Προς το περιεχόμενο

Δημοσιογραφικές βλακείες


FilipposMD

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρόσφατα έτυχε να διαβάσω ένα δελτίο τύπου που δόθηκε σε δημοσιογράφους και να δω μερικά από τα δημοσιεύματα που προέκυψαν από αυτό. Ειλικρινά έφριξα με την παραποίηση των στοιχείων και τις παρερμηνείες που έκαναν διάφοροι δημοσιογράφοι! Και μιλάμε για στοιχεία σχετικά με την υγεία, όπου η παρανόηση αποδίδεται 100% στη βλακεία και όχι σε συμφέροντα πολιτικά ή άλλα. Σκέφτηκα λοιπόν να ανοίξω ένα θέμα που να γράφουμε τις κοτσάνες που πετάνε κατά καιρούς οι δημοσιογράφοι, ευελπιστώντας να προσφέρει γέλιο ανάλογο με το thread για τους άθλιους υποτίτλους.

 

Ξεκινάω με το εξής σχετικά πρόσφατο. ΑΝΤ1, ειδήσεις. Η είδηση είναι για μία "μάσκα" που έφτιαξε ένας πλαστικός χειρουργός και η οποία υποτίθεται ότι έχει τις τέλειες συμμετρικές αναλογίες. Από τα συμφραζόμενα, καταλαβαίνουμε ότι οι αναλογίες του προσώπου βασίζονται στη χρυσή τομή, που συμβολίζεται διεθνώς με το γράμμα φ. Η δημοσιογράφος λοιπόν, επιμένει ότι ο χειρουργός εμπνεύστηκε τη μάσκα από το ΓΡΑΜΜΑ φ!!!! Δηλαδή τι; Είδε το φ και σου λέει, δε φτιάχνω μια μύτη και 2 αυτιά, να μοιάζει με το Φ; Και το είπε και 3-4 φορές. Άσχετηηηηηη.

Δημοσ.

Ωραιο topic Φιλιππε.Θα αναφερω ενα ακομη περιστατικο,δυστυχως ειναι και αυτο απο το "ιατρικο" ρεπορταζ.

Με το Ζαχοπουλο στην εντατικη του Ευαγγελισμου να καλυτερευει,ειχε φτασει η καταλληλη στιγμη να γινουν προσπαθειες να αποσωληνωθει ο ασθενης,δηλαδη να βγει απο τον αναπνευστηρα και να αρχισει να αναπνεει χωρις τη βοηθεια μηχανηματος.Για να γινει αυτο ο γιατρος δοκιμαζει πρωτα αν οντως μπορει ο ασθενης να το κανει αυτο.

Η φοβερη δημοσιογραφος ειπε οτι οι γιατροι κανουν προσπαθεια να δουν αν αναπνεει,δηλαδη "ανοιγοκλεινουν τη στροφιγγα του οξυγονου" με σκοπο να βγει απο το μηχανημα.Νταξ,μπορει να μην ξερεις,αλλα δεν ειμαστε στο 1920,τι διαλο,ολο και καποιο καινουριο μηχανημα θα εχει βγει...

Δημοσ.

Θέλετε να αρχίσουμε να γράφουμε για απίστευτες μαλακίες που έχουν πει - γράψει κατά καιρούς και αφορούν τους υπολογιστές και το internet ????? :lol::lol::lol::lol::lol:

 

Θα πρέπει να φτιάξουμε καινούργιο site για αυτά μόνο....

 

Τα κορυφαία πάντως δεν τα έχω ακούσει από δημοσιογράφους.

Τα έχω διαβάσει σε υπότιτλους ταινιών όταν οι πρωταγωνιστές αναφέρονται σε ορολογία υπολογιστών. Η μετάφραση πολλές φορές μια περιπέτεια την κάνει κωμωδία!!!

Δημοσ.

Λεωνίδας Καλλιδώνης. Εγγύηση στο ιατρικό ρεπορτάζ.

Είχε σπεύσει να ανακηνώσει τη φοβερή ειδηση (φάρσα) ότι η κατάπωση του σπέρματος από τις γυναίκες, προστατεύει από εκδήλωση καρκίνου του μαστού.

Μεγάλη ρόμπα όταν αποδείχθηκε φάρσα η είδηση...

Δημοσ.

Από την μία χωρίς δημοσιογράφους δεν γίνεται, γιατί πως π.χ θα γινόταν όλη αυτή η κομπίνα με τα βλαστοκύτταρα χωρίς δημοσιογράφους;

 

Από την άλλη μ' εκείνον τον οικογενειακό μου γιατρό την τελευταία φορά που πήγα στο ιατρείο του είδαμε όλο το Α' ημίχρονο μαζί, αν είχα διάθεση θα βλέπαμε και το δεύτερο. Ο κόσμος που πέθαινε στην αίθουσα αναμονής ήταν λεπτομέρεια.

 

Άμα κάτσουμε να λέμε για το κάθε επάγγελμα σε κοινά συμπεράσματα θα καταλήξουμε για όλους. Γιατί μιλάμε για τους ίδιους ανθρώπους.

Δημοσ.

Λίγο offtopic και συνάμα ontopic,

 

θυμάμαι τη φωτό στις πυρκαγιές, που μια εφημερίδα είχε 2 τύπους στην ταράτσα με καπνό στο φόντο, και μια άλλη ακριβώς την ίδια με μια τεράστια φλόγα πάνω από τα κεφάλια τους

 

photoshop is evil

Δημοσ.

καλα αν ειναι να μιλησουμε για τετοια...

κυκλοφορει 1 mail απο τον πολεμο στην Γεωργια

με στημενες φωτο οτι ναναι νεκρους που τους κουβαλανε να κρατιονται απο αυτους που τους κουβαλανε, το ιδιο πτωμα να το κλαινε σε διαφορετικα σημεια της πολης και αλλα τετοια υπεροχα προσπαθησα να το ανεβασω αλλα ειναι πολυ μεγαλο:-(

Δημοσ.

εντάξει και πυρκαγιές υπήρχαν, αλλά αν τα media χάσουν το πλάνο του νεκρού, θα "φτιάξουν" έναν χωρίς να κωλόσουν

  • Moderators
Δημοσ.
Θέλετε να αρχίσουμε να γράφουμε για απίστευτες μαλακίες που έχουν πει - γράψει κατά καιρούς και αφορούν τους υπολογιστές και το internet ????? :lol::lol::lol::lol::lol:

 

Θα πρέπει να φτιάξουμε καινούργιο site για αυτά μόνο....

 

Τα κορυφαία πάντως δεν τα έχω ακούσει από δημοσιογράφους.

Τα έχω διαβάσει σε υπότιτλους ταινιών όταν οι πρωταγωνιστές αναφέρονται σε ορολογία υπολογιστών. Η μετάφραση πολλές φορές μια περιπέτεια την κάνει κωμωδία!!!

 

Θελω να ακουσω παραδειγματα και απο τα 2!!! :lol:

Δημοσ.

Δε μ' ενδιαφέρει αν το συγκεκριμένο (εκάστοτε) πλάνο είναι φωτοσοπιά, αρκεί που το μεην θημ υπάρχει. Και επί της ουσίας αυτό είναι που μετράει.

Δημοσ.
Δε μ' ενδιαφέρει αν το συγκεκριμένο (εκάστοτε) πλάνο είναι φωτοσοπιά, αρκεί που το μεην θημ υπάρχει. Και επί της ουσίας αυτό είναι που μετράει.

 

Ναι αλλά αυτό δεν λέγεται δημοσιογραφία.

Μπορούν να διαλέξουν κάποια άλλη φωτο από παρόμοιο γεγονός αλλά πρέπει στη λεζάντα να το αναφέρουν ("Πλάνα Αρχείου"), αλλιώς (θεωρητικά) πρέπει να τους τιμωρεί η ΕΣΥΕΑ

Δημοσ.

ούτε η τιμωρία από την όποια ΕΣΥΕΑ για τα τυπικά είναι το θέμα

 

το θέμα είναι ότι τα πάντα είναι προιον γι αυτούς, κι ο πόλεμος και οι πυρκαγιές κι όποια καταστροφή κοιτάν να πουλήσουν δείχνοντας πιο καταστροφική εικόνα στο δικό τους πρωτοσέλιδο.

Δημοσ.

Δε νομίζω να διαφωνούμε κάπου. Αλλά αναφερόμουν (αρχικά τουλάχιστον) σε ένα FW μέηλ με νεκρούς και τραυματισμένους από τη Γεωργία και όχι σε ρεπορτάζ του αντέννα. Και στην προκειμένη το λιγότερο που έχει σημασία είναι αν οι φωτογραφίες είναι πειραγμένες, νο;

Επίσης, μπορώ να βρω 64508205971304567 λόγους για να απεχθάνομαι και να σιχαίνομαι και γενικά ένα δημοσιογράφο, αλλά όταν φτάνουμε να μιλάμε για φωτοσοπ σε έναν νεκρό της Γεωργίας που προβάλλεται παράλληλα με το φωτοσοπ στα μπούτια της Γωγώς ε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...