Προς το περιεχόμενο

RROD:δεν το ψαχνουμε λιγο?

Pytzamarama

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μιας και υπαρχει αρκετος κοσμος εδω μεσα και το RROD δεν εχουμε ακομα καταλαβει γιατι προκυπτει περα απο τα περι xclamps και ιστοριες.ελεγα να συγκεντωσουμε τις "εμπειριες" μας μηπως βγαλουμε καμια ακρη.Να μου πεις δεν κερδιζουμε τιποτα αλλα απο την αλλη ισως υπαρχει τροπος "προστασιας".

Τα παραπανω ισχυουν για τα μοντελα πριν το Falcon

Στο launch 360 απο οταν αρχισαν τα παρατραγουδα εκανα τη κλασικη μοντα με τις παστες,χαρτονια και τις βιδες.Ολα ηταν σουπερ ΟΚ μεχρι το καλοκαιρι αυτο που αρχισε τα RROD.

Το ανοιγω,το κανω καμπριο,του φοραω 2 επιπλεον ανεμιστηρες αλλα μετα απο λιγο ξαναρχισε τα ιδια.Και το προβλημα του δεν ηταν η υπερθερμανση και εξηγουμαι παρακατω.

Επειδη βαριομουν να το ξεμονταρω,καθε φορα που αρχιζε τα φωτορυθμικα του εβγαζα ολους τους ανεμιστηρες και εκανα ενα overburn μεχρι να βγαλει διπλα φωτακια.

Μετα παταγα τα τσιπακια ελαφρα,ανοιγα τα ανεμιστηρια,κρυωνε και επαιζε.

Πολλες φορες ξεχναγα να βαλω τον μαμισιο ανεμιστηρα,αρχιζα να παιζω και ειχα διπλα φωτακια και οχι RROD.Αρα τα RROD μου δεν ηταν θεμα υπερθερμανσης.

Προχτες βαρεσε κατω δεξι φωτακι,δηλαδη Ε76 (gpu,video cable ή hana).GPU δεν ηταν αφου εβλεπα το λαθος,τα καλωδια ηταν σωστα αρα λογικα HANA.

Μετα τα πολλα και επειδη δεν θελω να μονταρω το Falcon ακομα,παιρνω του αδερφου μου - launch κι αυτο με τις ιδιες πατεντες και απροβληματιστο.

Επαιζα καμια ωριτσα το πρωι σε SD μια χαρα και το βραδυ το ριχνω στο προβολεα.Μετα απο λιγα λεπτα σκαει RROD.Και καθομαι και σκεφτομαι

-Υπερθερμανση δεν ειναι

-Στο δικο μου 360 ηταν μαλλον το HANA

-To παθαινει σχεδον παντα σε HD mode

-Tι εχω εγω που δεν εχει ο Brother στο σαλονι?

Εχω αλλο τροφοδοτικο και 12 μετρα φθηνο component καλωδιο για το προβολι.

Μηπως τα μακρια video καλωδια,λογω μεγαλης αντιστασης ζοριζουν το HANA?

Mηπως τα τουβλα μετα απο καιρο δινουν λαθος ρευματα?

Ριχτε κανα reply μηπως βγει ακρη...ετσι για το γαμωτο

Δημοσ.

Πολλά παίζονται φίλε. Μην την ψάχνεις και πολύ την άκρη γιατί δεν πρόκειται να την βρεις. Σημασία έχει πως τα προβλήματα από το μηχάνημα είναι αποτέλεσμα βιασύνης της Μ$ να το βγάλει πρώτο στην αγορά. Έχει βουίξει το Internet από τις "φήμες" πως οι πρώτες παρτίδες της κονσόλας βγήκαν εν γνώση της Μ$ πως είναι ελαττωματικές!

Κατά την γνώμη μου ήταν μέγα λάθος της Μ$ και μπορεί να της στοίχισε και την πρώτη θέση. Από προσωπική εμπειρία μπορώ να πω πως έχω πάνω από 15χρόνια ασχολία με κονσόλες και καμία, μα καμία, δεν μου είχε εμφανίσει το παραμικρό, αλλά είχα αλλάξει μέσα σε 2 χρόνια τρία ΧΒΟΧ360. Εν τέλει έχει χαθεί η εμπιστοσύνη μου προς την εταιρία μια και καλή, συν τα ban, συν ΧΒΟΧ live χωρίς Ελληνική υποστήριξη, συν συνδρομές κ.α. Τελοσπάντων, το συμπέρασμα είναι πως η Μ$ έχει το software, αλλά δεν έχει το αξιόπιστο hardware και είναι κρίμα. Θα περιμένω το ΧΒΟΧ720 και ελπίζω η Μ$ να έχει βάλει μυαλό.

Δημοσ.

Nα σου πώ εγώ που συνάδελφός μου στη δουλειά έχει θυσαυρίσει με τις επισκευές του ΧΒΟΧ360.

99.9% των περιπτώσεων είναι σπασμένες κολλήσεις στη GPU από υπερθέρμανση. Βασικά από απότομη άνοδο/πτώση της θερμοκρασίας λόγω κακής ψύξης.

Αγόρασε μηχάνημα αποκόλλησης/κόλλησης επεξεργαστών με υπεριώδη ακτινοβολία (2000 ευρώπουλα) και αφαιρεί πλήρως τη GPU, ξαναπερνάει μπίλιες με φρέσκο καλάι στις τρύπες και επανακολεί το τσίπ.

Δημοσ.
Nα σου πώ εγώ που συνάδελφός μου στη δουλειά έχει θυσαυρίσει με τις επισκευές του ΧΒΟΧ360.

99.9% των περιπτώσεων είναι σπασμένες κολλήσεις στη GPU από υπερθέρμανση. Βασικά από απότομη άνοδο/πτώση της θερμοκρασίας λόγω κακής ψύξης.

Αγόρασε μηχάνημα αποκόλλησης/κόλλησης επεξεργαστών με υπεριώδη ακτινοβολία (2000 ευρώπουλα) και αφαιρεί πλήρως τη GPU, ξαναπερνάει μπίλιες με φρέσκο καλάι στις τρύπες και επανακολεί το τσίπ.

Αυτη ειναι η κατασταση ακριβως!

Μην κολλατε σε θεωριες συνομοσιας και λοιπα...........μην το κανουμε τωρα το προβλημα της κονσολας X-FILES!

Δεν υπαρχει τιποτα κρυφο......κακος σχεδιασμος και τελος....ευτυχως οι καινουριες παρτιδες εστρωσαν.

Δημοσ.

Πασο αλλα...βλεπω ενα pattern στη συμεπριφορα του RRODed.

Δηλαδη ανοιγει,παιζει για λιγο,μαυριζει η οθονη,το κλεινεις,μετα το ανοιγεις και κολλαει στο boot sequence,το κλεινεις,το ανοιγεις και τρως το RROD.

Αν ηταν ψηφιακη η βλαβη λογικα θα ετρωγε RROD στο καπακι αφου στα λιγα δευτερολεπτα πριν μαυρισει η οθονη αποκλειεται να εχει προλαβει να ανεβασει θερμοκρασια ωστε να επηρεαστουν οι κολλησεις.

Τεσπα,θα τα πλακωσω και τα 2 με ενα heatgun να δω τι παιζει.Α ρε Πανθηρα εισαι και μακρια.Θα ειχε κι αλλο πελατη ο φιλος σου :D

Δημοσ.

A μή ψάχνεις λογική σε αυτά τα πράματα, όταν εμπεριέχεται στην εξίσωση ο παράγοντας σπασμένη κόλληση.

Ειδικά σε επεξεγαστές όπου μιλάμε για σπασίματα κολλήσεων σε κλίμακα δέκατων του χιλιοστού.

Επικρατεί κυριολεκτικά η θεωρία του χάους σε αυτές τις περιπτώσεις.

Πάντως μετά την επανακόλληση, πολύ σπάνια να ξαναεμφανιστεί σπασμένη κόλληση στη GPU. Ίσως το καλάι να είναι περισσότερο ή η ποιότητα να είναι καλύτερη. Υποθέτουμε με το συνάδελφο το 2ο.

Δημοσ.
Επαιζα καμια ωριτσα το πρωι σε SD μια χαρα και το βραδυ το ριχνω στο προβολεα.Μετα απο λιγα λεπτα σκαει RROD.Και καθομαι και σκεφτομαι

-To παθαινει σχεδον παντα σε HD mode

Αυτό έχει μία βάση, αν σκεφτείς πως έτσι λειτουργεί και ένα pc. Όταν παίζεις σε ανάλυση 800x600 η κάρτα γραφικών και ο επεξεργαστής στρεσάρονται πολύ λιγότερο από το να παίξεις σε full HD ανάλυση...

Κάτι τέτοια σκέφτομαι και ακόμα δεν έχω πάρει τηλεόραση HD. Αν μου μείνει το 360, μετά θέλει ένα κάρο λεφτά για αλλαγές drive, firmware κλπ. :-(

Δημοσ.

Πιστευω οτι το 360 ετσι κι αλλιως κανει render σε μια συγκεκριμενη αναλυση και το Hana αναλαμβανει να φερει τη απεικονιση στην αναλυση που εχει επιλεξει ο χρηστης.

Συνεχιζω να υποπτευομαι τις αντιστασεις των video cables και το ρευμα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...