Προς το περιεχόμενο

μόνωση πόρτας δωματίου με ricofon

kirmis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά ίσως και να είναι κάπως άσχετο το θεματάκι μου αλλα χρειάζομαι την βοήθεια σας!

Λοιπόν, σκέφτομαι να “μονώσω” με ricofon την πόρτα του δωματίου μου ώστε να μην περνάει ο θόρυβος απο τον έξω χώρο μέσα στo δωμάτιο μου!

Και έχω την εξής απορία... Το μονωτικό υλικό (που βρήκα το Practicker) θα πρέπει να το τοποθετήσω στην μέσα μεριά της πόρτας ή στην έξω? ??......

Απλώς το πρόβλημα είναι πως στην περίπτωση που τοποθετηθεί στην έξω μεριά θα είναι κάπως αντιαισθητικό... ενώ απ την άλλη αν το τοποθετήσω στην μέσα μεριά δεν με ενδιαφέρει καθόλου!

Λοιπόν? Τι με συμβουλεύετε να κάνω? ?? :-(

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Παιδιά ίσως και να είναι κάπως άσχετο το θεματάκι μου αλλα χρειάζομαι την βοήθεια σας!

Λοιπόν, σκέφτομαι να “μονώσω” με ricofon την πόρτα του δωματίου μου ώστε να μην περνάει ο θόρυβος απο τον έξω χώρο μέσα στo δωμάτιο μου!

Και έχω την εξής απορία... Το μονωτικό υλικό (που βρήκα το Practicker) θα πρέπει να το τοποθετήσω στην μέσα μεριά της πόρτας ή στην έξω? ??......

Απλώς το πρόβλημα είναι πως στην περίπτωση που τοποθετηθεί στην έξω μεριά θα είναι κάπως αντιαισθητικό... ενώ απ την άλλη αν το τοποθετήσω στην μέσα μεριά δεν με ενδιαφέρει καθόλου!

Λοιπόν? Τι με συμβουλεύετε να κάνω? ?? :-(

Η δουλειά του ricofon δεν είναι ακριβώς να μονώνει, αλλά περισσότερο να παγιδεύει κάποιες συχνότητες ανάλογα με το πάχος του και να διαχέει τις υπόλοιπες.

Στην περίπτωσή σου καλύτερη (ΚΑΙ ΠΙΟ ΦΤΗΝΗ) λύση θα ήταν πετροβάμβακας ο οποίος βοηθάει υπερβολικά πιο πολύ στην μόνωση και οποιοδήποτε ύφασμα της αρεσκείας σου από πάνω για την εμφάνιση.

Δημοσ.
Η δουλειά του ricofon δεν είναι ακριβώς να μονώνει, αλλά περισσότερο να παγιδεύει κάποιες συχνότητες ανάλογα με το πάχος του και να διαχέει τις υπόλοιπες.

Στην περίπτωσή σου καλύτερη (ΚΑΙ ΠΙΟ ΦΤΗΝΗ) λύση θα ήταν πετροβάμβακας ο οποίος βοηθάει υπερβολικά πιο πολύ στην μόνωση και οποιοδήποτε ύφασμα της αρεσκείας σου από πάνω για την εμφάνιση.

ok, στην περίπτωση που χρησιμοποιήσω πετροβάμβακα, όπως μου προτείνεις, εαν το τοποθετήσω στην πίσω μεριά της πόρτας θα έχω τα ίδια αποτελέσματα με το να το τοποθετήσω στην μπροστινή μεριά?

Δημοσ.

αυτο που ρωτας φιλος εχει να κανει και με το τι θορυβο εχεις απ'εξω γιατι κανονικα απο εξω θα επρεπε να ειναι αλλα αμα μιλαμε για φυσιολογικο θορυβο πολης η το θορυβο που κανουν οι αλλοι σπιτι σου και απο μεσα να το βαλεις το ιδιο θα ειναι τωρα αν απο την αλλη μερια της πορτας τα σπανε οι νεοι Manowar wannabees:shifty:(θα παιζουνε στα ορια της κωφωσης):shifty:ισως χρειαστει απο εξω:-)

Δημοσ.
αυτο που ρωτας φιλος εχει να κανει και με το τι θορυβο εχεις απ'εξω γιατι κανονικα απο εξω θα επρεπε να ειναι αλλα αμα μιλαμε για φυσιολογικο θορυβο πολης η το θορυβο που κανουν οι αλλοι σπιτι σου και απο μεσα να το βαλεις το ιδιο θα ειναι τωρα αν απο την αλλη μερια της πορτας τα σπανε οι νεοι Manowar wannabees:shifty:(θα παιζουνε στα ορια της κωφωσης):shifty:ισως χρειαστει απο εξω:-)

Όχι ok! Μιλάμε για φυσιολογικά πράγματα... (θόρυβος στο σπίτι γενικά)!

Οπότε μια χαρά! :-D μάλλον θα το δοκιμάσω απο μέσα!!! και ίσως να βάλω "πετροβάμβακα"... που άκουσα τα καλύτερα γι αυτόν!

Δημοσ.

Η πόρτα σου είναι με λάστιχο γύρω-γύρω;

Υπόψην πως οι θόρυβοι περνάνε και από τις χαραμάδες,γι'αυτό και βλέπουμε σε κουφώματα αλλά και στις εσωτερικές πόρτες να παρεμβάλεται λάστιχο, ώστε να σφραγίζουν όσο καλύτερα γίνεται.

Το ρικοφόν ή τον πετροβάμβακα πως θα τα καθαρίζεις που θα μαζεύουν σκόνη σα μαγνήτες;

Επίσης,ο πετροβάμβακας δεν είναι και υγειηνό υλικό.

Δημοσ.

Απλά ντύσε τον πετροβάμβακα με ένα όμορφο πανί διαφορετικά θα έχεις άσχημο αποτέλεσμα.

Πιθανό να μην έχεις μεγάλη επίπτωση στο θόρυβο.

Ιδανικά αλλάζεις την πόρτα και πάς σε πόρτα που έχει γέμισμα με πετροβάμβακαι ή και άλλα υλικά.

Επίσης προσπάθησε να δημιουργήσεις ένα διαχύτη έξω από την πόρτα. Δηλαδή εάν απέξω έχεις διάδρομο που οδηγεί τον ήχο στο δωμάτιο κάνε κάτι στην γενικότερη περιοχή – βάλε ένα πίνακα το ελάχιστο.

Δημοσ.

Δυστυχώς δεν έχω λάστιχο περιμετρικά απ την πόρτα...

Αλλα δεν ξέρω που θα τον προσπαθήσω? Εξωτερικά ή εσωτερικά στην πόρτα? Επιπλέον θα το ντύσω και με ενα εξωτερικό ύφασμα!

Και έτσι πιστεύω να μειωθεί κάπως ο θόρυβος!

Και τέλος να επιλέξω πετροβάμβακα ή recofon ? ??

Thxxxz again ;p

Δημοσ.

Εγώ θα σου πρότεινα να πας σε κάποιο χρωματοπωλείο και να ζητήσεις κάποιο αυτοκόλλητο,που θα χρησιμεύσει στο σφράγισμα της πόρτας όταν κλείνει(σαν φλάτζα δλδ)

Επίσης, μπορείς να βάλεις και κάτω στην πόρτα το λευκό αυτοκόλλητο που συνήθως μπαίνει στις εισόδους για να μην περνάει σκόνη.

Δημοσ.

ρε παιδια μη λετε ανοησιες , φιλε ξεχνα αυτο που θες να κανεις , το να μονοσεις μονο την πορτα θα κανεις ενα απολυτο 0 , το ricofon επισεις δε ειναι μονοτικο και.. οσο για το πετροβαμβακα δεν μπαινει ετσι απλα θα χεστεις στη φαγουρα ασε που θες και γυψοσανιδες κτλ κτλ απλα η δινεις 10 000 ευρω και κανεις μονοση η παρατα τα.

Δημοσ.
ρε παιδια μη λετε ανοησιες , φιλε ξεχνα αυτο που θες να κανεις , το να μονοσεις μονο την πορτα θα κανεις ενα απολυτο 0 , το ricofon επισεις δε ειναι μονοτικο και.. οσο για το πετροβαμβακα δεν μπαινει ετσι απλα θα χεστεις στη φαγουρα ασε που θες και γυψοσανιδες κτλ κτλ απλα η δινεις 10 000 ευρω και κανεις μονοση η παρατα τα.

10.000άρικα?? ?? :shock:

Ρε φιλαράκι δεν θέλω να "μονώσω" κανα studio... αλλα απλά να περιορίσω κάπως τον θόρυβο στο δωμάτιο μου:-)

Δημοσ.

Να σου πω κι εγώ την εμπειρία μου, από ένα δωματιάκι που έχω σαν home studio. Το έχω καλύψει κατά 60-70% με κομμάτια αφρολέξ με ρικοφόν στην μπροστινή πλευρά. Από μόνωση, κόβει αρκετά τις ψηλές και μεσαίες, στις χαμηλές όμως (με τις οποίες έχουν συνήθως πρόβλημα οι γείτονες :mrgreen: ) δεν κάνει απολύτως τίποτα. Αυτά που σου λένε τα παιδιά παραπάνω (για 10000+) δεν είναι καθόλου παράλογα, αν θέλεις μόνωση.

Δημοσ.

παντως αν αυτο που θες ειναι να κρατησεις απλους ηχους σπιτιου εξω απο το δωματιο ενα ντυμενο στρωμα πετροβαμβακα και μια φλατζουλα γυρω γυρω αν βρεις ειναι μια χαρα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...