digimyth Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Χαίρετε Έχω οικογένεια στο εξωτερικό και με απασχολεί το πως γίνεται να μου στέλνουν χρήματα. Υπάρχει η western union αλλά κρατεί ένα σημαντικό ποσό για τη μεταφορά των χρημάτων. Ξέρει κανείς αν υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος πχ κάποια τράπεζα που να μου κάνουν καταθέσεις? Ρώτησα σε μια τράπεζα (συγκεκριμένα city bank) και μου είπαν ότι αν ανοίξω λογαριασμό εδώ θα είναι τοπικός. Δηλαδή θα μπορώ να κάνω ανάληψη από το εξωτερικό αλλά δε θα μπορώ να βάζω χρήματα από το εξωτερικό. Η οικογένειά μου ζει στη λατινική Αμερική, συγκεκριμένα στη Χιλή. Ευχαριστώ για όποια βοήθεια
HamerZ Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Δεν νομίζω να υπάρχει τράπεζα που να μην ζητά προμήθεια ή έξοδα γενικά για μεταφορά ποσού από χώρα σε χώρα. Προσωπικά χρησιμοποιώ από το 2000 την HSBC Ελλάδας & Αγγλίας και πάντα υπάρχει χρέωση για την μεταφορά.
badvariemai Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Ο μόνος τρόπος να κάνεις την δουλειά σου είναι ο εξής. Πρέπει να βρεις κάποια τράπεζα που να έχει υποκατάστημα εκεί που μένεις και εκεί που βρίσκονται οι δικοί σου. Εδώ μπορείς να δεις τράπεζες στην Ελλαδα. http://www.angelfire.com/ab3/GIANNNO/Banks.htm Προμήθεια θα υπάρχει και εκεί λόγω συναλλάγματος αλλά θα είναι η μικρότερη δυνατή. Από εκεί και πέρα αν δεν βολευτείς με το παραπάνω στα εμβάσματα από τράπεζα σε άλλη θα έχει μεγαλύτερη προμήθεια.
Trapper Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Νομίζω πως ένας καλός τρόπος αποστολής χρημάτων με μικρή προμήθεια είναι το paypal. Δεν θυμάμαι πόσα ακριβώς χρήματα κρατάει γιατί έχω να χρησιμοποιήσω την υπηρεσία πολύ καιρό, αλλά αν το ψάξεις θα βρεις αυτό που σε ενδιαφέρει.
kfyros Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Εγώ πάλι νομίζω ότι η western union είναι από τις φθηνότερες λύσεις που μπορείς να βρεις. Σε όποια τράπεζα και να πας μάλλον θα σε χρεώσουν πολύ περισσότερα.Επειδή μιλάμε και για χώρα εκτός ευρωπαϊκής ένωσης είναι πιο ακριβά σίγουρα. Δες αν παίζει ταχυδρομική επιταγή από εκεί εδώ, αλλά τα λεφτά αργούν να έρθουν. Βασικά όμως, οι γονείς σου ή φίλοι σου στη Χιλή θα πρέπει να ψάξουν ποιος φορέας - τράπεζα έχει το μικρότερο κόστος αποστολής για Ελλάδα - Ευρωπαϊκή ένωση. Εμείς εδώ δεν νομίζω ότι μπορούμε να σε βοηθήσουμε και πολύ. Εκτός αν υπάρχει κάποιος που να έχει ζήσει στη Χιλή και να ξέρει τι γίνεται...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.