bigot Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Λοιπόν... Θα ποστάρω κι εγώ ένα πολύ συνηθισμένο θέμα απλά δεν βρήκα κπ θέμα που νάχει τις απαιτήσεις μου... Εγώ ψάχνω κατά βάσιν ένα λάπτοπ που θα μπορώ να τόχω για χρόνια από άποψη ικανοτήτων και φυσικά και από άποψη αντοχής... Θέλω να τον χρησιμοποιώ για τα πάντα... Gaming, Downloading, Internet, Μουσική, Ταινίες. Επίσης θέλω αν είναι δυνατών να μην έχει μέσα λειτουργικό διότι σκέφτομαι να βάλω μια πειρατική (δοκιμασμένη) έκδοση βίστα που έχω μέχρι να βγει το καινούργιο και καλό λειτουργικό της Microsoft. Επίσης όποιος γνωρίζει από λάπτοπς να μου πει για αξιοπιστία τις εταιρίας... Έχω ακούσει πως τα Acer και τα Dell είναι γτπ. Τα Toshiba λεν είναι τα πιο δυνατά. Εσείς τι πιστεύεται...; Αν τα έχετε και δοκιμασμένα μετράει περισσότερο η γνώμη σας... Τα Turbo-X της Πλαίσιο και τα αντίστοιχα Innovator του E-Shop είναι καλά; Αξίζουν; Εγώ από την έρευνα αγωράς που έχω κάνει αυτό που είδα είναι ότι ωραία λάπτοψ είναι τα: Toshiba Satellite http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.905285 Toshiba Qosmio http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1161164 Turbo-X Iron http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1163817 Turbo-X Prime http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1143484 τέτοιου στιλ λάπτοπ ψάχνω... Θέλω δλδ ένα λάπτοπ μα κορυφαίο επεξεργαστή, κάρτα γραφικών, μνήμη ραμ, οθόνη 15-15,4 inches και φυσικά wi-fi, bluetooth και όσο περισσότερες usb τόσο καλύτερα... Αν μπορείτε να αιτιολογείτε την άποψή σας θα το εκτιμήσω. ;)
anax111 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Φίλε μου ένα laptop δεν μπορεί να το έχεις για πάντα .Ότι και να έχει πάνω σε 3 χρόνια θα είναι ξεπερασμένο. Ωστόσο επειδή τα extreme laptops είναι η ειδικότητα μου πίστεψέ με σε οθόνη 15.4 μόνο μία επιλογή υπάρχει αν θέλεις πραγματικά κάτι διαφορετικό από τις μπακατέλες που κυκλοφορούν στην Ελλάδα. Και αυτό λέγεται Alienware m15x . Όλα τα υπόλοιπα που έχεις βρει είναι τρίχες μπροστά του. Θα χρειαστεί βέβαια να βάλεις βαθειά το χέρι στην τσέπη. Η εταιρεία δεν έχει αντιπροσωπεία στην Ελλάδα αλλά τα στέλνει από Αγγλία . Το ίδιο και το service που μπορείς να το επεκτείνεις για δωρεάν παραλαβή. Το site είναι http://www.alienware.eu . Για να σου βγουν οι τιμές σε ευρώ στο configuration όταν μπεις στην αρχική σελίδα επέλεξε other Eu και περίμενε να ξαναφορτώσει. Μετά πήγαινε και δες στα Laptop . Σου προτείνω το παρακάτω configuration : [1] Area-51® m15x Design & Display: Silver Skullcap Design Display: 15.4" WideUXGA 1920 x 1200 LCD (1200p) with Webcam System Lighting: Alienware® AlienFX® System Lighting - Aqua Operating System: Genuine Windows® Vista Home Premium - English Graphics Processor : 512MB NVidia® GeForce® Go 8800M GTX Processor: Intel® Core™ 2 Extreme X9000 2.8GHz (6MB Cache 800MHz FSB) Memory: 4GB Dual Channel DDR2 SO-DIMM at 667MHz - 2 x 2048MB Turbo Cache Memory: Intel Turbo Cache Memory 1GB – Accelerate Data Transfer Speed System Drive: Single Drive Configuration - 320GB 7200 RPM SATA with Free Fall Protection Smart Bay: 500GB 5400RPM (8MB Cache) Smart Bay CD/DVD/RW: 2x Dual Layer Blu-ray Disc Writer (BD-RE, DVD±RW, CD-RW) Sound Hardware: Intel® High-Definition Audio (24-bit, 192Khz) with surround sound Keypad: Alienware® Area-51 m15x AlienFX® Keyboard - English Wireless Network Card: Internal Intel® Wireless 4965 a/b/g/Draft-N Mini-Card Additional Power: Additional Battery - Alienware® m15x 6-cell SmartBay Additional Battery (Silver) Warranty: AlienCare 1-Year Free Phone 24/7 and Collect & Return AlienContact: Added Bonus with any AlienSupport Selection AlienContact - Remote Alienware Support AlienRespawn: AlienRespawn v2.0 Recovery DVD – Windows Vista Edition Port Adapters : FireWire Adapter: 9-pin (1394b) to 6-pin (1394a) Port Adapters : HDMI to DVI-D Adapter Monitor: (None) Alienware Extras: Alienware® Mesh Cap Alienware Extras: Alienware® Personalised Nameplate Alienware Extras: Alienware® Mousepad Alienware Extras: Alienware® Owner Identification Card Alienware Extras: Area-51® m15x Keyboard Diagram Overlay Alienware Extras: Area-51® m15x Smooth Mylar Touchpad Alienware Extras: Area-51® m15x Protective Cloth Sleeve Webcam: Logitech® Quickcam Pro 9000 Avatar: Alienhead 3D Window Style: Default Vista Window Style Mouse Pointers: Standard Mouse Pointers Power Plan: Balanced Automatic Updates: Automatic Updates On Time Zones: (GMT + 00.00) Dublin, Edinburgh, Lisbon, London SubTotal: ? 3.544,00 Discount: ? 0,00 Vat: ? 792,40 Shipping: ? 229,35 Order Total: ? 4.565,75 Μερικά από τα μοναδικά χαρακτηριστικά του είναι : Το μοναδικό 15.4 ιντσών laptop με δύο σκληρούς δίσκους. Το μοναδικό 15.4 ιντσών laptop όπου μπορείς να αφαιρέσεις το δεύτερο σκληρό δίσκο εύκολα και να τοποθετήσεις δεύτερη μπαταρία . Επίσης έχει ενσωματωμένο κύκλωμα γραφικών της intel και σου δίνετε η δυνατότητα να απενεργοποιήσεις την nvidia και με δύο μπαταρίες ταυτόχρονα η αυτονομία εκτοξεύεται πάνω από 6 ώρες πραγματικής εργασίας. Επιπλέον είναι το ιδανικό μηχάνημα αν θες να πουλήσεις μούρη αφού διαθέτει φωτιζόμενο πληκτρολόγιο και άλλα φωτεινά σημεία που αλλάζουν χρώματα . Αν θες βέβαια τα σβήνεις. Κοστίζει όσο ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο αλλά …… IT IS MY DREAM MACHINE
mkyprian Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 δεν ειναι το μοναδικο 15,4'' με 2 σκληρους. και το A300-15D εχει 2 σκληρους
akalos Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Θέλω δλδ ένα λάπτοπ μα κορυφαίο επεξεργαστή, κάρτα γραφικών, μνήμη ραμ, οθόνη 15-15,4 inches και φυσικά wi-fi, bluetooth και όσο περισσότερες usb τόσο καλύτερα... Αν μπορείτε να αιτιολογείτε την άποψή σας θα το εκτιμήσω. ;) εχει ενα κακο ειναι 17" η οθονη http://h10010.www1.hp.com/wwpc/us/en/sm/WF06b/321957-321957-64295-3740645-3329741-3784202-3784204-3791661.html η στο http://www.skroutz.gr/c/25/laptop.html?keyphrase=HP+Compaq+8530w
bigot Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 όπα ρε παιδιά... ηρεμήστε... αυτά που μου προτείνατε είναι πανάκριβα. και νάθελα να πάρω ένα τέτοιο λάπτοπ, δεν μπορώ... έχω βάλει κάποια παραδείγματα... ψάχνω κάτι σε τέτοιο είδος λάπτοπ... δείτε τα αν μπορείτε και προτείνετε μου κάτι παρόμοιο... ευχαριστώ εκ των προτέρων...
elvisjedi Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 εγω θα προτεινα αυτον http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1136887&HYNOTEBOOKMEGETHOSOTHONIS=15%2c4++inches&Manufacturer=Acer&category=69977907&catalog=21 εχει blu-ray, καλη καρτα γραφικων, 4γβ μνημη γενικα πεταει το μηχανακι (και μετα απο κανα 9μηνο θα εκανα και μια επεκταση την εγγυηση)
akalos Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 μας μπερδεψες! βαλε οριο χρηματων και θα σε βοηθησουν,διοτι κορυφαια καρτα γγραφικων και ATI Mobility Radeon HD3650,δε πανε μαζι. καλη και οικονομικη ειναι σειρα hp dv5,με vga την 9600gt. στα 750? περιπου.
bigot Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 τιμή 1500 ευρώ το πολύ. βσκ το θέμα είναι να αξίζει τα λεφτά του. δλδ αν έχει 1200 ένα λάπτοπ καλό και 1500 ένα λάπτοπ το οποίο θα είναι απλός λίγο καλύτερο προτιμώ να πάρω αυτό με τα 1200... θέλω κάτι που να τα αξίζει τα λεφτά του αλλά να μην μου στοιχίσει και ο κούκος αηδόνι που λέει και η διαφήμιση. elvisjedi τα acer δεν είναι και τόσο αξιόπιστα απότι έχω ακούσει. akalos για τα turbo-x του πλαίσιο γνωρίζεις; την γνώμη έχεις;
akalos Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 καλα ειναι,το κυριοτερο τους προτερημα ειναι οτι εχουν εγγυηση Πλαισιου και ετσι αν χαλασει,εχεις το κεφαλο σου ησυχο. αλλα δεν ειναι οπως τα καλα επωνυμα τα οποια εχουν αλλα προτερηματα,π.χ αυτονομια μπαταριας,ποιοτητα κατασκευης κτλ. κορυφαια για μενα ειναι η σειρα hp 8530 αυτην την στιγμη που μιλαμε,οπως αυτο http://www.avoutlet.gr/default.aspx?pid=70&cgid=34&pd=2505 αλλα ξεφευγουν σε τιμη και δεν ειναι ακομα διαθεσιμα. εχω την εντυπωση οτι εαν ερθουν,θα πεσουν και λιγο οι τιμες τους.
anax111 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Φίλε μου αν είναι να δώσεις 1500 ευρώ μην κάνεις τη γκάφα και αγοράσεις laptop χωρίς bluray. Από του χρόνου η αγορά θα γεμίσει δισκάκια και εσύ θα κλαις τα λεφτά που έδωσες. Είμαι οπαδός της Toshiba και έχω qosmio g20, μπορώ να σε βεβαιώσω ότι η ποιότητά τους είναι αξεπέραστη αλλά δεν έχουν bluray και για αυτό σε συμβουλεύω…. ΜΑΚΡΙΑ μέχρι να βάλουν bluray. Δυστυχώς σε 15.4 αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν επιλογές στην ελληνική αγορά . Εγώ σου προτείνω αυτό στις 16 http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=21&category=69977907&product=1099442 που πιστεύω ότι είναι φοβερός συνδυασμός και κοστίζει 1500 ευρώ. Επίσης νομίζω ότι πρέπει να περιμένεις μέχρι αρχές Δεκεμβρίου καθώς έχουν ανακοινωθεί αλλά δεν έχουν κυκλοφορήσει οι καινούριες σειρές της F-S και της ASUS που θα έχουν bluray. Επίσης ρίξε μια ματιά στα Dell studio στα Multirama αν και τα μοντέλα με bluray νομίζω πως είναι δεκαεφτάρια. Καλά είναι και τα Sony Vaio FW στις 16.4 και τα CS στις 14 αλλά η Sony ακολουθώντας μια απίστευτα βλακώδη τακτική τους έχει βάλει επεξεργαστή στα 2.26 λες και θέλει να τα θάψει στον ανταγωνισμό !!! To ίδιο μοντέλο 120 ευρώ φθηνότερα εδώ http://www.shop13.gr/acer-aspire-6920g-934g32bn-lxapq0u051-p-3075.html
bigot Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 anax111 αν δεν έχω blue-ray τι χάνω; αν δεν έχει blue-ray ο η/υ και βάλω έναν cd blue-ray μέσα δεν το παίζει; απόσο ξέρω το παίζει απλά σε απλή ποιότητα. Σωστά; Την Acer δεν την εμπιστεύομαι. Έχω ακούσει πως βγάζει προβλήματα. Το να κάτσω να περιμένω δεν υπάρχει λόγος διότι απλά τότε που θα βγουν οι η/υ που λες θα είναι ακριβοί και επίσης θα ανακοινωθεί πως σε δυο μήνες θα βγουν ακόμη καλύτεροι... Πιστεύω καλύτερα είναι να χτυπήσω την ευκαιρία αυτής της στιγμής... Θέλω 15 οθόνη γτ μετά θα είναι πολύ βαρύ το λάπτοπ. Οι Vaio δεν μαρέσουν γτ έχω παρατηρήσει πως έχουν πολλά προγράμματα δικά τους μέσα που βαραίνουν τον η/υ. Δεν θα δώσω 15000 ντε και καλά. Μπορεί να δώσω και 900. Απλά θέλω κτ που τα λεφτά που θα δώσω να τα αξίζει και όχι να πάνε τσάμπα. Θα επισκεφθώ και κπ κατάστημα πλαίσιο καθώς επίσης και κπ κατάστημα e-shop ώστε να δω τη μου προτείνουν αυτοί. Αλλά όσο μπορείτε να βοηθήσετε καλό θα μου κάνετε γτ θέλω να είμαι και ενημερωμένος ώστε να κάνω καλή επιλογή. Στο τέλος θα ποστάρω την τελική μου απόφαση και μετά την αγορά την οριστική άποψή μου ώστε να βοηθηθούν και άλλοι φορουμήτες που θέλουν να πάρουν δυνατό λάπτοπ αυτόν τον καιρό. ;)
akalos Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 anax111 αν δεν έχω blue-ray τι χάνω;αν δεν έχει blue-ray ο η/υ και βάλω έναν cd blue-ray μέσα δεν το παίζει; απόσο ξέρω το παίζει απλά σε απλή ποιότητα. Σωστά; Θα επισκεφθώ και κπ κατάστημα πλαίσιο καθώς επίσης και κπ κατάστημα e-shop ώστε να δω τη μου προτείνουν αυτοί. Αλλά όσο μπορείτε να βοηθήσετε καλό θα μου κάνετε γτ θέλω να είμαι και ενημερωμένος ώστε να κάνω καλή επιλογή. Στο τέλος θα ποστάρω την τελική μου απόφαση και μετά την αγορά την οριστική άποψή μου ώστε να βοηθηθούν και άλλοι φορουμήτες που θέλουν να πάρουν δυνατό λάπτοπ αυτόν τον καιρό. ;) 1.λαθος,δεν το παιζει καθολου 2.το καλυτερο που εχεις να κανεις.
anax111 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Φίλε αν δεν έχει bluray δεν παίζει bluray που σημαίνει ότι όπως σου είπα σε 6 μήνες από τώρα πίστεψέ με θα κλαις τα λεφτά σου. Τώρα αν δεν δώσεις τόσα λεφτά αλλάζει το πράγμα .Ωστόσο εσύ έγραψες στο αρχικό σου post ότι θες κάτι δυνατό που να σου μείνει . Όσο για το ότι δεν υπάρχει λόγος να περιμένεις αφού κάθε τόσο βγαίνουν καινούρια κάνεις λάθος . Υπάρχουν ορισμένες περίοδοι στη αγορά στην οποία κάποια χαρακτηριστικά της επόμενης τεχνολογικής γενιάς ωριμάζουν και έρχονται σε φυσιολογικές τιμές. Ένα από αυτά είναι το bluray . Αυτή τη στιγμή η αγορά laptop desktop replacement με οθόνες 16 έως 18 ίντσες έχει ωριμάσει και έχει όλα τα χαρακτηριστικά που θα δουλευτούν στα επόμενα χρόνια. Αυτά μέσες άκρες είναι, επεξεργαστής τουλάχιστον 2.4 core to duo , bluray drive , οθόνες με ανάλυση HD , δύο σκληροί δίσκοι, 512 mb κάρτες γραφικών , hdmi έξοδος και ασύρματο πρωτόκολλο 802.11 n . Η αγορά όμως στις 15.4 ίντσες δεν έχει ωριμάσει ακόμα . Αν ήμουν στη θέση σου και σκόπευα να ξοδέψω πάνω από 1200 ευρώ θα περίμενα . Αν όμως θες κάτι άμεσα , δική σου η απόφαση μεγάλε ότι γουστάρεις κάνεις. Για τα Vaio συμφονώ απόλυτα με την άποψή σου.
jimarass Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Δώσε 2000 και πάρε vaio VGN-AR71S από sony, το τελευταίο μοντέλο με 1659 ευρώ 17" (Πλαίσιο αλλά δες και αλλού) Έχω ένα 12ρι από το 2001 και αν και σχετικά αργό, για πλοήγηση και εργασίες γραφείου πετάει ακόμα (windows xp home sp3) Sony και πάλι sony!!!
epivitor Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 Εγω φιλε μου στη θεση σου θα αγοραζα με κλειστα ματια τον Compaq 8730w που εχει απ'τις δυνατοτερες καρτες γραφικων στην αγορα (Quadro FX 2700M) εχει οθονη 17' , 3 χρονια εγγυηση και απο ποιοτητα ειναι στην κορυφη. Τωρα αν σου ειναι ειναι τοσο μεγαλο προβλημα τα 600gr παραπανω που ζυγιζει ενα laptop 17' απο ενα laptop 15' τοτε προτιμησε το 15αρι αλλα κατα τη γνωμη μου οταν θα θελησεις να κατσεις να δεις μια ταινια θα το μετανοιωσεις. Οσο για το bluray που δεν εχει πιστεψε με δεν ειναι και τοσο μεγαλη απωλεια οπως λενε αλλοι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.