SnapShot Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2008 έλα δεν είναι δύσκολο ο αρχικός χρήστης απαριθμεί τα προβλήματα που αυτός βρίσκει στο ubuntu μετά από 4 χρόνια χρήσης. Αν έχετε να πείτε κάτι για αυτά, εμπεριστατωμένα καλώς. Διαφορετικά κάνετε trolling σε μια προσπάθεια να πάτε το θέμα που σας πονά σε άλλες γενικόλογες και ανούσιες αντιπαραθέσεις tritonas πέφτεις στην παγίδα τους Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2008 Τα όσα γράφει ο moderator σε αυτό εδώ το νήμα επιβεβαιώνουν όσα λέω. Γνώμες στην ελληνική "κοινότητα" που απλά λένε ότι οι διανομές είναι για να κάνουμε την δουλειά μας αντιμετωπίζονται σαν υστερικές. Σου ζητάνε τεχνικά επιχειρήματα και σου απαγορεύουν με εμεσο τρόπο να έχεις καν άποψη αν δεν ξέρεις δύσκολες τεχνικές λεπτομέρειες. Κυριοι για άλλη μια φορά πρέπει αν αρχίσετε την αυτοκριτική σας και να δείτε αν πραγματικά η συμπεριφορά σας κάνει καλό στον χώρο. Γνώμη μου είναι ότι έχετε κάνει ανεπανόρθωτο κακό στην κοινότητα. Από εκεί που η κοινότητα ήταν ένας χώρος ανταλλαγής απόψεων και αλληλοσεβασμού έχουν περάσει σε μια εποχή αλληλοκατηγορίας, μίσους, εμπάθειας και κομπλεξισμού. Από εκει που έμπαινες κάποτε σε διάφορα φορουμε και διάβαζες νέα για όλες τις διανομές και για εξελίξεις του χώρου πλέον βλέπεις μόνο φανατισμό και τεχνικά επιχειρήματα μόνο για επίδειξη γνώσης. Βλεπε gdp77.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apoikos Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2008 Τα όσα γράφει ο moderator σε αυτό εδώ το νήμα επιβεβαιώνουν όσα λέω. Γνώμες στην ελληνική "κοινότητα" που απλά λένε ότι οι διανομές είναι για να κάνουμε την δουλειά μας αντιμετωπίζονται σαν υστερικές. Σου ζητάνε τεχνικά επιχειρήματα και σου απαγορεύουν με εμεσο τρόπο να έχεις καν άποψη αν δεν ξέρεις δύσκολες τεχνικές λεπτομέρειες. Είσαι σοβαρός; Οι γνώμες είναι γνώμες και εγώ είμαι ο πρώτος που θα πει «χρησιμοποίησε αυτό που σε βολεύει», είτε είναι ubuntu, είτε mandriva είτε FreeBSD. Προφανώς και το λειτουργικό υπάρχει για να κάνουμε τη δουλειά μας, απλά κάποιοι δε βολεύονται για τη δουλειά που θέλουν με το ubuntu. Ξανα-ματα-ρωτάω για χιλιοστή φορά: θεωρείς παράλογο να μην κάνει σε κάποιον το ubuntu; Ή μήπως θεωρείς ότι επειδή εσύ βολεύεσαι, πρέπει να βολεύεται και όλος ο υπόλοιπος κόσμος; Όσον αφορά στα τεχνικά επιχειρήματα, ναι, παίζουν ρόλο. Αν ο g1annis έλεγε πράγματα του κεφαλιού του, προφανώς θα επιτίθετο στη διανομή αναίτια. Απ' τη στιγμή όμως που αυτά που λέει τα στηρίζει σε γεγονότα, για να βγείτε να τον διαψεύσετε ή να ισχυριστείτε ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι, θα πρέπει να έχετε εξίσου καλά στοιχεία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2008 [url=http://g.imageshack.us/img252/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paschalis.m Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2008 με αυτή τη λογική τα windows είναι μακράν ανώτερα, είναι και το κριτήριο άγνοιας/συνήθειας των χρηστών μια χαρα ειναι τα windows. εξαιρετικα σε καποιες περιπτωσεις. και μονο η συμβατοτητα που σου προσφερουν αρκει. καποιες φορες απλα θελεις κατι που δουλευει και οχι να ψαχνεσαι. (π.χ το pda μου πως διαολο να το συνδεσω?) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gpan Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2008 Επίσης ένα άλλο feature που μου αρέσει στο ubuntu είναι ότι ακούς σε preview τα mp3 χωρίς καν να τ' ανοίξεις. Μερικές λεπτομέρεις έστω μικρές κάνουν τη διαφορά σε κάποιους.Ο καθένας βέβαια επιλέγει ανάλογα με τις ανάγκες του και αυτό είναι το ωραίο με το λινουξ, ότι σου δίνει τη δυνατότητα επιλογής και δε σε περιορίζει. Ας αφήσουμε λοιπόν τις αντιπαλότητες και ας κρίνει ο καθένας αντικειμενικά τι του αρέσει και όχι να αλληλοκατηγορούμαστε. Ευχαριστώ. έλα δεν είναι δύσκολοο αρχικός χρήστης απαριθμεί τα προβλήματα που αυτός βρίσκει στο ubuntu μετά από 4 χρόνια χρήσης. Αν έχετε να πείτε κάτι για αυτά, εμπεριστατωμένα καλώς. Διαφορετικά κάνετε trolling σε μια προσπάθεια να πάτε το θέμα που σας πονά σε άλλες γενικόλογες και ανούσιες αντιπαραθέσεις tritonas πέφτεις στην παγίδα τους Τόσο καιρό που χρησιμοποιώ ubuntu δεν αντιμετώπισα το παραμικρό πρόβλημα. μια χαρα ειναι τα windows. εξαιρετικα σε καποιες περιπτωσεις. και μονο η συμβατοτητα που σου προσφερουν αρκει. καποιες φορες απλα θελεις κατι που δουλευει και οχι να ψαχνεσαι. (π.χ το pda μου πως διαολο να το συνδεσω?) Τα windows δεν είναι μια χαρά για πολλούς και διάφορους λόγους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2008 Τα windows δεν είναι μια χαρά για πολλούς και διάφορους λόγους. και καπου εδω ξεκιναει το ποπ-κορν Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NoD Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2008 Η διανομή μια χαρά είναι αλλά έσεις είσαστε αλλού για αλλού. Χρησιμοποιείτε το pc και νομίζετε ότι κάνετε παράλληλα και επανάσταση στο κατεστημένο. Η φυσιολογική αντίδραση ενός υγιούς ανθρώπου θα είναι να μην τον νοιάζει τι διανομή τρέχει ο καθένας, να επιλέγει αυτήν που του ταιριάζει περισσότερο χωρίς να βγάζει ντουντούκες και να κράζει φανατικά και φυσικά απλά να κάνει την δουλειά του.Αντίθετα βλέπουμε ένα μάτσο troll να θέλουν σώνει και καλά να μας πείσουν ότι το ubuntu είναι για τα μπάζα και ότι η διανομή τους είναι φοβερή και τρομερή. Σας βαρέθηκε η ψυχή μου...Βαρέθηκα αυτήν την κομπλεξαρισμένη ελληνική κοινότητα του linux που αντί να προσπαθεί να διαδόση την ιδέα του ελεύθερου λογισμικού με κάθε μέσο το μόνο που κάνει είναι να είναι εγκλωβισμένη σε μια εσωστρέφεια και έναν φανατισμό χωρίς προηγούμενο. Που αντί να βοηθάει νέους χρήστες το μόνο που κάνει είναι fud σε διανομές που δεν γουστάρει μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν τον μιρκοεγωισμό τους. Οι αντιπαραθέσεις πλέον και οι βρισιές σε λίστες, forum, blog είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο στην ελληνική "κοινότητα" ελεύθερου λογισμικού. Τώρα τι κοινότητα είναι αυτή που ο ένας βγάζει το μάτι του άλλου έχοντας χάσει κάθε συνοχή μόνο αυτοί που συμμετέχουν το γνωρίζουν. Ενα μάτσο πιτσιρικάδες που δεν ζήσαν ποτέ σε εποχές που τότε το κάθε μηχάνημα έτρεχε το λειτουργικό του και ένα μάτσο geek που το μόνο που κάνουν είναι επείδηξη γνώσης και ύφους σε διάφορα φόρα. Κύριοι έχετε πλέον ξεπεραστεί και μόνο γραφικοί μπορείτε να χαρακτηριστείτε. Το linux πλέον έχει γίνει τόσο mainstream που δεν έχει καμία ανάγκη φανατικών σαν εσάς. Πες τα. Αυτός ο κομπλεξισμός του Έλληνα είναι πολυδιάστατος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2008 έλα δεν είναι δύσκολοο αρχικός χρήστης απαριθμεί τα προβλήματα που αυτός βρίσκει στο ubuntu μετά από 4 χρόνια χρήσης. Αν έχετε να πείτε κάτι για αυτά, εμπεριστατωμένα καλώς. Διαφορετικά κάνετε trolling σε μια προσπάθεια να πάτε το θέμα που σας πονά σε άλλες γενικόλογες και ανούσιες αντιπαραθέσεις tritonas πέφτεις στην παγίδα τους Και γιατί να με πονάει ένα θέμα για το αν βρίζουν την διανομή μου? Τι με πέρασες για κάποιον που έχει συμφέροντα με το pc του με το λειτουργικό του η γενικά που βγάζει λεφτά από τον χώρο της πληροφορικής? Όπως εχω αλλάξει τόσα συστήματα και λειτουργικά από τις αρχές του 80 έτσι εύκολα θα αλλάξω και διανομή αν δω ότι κάτι δεν πάει καλά. Αυτό που με ενοχλεί είναι ο φανατισμός και η διάθεση αντιπαράθεσης. Θα το ξαναπώ υπάρχει μια γενική κατάντια στην ελληνική κοινότητα ελεύθερου λογισμικού. Θυμάμαι πριν δύο χρόνια έμπενες στα πιο ενεργά forum και έβλεπες νέα και συζητήσεις για όλες τις διανομές zenwalk,debian,fedora,mandriva,gentoo τα παντα. Χαιρόσουν να διαβάζεις τα νήματα. Τώρα μετά από δύο χρόνια σε όλα τα forum υπάρχει ένα κλίμα αντιπαράθεσης και περα για πέρα αρνητικό. Οι βρισιές και οι προσωπικές κόντρες έχουν μεταφερθεί ακόμα και σε λίστες όπως του hellug. Κατάντια και δυστηχώς καθέ μέρα η κατάσταση γίνετε ακόμα πιο χειρότερη... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AfterForever Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2008 Πάντως για να πετάξω και εγώ τη λαλακία μου, έλεος μια χαρά είναι και τα Windows (σε μεγάλο target group τουλάχιστον και όχι λόγω άγνοιας απαραίτητα - μιλάω καθαρά για το τεχνικό κομμάτι του λειτουργικού όχι το ιδεολογικό). Κατά τα άλλα όπως τα είπαν οι πιο μετριοπαθείς και συγκρατημένοι από πάνω. Διαλέγει κανείς όποια διανομή τον βολεύει. Για παράδειγμα και εγώ ψιλοβαρέθηκα ubuntu και κάποια πράγματα δε μου άρεσαν. Δοκίμασα λίγο OpenSuse, τώρα έχω βάλει Mandriva 2009 και θα δοκιμάσω και πάλι debian (μάλλον όταν βγει η stable) - σκέφτομαι να δοκιμάσω και τη λύση να το στήσω μόνος εντελώς το λειτουργικό, φάση debian base όπως ο φίλος tritonas ή arch. Και φυσικά θα δοκιμάσω την τελική 8.10 σε καμιά δεκαριά μέρες. Σε δουλειά να βρισκόμαστε δηλαδή. Αν κάποιος πραγματικά δεν έχει τη δυνατότητα να χαζολογάει στο pc του ξερωγω, ΟΚ πιστεύω πως προφανώς θα' χει κατασταλάξει κάπου. Καμία διανομή δεν είναι τέλεια για όλους. Μπορεί όμως να είναι τέλεια για εμάς τους ίδιους.- Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SnapShot Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2008 check2fire δεν ενδιαφέρουν κανέναν οι ηθικολογίες σου και τα ψυχολογικά προφίλ του κώλου. θα το ξαναεπαναλάβω ο αρχικός χρήστης έκανε μία κριτική στο ubuntu που την παρέθεσε σε 5 σημεία. Για αυτά έχεις να πεις κάτι; Αυτό είναι το ζήτημα Δείξε λίγο σεβασμό εσύ και οι υπόλοιποι στο θέμα που άνοιξε ο χρήστης. Διαφορετικά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NullScan Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2008 6. Μην απολογείσαι σε κάθε φανατικό που ζητά πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων, ή ψάχνει για φαντάσματα. Κοίτα που θα μας στείλουν και στη Μακρόνησο επειδή δεν χρησιμοποιούμε Ubuntu. Πολύ καλό, πετυχημένο. Επί του θέματος δεν έχω να πω κάτι (παραπάνω από όσα έχω πει ν φορές). Απλώς μου άρεσε το σχόλιο με το πιστοποιητικό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gdp77 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2008 Όσον αφορά στα τεχνικά επιχειρήματα, ναι, παίζουν ρόλο. Αν ο g1annis έλεγε πράγματα του κεφαλιού του, προφανώς θα επιτίθετο στη διανομή αναίτια. Απ' τη στιγμή όμως που αυτά που λέει τα στηρίζει σε γεγονότα, για να βγείτε να τον διαψεύσετε ή να ισχυριστείτε ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι, θα πρέπει να έχετε εξίσου καλά στοιχεία. Σεβόμενος την άποψη του αρχικού poster και ζητώντας του συγγνώμη για το επιθετικό post μου, σου απαντώ: 1) Ο τίτλος είναι γενικός και επιθετικός. 2) Το θέμα του εξελληνισμού ως επιχείρημα για το "ΟΧΙ", ενώ μπορεί να επιλέξει αγγλική έκδοση. 3) "Εισαγωγή user-friendly και-καλά ευκολιών που μόνο δυσκολία προκαλούν. " Αλήθεια; Σε ποιους ; Στον poster ή στο 99% των χρηστών; Γιατί αν αναφέρεται στο 99% καλώς. Αλλά αν αναφέρεσαι στο 1%, η επιχειρηματολογία του έχει σαφώς πρόβλημα και ελέγχεται, ενώ δεν αποτελεί "δικαιολογημένη επίθεση στο OS" 4) Η ανανέωση της διανομής κάθε 6 μήνες ... Είναι αυτό επιχείρημα για "δικαιολογημένη επίθεση στο OS", τη στιγμή που αν έχεις οποιοδήποτε πρόβλημα (πρακτικό ή θεωρητικό) έχεις την επιλογή της LTS έκδοσης; 5) ...Δεν είναι λίγες οι φορές που χρήστες άλλων διανομών επέμεναν σε κάποια σύνταξη που όμως στο Ubuntu ΔΕΝ ήταν δυνατή... Μάλιστα. Ενώ όλες οι άλλες διανομές έχουν 100% standardization. Και αυτό αποτελεί "δικαιολογημένη επίθεση στο OS". Αυτά είναι τα επιχειρήματά μου apoikos. Βέβαια εσύ θεωρείς μόνα σοβαρά επιχειρήματα αυτά που περικλείονται σε αγκύλες με το "code" μέσα, οπότε συγγνώμη που δεν μπορώ να σε καλύψω. -----Προστέθηκε 19/10/2008 στις 01 : 24 : 14----- Y.Γ. θεωρώ πολύ σημαντική της επιστροφή του check2fire στο forum. Σίγουρα αποτελεί ένα μέλος με σημαντική προσφορά που εύχομαι να συνεχιστεί. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alkisg Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2008 @g1annis: πολύ καλά θα κάνεις να βάλεις Debian, κι εγώ θα έβαζα αν μου το επέτρεπαν οι συνθήκες. Όμως, αν το κάνεις για τους λόγους που έγραψες παραπάνω, θα είναι λάθος απόφαση. Το Ubuntu έχει διάφορα στραβά, αλλά τα 3 από τα 5 που έγραψες παραπάνω δεν είναι θέμα του Ubuntu αλλά είναι αποφάσεις που λήφθηκαν upstream. Π.χ. για τις μεταφράσεις κάπου είχα διαβάσει τα archives της mailing list που το αποφάσισαν. Δεν έχει καμία σχέση το Ubuntu ή οι Έλληνες μεταφραστές, η απόφαση πάρθηκε συγκεντρωτικά για όλες τις γλώσσες και αποτελεί μέρος του freedesktop specification: http://www.freedesktop.org/wiki/Software/xdg-user-dirs (κι εγώ διαφωνώ με την απόφαση, αλλά αφού μπήκε στο specification και μου δίνεται η δυνατότητα να τα ρυθμίσω σε αγγλικά απλά αλλάζοντας ένα αρχείο πάω πάσο). Όσο για το pulseaudio, (χωρίς όμως να το έχω πολυψάξει, οπότε μπορεί να λέω ανακρίβειες), δεν έρχεται σε αντιπαράθεση με alsa ή oss αφού είναι ένα επίπεδο πάνω από αυτά και τα χρησιμοποιεί για να παρέχει περισσότερες δυνατότητες, όπως διοχεύτευση του ήχου μέσω δικτύου, ακόμα και σε windows clients, ρύθμιση έντασης ανά εφαρμογή, παίξιμο του ίδιου ήχου σε διαφορετικές κάρτες ήχου και διάφορα άλλα. Αν έχω καταλάβει καλά, μόλις γίνει λίγο πιο stable θα το βάλουν από default και άλλες διανομές. Για την ώρα από ότι λέει στο site του έρχεται προεγκατεστημένο σε ubuntu, fedora, mandriva και άλλα. Πάντως δεν κόβει κάτι (μην κρίνεις από bugs), απλά προσφέρει ορισμένες επιπλέον δυνατότητες (κακό είναι να έχουμε remote desktop με ήχο στο Linux; ). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gokal Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2008 @gdp77 : Γενικά είναι αποδεκτό και σωστό να προσπαθήσεις να πείσεις τον g1iannis ότι κάνει λάθος που αλλάζει διανομή αλλά δυστυχώς πετυχαίνεις το αντίθετο. Κοίτα αυτά που γράφει από κάτω ο alkisg για να δεις τι θα πει επιχειρήματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.