altiuslak Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Παιδια βοη8εια... Βγηκε το καλοδιο που συνδεει το dvd-rom με την μητρικη και οταν το ξαναεβαλα στην 8εση του δεν μου το αναγνςριζει οταν βαζω cd.Tι πρεπει να κανω?
caution Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 ( Υποθέτω windows ) Στο device manager το drive το βλέπεις;
varemarious Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Πως βγήκε το καλώδιο ? έτσι τυχαία απο μόνο του βαρέθηκε και βγήκε ? όταν το έβαλες μήπως δε το κούμπωσες σωστα ? μήπως το έβαλες σε λάθος θέση ? Είναι SATA ή IDE ? Στο bios στο αναγνωρίζει ?
altiuslak Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Φιλε μου,μια χαρα κουμπωσε...Αλλωστε δεν εχει και πολλες 8εσης.Παω κανω ελεγχο απο την διαχειρηση συσκευων και μου λεει οτι αυτη η συσκευη λειτουργει κανονικα..@@ Μηπως πρεπει να κατεβασω τους drivers? -----Προστέθηκε 21/10/2008 στις 01 : 15 : 29----- Οταν λες device manager???
varemarious Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Φιλε μου,μια χαρα κουμπωσε...Αλλωστε δεν εχει και πολλες 8εσης.Παω κανω ελεγχο απο την διαχειρηση συσκευων και μου λεει οτι αυτη η συσκευη λειτουργει κανονικα..@@Μηπως πρεπει να κατεβασω τους drivers? Δεν μου απάντησες αν είναι ide or sata αν είναι ide κοίτα μήπως στράβωσες κάποιο απο τα pin που κουμπώνει. εαν στο αναγνωρίζει drivers δε νομίζω να σου χρειάζονται. ανοίγει βάζεις το cd/dvd αλλά νεκρό ? προσπαθεί να το διαβάσει και δε τα καταφέρνει γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος.
washcloud Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Φιλε μου,μια χαρα κουμπωσε...Αλλωστε δεν εχει και πολλες 8εσης.Παω κανω ελεγχο απο την διαχειρηση συσκευων και μου λεει οτι αυτη η συσκευη λειτουργει κανονικα..@@Μηπως πρεπει να κατεβασω τους drivers? Οταν λες device manager??? Θέσεις πολλές δεν έχει, αλλά μια χαρά μπορείς να βάλεις ένα καλώδιο ( IDE ) ανάποδα. Ή να σπάσεις κανένα pin ( = "σιδεράκι") όπως ειπώθηκε. Και παίζει πολύ αυτό να έχει γίνει. Αλλιώς "δεν υπάρχει λόγος" να σου βγάζει πρόβλημα από το "ξεκούμπωμα-κούμπωμα". O driver επίσης δεν ανακατεύεται στην παρούσα περίπτωση, και ούτως ή άλλως δεν χρειάζεται να εγκαταστήσεις κάποιον συγκεκριμένο. Πάντα τα windows αναλαμβάνουν αυτή τη δουλειά, με τους driver που έχουν ενσωματωμένους (όταν μιλάμε για optical drives = "CD/DVD" ή HDD=σκληρούς δίσκους). * device manager = διαχείριση συσκευών Σιγουρέψου ότι α) το καλώδιο που "ξανακούμπωσες" δεν έχει σπάσει/στραβώσει κανένα pin από το drive (= συσκευή). Αυτό είναι ένα "40άρι" καλώδιο http://www.computerhope.com/pictures/hdd/ide.jpg Κι αυτό ένα "80άρι" http://static.howstuffworks.com/gif/ide-ribbon.jpg Πρόσεξε τη διαφορά στο ότι στο "80άρι" είναι "βουλωμένη" μία από τις υποδοχές. Το αντίστοιχο pin λείπει από το drive, οπότε μην...αγχώνεσαι για το συγκεριμένο (πρόσξε επίσης τη ΦΟΡΑ. Η κόκκινη λωρίδα πρέπει να βρίσκεται στα ΔΕΞΙΑ του http://www.rhyshaden.com/images/dvd_ide.jpg). ΑΝ όμως λείπε κι άλλο, τσέκαρε το καλώδιο μπας και έχει μείνει μέσα. (αν και δεν ξέρω τί συμπεριφορά θα έχει στα windows αυτή η "έλλειψη") β) Ότι ο ορισμός master/slave (αν ο δίσκος είναι συνδεδεμένος στο ίδιο καλώδιο) είναι ο σωστός (θα μου πεις, "μα δεν άλλαξα τίποτα", αλλά δεν είμαι εκεί να ξέρω τί έκανες. Κι αν συνδέεις ΑΛΛΟ καλώδιο από αυτό που ξεκούμπωσε ; ) Αυτά, αν και όπως φαίνεται θα βγει άκρη μόνο αν το δει κάποιος από κοντά...
DonFustikis Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Για δοκίμασε να πας στο Disk managment μήπως έχει απενεργοποιηθεί ή κάτι τέτοιο! Α!ΚΟίτα κιόλας αν έχεις και κάτι 2ο συνδεδεμένο στο ΙDE αν είναι master ή slave γιατί και σε έναν φίλο μου ξαφνικά χωρίς λόγο σταματήσανε να λειτουργούνε και διαπίστωσα ότι όσο καιρό τον είχε ήταν και τα δύο Slave και δεν είχε πρόβλημα! Τρωνε περίεργα κολλήματα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.