gdp77 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2008 Άρα έχω δίκιο ... εκτός κι αν δεν καταλαβαίνεις τι γράφω... που προφανώς δεν καταλαβαίνεις γιατί και το συμπέρασμα που βγάζεις από τα γραφόμενα του alkisg είναι επίσης λάθος.... και ναι, αυτό θεωρείται επιχειρηματολογία, αυτό που κάνεις εσύ δεν είναι και ούτε καν πλησιάζει! Αυτό που κάνεις τώρα είναι επιχειρηματολογία; Ή διαφώνησε μαζί μου ή συμφώνησε με κάποιον παραθέτοντας επιχειρήματα ή συνέχισε να spam-άρεις. 2 post στο thread και ούτε μια πρόταση που να δείχνει ότι έχεις άποψη τεκμηριωμένη για κάτι. Ignored. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2008 Λάθος κάνεις φίλε δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναγυρίσω πίσω και να συμμετέχω έτσι όπως έκανα παλιά. Ηδη έχω κλείσει το blog μου και δεν συμμετέχω σε κανένα ελληνικό forum ενεργά. Εγώ σε αυτήν την κατάντια που λέγετε ελληνική κοινότητα linux δεν υπάρχει περίπτωση να συμμετέχω ξανά ενεργά. Αυτό φυσικά δεν με εμποδίζει να γράφω την γνώμη μου. Σε αυτο το forum συμμετέχω πρίν ακόμα ασχοληθώ με το lnux. Η γνώμη μου είναι ξεκάθαρη και για τον moderator και γενικά για την νοοτροπία που δυστηχώς κυριαρχεί σήμερα στο χώρο. Κανένα δεν είδα να πέρνει θέση πάνω σε αυτά που είπα αλλά όλοι σας συνεχίζετε τους αφορισμούς τις προσβολές και την ειρωνεία που εδώ που τα λέμε πάντα αυτό κάνατε. Για άλλη μια φορά θα πω ότι ευτυχώς το linux πλέον γίνετε mainstream και η γραφικότητα σας θα περάσει στην ιστορία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2008 Θα σε δώσω στεγνά και θα αποβληθείς... Τι καιρό έχει πάνω; Το έχω πει πολλές φορές. Δεν είναι κακό να κακολογεί κάποιος το *buntu και γενικά κάθε διανομή. Μην θίγεστε προσωπικά. Δεν έχει ανάγκη από ιππότες η κάθε διανομή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
status Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2008 Ρε συ check2fire το ότι έχεις γνώμη αυτό δε σταματάει κανένα από το να τιν κρίνει όπως θέλει κ με ότι σχόλιο θέλει Στα πλαίσια του υγιούς διαλόγου ή αντιπαράθεση είναι λογική. Στα πλαίσια του ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ η ομοφωνία είναι τρολλ και πάει λέγοντας... Μην φανατίζεστε ορέ!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimis308 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2008 Έχω υπάρξη για πολλά χρόνια χρήστης Windows (όπως όλοι), Linux (mandrake και ubuntu) και MacOS. Κατέληξα ότι είναι ασφαλέστερο για κάποιον (και δεν εννοώ θέμα ιών αλλά θέμα δουλείας και χρόνου που σου παίρνει να κάνεις κάτι, διότι γι'αυτό θέλω το pc εγώ, να με εξυπηρετεί) να έχει στο pc του ή XP ή MAC OS. Θα απογοητεύσω πολύ κόσμο εδώ μέσα με αυτό που γράφω και πιο πολύ με αυτό που έπεται.. Λόγω της χώρας στην οποία ζούμε και τη μη διάδοση της apple κατέληξα ότι το καλύτερο λειτουργικό είναι τα XP.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gdp77 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2008 O καθένας ανάλογα με τις ανάγκες του, μπορεί να επιλέγει και να χρησιμοποιεί το OS που θεωρεί καλύτερο γι'αυτόν. Όταν κάτι δε μας αρέσει όμως, δεν επιτρέπεται να επιχειρούμε να παρασύρουμε και τις μάζες χρησιμοποιώντας τίτλους όπως αυτού του thread με επιχειρήματα που αποτελούν γενικεύσεις ειδικών καταστάσεων που αφορούν στο 0,1 - 1% των χρηστών μιας συγκεκριμένης διανομής, αλλά ταυτόχρονα επηρεάζουν αυτούς που θέλουν να τη δοκιμάσουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2008 Θα σε δώσω στεγνά και θα αποβληθείς... Τι καιρό έχει πάνω; νεφελώδη ! ο αρχηγός του Debian, πήγε στη SUN ο αρχηγός του Gentoo πήγε στην Microsoft ο Μάρκ δεν ξέρω που θα πάει . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gokal Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2008 Αυτό που κάνεις τώρα είναι επιχειρηματολογία; Ή διαφώνησε μαζί μου ή συμφώνησε με κάποιον παραθέτοντας επιχειρήματα ή συνέχισε να spam-άρεις. 2 post στο thread και ούτε μια πρόταση που να δείχνει ότι έχεις άποψη τεκμηριωμένη για κάτι. Ignored. Για να τελειώνουμε εδώ και επειδή συνεχίζεις να μην καταλαβαίνεις, να μην προσπαθείς να καταλάβεις και να προκαλείς, θα σου πω ότι τα παραπάνω τα γράφω γιατί έχω βαρεθεί να σκίζετε όλα τα παρόμοια threads επειδή νομίζετε ότι κάποιος επιτίθεται στο ubuntu μην προσφέροντας ουσιαστικά κάτι στην κοινότητα και θάβοντας όποια χρήσιμη πληροφορία μπορεί να προκύψει μέσα από την συζήτηση. και για να σου δώσω και επιχείρημα που τόσο πολύ το χρειάζεσαι ... από την συνεισφορά σου στο thread δεν έμαθα τίποτα καινούριο ενώ από άλλους έμαθα ... π.χ ο apoikos εξήγησε τι παίζει με το rename, o alkisg εξήγησε τι παίζει με τη μετάφραση, εξήγησαν τι παίζει με το pulseaudio Πως σου φαίνεται αυτό για τεκμηριωμένη άποψη? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
telias Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2008 Καλησπέρα και από εμενα.Θα ήθελα να πω την γνώμη μου μιας και σε λίγο καιρό θα γίνω ενός χρόνου χρηστης του Ubuntu.Πραγματικά ακούστηκαν πολλές ωραίες γνώμες αλλα θα σας πω που νομίζω ότι γίνετε εδώ το λάθος. Ο poster έχει γράψει στο πρώτο του post 5 πολύ καλά επιχειρήματα που τον τραβάνε μακριά απο το ubuntu,(προσωπικά δεν έχω κανένα από 5 αυτά,ίσως έχω διαφορετικά αλλα δεν είναι τώρα να τα αναλύω).Στο τέλος επίσης ζητάει γνώμες από άλλους χρηστες που είχαν τα ίδια οι παρόμοια προβλήματα.Ουσιαστικά κάποιος που χρησιμοποιεί ubuntu και δεν έχει αυτά τα προβλήματα δεν θα έπρεπε να γράψει κάτι εδώ. Αλλα υπάρχει κάτι που δεν κολλάει και θέλω να πιστεύω ότι γράφτηκε σαν προσωπική άποψη αλλα είναι διατυπωμένη λάθος....είναι οι τρίτη παράγραφος Τι με απομακρύνει από το Ununtu? Εδώ και καιρό παρακολουθώντας την εξέλιξη της διανομής και όσων ασχολούνται με αυτή έχω διαπιστώσει ότι το όλο project διακετέχεται απο την πρεμούρα του ψευτο-user-friendly και όχι της λειτουργικότητας. Αναφέρω μερικά που με ενόχλησαν αρκετά:[=QUOTE] όλο project διακετέχεται απο την πρεμούρα του ψευτο-user-friendly και όχι της λειτουργικότητας;;;;;; Δεν νομίζω ότι κάποιο project μπορεί να κατηγορηθεί επειδή δεν μας βολεύει.Είναι σαν να λέω εγώ ότι το project του Red Hat είναι χαλια επειδή δεν μπορώ να το κάνω εγκατάσταση! Ξαναλέω πως σέβομαι τις προσωπικές απόψεις που έχει καταθέση ο χρηστης και τις έχει διατύπωση πολύ καλά και σε σωστά κατηγοριες,αλλα είναι λάθος να λέμε όλο το project ψευτο-user-friendly. Η καλήτερη διανομή είναι αυτή που, στην συγκεκριμένη στιγμή και ανάγκες τις ψηφιακής ζωής μας, μας βολεύει περισσότερο.Απλά θα είναι καλο να προσπαθουμε να κρατάμε τον υποκειμενικό χαρακτήρα των πραγμάτων όταν εκφράζουμε την γνώμη μας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
timekeeper Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2008 Να πω και εγώ την γνώμη μου βρε παιδιά... Μην το βαράτε το Ubuntu. Έφερε πολύ κόσμο στο linux. Και αυτό ακριβώς είναι η συγκεκριμένη διανομή: Μια επίδειξη της ευελιξίας ενός *ΝΙΧ συστήματος. Εντάξει, είναι patch-αρισμένο μέχρι αηδίας αλλά από πότε το να μπορεί κάποιος να επέμβει στον κώδικα και να το φέρει στα μέτρα του έγινε μειονέκτημα;;; Προσωπικά θα πρότεινα FreeBSD το οποίο έχει και μια ελληνική ομάδα που κάνει φοβερή δουλειά http://www.freebsdgr.org/ αλλά περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Αν όμως είσαι για Linux βαράς ένα Gentoo (πάλι ΙΜΗΟ). Ρίξε μια ματιά και στο Gobo (linux distro με file tree όπως τα windows!). Και ο τελευταίος και καλύτερος λόγος για να βάλει κάποιος FreeBSD;;; Ορίστε: Mouaxaxa... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alkisg Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2008 Γενικά δεν είναι ακόμα όλα τα πράγματα έτοιμα να παίξουν με pulseaudio (βλ. flash), οπότε το να το υιοθετείς ως default σε μια LTS έκδοση κιόλας είναι ουσιαστικά σα να προκαλείς τη διανομή να σπάσει. Γενικά συμφωνώ, είναι ένα από τα στραβά στα οποία αναφερόμουνα, π.χ. έβαλαν firefox 3.0 beta σε LTS αντί να το περάσουν αργότερα σε SRU. Μου θύμισε λίγο Microsoft, έτοιμα τα Vista αλλά μην τα βάλετε μέχρι να βγάλουμε το SP1! Ειδικά για το pulseaudio, ίσως έπαιξε ρόλο το ότι το Ubuntu χρησιμοποιείται αρκετά και σε LTSP εγκαταστάσεις (στο οποίο μάλιστα έχει τη μεγαλύτερη συμμετοχή upstream αυτή τη στιγμή και μπράβο τους). Δε λέω, υπήρχαν αρκετά προβλήματα, τώρα με το flash 10 έστρωσε κάπως καλύτερα. Ίσως θα μπορούσαν να το έχωναν σαν dependency στο ltsp-server πακέτο, για να μην ταλαιπωρούν τους χρήστες που δεν το χρειάζονται, μέχρι να είναι εντελώς έτοιμο για prime time... Τέλος πάντων, επειδή το topic έγινε... , ας το αφήσουμε και το συζητάμε σε κάποια άλλη ευκαιρία! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
g1annis Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2008 Ευχαριστώ όλους όσους κατέθεσαν τη γώμη τους στα ζητήματα που γύρευα μια βοήθεια. Δεν χρειάζεται να ονομάσω. Όσοι απάντησαν καλοπροαίρετα το ξέρουν οι ίδιοι. ας το αφήσουμε και το συζητάμε σε κάποια άλλη ευκαιρία! Ευχαριστώ και πάλι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
million_voices Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2008 Όταν κάτι δε μας αρέσει όμως, δεν επιτρέπεται να επιχειρούμε να παρασύρουμε και τις μάζες χρησιμοποιώντας τίτλους όπως αυτού του thread με επιχειρήματα που αποτελούν γενικεύσεις ειδικών καταστάσεων που αφορούν στο 0,1 - 1% των χρηστών μιας συγκεκριμένης διανομής, αλλά ταυτόχρονα επηρεάζουν αυτούς που θέλουν να τη δοκιμάσουν. αν και συμφωνω μαζι σου οτι τα επιχειρηματα του topic starter ειναι ψιλοακυρα εντουτοις ο φανατισμος σου οπως και του Checkφωτια ειναι το λιγοτερο παιδιαστικος και ατοπος για να μην πω τπτ περισσοτερο, ουτε το Ubuntu ουτε κανενα Ubuntu ειναι στο απυροβλητο θελεις δεν θελεις ο οποιωσδηποτε εχει δικαιωμα να κρινει και να εκφραζει την γνωμη του σου αρεσει δεν σου αρεσει τα ιδια βεβαια ισχυουν και για τους και καλα παντογνωστες geeks πολεμιους του Ubuntu,its a free world, δεν σου αρεσει το Ubuntu? μην το βαλεις δεν σε αναγκαζει κανεις, καταλαβαινω οτι μπορει να μην σου αρεσει η νοοτροπια της διανομης και να εχεις και δικιο, οκ υπαρχουν απειρες ψαξε να βρεις μια που να σου ταιριαζει,ο αριθμος χρηστων του παγκοσμιος παντως κατι λεει, ο κοσμος το γουσταρει, ο κοσμος θελει ενα ευκολο Linux θελετε δεν θελετε υπαρχουν πολλοι που δεν γουσταρουν να μαλ****αι με την κονσολα πιστευωντας οτι εχουν πιασει τον Παπα απο τα @@ με τις κοκορομαχιες σας μονο κακο κανετε στο open source που τοσο και καλα γουσταρετε προσωπικα πιστευω οτι οι σωστοι Linuxαδες δεν ασχολουνται και απλα γελανε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DIMITRISG Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2008 με το που πιαστηκα με το linux ενιωσα αυτοματα μια αναγκη να εχω καποιες διανομες στην καρδια μου και καποιες οχι. Νομιζω ειναι φυσικη αναγκη των χρηστων λινουξ να εχουν distri φρονηματα και συμβαινει αναπόφεκτα στον καθένα χωρις να το επιδιώξει. Αλλοι πορωνωνται περισσοτερο αλλοι λιγότερο χωρις παρεξηγηση το καταλαβαινω συμβαινει σε όλους. Ανεξαρτητως φρονηματων λοιπόν, μη μου πειτε οταν πρωτοασχοληθηκατε με το σπορ, δεν ακουσατε το "βαλε μια Debian" ! Προσωπικα δεν βαζω Debian γιατι θελω μια πιο family διανομη, διαφορετικα ειναι the top. Για τις υπόλοιπες διανομες, αλλες τις προτιμω αλλες όχι. Και τα κριτηρια πολλες φορες ειναι απλα ψυχολογικά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giannis12a Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2008 Αγαπητοί μου συμφορουμίτες και συνλινουξάδες, δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο κρίνετε μια διανομή με τόση εμπάθεια. Το ubuntu αυτό το ubuntu εκείνο και πάει λέγοντας. Σε όποιον δεν αρέσει δεν ασχολείται μαζί του και συνεχίζει με την όποια διανομή του προσφέρει η κοινότητα (ευτυχώς). Προσωπικά από προγραμματισμό και λοιπά δεν γνωρίζω τίποτα, απλά γουστάρω ν' ασχολούμαι με τον υπολογιστή και μπήκε μέσα μου το μικρόβιο του λίνουξ λόγω του ubuntu που έπεσε στα χερια μου. Δεν έχω να προσφέρω και πολλά στην κοινότητα. Η δουλειά μου είναι πωλητης και έχω πειθώ, το μόνο λοιπόν λιθαράκι που μπορώ να βάλω κι εγω στον όμορφο αυτόν κόσμο είναι η διαφήμιση και να φέρω και άλλον κόσμο στην κοινότητα. Είναι μια προσφορά και αυτή νομίζω, έτσι δεν είναι? Αυτό κάνει και το ubuntu ουσιαστικά, φέρνει κόσμο στο λίνουξ και μην μου πείτε πως κάποιοι από εσάς εδώ που τώρα χρησιμοποιείται άλλη διανομή δεν ξεκινήσατε από ubuntu? Και κάτι άλλο βασικό. Γιατί ο απλός χρήστης ( τέτοιος είμαι) που θέλει τον υπολογιστή του για να μπαίνει στο internet, να εκτυπώνει τις φωτογραφίες του και να γράφει στο office να πρέπει ντε και καλά να βγάλει τα μάτια του με arch, gentoo και πάει λέγοντας? Γιατί να μην μείνει στην ευκολία του ubuntu ή του mandriva? Και ποιος θα μου πει γιατί ο ορισμός του λίνουξ είναι η κονσόλα ( που την χρησιμοποιώ τελικά, αλλά όχι απ'την αρχή, με τρόμαζε) και τέτοια άλλα? Προσωπικά νόμιζα πως το λίνουξ είναι μια ιδεολογία ενός ελέυθερου κόσμου να επιλέξει ότι εκείνου του ταιριάζει ανάλογα με τις γνώσεις και την φιλοσοφία του και την χρήση που προορίζεται να κάνει. Πραγματικά ο μόνος λόγος που πιθανώς να μην μεσουρανήσει το λίνουξ στην Ελλάδα είναι αυτή η διχόνοια της κοινότητας. Θα έπρεπε όλοι μαζί να συνυπάρχουν σαν ομάδα και να κοιτάμε πως οι διανομές θα γίνουν καλύτερες. Μια ερώτηση και κλείνω. Εφόσον βλέπω πως υπαρχουν τόσοι πολλοί με γνώσεις εξειδικευμένες στο λίνουξ και απαξιούν για τις τόσο απλές, γιατί δεν έχουν φτιάξει μια αξιόλογη διανομή μέχρι σήμερα που να την χρησιμοποιούν σε όλο τον κοσμο ( οι Τούρκοι έχουν, ακόμη και οι Βραζιλιάνοι), εμείς? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.