Geogouz Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Αυτό τον καιρό προσπαθώ να στήσω ένα site e-shop για την επιχείρησή μου και για τη δουλειά αυτή έχω ήδη προμηθευτεί domain k web hosting από forthnet.(Δεν πιστεύω να εμφανιστεί ως διαφήμιση μιας κ μόνο ικανοποιημένος δεν είμαι!!Τέλος πάντων) Προσπάθησα να φέρω στα μέτρα μου καταρχάς το magento.Αποτυχία μιας και η forthnet δεν υποστήριζε κάποια πραγματάκια.Έπειτα είπα να ασχοληθώ με oscommerce.Η υποστήριξη των ελληνικών μη επαρκής.Bugs πολλά έβρισκα και δεν κατέχω τις γνώσεις να τα αντιμετωπίσω μόνος.Ρώτησα για βοήθεια και μου είπαν να προσπαθήσω να παίξω με Joomla και Virtuemart. Οκ λοιπόν διάβασα τα κατάλληλα άρθρα,προσπάθησα να ενημερωθώ σχετικώς και εφοδιασμένος με τόλμη και κουράγιο ξεκίνησα τις προσπάθειες να σετάρω τα πακέτα αυτά. Κατέβασα και εγκατέστησα το xampp που από ότι κατάλαβα χρησιμεύει στο να στηθεί μία επιτυχής database στο pc μας. Έπειτα κατέβασα την τελευταία μάλλον έκδοση του Joomla 1.5.7 και την εγκατέστησα και αυτή με επιτυχία.Φιλικό περιβάλλον,εύκολη διαχείρηση ήταν οι πρώτες ευχάριστες μου σκέψεις και ενθουσιάστηκα μπορώ να ομολογήσω. Επόμενο βήμα είναι η εγκατάσταση του Virtuemart.Πριν το κάνω αυτό όμως ήθελα να παίξω λίγο με το περιβάλλον να δω πως πάνε τα πράγματα.Έφτιαξα μια 2 μπάρες menu δοκίμασα κάποια έτοιμα templates που είχε και γενικά έκανα βόλτες μέσα στον πίνακα του admin του.Παρατηρώντας όμως πως τα πάντα στις σελίδες του admin και της προεπισκόπησης είναι γραμμένα στα αγγλικά,θέλησα και εγώ να εγκαταστήσω τα ελληνικά.Έψαξα για τα κατάλληλα αρχεία και τα κατέβασα.Δύο μεταφράσεις ήταν για την έκδοση 1.5.7 , η μία για admin και η άλλη για την κανονική ιστοσελίδα.Αυτές μέσα απο το admin τις εγκατέστησα με επιτυχία καθώς τα πάντα μου άλλαξαν στα ελληνικά.Περίεργος καθώς είμαι όμως και εγώ,πήγα μετά και έκανα απεγκατάσταση τις 2 αγγλικές versions για admin και ιστότοπου.(Δεν ξέρω αν έπρεπε να το κάνω αυτό ,ή αν τα χρησιμοποιούσαν τα αρχεία αυτά τίποτα σελίδες για την ορθή εμφάνισή τους).Επείσης σκέφτηκα παράλληλα και το εξής..Αφού κατεβάσω το virtuemart,το οποίο λογικά θα είναι στα αγγλικά,πώς θα το εγκαταστήσω εγώ πάνω στα ελληνικά τα δικά μου???Μήπως έκανα κάτι σε λάθως σειρά?Μήπως υπάρχει και virtuemart σε ελληνική version? Θα μπορούσατε μήπως να μου υποδείξετε την πιο σωστή σειρά εγκατάστασης joomla-viruemart/ελληνικών ,ώστε να μην βρεθώ στο μέλλον σε δυσάρεστες θέσεις.Επείσης αν μπορούσατε να συμπεριλάβετε και κανένα link θα με διευκολύνατε πραγματικά. Έχω επείσης και κάποιες άλλες απορίες για το μέλλον.. Το site που φτιάχνω στο pc μου με την βάση δεδομένων μαζί,θα μπορώ με κάποιον τρόπο να τα ανεβάσω κατευθείαν στην web hosting χώρο μου?H θα πρεπει να μάθω καλά να το χειρίζομαι και μετά να το φτιάξω online? Επείσης υπάρχει τρόπος να επεξεργαστώ το ήδη υπάρχων template μέσω dreamweaver (η κάπως αλλιώς) , ώστε να εισάγω κάτι φωτογραφίες και flashakia σε κάποιες συγκεκριμένες θέσεις? Και τέλος αναρωτιέμαι αν υπάρχει τρόπος να εισάγω κάποια flash menu που έχω σχεδιάσει αντί για αυτά του joomla.Να φανταστώ τα πάντα γίνονται απλά η διαδικασία αυτή πόσο πολύπλοκη είναι? Ευχαριστώ
pOLoS Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 υπάρχουν ελληνικά για virtuemart , κατέβασε το language pack http://virtuemart.net/index.php?option=com_content&task=view&id=54&Itemid=147 το template μπορείς να το επεξεργαστείς αν έχεις γνώσεις html/css και photostop ή κάπιου άλλου προγράμματος για δημιουργία/επεξεργασία γραφικών
giorgos147 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 το έχουμε πει οτι καλύτερα είναι να μη πηγαίνεις σε μεγάλες εταιρίες....αλλά σε μικρές ας το πω έτσι όπως΄είναι η cretaforce αυτά!δε θέλω να θείξω κάποια εταιρία αλλά καλύτερα είναι να πηγαίνεις σε μικρές εταιριούλες sorry για το offtopic.....
Geogouz Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Κατά την εγκατάσταση επέλεξα να γίνει μία προεγκατάσταση ενός mini e-shop demo για να δω πως πάνε τα πράγματα.Δεν βλέπω όμως να έχουν βγει frontpage τα προϊόντα σε λίστα.. Αυτό θα το κάνω μέσω joomla ή μέσω vm? Δημήτρης Ξενάκης Δημοσιεύσεις: 3 Εγγραφή: Σήμερα, 10:17 Αρχή
Axelfc Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Διαβασε το installation manual. Πρεπει να κανεις publish συγκεκριμενο addon πρωτα και να υποδειξεις τη θεση που αυτο θα εμφανιζεται.
Geogouz Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Σωστός ναι.ty Ψάχνω τώρα να δω τι παίζει εδω μέσα.!!Πωω της τρελής γίνεται. Με τα templates τι παίζει?Μπορώ να εξάγω και επεξεργαστώ κάπως το ήδη υπάρχων?Υπάρχει κανένα joomla tool που σε γλυτώνει από code προγραμματισμό? Α!!Ερώτηση. Κάτι πήρε το μάτι μου για free templates,έψαξα λίγο και είδα να κυκοφορούν σε διάφορες εκδόσεις. Η πιο last που είδα είναι 1.5. Αυτή θα μου κάνει για την 1.5.7 μου? Το site μου είναι στα ελληνικά πρέπει να προσέξω τι θα βρω όσον αφορά στις γραμματοσειρές ,ή παντού κολάνε τα ελληνικούλια μας? Πολύ πράμα για ψάξιμο.Κουράγιο μου
giorgos147 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 απο free να φαν κι κότες!βέβαια αν θες και κάτι καλύτερο μπορείς να πληρώσεις τώρα για την έκδοση των templates πχ υπάρχει η έκδοση 1,5 και 1,0(ενημερωτικά στην έκδοση 1,0 θα συνεχιστούν να βγαίνουν patches μέχρι του χρόνου τον ιούλιο) πχ αν λέει το template 1,5 δεν εννοεί και το τελευταιο ψηφίο...πχ 1,5,7 αλλά το μεσαίο αν έπιασες τι θέλω να πω αυτά!καλό βράδυ! υ.γ.sorry αν σε μπέρδεψα παραπάνω...το κάνω συχνά στους άλλους
pOLoS Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 για themes κοίτα εδώ http://www.bestofjoomla.com/
giorgos147 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 και εδω αντε καλή επιτυχία με την επιλογή...νομίζω θα κουραστείς
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.