Προς το περιεχόμενο

Μετάβαση από Ubuntu σε Debian ή OpenSUSE.

Jastonas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω Win XP + Ubuntu και θέλω να πάω σε ένα από τα δύο (Debian / OpenSuse) φορμάροντας τον δίσκο που βρίσκονται τα ubuntu, φοβάμαι όμως μήπως δυσκολευτώ πολύ να επανακτήσω μετά το partition των windows. Το έχω ξανακάνει με τα ubuntu + grub, θέλω να πω πως έχω μια μικρή πείρα σε αυτά,αλλά είμαι λίγο άσχετος με το γεγονός του αν έχουν grub αυτά τα distros. Επίσης, απ' ότι κατάλαβα τα Debian δεν έρχονται με KDE4, είναι ρίσκο να τα βάλω και μετά να κάνω update σε 4?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

όλες οι διανομές έχουν grub ή lilo (σπανιότερα)

Μην βλέπεις προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν

Απλά βάλε την διανομή που θες στον χώρο που καταλάμβανε το ubuntu και βάλε το grub στο mbr (λογικά εκεί είναι και τώρα)

Πρόταση μου είναι να μην βάλεις openSuSE γιατί έχει εδώ και χρόνια τεράστια αχίλλεια φτέρνα, το yast και γενικότερα το αδύναμο pms

Το να πας από Ubuntu σε OpenSuse (η σε οποιαδήποτε άλλη rpm-based διανομή) θα είναι υποβάθμιση. Πήγαινε σε Debian testing ή unstable ώστε να έχεις πιο καινούρια προγράμματα σαν το KDE 4.

Το να πας από Ubuntu σε OpenSuse (η σε οποιαδήποτε άλλη rpm-based διανομή) θα είναι υποβάθμιση. Πήγαινε σε Debian testing ή unstable ώστε να έχεις πιο καινούρια προγράμματα σαν το KDE 4.

το kde 4 δεν έχει μπει σε debian sid ή testing

θα πρέπει πρώτα να βγει η νέα stable και μετά βλέπουμε

Φοβάμαι φίλε check2fire ότι κι εσύ γίνεσαι σαν τους "φανατικούς" που κατηγορείς σε άλλο post :P

Δεν είναι κακό να μην αναβαθμίζεται ένα repository με ότι πιο τελευταίο υπάρχει στη... μόδα, απλά για να είναι up-to-date. Η σταθερότητα για πολλούς είναι πιο σημαντική, και σε κάποιες διανομές ίσως το παρακάνουν, γι αυτό το λόγο (νομίζω στο Gentoo portage είναι ακόμα πιο... αργά τα πράγματα, αλλά όταν μιλάμε για stable, μιλάμε για STABLE :P)

Είναι λόγο ότι το debian είναι μια φοβερή διανομή όπως αναφέρετε και σε άλλο νήμα...

Δεν είναι φοβερή, δεν λέει τίποτα σαν όρος

Είτε σου αρέσει είτε όχι αποτελεί διανομή ναυαρχίδα στο χώρο του linux

Επιπλέον πολλές ακόμα διανομές ή τερατογενέσεις ;) βασίζονται πάνω σε αυτό, κοινώς κρέμονται από τα @@@@ του

Ένας από τους λόγους που θέλω να βάλω OpenSUSE είναι πως έχουν από default KDE4.

Άμα λέτε Debian όμως, δεν μπορώ να κάνω αλλιώς! Κάτι θα ξέρετε :) Α, κάτι άλλο, το UNetBootin το ξέρετε;; Λέω να το χρησιμοποιήσω για να τα βάλω.

Καλύτερα μη μπλέκεις με τέτοιες ιστορίες τύπου UNetBootin. H πεπατημένη οδός είναι πιο καθαρή, και σου μαθαίνει και 2 πράγματα.

Πρώτα κάνε backup (και στα Windows καλού κακού).Βεβαιώσου σε ποιό partition είχες τα ubuntu, Διέγραψε το συγκεκριμένο partition ή/και ξανακάντο ext3(το gparted live cd είναι φοβερά βοηθητικό), και στη συνέχεια βάλε τα debian σύμφωνα με τον επίσημο οδηγό. Εφόσον δεν πειράξεις το partition των windows, πας μετά πολύ απλά

στο /boot/grub/menu.lst και προσθέτεις(αν δεν υπάρχει ήδη) ένα:

>title		Microsoft Windows XP
root		(hd0,0)
savedefault
makeactive
chainloader	+1

Άν πάλι θες οπωσδήποτε KDE4, και έχεις όρεξη να ασχοληθείς(αφού πας για Debian, πάει να πει πως έχεις), βάλε Arch Linux, είναι σταθερή αξία, αντίστοιχη με Debian διανομή, και πάντα bleeding edge.

Jastonas είχα ακριβώς το ίδιο δίλημμα. Και είπα να δοκιμάσω openSuse πριν πάω στα βαριά :P

Δεν θα σου πω μην το δοκιμάσεις, είναι ωραία διανομή, και ειδικά ο Yast είναι πολύ βολικός στις GUI ρυθμίσεις, και το KDE4 πολύ ωραίο. Αλλά όταν έρχεται η ώρα να εγκαταστήσεις προγράμματα... Το package management είναι τραγικό! Δεν μπορεί να λύσει dependency errors με τίποτα!Για να κάνω το Xine να παίζει, και να βάλω VLC μου βγήκε η πίστη! Δεν ξέρω ίσως και να έτυχε σε μένα... Αυτά απο μένα... Τα συμπεράσματα δικά σου.

Προσωπικά εφ'όσον το εγκατέστησα, και επειδή δεν έχω το χρόνο να ξαναστήνω σύστημα θα το αφήσω έτσι προς το παρόν, και θα περιμένω το KDE4 σε testing, unstable ή και sidux που σκέφτομαι να δοκιμάσω.

Το package management είναι τραγικό! Δεν μπορεί να λύσει dependency errors με τίποτα!Για να κάνω το Xine να παίζει, και να βάλω VLC μου βγήκε η πίστη! Δεν ξέρω ίσως και να έτυχε σε μένα...

Το VLC μπαίνει με ένα κλικ, όσον αφορά το xine λογικά θα σου φώναζε το libxine1 για dependency issues κτλ όταν πήγες να εγκαταστήσεις το http://opensuse-community.org/Multimedia . Μια λύση στο πρόβλημα με το libxine1 είναι να απεγκαταστήσεις το libxine αν θυμάμαι καλά.

Δεν είναι φοβερή, δεν λέει τίποτα σαν όρος

Είτε σου αρέσει είτε όχι αποτελεί διανομή ναυαρχίδα στο χώρο του linux

Επιπλέον πολλές ακόμα διανομές ή τερατογενέσεις ;) βασίζονται πάνω σε αυτό, κοινώς κρέμονται από τα @@@@ του

Γιατί το pclinuxos επειδή προέρχεται από το mandriva καθίσταται χειρότερο; Μην επαναλαμβάνουμε την ίδια καραμέλα συνεχώς.

Το VLC μπαίνει με ένα κλικ, όσον αφορά το xine λογικά θα σου φώναζε το libxine1 για dependency issues κτλ όταν πήγες να εγκαταστήσεις το http://opensuse-community.org/Multimedia . Μια λύση στο πρόβλημα με το libxine1 είναι να απεγκαταστήσεις το libxine αν θυμάμαι καλά.

Για το Xine είναι ακριβώς όπως τα λες. Όσο για το vlc παρουσίασε κάποιο dependency issue και αυτό αλλά δεν θυμάμαι ποιο πακέτο τώρα.

Το ζήτημα είναι πως το pms του debian είναι (κατ'εμέ τουλάχιστον) μακράν ανώτερο σε τέτοια θέματα.

Γιατί το pclinuxos επειδή προέρχεται από το mandriva καθίσταται χειρότερο; Μην επαναλαμβάνουμε την ίδια καραμέλα συνεχώς.

δεν γράφω κάτι τέτοιο ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...