plato Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Μηπως γνωριζει κανεις αν και πως μπορω να κανω κατι στο tera copy ωστε οταν πηγαινω να κανω "copy to" να μην μου εμφανιζει μονο τον φακελο που εγινε η τελευταια μεταφορα αλλα περισσοτερους φακελους οι οποιοι αν ειναι δυνατον να εχω ορισει εγω ποιοι ειναι ωστε να μην παταω καθε φορα browse και να ψαχνω τους φακελους?
parsifal Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Ένα tip που δεν ξέρω κατά πόσο θα βοηθήσει σε αυτό που θέλεις να κάνεις: Αν έχεις ανοικτό ένα παράθυρο File Explorer που να «κοιτάει» στον κατάλογο που θες, θα εμφανίζεται πάντα ως έτοιμη καταχώρηση στα pulldown options του κουμπιού Copy To. Ισχύει και για > 1 παράθυρα Explorer. Βέβαια, αυτός δεν είναι και πολύ βολικός τρόπος να δουλεύεις το TeraCopy κατά την ταπεινή μου γνώμη. Προσωπικά, χρησιμοποιώ drag 'n' drop (με δεξί mouse btn συνήθως) ή CTRL+C/CTRL+V μεταξύ 2+ διαφορετικών παραθύρων Explorer. Έχοντας ορίσει φυσικά το TeraCopy ως τον default file copy/move handler...
plato Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Πανω κατω το ιδιο κανω κι εγω. Απλα επειδη για παραδειγμα εχω ενα φακελο για τραγουδια, ενα για ταινιες, ενα για προγραμματα κι εχω τη συνηθεια (κακη ή καλη δεν ξερω) να τα κατεβαζω ολα στην επιφανεια εργασιας κι απο εκει να τα διανεμω.Θα ηθελα δηλαδη οταν χτυπαω δεξι κλικ πανω σε ενα αρχειο και πηγαινω στο "copy to" ή "move to" να μου εμφανιζει 5-6 φακελους, να τα "ριχνω" κατευθειαν εκει τα αρχεια χωρις να πρεπει να ψαξω να βρω το φακελο μεσω "browse" ή να ανοιγω παραθυρα.
micos000 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Για δες το Fast Folders. Από τα screenshots φαίνεται να κάνει αυτό που ζητάς. Αν σύρεις λίγο το αρχείο με το δεξί κλικ θα σου εμφανίσει και Αντιγραφή/Μετακίνηση σε Favorites, EDIT: Στα ΧΡ επίσεις, μπορείς να βάλεις την συντόμευση των φακέλων που θέλεις στο SendTo φάκελο. Δώσε στην Έναρξη-Εκτέλεση το παρακάτω αν δεν ξέρεις που είναι: %userprofile%\SendTo και στο παράθυρο που θα ανοίξει βάλε συντομεύσεις από τους φακέλους που θέλεις. Έτσι θα μπορείς να κάνεις Αποστολή προς... και τον φάκελο που θέλεις να πάει. Το μειονέκτημα είναι ότι θα πρέπει να τα σβήνεις χειροκίνητα. Δεν κάνει μετακίνηση αλλά αντιγραφή.
parsifal Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Θα ηθελα δηλαδη οταν χτυπαω δεξι κλικ πανω σε ενα αρχειο και πηγαινω στο "copy to" ή "move to" να μου εμφανιζει 5-6 φακελους, να τα "ριχνω" κατευθειαν εκει τα αρχεια χωρις να πρεπει να ψαξω να βρω το φακελο μεσω "browse" ή να ανοιγω παραθυρα. Το Send To στο Explorer context menu δε σε βολεύει... ; How to Add Items to the "Send To" Menu in Windows XP
plato Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Εχω vista. Γινεται κατι τετοιο σε vista? Eπισης για το προγραμμα fast folders θα ηθελα να ρωτησω αν εχει ενα συγκεκριμενο χαρακτηριστικο που εχει το tera copy. Οταν κανεις αντιγραφη και καποιο αρχειο εχει προβλημα στη μετακινηση τοτε το tera copy το προσπερνα, μεταφερει ολα τα αλλα και στο τελος σου γραφει οτι υπηρχε προβλημα με το συγκερκριμενο κτλ. Ποσες φορες δεν εφυγα απο το σπιτι αφηνοντας τον υπολογιστη να κανει μεταφορα μεγαλου ογκου αρχειων σε εξωτερικο σκληρο (π.χ 20 giga και χωρις τη χρηση του tera copy) και σταματησε στην αρχη σχεδον επειδη μπορει ενα αρχειο να ηταν μονο για αναγνωση και ρωταγε αν πρεπει να το περασει ή οχι. Να δωσω τα συγχαρητηρια μου στους εξαιρετους προγραμματιστες της microsoft για την προνοητικοτητα τους...
micos000 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Εχω vista. Γινεται κατι τετοιο σε vista? Ναι, δώσε σαν εκτέλεση (CTRL+R) %APPDATA%\Microsoft\windows\SendTo Eπισης για το προγραμμα fast folders θα ηθελα να ρωτησω αν εχει ενα συγκεκριμενο χαρακτηριστικο που εχει το tera copy. Οταν κανεις αντιγραφη και καποιο αρχειο εχει προβλημα στη μετακινηση τοτε το tera copy το προσπερνα, μεταφερει ολα τα αλλα και στο τελος σου γραφει οτι υπηρχε προβλημα με το συγκερκριμενο κτλ. Δεν βρήκα κάτι τέτοιο. Δεν νομίζω να το κάνει. Μπορείς βέβαια να παρακάμψεις μια τέτοια λειτουργία με το να κάνεις δεξί κλικ-Ιδιότητες στον/στους φακέλους που θέλεις να μεταφέρεις και να αφαιρέσεις το 'Μόνο για ανάγνωση'.
Luxx Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 Μια ερωτηση. Παρατηρησα οτι οταν βαζω το buffer size στο μεγιστο ( 20mb ) , τοτε η αντιγραφη γινεται πολυ γρηγοροτερα. Μπορει ομως να προκαλεσει απωλεια δεδομενων ή καποιο αλλο προβλημα στα αρχεια που αντιγραφονται;
kastel Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 Πως ανέβασες το buffer στο tera copy? Πας C:\Users\<user name>\AppData\Roaming\TeraCopy\Options.ini και αλλάζεις τις τιμές κάτω από το [buffer] (σε Default, SameDriver, BetweenHDD και Network). Από εκεί αλλάζεις κι άλλα πραγματάκια.
Luxx Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 Ξερει να μου πει καποιος ομως αν υπαρχει καποιο προβλημα με αυτη την αλλαγη;
parsifal Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 Δε μπορεί να σου εγγυηθεί κάποιος ότι μεγαλύτερος buffer δε θα προκαλέσει πρόβλημα. Κανονικά, όχι, δε θα πρέπει να προκαλέσει, αλλά αυτό έχει σχέση με το πόσο bug-free είναι το πρόγραμμα (το οποίο είναι κλειστού κώδικα και δεν υπάρχει δυνατότητα ελέγχου φυσικά). Υποθέτοντας ότι είναι σχετικά bug-free: αν είναι να συμβεί απώλεια δεδομένων, θα συμβεί είτε με 256KB buffer είτε με 20MB και θα οφείλεται σε παράγοντες άσχετους με το TeraCopy, όπως ενδεικτικά: OS freeze, διακοπή τροφοδοσίας, filesystem error, βλάβη HDD κλπ. Και εκτός των 2 τελευταίων, συνήθως θα την «πατήσουν» τα destination files και όχι τα source files. Αλλά όπως προανέφερα, αυτά είναι άσχετα με το μέγεθος του buffer...
Luxx Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Στην καινουρια εκδοση του teracopy δεν υπαρχει η δυνατοτητα να επιλεξεις την ταχυτητα. Λεει οτι απο μονο του τα μεταφερει με την μεγαλυτερη δυνατη ταχυτητα. Αλλα εμενα μου φαινεται οτι τα μεταφερει πιο αργα και απο τον windows explorer.. Εχει κανεις το ιδιο προβλημα; Λεει οτι τα μεταφερει με 18mb/s.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.