_LunaTiC_ Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Καλημέρα. Έχω ένα TOSHIBA A100-912 και έχει μέσα ένα hitatchi, 120GB, στις 5400. Μίλησα με το Service της TOSHIBA στο Ηράκλειο για την τοποθέτηση ενός μεγαλύτερου δίσκου. Σκεφτόμουν αυτόν! Ο τύπος, όμως, γύρισε και μου είπε να μη βάλουμε αυτόν: γιατί επειδή το μηχάνημα έχει το δίσκο στις 5400, μπορεί η αύξηση να προκαλέσει πρόβλημα στο laptop να βάλω ένα Τoshiba για να μη μπορεί μετά η εταιρία να μου πει κουβέντα για τις εγγυήσεις Έχω μια υποψία ότι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως μου τα παρουσιάζει. Ακόμα δεν ξέρω βέβαια την τιμή του Toshiba, αλλά μυρίζομαι ότι θα "φύγει"... Τι με συμβουλεύετε να κάνω;
antonl Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Γενικά από ξέρω δεν υπάρχει πρόβλημα με τέτοια αλλαγή στο δίσκο που θες να κάνεις. Επίσης, αφού η ίδια η Toshiba είχε βάλει Hitatchi, τώρα τους έπιασε ο καημός να βάλουν δίσκο της ίδιας εταιρίας; Λίγο κουλό μ ακούγεται...
Fott1 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 και μενα στον τοσιμπα μου ειναι 4200 και σε πιο νεο μοντελο.. Σκεφτομαι να τον αλλαξω αλλα δεν ξερω τι παιζει με καποιο πολυ πιο γρηγορο δισκο.. θα μαθω και θα πραξω παντως
HamerZ Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Είναι σοβαρό ο τύπος για αυτά που σου είπε; Εγώ σε λάπτοπ της hp omnibook XE3-GC που είχα από το 2000 είχα απλά ρωτήσει την εταιρεία αν μπορώ να τον αλλάξω και η απάντηση ήταν ότι απλά δεν θα κάλυπταν τον δίσκο σε περίπτωση βλάβης και αν έστελνα τον φορητό για επισκευή να έβαζα τον παλιό μέσα. Η αλλαγή δίσκου δεν επηρέαζε την εγγύηση του συστήματος. Διαφορά δεν θα δεις σε θερμοκρασία και σε κατανάλωση μπαταρίας, τόσο μεγάλη που να πεις τι έκανα... Επίσης μου άρεσε που η HP στο εγχειρίδιο χρήσης είχε και βήματα για αφαίρεση του δίσκου προκειμένου να εξασφαλίζει ο κάτοχος του παραπάνω ασφάλεια, δίχως φυσικά να επηρεάζει την εγγύηση.
_LunaTiC_ Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Αυτό που λέει ο φίλος HamerZ, μου το επιβεβαίωσαν και από την Ideal στην Αθήνα. Το δίσκο μπορώ να τον αλλάξω και εγώ. Τώρα στο θέμα της παραπάνω ταχύτητας του δίσκου που μου είπε το παλικάρι, τι έχετε να μου πείτε;
stefanos_79 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Ο υπολογιστής δεν θα τίποτα απολύτως συν τοις άλλοις θα ειναι κατα κάποιο τρόπο πιο γρήγορος.Το μονο αρνητικο ειναι οτι θα καταναλωνει περισσοτερο μπαταρια και θα μειωθει η αυτονομια στην περιπτωση που το δουλευεις χωρις ρευμα..Η διαφορα δεν θα ειναι και τεράστια αλλά σίγουρα θα μειωθεί η αυτονομία
caution Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Μην το σκέφτεσαι, βάλτον! -Πιο γρήγορος! -Καμία διαφορά σε θερμοκρασίες! -Normal κατανάλωση και επειδή ο δίσκος θα είναι αρκετά γρηγορότερος θα δουλεύει για λιγότερο χρόνο (για δεδομένο φόρτο) που on the long run μπορεί ακόμα και να αυξήσει την αυτονομία σου! Με την εγγύηση δεν θα έχεις πρόβλημα. Στην χειρότερη όταν (το απεύχομαι) σου κάτσει η στραβή βάζεις μέσα τον μαμά δίσκο
thanos75x Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Ναι βαλε 7200 με κλειστα ματια... Ολα αυτα που ειπαν πιο πανω +1
_LunaTiC_ Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Ωραία, αφού καταλήξαμε στο είδος, ας καταλήξουμε και στο ποιόν; Πέρα από τον WD, έχετε να μου προτείνετε εναλλακτικά κάποιον άλλο;
thanos75x Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Η seagate ή WD... (7200rpm 250GB ή 320GB) Δεν θα προτιμουσα κατι αλλο!
caution Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Ο WD που έχεις linkάρει ειναι από τους καλύτερους. Αγορασέ τον άφοβα αν είναι εντός του budget σου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.