Platos Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Παιδιά θέλω να αγοράσω ένα κατοικίδιο για το σπίτι μου αλλά έχω μπερδευτεί γιατί έχω στο μυαλό μου τρία ζώα: 1. Σκιουράκι 2. Γάτα 3. Κουνέλι Από τα οποία δεν ξέρω ποιο να διαλέξω; Ενδιαφέρομαι για ένα ζώο φτηνό στην τιμή του και να ζει όσο γίνεται περισσότερο. Βοηθήστε με να αποφασίσω ποιο ζώο από τα παραπάνω να πάρω
PCharon Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Δεν ξέρω, πάντως κουνέλι δεν θα 'παιρνα, δεν το βρίσκω ανώτερο από το να εκτρέφεις μια κότα. Το σκιουράκι έχει το πλεονέκτημα του μικρού μεγέθους και είναι αστείο, αλλά θα χρειαστεί κάτι σαν κλουβάκι γιατί είναι πολύ εύκολο να φύγει και να το ψάχνεις. Τις γάτες πάλι δεν τις πολυγουστάρω, ποτέ δεν ένιωσα να επικοινωνώ με γάτα. Μόνο τα σκυλιά παραδέχομαι σα ζώα-φίλους, αρκεί να μη ζει κάποιος σε διαμέερισμα. Μου φαίνεται τελείως παράλογο το σκυλί στο διαμέρισμα. Άσε που βλέπω μεγάλα σκυλιά να περνάνε το 90% της ζωής τους σε ένα μικρό μπαλκόνι, οπότε βλέπεις μετά και σκύλους με ψυχολογικά (έλεος).
Platos Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Παιδιά θέλω να αγοράσω ένα κατοικίδιο για το σπίτι μου αλλά έχω μπερδευτεί γιατί έχω στο μυαλό μου τρία ζώα:1. Σκιουράκι 2. Γάτα 3. Κουνέλι Από τα οποία δεν ξέρω ποιο να διαλέξω; Ενδιαφέρομαι για ένα ζώο φτηνό στην τιμή του και να ζει όσο γίνεται περισσότερο. Βοηθήστε με να αποφασίσω ποιο ζώο από τα παραπάνω να πάρω Παιδιά εσείς τι μου προτείνετε; Πριν λίγο καιρό ήθελα σκιουράκι αλλά μόλις άκουσα την τιμή του κλουβιού του έπαθα πλάκα 100 euro το σκιουράκι κοστίζει 20-45 euro το πολύ εσείς τι λέτε ;Αξίζει τον κόπο; -----Προστέθηκε 20/10/2008 στις 10 : 35 : 13----- Δεν ξέρω, πάντως κουνέλι δεν θα 'παιρνα, δεν το βρίσκω ανώτερο από το να εκτρέφεις μια κότα. Το σκιουράκι έχει το πλεονέκτημα του μικρού μεγέθους και είναι αστείο, αλλά θα χρειαστεί κάτι σαν κλουβάκι γιατί είναι πολύ εύκολο να φύγει και να το ψάχνεις. Τις γάτες πάλι δεν τις πολυγουστάρω, ποτέ δεν ένιωσα να επικοινωνώ με γάτα. Μόνο τα σκυλιά παραδέχομαι σα ζώα-φίλους, αρκεί να μη ζει κάποιος σε διαμέερισμα. Μου φαίνεται τελείως παράλογο το σκυλί στο διαμέρισμα. Άσε που βλέπω μεγάλα σκυλιά να περνάνε το 90% της ζωής τους σε ένα μικρό μπαλκόνι, οπότε βλέπεις μετά και σκύλους με ψυχολογικά (έλεος). Θα συμφωνήσω μαζί σου αλλά επειδή και εγώ για σκιουράκι πιο πολύ ενδιαφέρομαι εκτός αν κάποιος από εδώ καταφέρει να μου αλλάξει γνώμη αλλά πόσο θα μου κοστίσει συνολικά ένα σκιουράκι και πόσα χρόνια ζει δώστε κάποιες πληροφορίες παραπάνω και πείτε μου την γνώμη σας και για τα αλλά δύο ζώα που γράφω ποιο πάνω(γάτα ,κουνέλι)
platongr Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Αρχικά, ας αναρωτηθείς για ποιον λόγο θέλεις να πάρεις ζωάκι. Μετά αν το έχεις συζητήσει με τους γονείς σου (ή με όποιον άλλο μένεις μαζί) για το αν θέλουν να έχουν ένα κατοικίδιο μέσα στο σπίτι. Στην συνέχεια αν είσαι διατεθειμένος να δίνεις από τον προσωπικό σου χρόνο για να ασχολείσαι με το ζωάκι και για να το καθαρίζεις και τι θα το κάνεις αν θέλεις να φύγεις ένα ΣΚ ή διακοπές κτλ. Από εκεί και πέρα, πρέπει να υπολογίσεις εκτός από το κόστος κτίσης και το κόστος σε περίπτωση κάποιου ατυχήματος, κάποιας επέμβασης καθώς και πως όταν παίρνουμε ένα ζωάκι, το παίρνουμε για όλη του τη ζωή και όχι για 1-2 χρόνια και μετά ψάχνουμε να το δώσουμε ή το παρατάμε. Δες τα όλα αυτά και μετά θα προτείνουμε
CptBill Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 γατα φυσικα. Εχει καλυτερα τεχνικα χαρακτηριστικα απο τα αλλα δυο.
Platos Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Είμαι διατεθειμένος να του δώσω πολύ χρόνο ίσως και περισσότερο από ότι χρειάζεται γιατί είμαι φοιτητής και δεν έχω τίποτα το σημαντικό να κάνω και έχω πολύ ελεύθερο χρόνο άρα θα ασχολούμαι πάρα πολύ με το ζωάκι μου. Όσο αφορά τους γονείς μου τους το έχω πει και είναι συμφωνεί άρα νομίζω ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αλλά δεν κατάλαβα τι θες να πεις εδώ: Από εκεί και πέρα, πρέπει να υπολογίσεις εκτός από το κόστος κτίσης και το κόστος σε περίπτωση κάποιου ατυχήματος, κάποιας επέμβασης καθώς και πως όταν παίρνουμε ένα ζωάκι, το παίρνουμε για όλη του τη ζωή και όχι για 1-2 χρόνια και μετά ψάχνουμε να το δώσουμε ή το παρατάμε. Δες τα όλα αυτά και μετά θα προτείνουμε
Super Moderators billdanos Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Αλλά δεν κατάλαβα τι θες να πεις εδώ: Θέλει να πει πως ένα ζώο δεν ...αυτοθεραπεύεται μόνο του! Από τη στιγμή που θα αποφασίσεις να αποκτήσεις ένα θα πρέπει να είσαι έτοιμος και για μερικά ...απρόοπτα-έκτακτα έξοδα σε περίπτωση που συμβεί κάτι! Επίσης σκέψου σοβαρά το θέμα των διακοπών, γιατί αν δεν έχεις να το αφήσεις κάπου και δεν μπορείς να το έχεις μαζί σου, τότε καλύτερα να μην πάρεις τίποτα! Επίσης τα σκιουράκια ζουν περίπου 7-8 χρόνια νομίζω! Αν θέλεις κάτι που να ζει πολύ περισσότερο πάρε ...χελώνα ή παπαγάλο!
Platos Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Φίλε το θέμα το διακοπών το έχω σκεφτεί και όχι μόνο το θέμα το διακοπών αλλά και πολλά αλλά θέματα και αποφάσισα να πάρω ένα ζώο. Πόσο πρέπει να πληρώσω για να πάρω ένα σκιουράκι μαζί με το κλουβί του; Από φάει μπορεί να μου πει κανείς τι να του δίνω να φάει ξέρω πάνω κάτω τι τρώνε αλλά πες τε μου και εσείς επίσης δώστε μου κάποιες πληροφορίες ακόμα πείτε μου κάποιες ιστορίες εσείς που έχετε σκιουράκια. -----Προστέθηκε 20/10/2008 στις 11 : 58 : 31----- Φίλε το θέμα το διακοπών το έχω σκεφτεί και όχι μόνο το θέμα το διακοπών αλλά και πολλά αλλά θέματα και αποφάσισα να πάρω ένα ζώο. Πόσο πρέπει να πληρώσω για να πάρω ένα σκιουράκι μαζί με το κλουβί του; Από φάει μπορεί να μου πει κανείς τι να του δίνω να φάει ξέρω πάνω κάτω τι τρώνε αλλά πες τε μου και εσείς επίσης δώστε μου κάποιες πληροφορίες ακόμα πείτε μου κάποιες ιστορίες εσείς που έχετε σκιουράκια. Επίσης κάτι που ξέχασα αν πας να πάρεις ένα σκιουράκι από το PetShop που τα καταλάβεις πόσο χρονών είναι και αν είναι άντρας η κορίτσι? Απαντήστε και στην ποιο πάνω ερώτηση.
PCharon Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 επίσης δώστε μου κάποιες πληροφορίες ακόμα πείτε μου κάποιες ιστορίες εσείς που έχετε σκιουράκια. Μη σε απογοητεύσω, αλλά οι περισσότεροι από εμάς έχουμε υπολογιστή!
Platos Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Όλο και κάποιος θα έχει σκιουράκι και τα μπορεί να μου πει τίποτα για τα σκιουράκια είναι τόσο καλά ζωάκια επίσης αν μπορείτε απαντήστε και στη ποιο επάνω ερώτηση
adamakos Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 το πιο καλο που θα ειχες να κανεις ειναι να πας σε ενα Pet shop και να ρωτησεις και για τις τιμες και για ολα τα υπολοιπα που ερχονται μαζι (κλουβι, φαι κτλ) μετα θα μπορουσες να πας σε ενα καλο κτηνιατρειο και να ρωτησεις το κοστος της στανταρ ιατρικης φροντιδας αυτων που σε ενδιαφερουν, αν ειναι επιρρεπη σε αρρωστιες κτλ τουλαχιστον ετσι θα εχεις μια εμπεριστατωμενη και σωστη αποψη τουλαχιστον εγω ετσι εκανα πριν αγορασω τα σκυλια μου (εχω 2 αγιου βερναρδου και ενα πεκινουα)
Super Moderators billdanos Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Όλο και κάποιος θα έχει σκιουράκι και τα μπορεί να μου πει τίποτα για τα σκιουράκια είναι τόσο καλά ζωάκια επίσης αν μπορείτε απαντήστε και στη ποιο επάνω ερώτηση http://www.rainforest-gr.com/skiourakia.html http://www.interpet.gr/AskTheVet/themata/Troktika/skiourakia_simperifora.htm (btw, ο κύριος Ηλιόπουλος είναι ο κτηνίατρος που παρακολουθεί το "θηρίο" μου και γενικότερα μπορεί να σου απαντήσει στις περισσότερες απορίες σου!) http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CE%BA%CE%AF%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BF%CF%82 http://www.quiko.gr/FF9D9EFB.el.aspx
Sorath Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 γατα φυσικα. Εχει καλυτερα τεχνικα χαρακτηριστικα απο τα αλλα δυο. Συμφωνώ κι εγώ. Αλλαγή λαδιών κάθε 10.000χλμ, ρύθμισμα βαλβίδων κάθε 25.000χλ, γενικά δεν καίει πολύ και είναι πολύ αξίοπιστη. :-D Συγνώμη, δεν μπόρεσα να κρατηθώ...
tmjuju Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Εξημερωμένο σκίουρο δεν έχω δει… Πάρε γάτα που είναι πιο φυσιολογικό…
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.