Προς το περιεχόμενο

Γιατί ΟΧΙ Ubuntu

g1annis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 229
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Το έχω πει πολλές φορές. Δεν είναι κακό να κακολογεί κάποιος το *buntu και γενικά κάθε διανομή. Μην θίγεστε προσωπικά. Δεν έχει ανάγκη από ιππότες η κάθε διανομή.

Κακό δεν είναι, αλλά είναι απελπιστικά ηλίθιο να στέκεσαι και να κακολογείς μιά διανομή, και συγκεκριμένα την Ubuntu απ' την στιγμή που υπάρχουν εκατοντάδες άλλες για όλα τα γούστα. Αυτή είναι και η ουσία που χρησιμοποιώ Linux, πως μπορείς να έχεις ένα λειτουργικό όπως το γουστάρεις και αν το βαρεθείς και τα κουσούρια του, αλλάζεις διανομή. Όντως υπάρχει τρομερή εμπάθεια στα ελληνικά Forum απέναντι στο Ubuntu και όσο εξαπλώνεται θα μεγαλώνει στα σίγουρα. Και φυσικά δεν βρίσκω λόγο να ανοίγουμε θέματα τύπου, "Γιατί όχι Ubuntu", "Γιατί όχι Debian" κ.λ.π. Τότε να ανοίξουμε όλοι και από ένα θεματάκι για τους λόγους που δεν γουστάρουμε την χ,ψ διανομή....Μία είναι η ουσία, να βοηθήσουμε όλοι στην εξάπλωση του Linux και γενικότερα των Unixοειδών λειτουργικών.-

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εφόσον βλέπω πως υπαρχουν τόσοι πολλοί με γνώσεις εξειδικευμένες στο λίνουξ και απαξιούν για τις τόσο απλές, γιατί δεν έχουν φτιάξει μια αξιόλογη διανομή μέχρι σήμερα που να την χρησιμοποιούν σε όλο τον κοσμο ( οι Τούρκοι έχουν, ακόμη και οι Βραζιλιάνοι), εμείς?

Έχουν υπάρξει αρκετές ελληνικές προσπάθειες. Αυτές που θυμάμαι αυτή τη στιγμή είναι το iloog και το slackel.

Το πρόβλημα με όλες αυτές τις προσπάθειες (αμφιβάλω αν των Τούρκων ή των Βραζιλιανών αποτελούν εξαίρεση) είναι η υποστήριξη. Το Debian, η μεγαλύτερη community-driven διανομή αυτή τη στιγμή, αριθμεί κάπου 2,5 χιλιάδες developers και πάλι δεν είναι αρκετοί, πολλά πράγματα μένουν εκκρεμή για μήνες. Μια προσπάθεια για ελληνοποιημένη διανομή, όσο και αν βασιζόταν αλλού, και πάλι θα χρειαζόταν τουλάχιστον διψήφιο αριθμό developers για να μείνει updated και στοιχειωδώς trouble-free. Αλλά είναι και λάθος προσέγγιση να φτιάξεις δική σου διανομή αν το επίκεντρο είναι ο εξελληνισμός. Το ιδανικό είναι να συνεργαστείς με την διανομή στην οποία ούτως ή άλλως θα βασιστείς.

Τώρα στο (μη) θέμα, αυτό που βλέπω συνέχεια, είναι αδυναμία κατανόησης διαφορετικών θέσεων, ειδικά όταν προκύπτουν από διαφορετική οπτική η οποία δεν προσδιορίζεται αλλά αφήνεται ως αυτονόητη. Οπότε άλλα λέει ο ένας, αλλιώς τα προσλαμβάνει ο άλλος.

Αναφέρθηκε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν τέτοιοι τίτλοι γιατί οι άσχετοι χρήστες θα επηρεαστούν αρνητικά. Οι άσχετοι χρήστες είναι εξίσου επιρρεπής και σε τίτλους όπως "γιατί όχι ubuntu" / "γιατί το ubuntu είναι το μέλλον" εφόσον το περιεχόμενο της δημοσίευσης δεν τους λέει κάτι, και σε slogan όπως "ubuntu, linux for human beings". Τελικά, κάποιος που θέλει το συμφέρον του, πρέπει να δοκιμάσει τα νερά μόνος του και να μην δέχεται μηνύματα των οποίων την επιχειρηματολογία δεν καταλαβαίνει. Κάποιος που ψάχνει να ακούσει απλά και ξερά "ναι αυτό είναι καλό" ή "όχι είναι κακό" υποτιμάει τα πράγματα και το ασυμβίβαστο πολλών επιλογών ανάπτυξης οι οποίες όλες είναι καλές για κάποια διαφορετικά πράγματα. Διαφορετικές διανομές και λειτουργικά καλύπτουν καλύτερα ή χειρότερα διαφορετικές ανάγκες, δεν υπάρχει κάτι που να είναι το καλύτερο για όλους. Νομίζω ότι κάθε λογικός άνθρωπος θα συμφωνήσει με αυτό. Οπότε θεωρώ ότι το να θέλουμε να προστατεύσουμε νέους χρήστες από το να σχηματίσουν άποψη βασισμένη σε μονολεκτικά μηνύματα, χωρίς να κάτσουν να τα επεξεργαστούν και επιβεβαιώσουν και να συγκρίνουν τις ανάγκες τους με αυτές του συγγραφέα είναι μάταιο.

ΥΣ. Επαναφέρω την πρόταση του Parsifal για ένα Linux FAQ, στο WiKi, όπου θα συγκεντρώνονται και θα απαντώνται αμερόληπτα, συχνές, τεχνικές και μη, ερωτήσεις χρηστών, όπως η ερώτηση της βδομάδας "ποια διανομή ή λειτουργικό είναι καλύτερο για μένα", που πάντα οδηγεί σε παρεξηγήσεις. Θεωρώ ότι υπάρχουν γενικές γραμμές στις οποίες όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε, αν προσεχθεί η διατύπωση, έτσι ίσως και να μετριαστούν οι εκτροπές παραπλήσιων θεμάτων όπως αυτό.

Δε γνωρίζεις το iloog???

Δεν ξέρω αν οι αξιόλογες διανομές που έχεις κατά νου, μπορούν να συγκριθούν μαζί του.

Κατά νου έχω και την ΖΕΥΣ την ΠΩΣΕΙΔΩΝ, το θέμα είναι σε παγκόσμιο επίπεδο τι αναγνώριση έχουν. εδώ καλά - καλά δεν τις χρησιμοποιούν οι Έλληνες. Με αυτή την έννοια το είπα. Την iloog δεν την είχα δοκιμάσει πάντως είναι η αλήθεια, δεν ξέρω γιατί μου φαινότανε "φτωχή". Θα δοκιμάσω μόλις βρω χρόνο για να μην μένω μόνο με εντυπώσεις χωρίς να έχω δοκιμάσει πρώτα.

Κατά νου έχω και την ΖΕΥΣ την ΠΩΣΕΙΔΩΝ, το θέμα είναι σε παγκόσμιο επίπεδο τι αναγνώριση έχουν.

Ποια Τούρκικη ή Βραζιλιάνικη προσπάθεια έχει σημαντική αναγνώριση σε παγκόσμιο επίπεδο;

Δεν αποκλείω οτιδήποτε (ειδικά για τους Βραζιλιάνους), απλά δεν έχω υπόψη κάτι.

Ποια Τούρκικη ή Βραζιλιάνικη προσπάθεια έχει σημαντική αναγνώριση σε παγκόσμιο επίπεδο;

Δεν αποκλείω οτιδήποτε (ειδικά για τους Βραζιλιάνους), απλά δεν έχω υπόψη κάτι.

http://www.pardus.org.tr/eng/index.html

όσο για τη βραζιλία, το λίνουξ είναι το εθνικό λειτουργικό τους σύστημα.

Εμάς λόγω "ελληνικής παιδείας" είναι το M$ win....

Μη το πάρεις προσωπικά αλλά το να βάζεις το $ σε ονόματα εταιριών είναι δείγμα ανωριμότητας.

δείχνω σεβασμό σε ανθρώπους και όχι σε ............διανομές

Πραγματικα δεν την καταλαβαινω αυτην την νοοτροπια οι διανομες δηλ ειναι κατι σαν τις γλαστρες η ειναι το αποτελεσμα εργασιας και συνεργασιας παραπολλων ανθρωπων στις περισοτερες περιπτωσεις εθελοντικης και αφιλοκερδους.

Αλλοι γραφουν κωδικα αλλοι μεταφραζουν αλλοι ελεγχουν αλλοι τεσταρουν τις προεκδοσεις και παει λεγοντας μεχρι να την παρουμε στο πιατο και να την μπινελικιασουμε.

Πιστευω οτι ο καθενας μπορει να αλλαζει οποια διανομη θελει και οποτε θελει δικαιωμα του αλλα δεν εχει κανενα δικαιωμα να βριζει τον κοπο και τον μοχθο ολων αυτων που προανεφερα διοτι( για μενα και για καποιους αλλους φανταζομαι) ειναι ανηθικο.

Σιγουρα οι διανομες δεν χρειαζονται ιπποτες απλως αυτη ειναι η γνωμη μου και την καταθετω.

γειά σου nske

Conectiva

http://www.internetnews.com/dev-news/article.php/3485416

η Kurumin έγινε Poseidon

http://osdir.com/ml/gis.gmt.user/2005-04/msg00027.html

.

Οχι για να τιμησουμε το σπιτι μας αλλα η conectiva

(canonical πηγα να γραψω :lol: )

ειναι ενεργοτάτη διανομη

Conectiva also provided development, customization and professional services on a worldwide basis through its team of open source software engineers. Conectiva's development team had expertise in, amongst others, the following areas: Linux kernel development, high availability, device drivers, XFree86, network protocols, firewalling, clustering, performance analysis and optimisation, filesystems and resource management

http://en.wikipedia.org/wiki/Conectiva

Μη το πάρεις προσωπικά αλλά το να βάζεις το $ σε ονόματα εταιριών είναι δείγμα ανωριμότητας.

Μην το πάρεις προσωπικά, αλλά το να γράφεις εταιρία με "ι" και όχι με το ορθό "ει" είναι δείγμα ανορθογραφίας.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...