Προς το περιεχόμενο

Γιατί ΟΧΙ Ubuntu

g1annis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

ειναι κριμα γιατι παντα μενουν ανολοκληρωτες..

Νομίζω ότι το iloog τουλάχιστον δεν το χεις κοιτάξει. Σίγουρα είναι κάθε άλλο παρά ανολοκλήρωτη διανομή. Το θεωρώ πολύ χρησιμότερο από ένα "φτιαγμένο" debian με awn(Dreamlinux). Προσωπική μου άποψη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 229
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Μπορεί να σου φανεί λεπτομέρεια ή τιποτένιο αυτό που θα σου πω, αλλά προσωπικά το applications-->add/remove που έχει το ubuntu με έχει βολέψει πάρα πολύ κάτι που δεν έχω δει στο debian. Επίσης βολεύει αφάνταστα και τους αρχάριους που θέλουν να έχουν κάτι σαν gui του synaptics με αναλυτική περιγραφή του κάθε προγράμματος χωρισμένο ανά κατηγορίες καθώς και το popularity του καθενός προγράμματος.

Απλώς να αναφέρω ότι έχω debian lenny και έχω το add/remove κανονικά (αν και σε διαφορετική θέση στο μενού από ό,τι στο ubuntu, ίσως αυτό να σε μπέρδεψε), οπότε φαντάζομαι ότι το ubuntu το πήρε από το debian.

-----Προστέθηκε 20/10/2008 στις 12 : 32 : 36-----

Ον τόπικ και αφού διάβασα όλα τα ποστ, δεν καταλαβαίνω γιατί μερικοί γκρινιάζετε για τον τίτλο του τόπικ και ότι είναι αρνητικός και τέτοια. Σιγά, ένας χρήστης ubuntu κουράστηκε από 4-5 πράγματα που δεν τον βόλευαν και ήθελε α) να δει αν υπάρχουν κι άλλοι με παρόμοια παράπονα και ποια είναι αυτά και β) να ρωτήσει αν υπάρχουν τέτοια παράπονα και για το debian πριν το εγκαταστήσει. Έλεος, σιγά μη λογοκρινόμαστε για να μην παρεξηγηθεί το κάθε fanboy. Όποιος δεν θέλει ας μη συμμετέχει στη συζήτηση, στο κάτω κάτω το τόπικ δεν είναι καθόλου προσβλητικό είτε προς το ubuntu είτε προς άλλες διανομές, και αυτά που λέει δεν είναι αερολογίες αλλά υπαρκτά θέματα. Κι εγώ από ubuntu ξεκίνησα και πλέον είμαι σε debian, και μεταξύ άλλων μου την έσπαγε η λογική "δεν πά'να έχει του κόσμου τα bugs, κάθε 6 μήνες ακριβώς με το ζόρι θα βγαίνει νέα έκδοση".

Ποιος σου τα λέει αυτά;

Είσαι και καθηγητής :devil:

η λέξη εταιρεία προέρχεται από το αρχαίο επίθετο «εταιρείος» και διατηρεί την ορθογραφία της ρίζας του. Τώρα λόγω της απλοποίησης στην νέα ελληνική γραμματική έγινε «εταιρία». Κανένα από τα 2 δεν είναι λάθος

Το ίδιο ισχύει και με λέξεις όπως το τραίνο/τρένο και την αντίστοιχη ξενική ρίζα του

Υπάρχουν συγκρουόμενες απόψεις για τις αυγό/αυτί. Στο λεξικό του Τριανταφυλλίδη που η γενιά μου διάβασε το σωστό ήταν το αυγό/αυτί.

\

Η γλώσσα είναι κάτι ζωντανό που συνεχώς εξελίσσεται όπως και η γλωσσολογία. Άνοιξε το λεξικό του Μπαμπινιώτη για να ενημερωθείς για όσα λανθασμένα γράφεις.

Αν αύριο μια επιστημονική ανακάλυψη αναιρέσει την αντίληψη που έχουμε μέχρι σήμερα για τη βαρύτητα, εσύ θα μας πεις ότι το βιβλίο του Young, που διάβασες στο πανεπιστήμιο, άλλα έγραφε?

Y.Γ. Δεν είμαι "καθηγητής". Δάσκαλος είμαι και επέτρεψέ μου σε τέτοια θέματα να είμαι καλύτερα ενημερωμένος από σένα...

To linux ΔΕΝ ειναι windows.To linux ειναι ενα λειτουργικο που πρεπει να μαθεις να το χειριζεσαι και να ξερεις τι παιζει απο πισω γιατι αν γινει στραβη τοτε ΤΗΝ ΕΚΑΤΣΕΣ.

πολυ μεγαλη αληθεια.

ωραιο και το λινκ της hellug,κανουν σοβαρη προσεγγιση θεματων εκει απο οτι φαινεται.

μαθαινεις και κατι.

φιλε εγω θα σου προτεινα να προχωρησεις σε οποια διανομη θελεις,αφου βαρεθηκες καλο θα κανει μια αλλαγη και μη το πολυζαλιζεις.

τωρα καθε διανομη απο οτι εχω καταλαβει διαφορετικα μπορει να κατσει στον καθεναν,αυτο ομως ειναι το ωραιο του λινουξ ,εχεις τη δυνατοτητα της δοκιμης να βρεις τι σου ταιριαζει.

κατα τα αλλα εκτος της dreamlinux ,υπαρχει και το αργεντινικο musix.

@gtroza ο μαρκ δε θα παει αλλου,εχει παει ηδη στο διαστημα :) ολα τα αλλα ειναι bclass γιαυτον.:) ετσι να δουμε και λιγο πιο αναλαφρα το θεμα δηλαδης.:)

τι αλλο τωρα?ουτε που θυμαμαι ,γρηγορα τα διαβασα,βαλε εκει τη διανομη που θελεις,απο τα φορουμ δυσκολα βγαζεις ακρη, ειδικα οταν ασχολουνται περισσοτερο με ασχετα θεματα απο το αρχικο θεμα.(τι πλακωνεστε ουτε χωραφια να ηταν οι διανομες)

οσον αφορα το arch θυμηθηκα υπαρχει και το faunos live διανομη που βασιζεται στο arch,οποτε δοκιμασε livecd η dvd και απο τα δυο(μονο που το debian δεν εχει installer σε livecd η dvd)και εγκατεστησε οποιο σου αρεσει περισσοτερο η και κατευθειαν arch.

προβληματα παντως σε ολες τις διανομες θα βρεις ,το θεμα ειναι πια σου κανει.

[offtopic]

Μιας που το γυρίσαμε στο κυνήγι ορθογραφικών, η προστακτική δε θέλει αύξηση

[/offtopic]

εσυ γραφε οπως θες

ευχαριστουμε πολυ για τους οδηγους σου

Δεν είναι τι θέλω εγώ αλλά η γραμματική. Δε λέω σε κανέναν να γράφει σωστά (κι εγώ όταν βιάζομαι κάνω πολύ χειρότερα λάθη), όμως αφού στο συγκεκριμένο post έγινε αναφορά σε ορθογραφικά λάθη, επεσήμανα ένα ακόμα. Κρίμα που το φόρουμ δεν είναι threaded. :rolleyes:

εσυ γραφε οπως θες

ευχαριστουμε πολυ για τους οδηγους σου

Ντροπή και αίσχος για το περιφρονητικό σχόλιο. Ο άνθρωπος αφενός είπε κάτι 100% σωστό (ναι, η προστακτική δεν παίρνει αύξηση) με καθόλου προκλητικό τρόπο, αφετέρου έχει συνεισφέρει πολύ περισσότερο από την αρχοντιά ορισμένων εδώ μέσα και χωρίς να δώσει ποτέ αφορμή.

Σα δε ντρεπόμαστε λίγο, λέω γω.

καλημερα κυριοι,να παρατηρησω κατι απο debian livecd που δοκιμασα:

φαινεται πιο γρηγορα αποκρισιμο ,σα να εχει περισσοτερα κυβικα,την ιδια καλη εντυπωση εχω και απο το knoppix που ειναι debian στην ουσια.

κριμα που δεν εχει installer θα με βοηθαγε καλυτερα για εγκατασταση,γιατι απο αυτα που βλεπω εγω αξιζει για δοκιμη.

με προβληματιζει λιγο οτι εχει λιγο διασπαρμενη τεκμηριωση και τα site πχ debian users forums η παρομοια ειναι λιγα.

το δε ελληνικο debian.gr ειναι οχι και πολυ αναπτυγμενο ακομη.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...