Προς το περιεχόμενο

Γιατί ΟΧΙ Ubuntu

g1annis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

το να γράφεις "Τέλος!" δεν σου δίνει και το δίκιο

ΔΕΝ οφείλεται καθαρά στο ubuntu, απλά έχει συμβάλλει και αυτό με έναν από τους άμεσους ή έμμεσους τρόπους που μπορεί να συμβάλλει κάθε διανομή.

Να πω την τελευταια καλησπερα της βραδιας και επισης να πω οτι η αποψη του soturin μου φαινεται η πλεον μετριοπαθης αρα και η πιο φιλικη σε μενα :-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 229
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

δε λεω το εθεσες πολυ ωραια, αυτο με τις σερβιτορες, αλλα πιστευει κάποιος οτι χωρις ubuntu δεν θα υπηρχε κοσμος στο linux ή δεν θα ερχότανε καινούργιος ; αν όχι για πιο λόγο ;

βασικά έκανα quote τον firewalker αλλά μιας και απάντησες θα σου πω ότι συμφωνώ με αυτό που λες (όπως και του firewalker) απλά εξετάζοντας τα πράγματα περισσότερα επιφανειακά, όπως τα βλέπει κάποιος που δεν έχει ιδέα για το τι είναι linux, το να πεις ότι το ubuntu τραβάει πολλούς νέους στο linux δεν είναι λάθος.

Αυτό λέω.

Ναι, η ανάπτυξη οφείλεται στον Trovalds, στο debian και σε χιλιάδες ανθρώπους της κοινότητας αλλά πιστεύω ότι το ubuntu σαν προϊόν έχει πλασαριστεί έτσι ώστε αρχίκα να μην τα προβάλει αυτά στον αρχάριο-πρώτης επαφής με linux χρήστη.

δε λεω το εθεσες πολυ ωραια, αυτο με τις σερβιτορες, αλλα πιστευει κάποιος οτι χωρις ubuntu δεν θα υπηρχε κοσμος στο linux ή δεν θα ερχότανε καινούργιος ; αν όχι για πιο λόγο ;

σιγουρα θα υπηρχε αλλα δε θα ταν τοσος

το ubuntu εκανε το linux πιο ευκολοπροσεγκιστο στους διστακτικους δηλαδη εμφανιστηκε μια διανομη που ειπε linux = 5 klik

αυτο ακουσα και εγω κατεβασα το iso και ειδα το linux

και ειπα ααα ωραιο ειναι τα εχει και ολα ετοιμα και δεν πρεπει να ψαξω για σπασμενες εφαρμογες

και μετα ωραια τι κανω τωρα??

δε ψαχνω και κατι πιο hardcore ?? δε δοκιμαζω και τη μαμα??

για την ιστορια το ubuntu εκαστε στον υπολογιστη μια μερα και ακουγωντας για τη μαμα debian oti ειναι σπουδαια και τρανη ξεκινησε το ταξιδι γστον κοσμο το linux

to ubuntu το ξαναβαλα στον υπολογιστη αφου τελειωσα αυτα που ηθελα να κανω με το δεβιαν για να το αξιολογησω

οντως σε σχεση με τη μαμα υστερει σε δυναμη η οποια θυσιαστηκε για τα 5 κλικ και την φημη του easier than windows

τελειωνοντας

το ubuntu για το linux ειναι οτι ο καταλυτης για μια χημικη αντιδραση

δεν επιρεαζει ουτε την αρχικη αλλα ουτε την τελικη καταστασταση επιταχηνει ομως την μεταβαση απο την αρχικη στην τελικη(πολλοι χρηστες=περισοτερες εταιριες =πολλα λεφτα=περισοτεροι προγραματιστες=πιο γρηγοροι ρυθμοι αναπτηξης λογισμικου=πιο κοντα στη μερα που ολα θα τρεχουν linux[νομοτελεια])

το ubuntu για το linux ειναι οτι ο καταλυτης για μια χημικη αντιδραση

δεν επιρεαζει ουτε την αρχικη αλλα ουτε την τελικη καταστασταση επιταχηνει ομως την μεταβαση απο την αρχικη στην τελικη(πολλοι χρηστες=περισοτερες εταιριες =πολλα λεφτα=περισοτεροι προγραματιστες=πιο γρηγοροι ρυθμοι αναπτηξης λογισμικου=πιο κοντα στη μερα που ολα θα τρεχουν linux[νομοτελεια])

ωραία το έθεσες

προσθέτω, ubuntu και η λογική "εύκολη διανομή" είναι σίγουρα καταλύτης και ίσως η τελική κατάσταση. Μόνο όμως αν η λογική παρατάω αυτό που ξέρω και "με βολεύει" και αναζητώ τον κόσμο του linux, συνεχίζεται με το ίδιο σκεπτικό και έχει διάθεση να ψάξει πέρα από το ubuntu. Όχι αναγκαστικά. Αλλά για να καταλήξει σε αυτό ας μπει και στα πιο βαθειά και να δει μέχρι που πατάει και να γυρίσει εάν κρίνει καταλληλότερο.

Όχι να βρέξει τα πόδια, να λέει "καλά είμαι!" και να θεωρεί παρανοϊκό όποιον πάει λίγο ποιο βαθειά

διαφωνω σε αυτο , πιστευω ο κοσμος θα ηταν το ιδιο. Θα εβρισκε οτι βρισκει στο ubuntu και ακομα περισσοτερα σε αλλες διανομες, ασε που το με 5 κλικ εγκατασταση υπηρχε χρονια πριν το ubuntu

και κατι ακομα οι πολλοι χρηστες του ubuntu ωθουν τις εταιριες hardware να βγαζουν και drivers για αυτα

πχ

ati

καποια στιγμη θα τους εβγαζε αλλα ισως οχι τοσο συντομα

ακομα γινονται παιχνιδια (προσωπικα δεν παιζω) για linux

και αυτο γινεται παλλη λογο μεγεθους αγορας

και ο φαυλος κυκλος συνεχιζεται

ολες αυτες οι ευκολιες φερνουν νεους χρηστες και ξανα απο την αρχη

καλα και ωραια ολα αυτα αλλα το δεβιαν θα πρεπει να μεινει προσηλωμενο στο κοινωνικο του συμβολαιο και στις stallmanikes του αρχες ωστε να μπορεσει να κουβαλεισει το βαρος (χωρις την ατμομηχανη το τραινο δε στουλαει)

-----Προστέθηκε 21/10/2008 στις 01 : 24 : 07-----

διαφωνω σε αυτο , πιστευω ο κοσμος θα ηταν το ιδιο. Θα εβρισκε οτι βρισκει στο ubuntu και ακομα περισσοτερα σε αλλες διανομες, ασε που το με 5 κλικ εγκατασταση υπηρχε χρονια πριν το ubuntu

φιλικα (στο λογο μου)

και χωρις διαθεση για κανενος ειδους flame troll fud

ναι εχεις δικιο (suse) αν δεν κανω λαθος ενοεις

μπλαικανε ομως στα rpm ta οποια απ οτι λενε δεν τα καταφερνουν πολυ καλα με τις εξαρτησεις

ερχοταν ο νεος λοιπον και αρχιζε τις windowsies βαλε αυτο βγαλε το αλλο ξανα βγαλε αυτο που εβαλες κτλ κτλ

ε και εσπαγε το συστημα γρηγορα και σου λεγε ο νεος linux kai παπ@ριες windows και παλι windows

στο συγκεκριμενο που γραφω εγινε με φιλο μου εν ετος 2003 τον οποιο οταν το ρωτησα σα πιο ψαγμενος που ηταν για το linux μου ειπε linux kai παπ@ριες windows και παλι windows

προσωπικα δεν μπορω να εκφερω γνωμη για τα ρπμ μια και δεν τα δοκημασα

αλλα μπορω να σου πω οτι ubuntu me to apt πρεπει να κανεις χακιες για να καταφερεις να το σπασεις

αυτο λοιπον(νομιζω) εφερε το ubuntu την δυναμη του deb + φιλικοτητα

αλλωστε ηταν η πρωτη user friendly deb σε τετοιο βαθμο διανομη (+φραγκα)

-----Προστέθηκε 21/10/2008 στις 01 : 31 : 12-----

ωραία το έθεσες

προσθέτω, ubuntu και η λογική "εύκολη διανομή" είναι σίγουρα καταλύτης και ίσως η τελική κατάσταση. Μόνο όμως αν η λογική παρατάω αυτό που ξέρω και "με βολεύει" και αναζητώ τον κόσμο του linux, συνεχίζεται με το ίδιο σκεπτικό και έχει διάθεση να ψάξει πέρα από το ubuntu. Όχι αναγκαστικά. Αλλά για να καταλήξει σε αυτό ας μπει και στα πιο βαθειά και να δει μέχρι που πατάει και να γυρίσει εάν κρίνει καταλληλότερο.

Όχι να βρέξει τα πόδια, να λέει "καλά είμαι!" και να θεωρεί παρανοϊκό όποιον πάει λίγο ποιο βαθειά

το καληψες τελεια:-)

Εγώ παίδες να σας πω τη δική μου εμπειρία. Παρακαλώ να μη βγει κανας επιθετικός κάφρος και πει "αυτό είναι δική σου γνώμη και όχι η γενική αντίληψη". Το λέω από μόνος μου. Είναι η δική μου εμπειρία, και είναι αληθινή:

Προσωπικά, ΔΕΝ ασχολήθηκα με το Linux επειδή υπάρχει το Ubuntu (*εδω μέσα για να μη σου την πέσουν οι βάρβαροι πρέπει να δίνεις και εξηγήσεις. Λέω λοιπον ότι προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι γενικά το ίδιο ισχύει για την πλειοψηφία).

Είχα ξενερώσει με τα Win και δεν ντρέπομαι να πω ότι χρησημποιούσα κατα κόρον σπασμένα προγράμματα τα οποία στις αναβαθμίσεις τους μου γ....σαν το σύστημα. Επίσης ένιωθα σοβαρό περιορισμό στην παραμετροποίηση του λειτουργικού μου και ακόμα περισσότερο επειδή είχα το πρώτο DSL που διατέθηκε στην Ελλάδα (256Κ) το 2004 φοβόμουν τους ιούς και γενικότερα την ασφάλεια του συστήματός μου, μιας και έκανα συχνή χρήση του ιντερνετ για τραπεζικές συναλλαγές κλπ.

Επίσης, πολύ καιρό πριν εγκαταστήσω μόνιμα Linux, τα Win ήταν το μόνο κλειστό πρόγραμμα που χρησιμοποιούσα στον υπολογιστή μου. Όλα τα άλλα ήταν ανοιχτά ή ελεύθερα (azureus, openoffice, free download manager, vlc και koolplaya, virtualdub, firefox κλπ).

Γενικά διακατέχομαι από την πεποίθηση ότι κάτι είναι "ωραίο" αν είναι λειτουργικό. Για εμένα λοιπόν, ήταν ζήτημα χρόνου η μετάβαση στο linux. Το Ubuntu μου το πρότεινε ένας φίλος και έτσι έκατσε και το συμπαθησα και ήταν το πρώτο που δοκίμασα να έχω ως αποκλειστικό σύστημα στο pc μου. Μέχρι τότε είχα δοκιμάσει πολλές άλλες διανομές, αλλά δεν τις είχα σαν το μοναδικό λειτουργικό.

Όταν πρωτοέβαλα Ubuntu έλεγα (το έχω ξαναπεί σε αυτό το forum) ότι

αν κάποιος δοκιμάσει το Ubuntu, μάλλον ΔΕΝ υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ λόγος να επιστρέψει στα Win.

Σήμερα μπορώ να πω (κι εδώ θέλω τη γνώμη σας), ότι αν κάποιος έχει δοκιμάσει Debian ή Arch, ΔΕΝ υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ λόγος, να επιστρέψει στο Ubuntu.

Και αυτό κατά τη γνώμη μου δεν είναι ούτε ύβρις ούτε προσβολή. Είναι αλήθεια, και αν κάποιος έχει αντίρρηση ΠΑΝΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ειλικρινά έχω όλη τη διάθεση να την ακούσω.

Δέχομαι και ορθογραφικές διορθώσεις :-D

Δεν έχω δοκιμάσει και τις άπειρες διανομές, αλλά με βάση τα όσα έχω δει μάλλον η επόμενη θα είναι το Debian ή το Arch.

Σήμερα μπορώ να πω (κι εδώ θέλω τη γνώμη σας), ότι αν κάποιος έχει δοκιμάσει Debian ή Arch, ΔΕΝ υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ λόγος, να επιστρέψει στο Ubuntu.

δεν είναι ούτε ύβρις ούτε προσβολή. Είναι αλήθεια

γειά σου g1annis

έβαλες Debian ή Arch ;

αν δεν έβαλες, απο που τόση βεβαιότητα ;

φιλικά επιθετικός βάρβαρος κάφρος :mrgreen:

4:45

είναι για καλημέρα

.

Γεια σου gtroza.

Εδώ που είμαι είμαι 2 ώρες πίσω, οπότε όταν το ρολόι του forum γράφει 4:45 εδώ γράφει 2:45

αν δεν έβαλες, απο που τόση βεβαιότητα;
Δεν έχω βεβαιότητα. Και γι αυτό ακριβώς είπα πως "κι εδώ θέλω τη γνώμη σας" και επίσης "ειλικρινά έχω όλη τη διάθεση να την ακούσω".

αν δεν έβαλες
Δεν είναι ότι ΔΕΝ έβαλα. Έχω δοκιμάσει Mandrake 5.5 (αν θυμάμαι καλά λεγότανε αλλά μπορεί και να κάνω λάθος [2001 περίπου]) Suse 9, Zenwalk, Puppy 3.01, Austrumi 1.5 και χBuntu. Με το Ubunt-άκι είμαι από την έκδοση 4.10

Debian και Arch μόνο σε Virtualbox. Σε κανονική εγκατάσταση Debian δεν προχώρησα γιατί δε μου άρεσε η αισθητική του (σήμερα διατίθεμαι να κάνω αυτή την υποχώρηση) και κυρίως γιατί με πείσανε πως το Ubuntu είναι στην ουσία Debian unstable πειραγμενο. Στο Arch που εγκατέστησα πριν από ούτε 10 μέρες στο Vbox δεν κατάφερα να κάνω να τρέξει το GNOME (με το KDE όλα ΟΚ). Δεν προχώρησα σε κανονική εγκατάσταση για 2 λόγους. Ο πρώτος είναι ότι μου είναι αναγκαίο το laptop μου που είναι το μοναδικό μου pc εδώ στην ξενητιά :fear: και μου είναι απαραίτητο καθημερινά και δεν είμαι σίγουρος ότι θα καταφέρω να το στήσω σύντομα ώστε να μη χάσω χρόνο από τη δουλειά μου. Και ο δεύτερος είναι ότι πιθανώς ΔΕΝ είμαι έτοιμος από άποψης γνώσεων, και ΔΕΝ έχω τον απαιτούμενο χρόνο για να ετοιμαστώ για να στήσω ένα σύστημα from scratch (όπως με τις λίγες γνώσεις μου βλέπω ότι είναι).

Μέχρι να επιστρέψω ελλάδα λοιπόν θα μείνω στο Ubuntu-άκι μου που μια χαρά κάνει τη δουλειά που θέλω.

Ωστόσο, η απόφαση κάποιου και η βεβαιότητα, όπως λες (χωρίς εγώ να είμαι απόλυτα βέβαιος αλλά κοντά στη βεβαιότητα) δεν προκύπτει μόνο από τη χρήση. Θεωρώ ότι εμένα μου αρκούν οι γνώσεις και οι εντυπώσεις που έχω για να μπορώ ώριμα να επιλέξω ποιά διανομή μου ταιριάζει με βάση τα κριτήρια μου. Θέλω ελαφριά, παραμετροποιήσιμη, σταθερή διανομή. Λειτουργικό εργαλείο και όχι μούρη. Η έκφραση που μου ταιριάζει πιο πολύ είναι αυτή που είπε ο apoikos. Δεν τη βρίσκω τώρα αλλά ήταν κάι σαν "προτιμώ να χτίζω πάνω σε μια αρχική δομή, παρά να ξεφλουδίζω μια υπερφορτωμένη διανομή".

Μιας και το μπαχαλέψαμε θα ρίξω και ένα παραδειγματάκι, να το μπαχαλέψω κι εγώ. Στη τελική, δικό μου thread είναι και μου το ξεφτιλίσατε:-D:

Το Lada Niva, το έχω οδηγήσει λίγο. Επίσης μερικές φορές έχω μπει να με κανουν φίλοι βόλτα με Niva. Δεν το ξέρω από τη χρήση που του έχω κάνει, ξέρω όμως ότι θα είναι το επόμενό μου αυτοκίνητο. Είναι πάνφθηνο (σε σχέση με την κατηγορία και αυτά που προσφέρει), δεν καίει πολύ (το τελευταίο με τα 2 μπεκ ανα κύλινδρο), είναι μικρό (παρά το πως φαίνεται, είναι πιο κοντό από ένα peugeot 206!!!), δεν είναι μούρη, έχει φθηνά service και ακόμα πιο φθηνά ανταλλακτικά, δε χαλάει ΠΟΤΕ και έχει ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ εκτός δρόμου δυνατότητες.

Παρ' ότι δεν το έχω δοκιμάσει ούτε καν στο VirtualBox :-D γνωρίζω τις θυσίες που πρέπει να κάνω (θόρυβος, άνεση, καμια μικροζημιά σε δευτερεύοντα -ηλεκτρικά, ηλεκτρονικά κλπ) και έχω σε ένα βαθμό βεβαιότητα ότι είναι το αυτοκίνητο που μου ταιριάζει για τη χρήση που θέλω να κάνω στο αυτοκίνητο μου :-)

:devil: Debian και Lada Niva. Η "αισθητική του λειτουργικου" :devil:

teliparas: το επιχειρημα με τα rpm οτι δεν ειναι καλα, ειναι πιασμενο απο τα μαλια καπως, και δεν θα πρέπει να μπερδευουμε rpm με apt αλλα rpm με deb γιατι apt εχουν και rpm διανομες (pclinuxos)

giannis το thread απο τη στιγμη που το ανεβασες παυει να ειναι δικό σου xexe

Προσωπικά έχω δοκιμάσει και τα δύο και επέστρεψα στο ubuntu. Σου λέει κάτι αυτό; Μου συγκρίνουν το ubuntu με το debian, λες και το πρώτο είναι για τους άσχετους, ενώ το δεύτερο είναι για hardcore users. Καταρχάς έχουν το ίδιο ακριβώς interface, deb και στα δύο, gui εγκατάσταση. Να μου συγκρίνατε το arch με το debian σε επίπεδο δυσκολίας να πω εντάξει, αλλά να επαναλαμβάνετε συνέχεια την καραμέλα ότι είναι αντιγραφή του debian, είναι τερατογέννεση του debian είναι απλά αστείο επιχείρημα.

Στο Arch που εγκατέστησα πριν από ούτε 10 μέρες στο Vbox δεν κατάφερα να κάνω να τρέξει το GNOME (με το KDE όλα ΟΚ).

θυμάσαι τι λάθος σου έβγαζε;

Προσωπικά έχω δοκιμάσει και τα δύο και επέστρεψα στο ubuntu. Σου λέει κάτι αυτό; Μου συγκρίνουν το ubuntu με το debian, λες και το πρώτο είναι για τους άσχετους, ενώ το δεύτερο είναι για hardcore users. Καταρχάς έχουν το ίδιο ακριβώς interface, deb και στα δύο, gui εγκατάσταση. Να μου συγκρίνατε το arch με το debian σε επίπεδο δυσκολίας να πω εντάξει, αλλά να επαναλαμβάνετε συνέχεια την καραμέλα ότι είναι αντιγραφή του debian, είναι τερατογέννεση του debian είναι απλά αστείο επιχείρημα.

δεν συγκρίνει κανείς το debian με το ubuntu δεν υπάρχει καμία σχέση στην φιλοσοφία που διέπει τις 2 αυτές διανομές.

Στο debian και στο Arch οι devs επιτρέπουν στον χρήστη να ανοίξει το καπώ της μηχανής, να βελτιωθεί σε γνώσεις μέσα από το «τρίψιμο» με την διανομή, στο ubuntu κάτι τέτοιο το θεωρούν απαράδεκτο. Θεωρούν τον χρήστη βλάκα -ενώ δεν είναι- που πρέπει να τον προστατέψουν, έτσι όμως δημιουργούνται χειρότερες πατάτες και ο χρήστης παραμένει νουμπάς.

Δες μηνύματα μακροχρόνιων χρηστών του ubuntu, πολλές φορές είναι απογοητευτικά.

«Καταρχάς έχουν το ίδιο ακριβώς interface»

άλλο interface θα είχανε; δηλ το kde, gnome, xfce κοκ διαφορετικά δείχνει από διανομή σε διανομή;

«deb και στα δύο» μόνο που στο debian τα upgrades γίνονται απρόσκοπτα. Στο ubuntu ΠΛΕΟΝ εδώ και πάρα πολύ καιρό υπάρχει σημαντικό ποσοστό αποτυχίας. Στα διάφορα φόρα έχει αρχίσει σιγά σιγά να εμφανίζεται το φορμάτ και η εγκατάσταση ξανά του λειτουργικού ανα 6μηνο ανάμεσα σε πολλούς χρήστες της διανομής

«gui εγκατάσταση»

έχει και netinstall εγκατάσταση. Που εγκαθιστάς τα βασικά και στην συνέχεια χτίζεις το σύστημα σου μέχρι να βγεις σε γραφικό περιβάλλον

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...