-MaX- Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2008 Χρησιμοποιώ ένα switch D-Link για να διακλαδώνει το δίκτυο/internet σε 2-3 υπολογιστές. Το switch παίρνει σήμα από μία από τις εξόδους LAN από ένα αρκετά απομακρυσμένο modem-router, που βρίσκεται σε άλλο όροφο. Αποφάσισα λοιπόν να αντικαταστήσω το D-Link switch με κάτι αντίστοιχο ασύρματο, για να μπορεί γύρω από το switch να παίρνουν οι υπολογιστές internet, με καλώδια (όπως γίνεται τώρα), αλλά επιπρόσθετα να μπορείς να έχεις και ασύρματη επικοινωνία αν χρειαστεί, για laptop κτλ. Αλλά εκεί κόλλησα γιατί δεν ήξερα με τι να αντικαταστήσω το switch γιατί δεν υπάρχει κατηγορία "ασύρματο switch".. Μήπως χρειάζομαι ασύρματο router; Ή access point; Αλλά το access point δεν μου κάνει γιατί θέλω να στέλνει και ασύρματα αλλά να έχει και LAN εξόδους (4 είναι μια χαρά), και να κάνει την δουλειά του switch. Τελικά πήρα το TP-LINK TL-WR541G γιατί πίστευα ότι θα κάνω δουλειά, αλλά τελικά δεν έχω βγάλει άκρη. Συνέδεσα το ethernet που έρχεται από το modem-router στην WAN είσοδο της συσκευής, αλλά δεν διακλαδώνει το internet από τις 4 εξόδους LAN ούτε και ασύρματα βέβαια. Κάνω κάτι λάθος; Ή μήπως πήρα λάθος συσκευή; Μήπως έπρεπε να πάρω αυτό; LINKSYS WRT54GC
tsakonas Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2008 Και τα δυο ειναι wireless routers. To λαθος που κανεις ειναι στην συνδεσμολογια. Το WAN port του TP-LINK ειναι για να παιρνει ιντερνετ απο σκετο μοντεμ...οχι μοντερ-ρουτερ γιατι παιζει το NAT. Οποτε συνδεσε το σε ενα LAN port και DHCP off στο TP-LINK και δωστου manual LAN IP παρομοια με το μοντεμ-ρουτερ. τα PC θα παιρνουν IP απο το μοντεμ-ρουτερ.
-MaX- Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2008 Ουπς ναι, το είχα είδη διορθώσει ψάχνοντας! Για να λειτουργεί σαν switch / access point προφανώς δεν χρειάζεται το wan input. Το έβαλα στο LAN 1 και τα άλλα PC στα 2 & 3, και δούλεψε μια χαρά, και το ασύρματο!! Δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να κάνω το DHCP disable αλλά θα το κάνω κι αυτό . Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
jason_rethymno Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2008 ;2369636']Ουπς ναι, το είχα είδη διορθώσει ψάχνοντας! Για να λειτουργεί σαν switch / access point προφανώς δεν χρειάζεται το wan input. Το έβαλα στο LAN 1 και τα άλλα PC στα 2 & 3, και δούλεψε μια χαρά, και το ασύρματο!! Δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να κάνω το DHCP disable[/b'] αλλά θα το κάνω κι αυτό . Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Σε αυτό δε θα απαντήσει κανείς; εχω και εγώ απορία.
tsakonas Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2008 Γιατι δε πρεπει να υπαρχουν 2 DHCP servers.Αρκει ο DHCP του gateway...αλλιως παιζει mperdeway..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.