gpan Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 θυμάσαι τι λάθος σου έβγαζε; δεν συγκρίνει κανείς το debian με το ubuntu δεν υπάρχει καμία σχέση στην φιλοσοφία που διέπει τις 2 αυτές διανομές. Στο debian και στο Arch οι devs επιτρέπουν στον χρήστη να ανοίξει το καπώ της μηχανής, να βελτιωθεί σε γνώσεις μέσα από το «τρίψιμο» με την διανομή, στο ubuntu κάτι τέτοιο το θεωρούν απαράδεκτο. Θεωρούν τον χρήστη βλάκα -ενώ δεν είναι- που πρέπει να τον προστατέψουν, έτσι όμως δημιουργούνται χειρότερες πατάτες και ο χρήστης παραμένει νουμπάς. Δες μηνύματα μακροχρόνιων χρηστών του ubuntu, πολλές φορές είναι απογοητευτικά. «Καταρχάς έχουν το ίδιο ακριβώς interface» άλλο interface θα είχανε; δηλ το kde, gnome, xfce κοκ διαφορετικά δείχνει από διανομή σε διανομή; «deb και στα δύο» μόνο που στο debian τα upgrades γίνονται απρόσκοπτα. Στο ubuntu ΠΛΕΟΝ εδώ και πάρα πολύ καιρό υπάρχει σημαντικό ποσοστό αποτυχίας. Στα διάφορα φόρα έχει αρχίσει σιγά σιγά να εμφανίζεται το φορμάτ και η εγκατάσταση ξανά του λειτουργικού ανα 6μηνο ανάμεσα σε πολλούς χρήστες της διανομής «gui εγκατάσταση» έχει και netinstall εγκατάσταση. Που εγκαθιστάς τα βασικά και στην συνέχεια χτίζεις το σύστημα σου μέχρι να βγεις σε γραφικό περιβάλλον Υπάρχει ποσοστό αποτυχίας από άτομα που έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με το λινουξ, είτε γιατί έβαλαν xfce ή kde πάνω στο gnome και έγινε της μουρλής ή για άλλους χίλιους λόγους. Το φορμάτ το έχω ξεχάσει εδώ και χρόνια απ' τη στιγμή που έβαλα ubuntu και δεν έχω αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα όσον αφορά τα upgrades. Όπως μπορεί κάποιος να ψαχτεί στο debian μπορεί εξίσου καλά να το κάνει και στο ubuntu είτε μέσω terminal, είτε μέσω gui. Άλλωστε δεν είναι λίγοι debianades που μπαίνουν στα ubuntuforums για να βρουν λύσεις στο πρόβλημά τους, γιατί απλά δεν υπάρχει καλύτερη και μεγαλύτερη κοινότητα απ' τον αφρικανό. Στα ubuntu forums θα βρεις τα πάντα σε αντίθεση με το debian, πόσο μάλλον για το arch που έχει ωραίο documentation, αλλά η κοινότητα είναι ελάχιστη όπως και στο pcbsd/desktopbsd. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
twiner Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 θυμάσαι τι λάθος σου έβγαζε;στο ubuntu κάτι τέτοιο το θεωρούν απαράδεκτο. Θεωρούν τον χρήστη βλάκα -ενώ δεν είναι- που πρέπει να τον προστατέψουν, έτσι όμως δημιουργούνται χειρότερες πατάτες και ο χρήστης παραμένει νουμπάς. Δες μηνύματα μακροχρόνιων χρηστών του ubuntu, πολλές φορές είναι απογοητευτικά. Δεν είναι ότι θεωρούν τον χρήστη βλάκα. Αναληθές και αυθαίρετο είναι αυτό. Ο χρήστης μένει ή δε μένει νουμπάς, ανάλογα με το πόσο ψάχνεται από μόνος του. Και προφανώς δεν θέλουν όλοι να γίνουν τζιμάνια. Άλλοι προτιμούν να κάνουν απλά τη δουλειά τους, ή δεν έχουν χρόνο για παραπέρα ψάξιμο. Μηνύματα μακροχρόνιων χρηστών και άλλων διανομών/λειτουργικών συστημάτων είναι πολλές φορές απογοητευτικά, αλλά ο καθένας κρίνει τελικά μόνος του τι του αρέσει και τι τον βολεύει. Προσωπικά διασκεδάζω με τη "διαμάχη" μεταξύ Debian και Ubuntu, ή vi και emacs. Γέλιο έχουν οι ατάκες. Όλα αυτά όμως στα όρια της πλάκας. Δεν τα θεωρώ σοβαρά πράγματα, στο Linux όλοι χωράνε. Ειδικά το Ubuntu. Φιλικά και με σεβασμό πάντα στο Debian, twiner Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SnapShot Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 1. Τι σημαίνει «γιατί έβαλαν xfce ή kde πάνω στο gnome και έγινε της μουρλής» Από πότε ισχύει αυτό, από πότε τα διάφορα DE «καταστρέφουν το ένα το άλλο; 2. Δεν μιλάμε προσωπικά. Εσένα μπορεί να μην σου έσπασε το σύστημα, είναι όμως πλέον όλο και περισσότερο διαδεδομένη παραδοχή σε φόρα πως το ubuntu τείνει να σπάει όλο και συχνότερα στα dist-upgrades. Γιαυτό και βλέπεις/βλέπω/βλέπουμε όλο και συχνότερα δημόσιες προτροπές για φορμάτ και εγκατάσταση όλο και συχνότερα 3. Σημασία δεν έχει το μέγεθος της κοινότητας. Σε αυτές τις περιπτώσεις το μέγεθος δεν μετράει, δεν είναι sex. Σημασία έχει η γνώση. Δες στα διάφορα ιντερνετικά φόρα, δες στα ελληνικά για παράδειγμα ποιοι χρήστες προσφέρουν βοήθεια. Gentoo, Debian, Slackware και σε κάποια απόσταση το Arch. Τι να το κάνω εγώ το μέγεθος οταν είναι στο στυλ «τα linux» «τα ubuntu » «τι είναι το terminal» κοκ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gpan Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 1. Τι σημαίνει«γιατί έβαλαν xfce ή kde πάνω στο gnome και έγινε της μουρλής» Από πότε ισχύει αυτό, από πότε τα διάφορα DE «καταστρέφουν το ένα το άλλο; Γιατί μπερδεύονται τα πακέτα που χρησιμοποιούν το κάθε graphical desktop environment. Δε σπάει πάντα το σύστημα, αλλά είναι πιθανό. 2. Δεν μιλάμε προσωπικά. Εσένα μπορεί να μην σου έσπασε το σύστημα, είναι όμως πλέον όλο και περισσότερο διαδεδομένη παραδοχή σε φόρα πως το ubuntu τείνει να σπάει όλο και συχνότερα στα dist-upgrades. Γιαυτό και βλέπεις/βλέπω/βλέπουμε όλο και συχνότερα δημόσιες προτροπές για φορμάτ και εγκατάσταση όλο και συχνότερα Kαταρχάς προτού κάνεις dist-upgrade πρέπει να έχεις κάνει update και upgrade το υπάρχον σύστημά σου και δε θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα. Προυπόθεση είναι να κατεβάζεις τη LTS έκδοση. 3. Σημασία δεν έχει το μέγεθος της κοινότητας. Σε αυτές τις περιπτώσεις το μέγεθος δεν μετράει, δεν είναι sex.Σημασία έχει η γνώση. Δες στα διάφορα ιντερνετικά φόρα, δες στα ελληνικά για παράδειγμα ποιοι χρήστες προσφέρουν βοήθεια. Gentoo, Debian, Slackware και σε κάποια απόσταση το Arch. Τι να το κάνω εγώ το μέγεθος οταν είναι στο στυλ «τα linux» «τα ubuntu » «τι είναι το terminal» κοκ Άμα έχεις περάσει από τα ubuntu forums θα δεις να λύνουν απορίες ακόμα και για arch, debian κοκ. Επίσης μπορείς να βρεις απαντήσεις σχετικά με το πως να στήσεις router, πως να φτιάξεις virtual δίκτυο, dynamips/gns3, ssl και apache, mysql και πάει λεγοντας. Όλα αυτά βέβαια με την προυπόθεση ότι ενδιαφέρεσαι να μάθεις, άσχετα τη διανομή που χρησιμοποιείς. Ένας νεοεισερχόμενος στο λινουξ θα ψάξει να δει τι είναι το λινουξ, τι είναι το terminal, όλοι από κάπου ξεκινήσαμε. Επίσης, κάποιος που ξέρει στοιχειώδη αγγλικά δε χρειάζεται καν να ψάξει σε ελληνικά φόρα για να λύσει τις απορίες του. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pkoutsias Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 θυμάσαι τι λάθος σου έβγαζε; δεν συγκρίνει κανείς το debian με το ubuntu δεν υπάρχει καμία σχέση στην φιλοσοφία που διέπει τις 2 αυτές διανομές. Στο debian και στο Arch οι devs επιτρέπουν στον χρήστη να ανοίξει το καπώ της μηχανής, να βελτιωθεί σε γνώσεις μέσα από το «τρίψιμο» με την διανομή, στο ubuntu κάτι τέτοιο το θεωρούν απαράδεκτο. Θεωρούν τον χρήστη βλάκα -ενώ δεν είναι- που πρέπει να τον προστατέψουν, έτσι όμως δημιουργούνται χειρότερες πατάτες και ο χρήστης παραμένει νουμπάς. Δες μηνύματα μακροχρόνιων χρηστών του ubuntu, πολλές φορές είναι απογοητευτικά. «Καταρχάς έχουν το ίδιο ακριβώς interface» άλλο interface θα είχανε; δηλ το kde, gnome, xfce κοκ διαφορετικά δείχνει από διανομή σε διανομή; «deb και στα δύο» μόνο που στο debian τα upgrades γίνονται απρόσκοπτα. Στο ubuntu ΠΛΕΟΝ εδώ και πάρα πολύ καιρό υπάρχει σημαντικό ποσοστό αποτυχίας. Στα διάφορα φόρα έχει αρχίσει σιγά σιγά να εμφανίζεται το φορμάτ και η εγκατάσταση ξανά του λειτουργικού ανα 6μηνο ανάμεσα σε πολλούς χρήστες της διανομής «gui εγκατάσταση» έχει και netinstall εγκατάσταση. Που εγκαθιστάς τα βασικά και στην συνέχεια χτίζεις το σύστημα σου μέχρι να βγεις σε γραφικό περιβάλλον Συνήθως δεν απαντάω σε τέτοιου είδους θέματα, απλά και μόνο γιατί πιστεύω ότι δεν χρειάζεται να αποδείξω το οτιδήποτε, από το τι διανομή χρησιμοποιώ μέχρι το επίπεδο των γνώσεών μου όσον αφορά το linux. Το μόνο που θέλω να πω είναι ότι όσα γράφεις δεν ισχύουν 100%: Για αρκετά χρόνια (από το ubuntu 5.10 αν δεν κάνω λάθος) χρησιμοποιούσα ubuntu μέχρι πρόσφατα που ήθελα να δοκιμάσω και κάτι άλλο μόνο και μόνο για να έχω άποψη. Όλα αυτά τα χρόνια έχω ανοίξει άπειρες φορές το "καπώ" της μηχανής και αυτό γιατί πάντα ήμουν περίεργος να μαθαίνω πως λειτουργούν τα πάντα. Επίσης, στο ubuntuforums αλλά και σε άλλες πηγές υποστήριξης της διανομής τα προβλήματα αντιμετοπίζονται κυριως μέσω κονσόλας. Είναι στο χερι λοιπόν του κάθε ενα απο εμάς το πως θα χειριστούμε το λειτουργικό που χρησιμοποιούμε και δεν μπορεί κανείς να μας απαγορέψει να χρησιμοποιήσουμε κονσόλα και να μάθουμε σε βάθος τη δομή του συστήματος. Το αν μία διανομή για την ευκολία των νέων χρηστών προσφέρει τρόπους για την αποφυγή "περίπλοκων" διαδικασιών δεν πρέπει να είναι κάτι που αφορά τους πιο "προχωρημένους" χρήστες. Δεν είναι κακό το target group μίας διανομής να είναι από τον πιο αρχάριο μέχρι τον πιο προχωρημένο χρήστη, γιατί κατά την άποψή μου στο *ubuntu μπορείς να κάνεις ό,τι θα έκανες και σε μία "σοβαρή διανομή", όπως θεωρούνται μερικές. Για το "σπάσιμο" του συστήματος αρκεί μόνο να αναφέρω ότι χρησιμοποιώντας τα επίσημα repositories και μόνο ελάχιστα άλλα πολύ προσεκτικά επιλεγμένα μπορούν να οδηγήσουν στο χτίσιμο μιας σταθερής διανομής που δεν θα αντιμετωπίζει προβλήματα στις αναβαθμίσεις. Για να τελειώσω με το post αυτό, μιας και τελικά έγινε αρκετά μεγαλύτερο απ' ότι περίμενα, θα ήθελα να κάνω μια περίληψη της πορείας μου σαν linux user: Αρχικα, με την πρώτη εγκατάσταση, αν και λειτουργούσαν σχεδόν τα πάντα, οι λύσεις για τα προβλήματα που αντιμετώπιζα μου φαίνονταν ακατανόητες. Σιγά σιγά άρχισα να καταλαβαίνω και να φιλτράρω κάποια πράγματα, και κατέληξα να γνωρίζω το πως λειτουργεί το σύστημά μου και να κατανοώ που οφείλονται τα προβλήματα που μπορεί να παρουσιαστούν. Η κονσόλα από εχθρός μου έγινε φίλος μου και απαραίτητο εργαλείο... Το ubuntu δεν είναι μόνο για τους αρχάριους κατά την άποψή μου. Συγνώμη για το μέγεθος του post. Υ.Γ. Τα παραπάνω αποτελούν προσωπική άποψη και δεν έχουν σκοπό να θίξουν κανένα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gpan Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Mέσα σε τρεις μέρες το thread αυτό έφτασε στις 4,438 προβολές και 18 σελίδες και τα καλύτερα έπονται. Αυτή είναι η δύναμη του ubuntu! :-D Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zeroboy Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Διαβάζω 17 σελίδες νήμα σαν νέος σχετικά χρήστης linux (πριν 1,5 χρόνο ξεκίνησα περίπου δίχως dual boot). Γράφω σπάνια αλλά διαβάζω σχεδόν όλα τα θέματα που μπαίνουν στην κατηγορία. Διαβάζω ωραία πράγματα, καταιγισμός ιδεών και απόψεων αλλά ποιός έχει δίκιο και ποιός άδικο. Διακρίνω μια αντιπαράθεση απόψεων που θυμίζει θρησκεία(Ορθόδοξοι-προτεστάντες-καθολικοί) ή πολιτική ιδέα (η Αριστερά και η Δεξιά "κομμένες" σε πολλά κομμάτια που η κάθε μία υποστηρίζει ότι αυτή είναι η "εκλεκτή" και η "καλύτερη"). Προσωπικά (αν και σαν διαβάζω καθημερινά) δεν γνωρίζω κανέναν σας. Το δικό μου επίπεδο γνώσεων είναι σε νηπιακό στάδιο (παλιότερες απόπειρες με slackware & suse 6.3) είχαν αποτύχει στο να απεξαρτηθώ από την γνωστή. Με Ubuntu μπήκα ξανά στο χώρο μου διάβαζα και διαβάζω και προσπαθώ αλλά υπάρχει και ένας 250gb με debian παράλληλα. Αν με ρωτούσε κάποιος γνωστός μου δεν θα του πρότεινα πρώτη επαφή με Gentoo π.χ. Προσωπική μου πάντα άποψη είναι να έρθει κόσμος έστω και με την πιο "εύκολη" διανομή να του κεντρίσει το ενδιαφέρον και από και πέρα να καταλάβει ότι έχει να κάνει με ιδέα και όχι "προιόν". Αν και όποιος θέλει-μπορεί να ανεβάσει επίπεδο εεεε ας αλλάξει και διανομή δεν είναι έγκλημα νομίζω. Ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apoikos Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Γιατί μπερδεύονται τα πακέτα που χρησιμοποιούν το κάθε graphical desktop environment. Δε σπάει πάντα το σύστημα, αλλά είναι πιθανό. Αυτό σε ένα σωστά στημένο σύστημα δεν πρέπει να συμβαίνει, ειδικά απ' τη στιγμή που δίνεται η δυνατότητα σε κάθε χρήστη (μην ξεχνάμε ότι το λειτουργικό είναι multi-user) να έχει το δικό του DE. Το ubuntu - κατά την ταπεινή μου άποψη - έχει δημιουργήσει τεχνητούς διαχωρισμούς εκεί που δεν υπάρχουν (βλ. Ubuntu - Kubuntu - Xubuntu). Kαταρχάς προτού κάνεις dist-upgrade πρέπει να έχεις κάνει update και upgrade το υπάρχον σύστημά σου και δε θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα. Προυπόθεση είναι να κατεβάζεις τη LTS έκδοση. Γιατί είναι προϋπόθεση να κατεβάζεις LTS έκδοση; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DragonlordP Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Δεν έχει κανένα νόημα να μπούμε σ'αυτό τον φαύλο κύκλο .... αλλά πρέπει να παραδεχτούμε ότι το ubuntu τράβηξε πάρα πολλούς στο linux που πιθανότατα δεν θα είχαν μάθει ποτέ ούτε τι είναι linux. Το εάν το έκανε με σωστό ή όχι τρόπο (εάν έχουν μάθει τώρα το τι είναι δλδ) είναι μια άλλη συζήτηση, παρ' όλα αυτά το έκανε και εξακολουθεί και το κάνει. Δε διαφωνώ καθόλου, άλλωστε κι εγώ με ubuntu ξεκίνησα. Απλώς ήθελα να δείξω ότι είναι εντελώς άκυρη η πρόταση ότι η εξάπλωση του linux οφείλεται "καθαρά" στο ubuntu, γιατί πρώτον και το ubuntu οφείλει την ύπαρξή του στο debian οπότε ο καθένας στην αλυσίδα έχει βάλει το λιθαράκι του, δεύτερον αν δεν ήταν το ubuntu, όπως είπε κι ο Δημήτρης νομίζω, θα ήταν κάποια άλλη διανομή, άλλωστε δεν έχει την ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά φιλικότητας με τις άλλες διανομές, άντε στην τελική να γινόταν με λίγο πιο αργούς ρυθμούς. Απλώς είναι λίγο εκνευριστική η υπεροψία των ubuntu fanboys οφείλω να ομολογήσω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
soturin Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 (μην ξεχνάμε ότι το λειτουργικό είναι multi-user) στο ubuntu στην εγκατάσταση δεν δίνεις root account, ο ένας χρήστης που κάνεις είναι αυτομάτως sudoer κάνω λάθος ή αυτό είναι μια λογική windows sim? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apoikos Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 soturin: Το sudo δεν είναι απαραίτητα κακό πράγμα, αντίθετα, είναι ένας εξαιρετικά δυνατός, ευέλικτος και παραμετροποιήσιμος μηχανισμός. Και το OS X με τον ίδιο τρόπο λειτουργεί. Για ένα νέο χρήστη, ο οποίος δεν κατανοεί τι ακριβώς σημαίνει «multiuser» (συνήθως κάθε PC έχει έναν, άντε το πολύ δύο χρήστες), είναι σαφώς πιο εύκολο να δεχτεί ότι απλά κάποια πράγματα για να γίνουν χρειάζονται το password του. Διαφορετικά θα ήταν μεγάλος ο κίνδυνος να αρχίσουν οι χρήστες να τρέχουν ως root, όπως ακριβώς συμβαίνει και στα windows. Προσωπικά συμφωνώ με την επιλογή αυτή στο ubuntu, δεδομένου κιόλας ότι τα μηχανήματα που τρέχουν ubuntu συνήθως δεν είναι προσβάσιμα από το internet, οπότε δεν τίθεται ζήτημα εισβολής απ' έξω (οπότε πρακτικά ένας «σπασμένος» λογαριασμός ισοδυναμεί με πρόσβαση root). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
soturin Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 δεν διαφωνώ με το sudo, έβαλα sudo και βολεύτηκα, αλλά μου φαινόταν κάπως το να βάλεις ένα λειτουργικό που δεν αναφέρει τι εστί root user και τι sudoer. έκανα λίγο καιρό κι εγώ να διαπιστώσω ότι είναι κάτι πέραν της μαγικής εντολής sudo μάλλον υπερβάλλω λίγο βέβαια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Στο ubuntu ΠΛΕΟΝ εδώ και πάρα πολύ καιρό υπάρχει σημαντικό ποσοστό αποτυχίας. Στα διάφορα φόρα έχει αρχίσει σιγά σιγά να εμφανίζεται το φορμάτ και η εγκατάσταση ξανά του λειτουργικού ανα 6μηνο ανάμεσα σε πολλούς χρήστες της διανομής Η εγκατάσταση που έχω αυτή την στιγμή είναι από την εποχή του feisty με 3 upgrade καθε έξαμηνο και με πέρασμα από kde 3.5 σε kde 4. Εχω εγκαταστήσει εκατοντάδες προγράμματα ακόμα και απο εξωτερικές πηγές αυτόν τον ενάμιση χρόνο. Γιατί δεν μου έχει σπάσει ακόμα η διανομή. Να προσθέσω ότι το upgrade πάντα το κάνω σε alpha 5 της επόμενης έκδοσης ώστε να βοηθήσω και στο bug report... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SpyrosR Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Simple: το οτι εσύ κι άλλοι 10 δεν έχετε το παραμικρό πρόβλημα, δε πα να πει πως και οι άλλοι το τρέχουν το ίδιο απροβλημάτιστα. Το ubuntu όσο το "αγάπησα" αρχικά (6.06 και μετά) τόσο το σιχάθηκα γιατί κατέληξε bloated και buggy (8.04). Αλλά αυτά έχει η ζωή. Και τα Windows είναι bloatware μ'ενα σωρό προβλήματα αλλά τα τρέχει όλος ο κόσμος. Ε, και το Ubuntu το ίδιο, ως η πιο δημοφιλής διανομή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DIMITRISG Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2008 Simple: το οτι εσύ κι άλλοι 10 δεν έχετε το παραμικρό πρόβλημα, δε πα να πει πως και οι άλλοι το τρέχουν το ίδιο απροβλημάτιστα. Το ubuntu όσο το "αγάπησα" αρχικά (6.06 και μετά) τόσο το σιχάθηκα γιατί κατέληξε bloated και buggy (8.04). Αλλά αυτά έχει η ζωή. Και τα Windows είναι bloatware μ'ενα σωρό προβλήματα αλλά τα τρέχει όλος ο κόσμος. Ε, και το Ubuntu το ίδιο, ως η πιο δημοφιλής διανομή. Τι εννοεις bloated και buggy ? To ubuntu ειναι αναμεσα στις user friendly διανομες όπως mandriva, opensuse, pclinuxos, fedora, mint ...... όλες αυτες εχουν bugs και οποιος ενδιαφερεται τα αναφερει ωστε να βελτιωθει. Δηλαδη επειδη απο πισω ειναι ο Mark πρέπει να πληρωσει κόσμο να κανει αποσφαλματωση του λειτουργικού; και το bloatware δεν το καταλαβα, το τοτι ερχεται με τα απαραιτητα προγραμματα δεν σημαινει οτι ειναι bloated Στα windows διαφορά είναι ότι τα bloated προγραμματα καθυστερουν το συστημα, πεταγονται 3 και λιγο για να τα πληρωσεις και ειναι δυσκολη η απεγκατασταση τους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.