zoranb Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Ψάχνοντας για κουτί για σκληρό δίσκο 2.5" βρήκα ένα φθηνό μοντέλο της Transcend το οποίο χρειαζόταν μόνο ένα καλώδιο για την σύνδεση με USB. Μου έκανε εντύπωση, για το από που θα παίρνει ρεύμα εάν συνεδεθεί με θύρα που δεν είναι από αυτές που τροφοδοτούνται με ρεύμα επαρκώς για τέτοιες δουλειές. Ο υπάλληλος βέβαια είχε την απάντηση πως είναι χαμηλής καταναλωσης στο συγκεκριμένο κουτί και πως δεν χρειάζεται κιάλλο καλώδιο ρεύματος. Ισχύει κάτι τέτοιο, ξέρει κανείς ή θα πάω να το συνδέσω σε καμιά θύρα που δεν θα είναι με τροφοδοσία και θα ψάχνομαι?
antonl Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Οι δίσκοι 2.5" τροφοδοτούνται από τις usb. Κάποιοι βγάζουν διπλό (Τ) usb καλώδιο για την περίπτωση που δεν αρκεί το ρεύμα μιας θύρας. Λογικά δε θα χεις πρόβλημα αν το συνδέσεις σε κάποια usb της μητρικής.
zoranb Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Antoni σε ευχαριστώ για τη βοήθεια αλλά το "λογικά" δεν με καλύπτει. Υπάρχει κανείς που να έχει κουτί 2.5" με ένα καλώδιο και να μην έχει αντιμετωπίσει πρόβλημα?
antonl Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Δε νομίζω να υπάρχει απόλυτη απάντηση σ αυτό που ρωτάς. Πχ ο δικός μου 2.5" (που ναι στο "εργοστασιακό" κουτί του) στον έναν υπλογιστή μου και στο laptop δουλεύει σε οποιαδήποτε usb κι αν τον συνδέσω με το ένα καλώδιο. Στο δεύτερο pc, αν τον συνδέσω στις μπροστινές θύρες χρειάζεται και το δεύτερο καλώδιο τροφοδοσίας. Στο (παλιό) pc ενός φίλου δε λειτουργεί σε οποιαδήποτε usb κι αν το συνδέσω είτε με ένα είτε με δύο καλώδια. Όπως και να χει ελπίζω να βρεις την απάντηση που ζητάς
zoranb Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 antoni, αυτό που μου περιγράφεις το γνωρίζω γιατί έχω τέτοιο κουτί που να έχει 2 καλώδια (ένα USB και το άλλο της τροφοδοσίας από USB) και όντως πότε δουλέυει και πότε όχι. Τώρα το θέμα είναι άλλο, τα κουτιά που έρχονται από τη μάνα τους με μόνο ένα καλώδιο USB, δουλεύουν στις θύρες που με τάλλα κουτιά πρέπει να βάλλουμε και τα 2 καλώδια? Ελπίζω να καταλαβαίνεις!
thanos75x Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Εγω εχω 2 δισκους 2,5 εξωτερικους usb ο ενας ειναι ο my passport WD 120GB Και ο αλλος ειναι ενας Packard Bell 120GB επισης. Αυτοι και οι 2 συνδεονται και παιρνουν ρευμα μονο απο ενα μικρο usb. Το καλωδιο του WD ειναι κοντο χοντρο και οπου και να το βαλω παιζει κανονικα ειτε συνδεσω τον δικο του ειτε συνδεσω τον packard bell. Σε καποια Motherboards οταν εβαζα το καλωδιο του Packard bell που ειναι λεπτο και μακρυ δεν επαιζε. Μολις αλλαζα το καλωδιο με του WD επαιζε με τη μια. Ο κολλητος μου εχει εναν toshiba 200 Με διπλο usb οπως λενε τα παλικαρια παραπανω. Οταν τον συνδεσω με το καλωδιο του WD το κοντοχοντρο παιζει τελεια σε ολα τα motherboards αν ομως τον συνδεσω με το δικο του καλωδιο χρησιμοποιωντας μονο το ενα usb απο το Τ τοτε δεν παιζει και πρεπει να συνδεσω και το 2 usb. Οπως καταλαβαινεις εκτος απο το κουτι παιζει ρολο και το motherboard που πας να το συνδεσεις και το καλωδιο. Ενα κοντοτερο καλωδιο εχει μικροτερες απωλειες σε ρευμα οποτε ειναι πιο ευκολη η καλη λειτουργια του σκληρου. Επισης ενα ακομα σημαντικο στοιχειο που πρεπει αν σου επισημανω ειναι οτι οι μπροστινες usb στα διαφορα κουτια πολλες φορες δεν αναγνωριζουν καποιους εξωτερικους σκληρους 2,5 οπως και καποια flash usb της αγορας και οταν τα συνδεεις απο τις πισω usb αναγνωριζονται με τη μια! Να ξερεις παντα οτι οι usb που βρισκονται κατω απο το mouse στην πισω πλευρα του καθε κουτιου ειναι "ισχυροτερες" Αυτα τα λεω ως τεχνικος χρονια τωρα που δουλευω και απο προσωπικη εμπειρια.
zoranb Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Εγω εχω 2 δισκους 2,5 εξωτερικους usb ο ενας ειναι ο my passport WD 120GB Και ο αλλος ειναι ενας Packard Bell 120GB επισης. Αυτοι και οι 2 συνδεονται και παιρνουν ρευμα μονο απο ενα μικρο usb. Το καλωδιο του WD ειναι κοντο χοντρο και οπου και να το βαλω παιζει κανονικα ειτε συνδεσω τον δικο του ειτε συνδεσω τον packard bell. Σε καποια Motherboards οταν εβαζα το καλωδιο του Packard bell που ειναι λεπτο και μακρυ δεν επαιζε. Μολις αλλαζα το καλωδιο με του WD επαιζε με τη μια. Ο κολλητος μου εχει εναν toshiba 200 Με διπλο usb οπως λενε τα παλικαρια παραπανω. Οταν τον συνδεσω με το καλωδιο του WD το κοντοχοντρο παιζει τελεια σε ολα τα motherboards αν ομως τον συνδεσω με το δικο του καλωδιο χρησιμοποιωντας μονο το ενα usb απο το Τ τοτε δεν παιζει και πρεπει να συνδεσω και το 2 usb. Οπως καταλαβαινεις εκτος απο το κουτι παιζει ρολο και το motherboard που πας να το συνδεσεις και το καλωδιο. Ενα κοντοτερο καλωδιο εχει μικροτερες απωλειες σε ρευμα οποτε ειναι πιο ευκολη η καλη λειτουργια του σκληρου. Επισης ενα ακομα σημαντικο στοιχειο που πρεπει αν σου επισημανω ειναι οτι οι μπροστινες usb στα διαφορα κουτια πολλες φορες δεν αναγνωριζουν καποιους εξωτερικους σκληρους 2,5 οπως και καποια flash usb της αγορας και οταν τα συνδεεις απο τις πισω usb αναγνωριζονται με τη μια! Να ξερεις παντα οτι οι usb που βρισκονται κατω απο το mouse στην πισω πλευρα του καθε κουτιου ειναι "ισχυροτερες" Αυτα τα λεω ως τεχνικος χρονια τωρα που δουλευω και απο προσωπικη εμπειρια. Δηλαδή αυτό που μου είπε ο τεχνικός ότι μόνο με ένα καλώδιο παίζει είναι κανόνας ή εξαρτάται και απο την θύρα USB? Εσένα με το κοντόχοντρο καλώδιο παίζει και σε όλες τις θύρες?
thanos75x Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Δηλαδή αυτό που μου είπε ο τεχνικός ότι μόνο με ένα καλώδιο παίζει είναι κανόνας ή εξαρτάται και απο την θύρα USB? Εσένα με το κοντόχοντρο καλώδιο παίζει και σε όλες τις θύρες? αν ενα στο 1000000 δεν παιξει στις μπροστινες στις πισω που σου ειπα παιζει 300% εκτος κι αν ειναι κανα πολυ παλιο mobo...
zoranb Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 εσένα βέβαια είναι μάρκες και τα δύο κουτιά ενώ εγώ μιλάω για κουτιά των 15euros.
thanos75x Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 Δωσε μου ενα link απο το κουτι που βρηκες να ξερω για πιο μιλαμε. Και αφου μιλαμε για κουτι 15e λογικα σκληρο δισκο 2,5 εχεις ειδη στην κατοχη σου ? Αν οχι τοτε πηγαινε παρε εναν My Passport να ξεμπερδευεις απο το αγχος σου...
zoranb Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2008 Δωσε μου ενα link απο το κουτι που βρηκες να ξερω για πιο μιλαμε. Και αφου μιλαμε για κουτι 15e λογικα σκληρο δισκο 2,5 εχεις ειδη στην κατοχη σου ? Αν οχι τοτε πηγαινε παρε εναν My Passport να ξεμπερδευεις απο το αγχος σου... http://www.google.com/products/catalog?hl=en&q=transcend+2.5%22&cid=7730656579876217591#ps-sellers
thanos75x Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 *Προτεινει καλωδιο USB-Y... Οχι οτι δεν θα λειτουργησει με το ενα καλωδιο μονο αλλα για καλο και για κακο λενε για το Y γιατι οπως σου ειπα και σε προηγουμενο Post μου σε μερικα motherboards το ρευμα δεν ειναι επαρκες... Στις αγγελιες του insomnia υπαρχει καποιος χρηστης που πουλάει κατα διαστηματα κουτια απο my passport αδεια με 20e και μενει Αθηνα... (jmk1234) αν δεν κανω λαθος και τον προτεινω με κλειστα ματια.
De@th L0rd Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2008 Εγώ έχω έναν Freecom 80 GB 2,5" και δεν μου έχει τύχει να μην παίξει κάπου.Έχει πολύ κοντό και χοντρό καλώδιο άρα συντάει το ρεύμα πολύ μικρή αντίσταση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.