Προς το περιεχόμενο

Γιατί ΟΧΙ Ubuntu

g1annis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

οπότε δε θα κάτσω να απαριθμήσω τα ΧΙΛΙΑΔΕΣ πλεονεκτήματα του Ubuntu σε σχέση με άλλες διανομές (

AXAXAXXAXAXAXAX καλο!!Γελασαμε πρωι πρωι.Τραγικο αν φανταστεις οτι ubuntu=Debian sid.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 229
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Φίλε gdp77, ειλικρινά ΔΕΝ καταλαβαίνω τον λόγο για τον οποίο εξαγριώθηκες με όσα έγραψα. Αυτό σε κάνει να αλλοιώνεις το βασικό ζήτημα στο οποίο απαντάς:

Για την μετάφραση

Ένας από τους λόγους της παντοδυναμίας της M$ ήταν ότι μετέφρασε το λογισμικό της σε εκατοντάδες τοπικές γλώσσες DE FACTO!

Τώρα το κατά πόσο εσύ (που φαίνεται ότι έχεις γνώσεις αγγλικών) χρησιμοποιείς εξελληνισμένη έκδοση και σε χαλάει το "Επιφάνεια εργασίας" θα μου επιτρέψεις να το θεωρήσω αμφισβητήσιμο.

Εγώ συνηθίζω να χρησιμοποιώ 2 γλώσσες στο laptop μου. Ελληνικά για να το χειρίζεται ο πατέρας μου στο σπίτι και αγγλικά στη σχολή-δουλειά μου που συνεργάζομαι με διεθνείς φοιτητές και καθηγητές. Δεν είναι βίτσιο. Επίσης από ΟΣΑ έγραψα ΔΕΝ συνάγεται από ΠΟΥΘΕΝΑ ότι έχω πρόβλημα γενικά με τις μεταφράσεις. Έχω πρόβλημα με την μετάφραση του Desktop και της εξόδου απαοσφαλμάτωσης. Θυμίζω ότι και οι 2 αυτές μεταφράσεις κατα κοινή ομολογία προκάλεσαν προβλήματα και αποτέλεσαν ζητήματα εκτεταμένων συζητήσεων ακόμα και μεταξύ των μεταφραστών του Ubuntu με αυτούς του GNOME. Προτάθηκαν μάλιστα και λύσεις όπως ερώτηση κατα την εγκατάσταση. Συνεπώς, αν αυτό που λέω σου φείντεται περίεργο, σίγουρα δεν είμαι μόνο εγώ ο "περίεργος".

Ε λοιπόν, αυτήν η πλειοψηφία ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ Η ΕΞΕΛΛΗΝΙΣΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ, μια χαρά βολεύεται με την επιφάνεια εργασίας.
Και καλά κάνει. Εγώ όμως δε βολεύομαι. Τόσο παράλογο είναι?

Αναφέρεσαι σε μια μεμονωμένη περίπτωση ενός προβλήματος που δεν ξέρω τι ποσοστό των χρηστών αντιμετωπίζει (εγώ π.χ. δεν έχω τέτοια προβλήματα) ως επιχείρημα στο "γιατί ΟΧΙ Ubuntu" ?
Όχι. Δεν κάνω αυτό που λες και δεν καταλαβαίνω γιατί το λες αφού από πάνω γράφω ακριβώς το αντιθετο από αυτό που ισχυρίζεσαι οτι λέω. Ήμουν πολύ σαφής. Έγραψα "σίγουρα δεν αντιμετώπισαν όλοι πρόβλημα με το pulse, αλλά η παρουσία του δεν προκάλεσε καμία βελτίωση σε σχέση με πριν που δεν υπήρχε". Κι ακόμα "δε συνοδευόταν με εγκατάσταση των βασικών γραφικών εργαλείων ρύθμισή του padevchooser, paman, paprefs, pavucontrol, pavumeter". Με λίγα λόγια, η πολυπόθητη ποικιλία ρυθμίσεων που επεδίωκε (έτσι λέει στην ιστοσελίδα του) το pulse δεν μπορούσε να ικανοποιηθεί χωρίς τα παραπάνω gui. Λέω ψέμματα?

Όσο για τη συχνότητα του προβλήματος μπορείς να κάνεις μια απλή αναζήτηση με τους σχετικούς όρους (μπορώ να σε παραπέμπψω αν θέλεις).

Το ότι δεν υπάρχει ένα standardization μεταξύ των διανομών του Linux είναι γνωστό και αυτό είναι ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΑΓΚΑΘΙΑ για την περισσότερο ένθερμη υποστήριξή του από τρίτους developers
Είναι αλήθεια πως το ζήτημα δεν το γνωρίζω καλά. Και αν εσύ ή κάποιος έχει τη διάθεση να γράψει, εγώ έχω όλη τη διάθεση να μάθω. Ωστόσο, δε μιλάω για εντολές, που άλλες υπάρχουν και άλλες όχι, σε διαφορετικές διανομές. Μιλάω για την ίδια εντολή, ας πούμε την rename που ενώ είναι η ίδια σε Arch και σε Ubuntu, δεν συντάσσεται με τον ίδιο τρόπο στα δύο λειτουργικά. Και νομίζω εδώ πως την αλλαγή έκανε το Ubuntu. Κάπου στο insomnia έχει ξανακουβεντιαστεί το θέμα νομίζω.

Για τον τρόπο συμπεριφοράς σου

Δεν είναι δυνατό να γράφονται ΤΕΤΟΙΑ ΨΕΥΔΗ και να μένουν αναπάντητα.

θα μου επιτρέψεις να το θεωρήσω αμφισβητήσιμο

Σεβάσου τον κόπο όσων σου έδωσαν αυτή τη δυνατότητα και πήγαινε σε κάποια άλλη διανομή αφού έτσι θέλεις, λέγοντας "ευχαριστώ"

ΤΕΤΟΙΑ ΨΕΥΔΗ!!!!!! Νομίζω αντέδρασες υπερβολικά, σε όσα έγραψα καλοπροαίρετα. Αλήθεια σου λέω, αδυνατώ να φανταστώ τι εννοείς όταν λες "θα μου επιτρέψεις να το θεωρήσω αμφισβητήσιμο". Οτι έχω δόλο ας πούμε?

Για τον σεβασμό στον κόπο "όσων σου έδωσαν αυτή τη δυνατότητα" έγραψα στο πρώτο κι όλας post "δε θέλω να κάνω κανενός είδους δυσφήμιση στο Ubuntu και στην προσπάθεια όσων ασχολούνται, απλά νομίζω ότι αν κάποιος θεωρεί ότι ο περιορισμός των δυνατοτήτων του χρήστη είναι λόγος να απαλλαγεί από τα Windows, τότε, σίγουρα θα νιώσει το ίδιο συναίσθμα και μετά από σύντομη χρήση του Ununtu". Ειλικρινά, δεν ξέρω αν μπορεί να υπάρξει πιο ευγενική διατύπωση. Εσύ αντιθέτως δεν ήσουν καθόλου ευγενικός.

Ωστόσο να επισημάνω και 2-3 πράγματα:

1ον Σέβομαι τη διάθεση των ανρθώπων να βοηθήσουν, να στηρίξουν την κοινότητα, και στο βαθμό που γνωρίζω, συμμετέχω κι εώ σε αυτό. Ρωτάω για τις απορίες μου, απαντάω όπου μπορώ, και όταν βρίσκω λύση σε προβλήματα που αντιμετώπισα, επιστρέφω και post-άρω πάντα την λύση για όσους την αναζητήσουν στο μέλλον.

2ον Οι άνθρωποι που εθελοντικά συνεισφέρουν στην ανάπτυξη του Linux, δεν το κάνουν αποκλειστικά από -ας πούμε- αλτρουισμό αλλά γουστάρουν και οι ίδιοι γιατί εκεί απελευθερώνουν την δημιουργικότητά τους. Και αυτό ΔΕΝ είναι πάντοτε άξιο σεβασμού: πχ δεν νιώθω κανέναν σεβασμό στον κόπο των δημιουργών του Ubuntu Cristian Edition, ή του Satanic Edition και της κ....ας του καθενός.

3ον Γενικά αδυνατώ να νιώσω ΣΕΒΑΣΜΟ, σε εταιρία. Και η Canonical είναι τέτοια. Μπορώ να πω (όπως έχω πει) ευχαριστώ σε αυτό που λέμε "κοινότητα" χρηστών open source. Αλλά όχι να πω και ευχαριστώ σε επιχείρηση. Δεν το έκανε για την ψυχή της μάνας της.

Εν πάσει περιπτώσει, ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι δεν υπάρχει λόγος να εξοργίζεσαι.

@g1annis

μην πέφτεις στην παγίδα του

δεν απαντά στα ζητήματα που θέτεις

1. το αισχρό localization που εισήγαγε το ubuntu δημιουργεί προβλήματα σε περιβάλλον κονσόλας, σε scripts που ενδεχομένως θα εκτελέσεις αν και αυτά με την σειρά τους δεν έχουν υποστεί το αντίστοιχο localization

2. Φυσικά ούτε στο 2 σου απαντά αλλά επαναλαμβάνει τις άρες μάρες κουκουνάρες.

3. Το pulseaudio είναι γεμάτο προβλήματα. Μια μικρή βόλτα από το ubuntu forum μπορεί να το επιβεβαιώσει στον κάθε ένα. Προσωπικά θεωρώ πολύ περισσότερο ελπιδοφόρα τα OSS4 και το jackaudio

4. Ούτε στο 4 σου απάντησε τίποτα. Άρες μάρες κουκουνάρες άλλη μια φορά

5. Στο linux πράγματι δεν υπάρχει standardization. Αυτή την έλλειψη όμως ήρθε το ubuntu να την βαθύνει ακόμα περισσότερο. Πλέον ούτε με την «μητέρα» debian μπορούν να κάνουν χωριό.

6. Μην απολογείσαι σε κάθε φανατικό που ζητά πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων, ή ψάχνει για φαντάσματα.

εχεις δικιο για την μεταφραση ειδικα, οταν μπηκα στην ομαδα μεταφρασης της διανομης μου

2 είμαστε :lol:

ζητησα να μην μεταφραστουν τα ονοματα των φακέλων στο /home και η επιβεβαιωση ν/ο να μεινει στα αγγλικά : y/n

Φαντασου να εισαι εξω απο το γραφικο περιβαλλον και να θελεις να σβησεις κατι , να βαλεις ενα πακετο κλπ και να περιμενει το ν το ελληνικό για να συνεχισει !

Το αλλο που δεν μου αρεσει αλλα δεν το αναφερεις, ισως να μην σε ενοχλεί, ειναι η συσχετιση του root με τον user.

@g1annis

6. Μην απολογείσαι σε κάθε φανατικό που ζητά πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων, ή ψάχνει για φαντάσματα.

+1.Μην ασχολεισαι

Τωρα ειπαμε.Debian σημαινει ενα εξαιρετικα οργανωμενο και σταθερο λειτουργικο απο ολες τις αποψεις ΣΥΝ οτι με μια εντολη μπορεις να εγκαταστησεις μια τεραστια ποικιλια(μπορει και τη μεγαλυτερη απο ολες τις κεντρικες διανομες και οχι τα εκτρωματα) απο software.

Θα μου πεις αυτο γινεται και στο ubuntu αφου ουτως η αλλως το τελευταιο δεν κανει τιποτε αλλο απτο να παιρνει την unstable εκδοση του debian και να την γεμιζει με αμετρητα bugs.Και αυτο καποιοι το θεωρουν λειτουργικο.Τι να πεις...

(ΥΣ ο gdp77 παντα ετσι αντιδρα για καποιο περιεργο λογο)

Η διανομή μια χαρά είναι αλλά έσεις είσαστε αλλού για αλλού. Χρησιμοποιείτε το pc και νομίζετε ότι κάνετε παράλληλα και επανάσταση στο κατεστημένο. Η φυσιολογική αντίδραση ενός υγιούς ανθρώπου θα είναι να μην τον νοιάζει τι διανομή τρέχει ο καθένας, να επιλέγει αυτήν που του ταιριάζει περισσότερο χωρίς να βγάζει ντουντούκες και να κράζει φανατικά και φυσικά απλά να κάνει την δουλειά του.

Αντίθετα βλέπουμε ένα μάτσο troll να θέλουν σώνει και καλά να μας πείσουν ότι το ubuntu είναι για τα μπάζα και ότι η διανομή τους είναι φοβερή και τρομερή.

Σας βαρέθηκε η ψυχή μου...Βαρέθηκα αυτήν την κομπλεξαρισμένη ελληνική κοινότητα του linux που αντί να προσπαθεί να διαδόση την ιδέα του ελεύθερου λογισμικού με κάθε μέσο το μόνο που κάνει είναι να είναι εγκλωβισμένη σε μια εσωστρέφεια και έναν φανατισμό χωρίς προηγούμενο. Που αντί να βοηθάει νέους χρήστες το μόνο που κάνει είναι fud σε διανομές που δεν γουστάρει μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν τον μιρκοεγωισμό τους.

Οι αντιπαραθέσεις πλέον και οι βρισιές σε λίστες, forum, blog είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο στην ελληνική "κοινότητα" ελεύθερου λογισμικού. Τώρα τι κοινότητα είναι αυτή που ο ένας βγάζει το μάτι του άλλου έχοντας χάσει κάθε συνοχή μόνο αυτοί που συμμετέχουν το γνωρίζουν.

Ενα μάτσο πιτσιρικάδες που δεν ζήσαν ποτέ σε εποχές που τότε το κάθε μηχάνημα έτρεχε το λειτουργικό του και ένα μάτσο geek που το μόνο που κάνουν είναι επείδηξη γνώσης και ύφους σε διάφορα φόρα.

Κύριοι έχετε πλέον ξεπεραστεί και μόνο γραφικοί μπορείτε να χαρακτηριστείτε. Το linux πλέον έχει γίνει τόσο mainstream που δεν έχει καμία ανάγκη φανατικών σαν εσάς.

Η διανομή μια χαρά είναι αλλά έσεις είσαστε αλλού για αλλού. Χρησιμοποιείτε το pc και νομίζετε ότι κάνετε παράλληλα και επανάσταση στο κατεστημένο. Η φυσιολογική αντίδραση ενός υγιούς ανθρώπου θα είναι να μην τον νοιάζει τι διανομή τρέχει ο καθένας, να επιλέγει αυτήν που του ταιριάζει περισσότερο χωρίς να βγάζει ντουντούκες και να κράζει φανατικά και φυσικά απλά να κάνει την δουλειά του.

Αντίθετα βλέπουμε ένα μάτσο troll να θέλουν σώνει και καλά να μας πείσουν ότι το ubuntu είναι για τα μπάζα και ότι η διανομή τους είναι φοβερή και τρομερή.

Σας βαρέθηκε η ψυχή μου...Βαρέθηκα αυτήν την κομπλεξαρισμένη ελληνική κοινότητα του linux που αντί να προσπαθεί να διαδόση την ιδέα του ελεύθερου λογισμικού με κάθε μέσο το μόνο που κάνει είναι να είναι εγκλωβισμένη σε μια εσωστρέφεια και έναν φανατισμό χωρίς προηγούμενο. Που αντί να βοηθάει νέους χρήστες το μόνο που κάνει είναι fud σε διανομές που δεν γουστάρει μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν τον μιρκοεγωισμό τους.

Οι αντιπαραθέσεις πλέον και οι βρισιές σε λίστες, forum, blog είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο στην ελληνική "κοινότητα" ελεύθερου λογισμικού. Τώρα τι κοινότητα είναι αυτή που ο ένας βγάζει το μάτι του άλλου έχοντας χάσει κάθε συνοχή μόνο αυτοί που συμμετέχουν το γνωρίζουν.

Ενα μάτσο πιτσιρικάδες που δεν ζήσαν ποτέ σε εποχές που τότε το κάθε μηχάνημα έτρεχε το λειτουργικό του και ένα μάτσο geek που το μόνο που κάνουν είναι επείδηξη γνώσης και ύφους σε διάφορα φόρα.

Κύριοι έχετε πλέον ξεπεραστεί και μόνο γραφικοί μπορείτε να χαρακτηριστείτε. Το linux πλέον έχει γίνει τόσο mainstream που δεν έχει καμία ανάγκη φανατικών σαν εσάς.

Απλα ο καθενας παραθετει τις εμπειριες του απο το συγκεκριμενο λειτουργικο.Που ειναι το κακο δηλαδη?Η μονη φανατισμενη αποψη που ειδα μεχρι στιγμης ειναι αυτη του gdp77

Εγώ έχω βαρεθεί τις υστερικές κορώνες που συνοδεύονται από μια προκλητική απουσία επιχειρημάτων. Εδώ μιλάμε για κριτική, ούτε για εξύβριση, ούτε για εξευτελισμό. Ο g1annis (όπως και ο γράφων στο παρελθόν) παρέθεσε μια εμπεριστατωμένη κριτική ως χρήστης της συγκεκριμένης διανομής, στηριζόμενη σε γεγονότα και τεχνικά στοιχεία. Για άλλη μια φορά, αδυνατώντας να απαντήσετε στα γεγονότα (γιατί επί τις ουσίας ο g1annis έχει δίκιο και δεν υπάρχει σοβαρός αντίλογος σε αυτά που γράφει), το γυρνάτε στις υστερίες και τις γενικεύσεις. Δε μπορείτε να δεχτείτε ότι ενδεχομένως κάποιοι άνθρωποι δε βολεύονται με τις επιλογές του ubuntu;

@g1annis:

η rename είναι ειδική περίπτωση, υπάρχουν 2 εκδοχές της με ασύμβατη σύνταξη: 1 σε C, με σύνταξη

>
rename <τι> <σε τι> <για ποια αρχεία>

και μια με perl regular expressions

>
rename <regexp> <για ποια αρχεία>

Αυτό αποτελεί ίσως πρόβλημα, γιατί κάθε φορά πρέπει να ελέγχεις ποια rename χρησιμοποιεί το σύστημά σου, αλλά ούτως ή άλλως νομίζω ότι δεν αποτελεί μέρος του POSIX standard, οπότε δεν είναι απαραίτητο να έχει την ίδια σύνταξη παντού.

Α, και μην τους απαντάς. Δεν έχει νόημα να προσπαθήσεις να αποδείξεις τίποτα, όσοι καταλαβαίνουν πέντε πράγματα, έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους.

Το ubuntu είναι μια χαρά και δεν αντιγράφει κανένα windows! Τα πάντα μπορείς να κάνεις είτε μέσω gui, είτε μέσω κονσόλας ανάλογα με τις ανάγκες σου και υπάρχει εντολή που δε χρειάζεται να πληκτρολογείς το sudo κάθε φορά. Το ακούσαμε και αυτό: το ubuntu δεν είναι φιλικό προς το χρήστη! :shock: Συγκεκριμένα έχω βάλει και arch και debian και δε με κάλυψαν όσο το ubuntu. To μεν πρώτο θέλει χτίσιμο πακέτων και είναι λίγο μπελαλίδικο, το μεν debian φαίνεται πολύ απαρχαιωμένο σε σχέση με το ubuntu, καθώς δεν ανανεώνεται τόσο συχνά όσο το ubuntu. Eμένα μου αρέσει να κάνω τη δουλειά μου εύκολα και γρήγορα. Αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορώ να επέμβω στο xorg και στα υπόλοιπα conf και να τα παραμετροποιήσω σύμφωνα με τις δικές μου ανάγκες. Στο κάτω-κάτω άμα δε σε καλύπτουν τα ελληνικά ubuntu (που αναφέρθηκε και αυτό) κάντα switch στα english, όπως κάνω και εγώ και δεν αντιμετωπίζω κανένα απολύτως πρόβλημα.

Το ubuntu είναι μια χαρά και δεν αντιγράφει κανένα windows! Τα πάντα μπορείς να κάνεις είτε μέσω gui, είτε μέσω κονσόλας ανάλογα με τις ανάγκες σου και υπάρχει εντολή που δε χρειάζεται να πληκτρολογείς το sudo κάθε φορά. Το ακούσαμε και αυτό: το ubuntu δεν είναι φιλικό προς το χρήστη! :shock: Συγκεκριμένα έχω βάλει και arch και debian και δε με κάλυψαν όσο το ubuntu. To μεν πρώτο θέλει χτίσιμο πακέτων και είναι λίγο μπελαλίδικο, το μεν debian φαίνεται πολύ απαρχαιωμένο σε σχέση με το ubuntu, καθώς δεν ανανεώνεται τόσο συχνά όσο το ubuntu. Eμένα μου αρέσει να κάνω τη δουλειά μου εύκολα και γρήγορα. Αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορώ να επέμβω στο xorg και στα υπόλοιπα και να το παραμετροποιήσω σύμφωνα με τις δικές μου ανάγκες. Στο κάτω-κάτω άμα δε σε καλύπτουν τα ελληνικά ubuntu κάντα switch στα english, όπως κάνω και εγώ και δεν αντιμετωπίζω κανένα απολύτως πρόβλημα.

Ναι σιγουρα αλλα.......αλλα για καποιον που ξεκιναει στο linux θεωρεις σωστο να ξεκινησει με ubuntu και μετα να μην ξερει την τυφλα του για το τι γινεται απο πισω?Γιατι συνηθως αυτο γινεται οπως εγινε και με εμενα πριν απο κατι χρονια.

Το ubuntu προσπαθει να γινει τοσο NOOB friendly οσο και τα windows και δεν προκειται να τα καταφερει ποτε μα ΠΟΤΕ ομως.Μια χαρα ειναι το linux με την κονσολιτσα του και τα TTΥ του.

το μεν debian φαίνεται πολύ απαρχαιωμένο σε σχέση με το ubuntu

Ξερεις οτι το ubuntu ουσιαστικα ειναι debian unstable ε?Ειναι παραλογο να συγκρινουμε δυο λειτουργικα που ουσιαστικα το ενα (ubuntu) ειναι στην ουσια το αλλο(debian)αλλα με bugs.Να συγκρινουμε arch με debian να πω οκ.

Ναι σιγουρα αλλα.......αλλα για καποιον που ξεκιναει στο linux θεωρεις σωστο να ξεκινησει με ubuntu και μετα να μην ξερει την τυφλα του για το τι γινεται απο πισω?Γιατι συνηθως αυτο γινεται οπως εγινε και με εμενα πριν απο κατι χρονια.

Το ubuntu προσπαθει να γινει τοσο NOOB friendly οσο και τα windows και δεν προκειται να τα καταφερει ποτε μα ΠΟΤΕ ομως.Μια χαρα ειναι το linux με τυν κονσολιτσα του και τα TTΥ του.

Μην μου πεις ότι η εγκατάσταση του Debian είναι δύσκολη. Είχα βάλει την καινούργια έκδοση του debian testing αν θυμάμαι καλά και η εγκατάσταση είχε γίνει GUΙ, όπως ακριβώς στο ubuntu! Οπότε για ποια δυσκολία μιλάμε. Και πες δεν μου αναγνωρίζει το debian κάποια συσκευή και πρέπει να ψαχτώ. Αυτό δε σημαίνει ότι στο ubuntu όλα μου παίζουν με την πρώτη και δε χρειάζεται και εκεί ψάξιμο. Συγκεκριμένα είχα πάρει ένα netgear wifi usb adapter και μου έβγαλε λίγο τη ψυχή μέχρι να το κάνω να δουλέψει αν και ήμουνα σε ubuntu. Όποιος θέλει να μάθει και ενδιαφέρεται πραγματικά ψάχνεται από μόνος του.

Μην μου πεις ότι η εγκατάσταση του Debian είναι δύσκολη. Είχα βάλει την καινούργια έκδοση του debian testing αν θυμάμαι καλά και η εγκατάσταση είχε γίνει GUΙ, όπως ακριβώς στο ubuntu! Οπότε για ποια δυσκολία μιλάμε. Και πες δεν μου αναγνωρίζει το debian κάποια συσκευή και πρέπει να ψαχτώ. Αυτό δε σημαίνει ότι στο ubuntu όλα μου παίζουν με την πρώτη και δε χρειάζεται και εκεί ψάξιμο.

Οχι.Γελοια ειναι η εγκατασταση και απο gui και απο text mode.Δεν ειπα εγω οτι το debian ειναι δυσκολο λειτουργικο οπως ισχυριζονται καποιοι.Αλλα αυτο που με ενδιαφερει κυριως στο debian ειναι η σταθερη γραμμη αναπτυξης του και το οτι οταν λεμε stable ενοουμε STABLE.

Όποιος θέλει να μάθει και ενδιαφέρεται πραγματικά ψάχνεται από μόνος του.

Συμφωνουμε απολυτα.

Συγκεκριμένα είχα πάρει ένα netgear wifi usb adapter και μου έβγαλε λίγο τη ψυχή μέχρι να το κάνω να δουλέψει αν και ήμουνα σε ubuntu.

Ειδες που ερχεσαι στα λογια μου?Ειναι δυνατον να γινει ποτε τοσο noob friendly οσο τα windows?Που εγκαθιστας εναν driver με δυο κλικ?Οχι.Γιατι πλακα πλακα το ubuntu πλασαρεται ως windows alternative και δεν προκειται να γινει ποτε.Για αυτο με αφηνει αδιαφορο.

Το debian δεν εχει ως στοχο κατι τετοιο.Εχει στοχο να δημιουργησει ενα σταθερο και χρησιμο λειτουργικο και το καταφερνει στο επακρο.

Ξερεις οτι το ubuntu ουσιαστικα ειναι debian unstable ε?Ειναι παραλογο να συγκρινουμε δυο λειτουργικα που ουσιαστικα το ενα (ubuntu) ειναι στην ουσια το αλλο(debian)αλλα με bugs.Να συγκρινουμε arch με debian να πω οκ.

Μπορεί να σου φανεί λεπτομέρεια ή τιποτένιο αυτό που θα σου πω, αλλά προσωπικά το applications-->add/remove που έχει το ubuntu με έχει βολέψει πάρα πολύ κάτι που δεν έχω δει στο debian. Επίσης βολεύει αφάνταστα και τους αρχάριους που θέλουν να έχουν κάτι σαν gui του synaptics με αναλυτική περιγραφή του κάθε προγράμματος χωρισμένο ανά κατηγορίες καθώς και το popularity του καθενός προγράμματος.

Επίσης μου αρέσει το feature που ακούς τα mp3 χωρίς καν να τ' ανοίξεις. Μερικές λεπτομέρεις κάνουν τη διαφορά.Ο καθένας βέβαια επιλέγει ανάλογα με τις ανάγκες του.

Ειδες που ερχεσαι στα λογια μου?Ειναι δυνατον να γινει ποτε τοσο noob friendly οσο τα windows?Που εγκαθιστας εναν driver με δυο κλικ?Οχι.Γιατι πλακα πλακα το ubuntu πλασαρεται ως windows alternative και δεν προκειται να γινει ποτε.Για αυτο με αφηνει αδιαφορο.

Το debian δεν εχει ως στοχο κατι τετοιο.Εχει στοχο να δημιουργησει ενα σταθερο και χρησιμο λειτουργικο και το καταφερνει στο επακρο.

Η πλειοψηφία των συσκευών είναι plug n play, αλλά υπάρχουν και κάποιες/ελάχιστες εξαιρέσεις.

Τα όσα γράφει ο moderator σε αυτό εδώ το νήμα επιβεβαιώνουν όσα λέω. Γνώμες στην ελληνική "κοινότητα" που απλά λένε ότι οι διανομές είναι για να κάνουμε την δουλειά μας αντιμετωπίζονται σαν υστερικές. Σου ζητάνε τεχνικά επιχειρήματα και σου απαγορεύουν με εμεσο τρόπο να έχεις καν άποψη αν δεν ξέρεις δύσκολες τεχνικές λεπτομέρειες.

Κυριοι για άλλη μια φορά πρέπει αν αρχίσετε την αυτοκριτική σας και να δείτε αν πραγματικά η συμπεριφορά σας κάνει καλό στον χώρο. Γνώμη μου είναι ότι έχετε κάνει ανεπανόρθωτο κακό στην κοινότητα. Από εκεί που η κοινότητα ήταν ένας χώρος ανταλλαγής απόψεων και αλληλοσεβασμού έχουν περάσει σε μια εποχή αλληλοκατηγορίας, μίσους, εμπάθειας και κομπλεξισμού. Από εκει που έμπαινες κάποτε σε διάφορα φορουμε και διάβαζες νέα για όλες τις διανομές και για εξελίξεις του χώρου πλέον βλέπεις μόνο φανατισμό και τεχνικά επιχειρήματα μόνο για επίδειξη γνώσης.

Μπορεί να σου φανεί λεπτομέρεια ή τιποτένιο αυτό που θα σου πω, αλλά προσωπικά το applications-->add/remove που έχει το ubuntu με έχει βολέψει πάρα πολύ κάτι που δεν έχω δει στο debian. Επίσης βολεύει αφάνταστα και τους αρχάριους που θέλουν να έχουν κάτι σαν gui του synaptics με αναλυτική περιγραφή του κάθε προγράμματος χωρισμένο ανά κατηγορίες καθώς και το popularity του καθενός προγράμματος.

apt-cache show "οναμα πακετου"

Τοσο απλα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...