tectonator Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 (επεξεργασμένο) Το πολυαναμενόμενο βιντεοπαιχνίδι LittleBigPlanet της Sony ανακαλείται από τα καταστήματα την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του επειδή η μουσική υπόκρουση περιλαμβάνει δύο φράσεις από το Κοράνι και θα μπορούσε να θεωρηθεί προσβολή από τους μουσουλμάνους. Η Sony απολογείται σε όσους αισθάνθηκαν προσβεβλημένοι από το νέο της τίτλο και υπόσχεται ότι μια τροποποιημένη έκδοση του παιχνιδιού χωρίς τις επίμαχες φράσεις θα φτάσει στην αγορά τον επόμενο μήνα, αναφέρει το BBC. «Είμαστε βέβαιοι ότι οι περισσότεροι από εσάς έχετε ήδη ακούσει ότι ένα από τα κομμάτια της μουσικής υπόκρουσης για τα οποία υπήρχε άδεια της δισκογραφικής εταιρείας να χρησιμοποιηθεί στο παιχνίδι περιέχει δύο εκφράσεις που απαντώνται στο Κοράνι» αναφέρει ανακοίνωση στο δικτυακό τόπο του βιντεοπαιχνιδιού. «Προχωρήσαμε άμεσα σε ενέργειες για να το διορθώσουμε και απολογούμαστε ειλικρινά για την παρεξήγηση που ενδεχομένως προκάλεσε». Το LittleBigPlanet, μια δημιουργία της Media Molecule για το PlayStation, επιτρέπει στους παίκτες να δημιουργούν βιντεοπαιχνίδια μέσα στο βιντεοπαιχνίδι με χαρακτήρες, αντικείμενα και περιβάλλοντα που κατασκευάζουν και ανταλλάσσουν οι ίδιοι. Το τελευταίο περιστατικό είναι η δεύτερη θρησκευτική «γκάφα» της Sony. Τον Ιούνιο του 2007 η εταιρεία ζήτησε συγγνώμη από την Εκκλησία της Αγγλίας επειδή σκηνές του βίαιου βιντεοπαιχνιδιού Manhunt εκτυλίσσονταν μέσα στον καθεδρικό ναό του Μάντσεστερ. Σε εκείνη την περίπτωση, πάντως, το παιχνίδι δεν ανακλήθηκε. Πηγή: in.gr Επεξ/σία 21 Οκτωβρίου 2008 από Hal9000
Αδμιν Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 (επεξεργασμένο) Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί οι μουσουλμάνοι -και γενικά κάθε θρησκεία- πιστεύει ότι ο κόσμος περιστρέφεται γύρω από αυτούς και οτιδήποτε "προσβλητικό" για αυτούς πρέπει να λογοκρίνεται; Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου 2008 από Αδμιν συντακτικό λάθος
alestr9s Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Όταν η σωστή παιδεία με ανοιχτούς ορίζοντες αντικαθήσταται από στρατευμένη γνώση και φανατισμό αυτά τα φαινόμενα είναι το λιγότερο που μπορεί να συμβεί!
Blondeamon Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Στα αποτέτοια μας έπρεπε να τα γράφουμε τα πιστεύω τους εφόσον δεν τους θίγουμε.Δηλαδή εμείς απαγορεύουμε ποτέ ταινίες τους που αναφέρουν το Χριστό ? Ουσιαστικά μας ελέγχουν και στο τι θα πούμε για τον μουσουλμανισμό , για κάθήστε ρε παιδιά.
Αδμιν Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Blondeamon μη κρυβόμαστε. Και ο Χριστιανισμός κάνει τα ίδια. Ίσως όχι σε παγκόσμιο επίπεδο πλέον μιας και είναι διασπασμένος αλλά όταν ήταν ενωμένος, το Μεσαίωνα, ξέρουμε πολύ καλά τι έκανε. Αλλά ας μην γίνει Θρηκσευτικός Πόλεμος το topic. Ο alestr9s το έθεσε πολύ ωραία.
Spartacos Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 ασε το χριστιανισμο και το παρελθον καθε θρησκειας κατα μερος το κειμενο λεει οτι προκειται για απλη αναφορα και οχι για κατι που οντως ειναι προκλητικο οπως πχ στο παραδειγμα του manhunt ετσι και αλλιως αν οι θρησκοληπτοι χριστιανοι αποφασιζαν να καθαρισουν την τβ και το web απο σοφτ η και πιο βαρια κειμενα εικονες και videos με θεμα το χριστο κτλ θα ειχαν σιγουρα πολυ περισσοτερη δουλεια απο τους συναδελφους τους μουσουλμανους
lef50 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί οι μουσουλμάνοι -και γενικά κάθε θρησκεία- πιστεύει ότι ο κόσμος περιστρέφεται γύρω από αυτούς και οτιδήποτε "προσβλητικό" για αυτούς πρέπει να λογοκρίνεται; Καλησπερα αν και εχω βρεθει στο παρελθον σε καποιες χωρες με μουσουλμανους και εχω δη τον φανατισμο τους απο κοντα δεν ειναι ολοι ομως ετσι υπαρχουν ενενηντα τοσες αιρεσεις πχ οι αλουιτες ειναι αρκετα δημοκρατικοι.Αφορμη του τοπικ βρηκα το κορανι στα ελληνικα και το κατεβαζω και εγω τωρα http://www.asxetos.gr/article.aspx?i=1628 διαβαζοντας το θα καταλαβεις καποια πραγματα για αυτους και τον φανατισμο τους.
Danny7 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 ο πατερας μου ειναι μουσουλμανος και δεν μπορω να πω οτι ειναι φανατισμενος!!!αμα παρατηρησεις και διαβασεις το κορανι (εγω δεν το εχω κανει απο οτι εχω ακουσει απο χριστιανους που το διαβασαν) εχει παρα μα παρα πολλες ομοιοτητες με τον χριστιανισμο!!!πχ.και οι μουσουλμανοι πιστευουν στον χριστο αλλα σαν προφητη και απεσταλμενο του θεου αλλα οχι και σαν παιδι του θεου οπως πιστευουν και στην παναγια!!!
De@th L0rd Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Πως να μην είναι παρόμοιο ρε παίδες...Αφού διαφορετική έκδοση της ίδιας ιστορίας είναι...
LuxJaja Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Για να γυρίσουμε στο θέμα μας βασικά, δεν είναι ότι οι μουσουλμάνοι έχουν θέμα αφού το τραγούδι κυκλοφορεί στο εμπόριο αρκετό καιρό και δεν είχε εκφραστεί δυσαρέσκεια από την μουσουλμανική κοινότητα. Απλά το πιο πιθανό η Sony προσπάθησε να δώσει δωρεάν διαφήμιση στο παιχνίδι της. Και είναι και γελοίο αφού θεωρείται ήδη επιτυχία το παιχνίδι. Βλακείες της Sony βασικά.
Directx Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Απλά δεν θέλει κανένας μας (ούτε φυσικά η Sony) έναν φανατικό Μουσουλμάνο, έτοιμο να ζωστεί με εκρηκτικά για να σώσει την τιμή του Αλλάχ και του Μωάμεθ του, απλά πράγματα.
alexzzz Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Το θέμα είναι ότι το παιχνίδι είναι κορυφαίο και είναι κρίμα που πάει πίσω η εκδοσή του.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα