άνευ κλιματιστικού;

Είδα κάποιο αντίστοιχο post απο ένα παιδί που αντιμετώπιζε το ίδιο "πρόβλημα" με μια Asus P5E.Υποτίθεται οτι αυτές οι θερμοκρασίες είναι normal,βέβαια για τον φόβο τον Ιουδαίων και μόνο (ψυχολογικό γαρ) θα προτιμούσα να έβλεπα θερμοκρασίες 30-35C γι αυτή την περίοδο.

Απ'ότι είδα υπάρχει και η P5Q pro στα 115euro,που έχει στάνταρ καλύτερη ψύξη (με μια tower-στυλ ψύκτρα να χτυπάει fins/heatpipes θα ψυχεται και η μητρική) και δίνει μια δεύτερη θύρα για crossfire.

Δημοσ.

Η PowerColor πράγματι έχει καλύτερο σύστημα ψύξης αλλά τα +40 τις δεν τα δικαιολογεί. Η DFI θα πάει τον 8400 πιο ψηλά αλλά πάλι η τιμή της είναι ...κάπως.

(P5QC + DDR3 = άσκοπο)

Η σύνθεση του antonl είναι comple!

Δημοσ.

Το chipset της P5Q ζεσταίνεται υπερβολικά (σε εμένα τουλάχιστον) και πιάνει 50C σε idle / 58C σε load.Προβλέπω το καλοκαίρι να ξαναζώ εποχές Thunderbird...

Δοκίμασε να βελτιώσεις το airflow στο κουτί σου...

Όχι ότι έχει πρόβλημα ως έχει.

Εγώ που παίζω με 75c idle στο mcp να αυτοκτονήσω? :-D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...