nigiana Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 έχω ενα πρόβλημα. Προσπαθώ να ανοίξω πορτες στο router μου ένα tomson ST780 . το firewall στο router kai sta windows ειναι κλειστό. Οταν σκανάρω το σύστημα μου απο online εργαλεία δεν βλέπω αποτελέσματα και γενικά έχω την εντύπωση ότι δεν μπορώ να κάνω port forward
kfyros Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Δε νομίζω ότι μπορείς να κλείσεις τελείως το firewall. Έχει ένα βασικό rule που δεν επιτρέπει incoming requests σε όλα τα ports. Ψάχτο καλύτερα. Το port forwarding Πάντως δε νομίζω ότι δουλεύει με το firewall ανενεργό.
poulinos Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 http://www.portforward.com και το Port forward λειτουργει κανονικα και με ενεργο και με ανενεργο το firewall.αν ειναι ανοιχτο απλα γινονται overide ta rules απο το firewall.εχει λιγο παραξενο port forward.ας διαβασει το παραπανω guide.το ιδιο ρουτερ εχω εγω και εχω κανει ανετα Port forward.και να μην τον κοβει κανενα software firewall.τις πορτες τις τσεκαρω με emule
nigiana Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 http://www.portforward.com και το Port forward λειτουργει κανονικα και με ενεργο και με ανενεργο το firewall.αν ειναι ανοιχτο απλα γινονται overide ta rules απο το firewall.εχει λιγο παραξενο port forward.ας διαβασει το παραπανω guide.το ιδιο ρουτερ εχω εγω και εχω κανει ανετα Port forward.και να μην τον κοβει κανενα software firewall.τις πορτες τις τσεκαρω με emule με το azureus βλέπω οτι ανηγει τις πορτες.απο έξω όμως δεν είναι εμφανές,δεν ξέρω όμως ενα απλά το ρουτερ κόβει τα ping στις πορτες. Το αποτέλεσμα έιναι ότι σε κάποιες πορτες παρ'ολο που τις ανοιγω δεν μπορω να τις χρησιμοποιήσω απο εξωτερική ιp p.x web server,web interface dreambox k.t.l. όποιος ξέρει please help -----Προστέθηκε 20/10/2008 στις 03 : 55 : 25----- to firewall δεν έχει σχεση με το port forward To firewall μπορεί να κόβε τις πόρτες που κάνεις port forward οπότε ουσιαστικά αν και κανεις forward δεν βλεπεις αποτελέσματα Το port forward αντιστοιχει την εξωτερική ip σε μια εσωτερική βλέποντας την πόρτα που πάει. Οταν ξεκινάς μια εφαρμογή απο εσωτερικά ο router sou την προωθεί προς τα έξω,και όταν έρθει η απάντηση "θυμάται" απο ποια εσωτεερική ιp ξεκίνησε οπότε και την προωθεί Sto port forward συμβαίνει το αντίθετο καποια υπηρεσία φτανει στο ρουτερ απο εξωτερικό δικτυο οπότε ο ρουτερ δεν ξέρει που να το στείλε...(εαν το firewall to επιτρεπει). Γιαυτο χρειάζεται port forward... το προβλημα μου λύθηκε Η απάντηση έιναι οτι το ρουτερ της βιβοντι δεν προωθεί 5ψήφιες θύρες...
poulinos Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 ποτε δεν βαζω 5 ψηφιες.επισης μεχρι 65535 μπορει να βαλεις.επισης το port forward ειναι ασχετο.μπορει να ειναι κομμενο το Ping αλλα να παιζει το Port forward.
kfyros Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Μια χαρά τις προωθεί τις πενταψήφιες... Το software δεν ακούει πενταψήφια πόρτα. Την πάτησα με το outlook XP στο οποίο ήθελα να αλλάξω το default imap port για να μην το αφήσω ανοιχτό στο router και το χτυπάνε. Έπαιρνε μέχρι 4ψήφιο. Το outlook 2003-2007 που είχα σε άλλο υπολογιστή δούλευε μια χαρά με το πενταψήφιο. Και ο router το έκανε port forward σε άλλο port σε εσωτερική ip μια χαρά.... Απλά η υλοποίηση στα speedtouch είναι λίγο περίεργη. Ορίζεις ένα port forwarding rule (και incoming και outgoing). Δες παράδειγμα : Από______Σε_______trigger port tcp993___tcp65000__tcp65000 (outgoing) tcp65000_tcp993____tcp65000 (incoming). Το trigger port είναι αυτό που ξεκινάει την επικοινωνία (Στη συγκεκριμένη περίπτωση την ξεκινάει πάντα το tcp65000 που είναι το port που ξεκινάει το outlook να συνδεθεί στο imap). Μετά αυτό το rule το συνδέεις με ένα υπολογιστή του εσωτερικού δικτύου (lan-wifi) ώστε το port forward να γίνεται μόνο για αυτόν τον υπολογιστή. Καλό είναι να έχει static ip ο υπολογιστής που κάνει port forward γιατί δεν ξέρω αν συμπεριφέρεται σωστά ο router όταν έχει dynamic το pc. Σίγουρα είναι λίγο πιο αργή η επικοινωνία γιατί πρέπει να κάνει resolve το hostname σε ip κάθε φορά.
poulinos Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 και με dynamic παιζει απλα αμα ειναι δικτυο και για καποιο λογο καποιο pc παρει αλλη ip τοτε πανε ολα χαμενα.εγω πχ με το speedtouch στο δικο μου Pc εχω δωσει καρφωτα ip ενω στα αλλα 2 pc εχω βαλει dynamic αλλα μεσα στο speedtouch του εχω δωσει οτι στα αλλα 2 pc με το ταδε ονομα θα δινεις συνεχεια την ιδια ip
kfyros Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 και με dynamic παιζει απλα αμα ειναι δικτυο και για καποιο λογο καποιο pc παρει αλλη ip τοτε πανε ολα χαμενα.εγω πχ με το speedtouch στο δικο μου Pc εχω δωσει καρφωτα ip ενω στα αλλα 2 pc εχω βαλει dynamic αλλα μεσα στο speedtouch του εχω δωσει οτι στα αλλα 2 pc με το ταδε ονομα θα δινεις συνεχεια την ιδια ip Ναι, πρέπει ο router να είναι και dhcp server γιατί μετά δεν ξέρει ότι άλλαξε η ip.
poulinos Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 αλλιως αν o dhcp ειναι pc τοτε και εκει μπορεις να ορισεις να δινει παντα την ιδια ip opote o ρουτερ δεν θα εχει προβλημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.