Προς το περιεχόμενο

Overclocking σε P4 2.4

johnykim

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,εχω μερικές απορίες για το overclocking:

Απο την αρχή,η m/b είναι μια MSI 845 Ultra.

Eχω ακούσει για μια επιλογή που κλειδώνει τους δίαυλους PCI/AGP.Δεν την βρήσκω όμως,πως θα ξέρω οτι είναι σίγουρα lock?

Ακόμα η επιλογή Spread spectrun θα πρέπει να είναι disable η enable?

Δεν έχω καταλάβει κατι ακόμα με το FSB μεγαλώνουν κ τα MHz των μνημων?Αν οχι πως μπορώ να τα ανεβάσω?

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Moderators
Δημοσ.

Το Spectrum στο Disable.

Μπορεις να ορισεις χειροκινητα τη τιμη του PCI διαυλου στα 33MHz και του AGP στα 66 αν δεν εχει PCI clock lock και AGP clock lock.

Μαζι με το FSB μεγαλωνουν και τα Mhz στις μνημες και μπορεις να δεις που δουλευουν οι μνημες σου με το δωρεαν προγραμμα CPU-Z.

Καλη τυχη στο oc, (αν και το 845 chipset δεν προσφερεται).

Ο P4 2,4 παει στα 2,8-3Ghz τουλαχιστον παντως. :-)

Δημοσ.

Τα μόνα σχετικά με AGP/PCI είναι απο την καρτέλα"Advanced Chipset Features"το "AGP Aperture Size [64MB] και την καρτέλα"PNP/PCI Configurations" το PCI Latencu timer [32].

Θα δοκιμάσω το πρόγραμμα.

Παντως οταν βάζω 108 FSB τοτε μετά απο ώρα μου πετάει μπλε οθόνες η παγώνει αλλες φορές.

Τωρα το ξανα έβαλα στο 100 για να παει 2.4 που ήταν αλλα μου έκανε πάλι ένα πάγωμα.:-(

• Moderators
Δημοσ.

To πιο πιθανο ειναι να χρειαστει να 'ριξεις διαιρετη' γιατι αν εχεις μνημες του κιλου μπορει να μη μπορουν να δουλεψουν ουτε 15Mhz πανω απο τα Mhz για τα οποια σχεδιαστηκαν να δουλευουν.

Επισης, με προγραμμα δε προκειται ποτε να κανεις σωστο oc.

Διολου απιθανο να μην εχει PCI lock οποτε ξεχνας καθε oc γιατι θα τα παιζουν οι ελεγκτες δισκων ή του ηχου. Σου ειπα οτι το i845 chipset δεν εκανε για oc...

Δημοσ.

Παντως μεχρι τα 108 που το έβαλα δεν είδα πρόβλημα διαύλων.

Μνήμες του κιλού φθηνές εννοείς?2Χ1 Kingston έχω στα 400Mhz.

Τωρα να το αφήσω δηλαδή?Γαμώτο κ είχα όρεξη..με απογοητεύεις...:P

Δημοσ.
...Μαζι με το FSB μεγαλωνουν και τα Mhz στις μνημες και μπορεις να δεις που δουλευουν οι μνημες σου με το δωρεαν προγραμμα CPU-Z...

Αν θυμάμαι καλά μπορούσε να τρέξει τις μνήμες και ασύγχρονα :-) Έτσι δεν είναι;

• Moderators
Δημοσ.

Οχι δεν ειναι ετσι, μονο με Nvidia chipsets γινεται αυτο σε Intel πλατφορμα.

@johnykim: Ναι βαλε το CPU-Z να δεις που τρεχουν οι μνημες σου. Αν στη καρτελα Memory σου γραφει πανω απο 205MHz, πολυ πιθανον να σε 'κοβουν' αυτες και να χρειαστει να τις ρυθμισεις με πιο χαμηλο διαιρετη στο BIOS ετσι ωστε να λειτουργησουν πιο κατω απο τα 400MHz για να μπορεις να ανεβασεις τον επεξεργαστη μεχρι να 'ξαναφτασουν' τα 400Mhz οι μνημες.

Δημοσ.
Οχι δεν ειναι ετσι, μονο με Nvidia chipsets γινεται αυτο σε Intel πλατφορμα.

Ακριβώς. Αφού το πόσταρα, το θυμήθηκα. Το AMD (με VIA) παρελθόν, μου δηλητηριάσε την μνήμη...

Δημοσ.

Το CPU-Z στην καρτέλα memory δείχνει 134Mhz.

Το everest για τις μνήμες μου λέει η μια στα 200Mhz κ η άλλη στα 166Mhz.

Η μια είναι σίγουρα στα 400Mhz, αυτή εδώ:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.554764

H άλλη τι να πω πάνω 400 λέει που την είδα.Ενω τέλος το memory clock είναι στα 333Mhz.

Exω μπερδευτεί λίγο με τα Mhz:p

• Moderators
Δημοσ.

Στις τρεχει DDR 266.

Η μια ειναι DDR400 και η αλλη DDR333.

Αρα δεν ειναι το προβλημα εκει...

Βαλτο στα 108Mhz και πες μας ποσα Mhz λεει.

Επισης, ποιον επεξεργαστη εχεις? Ο P4 2,4 δεν επρεπε να εχει 133FSB? (αντι για 100 που ειναι τωρα?)

Αν ειναι ο Williamete τοτε δε πάει μια, απο 100->108 ειναι απολυτως φυσιολογικο...

Δημοσ.

Northwood έχω.

Γιατί στα 133?Ο multiplier είναι 24(24Χ100=2400).

Θα το βάλω πάλι στα 108 οταν γυρίσω απο το φροντιστήριο...:-(:P

• Moderators
Δημοσ.

Northwood με 100ρι???

Αααα ειναι "ειδικη περιπτωση" ο επεξεργαστης σου :P

Τωρα τι να πω, αφου δε κοβουν οι μνημες και δε παει αλλο το μονο που μενει να κανεις ειναι να τσεκαρεις θερμοκρασιες :-(

• Moderators
Δημοσ.

Αααα σε παρακαλω κορεϋγκέιλα (μα τι username ειναι αυτο? :P)!

Θα χασει το... μη υπαρκτο dual channel που δε προσφερει το i845 chipset :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...