Προς το περιεχόμενο

Επιλογή Υδρόψυξης plz Help!

Arxidamos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

δεν ενοουσα οτι θα χαλασει η αντλια,πανω στον χρονο πχ.

Απλα οταν το νερο που περναει απο μεσα ειναι πιο κρυο τις δινει μεγαλυτερη διαρκεια ζωης(οπως και σε ολα τα parts)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

οκ καταλαβα το σκεπτικο σου. αλλα με τον ιδιο τροπο (δηλαδη με χαμηλοτερη θερμοκρασια λειτουργιας) θα ηθελα να δωσω μεγαλυτερη διαρκεια ζωης στο cpu μου :) στην αντλια το σετακι του ροτορα ειναι πολυ φτηνο ετσι και χαλασει

εξαλλου οι διαφορες θερμοκρασιας δεν ειναι της ταξης που αναφερεις, ειναι μερικοι (λιγοι) βαθμοι,αναλογα βεβαια και το κυκλωμα.

αυτο vatos δεν το καταλαβαινω.. στο κανονικο ψυγειο πως εχουμε χαληλοτερους βαθμους απο οτι στο δωματιο? αλλο κυκλωμα αλλα γινεται.. φυσαει κρυωνει το νερο και το παγωνει.. απλα πραματα.. στην υδροψυξη

τωρα τι να πω .. και γω ελεγα οτι ειναι βλακεια η υδροψυξη μου αλλα αυτες τις τιμες εχω.. τωρα που εκανα μπουτ ξεκινησα με 18 cpu 33 συστημα.. στο bios εσενα ποσο σου δινει και ποιο Mobo εχεις?

εχει σημασια γιατι εγω ηδη ετοιμαζομαι για να παρω την zalman xt η κατι καλυτερο..

ψάξου λίγο βαριέμαι να λέω τα ίδια και τα ίδια συνέχεια το ψυγείο στο σπίτι σου δεν είναι υδρόψυξη δουλεύει με συμπίεση αερίων και κατεβαίνει σε - βαθμούς

το έχουμε πει πολλές φορές αυτό που λες απλά ΔΕΝ γίνετε ΤΕΛΟΣ πολλές μητρικές διαβάζουν ότι νάνε

αν είχες θερμοκρασίες χαμηλότερες από όσο έχει το περιβάλλον σου ΘΑ ΕΙΧΕΣ ΥΓΡΟΠΟΙΗΣΗ πάνω στο cpu

τώρα αν δεν θες να το καταλάβεις δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο

το να θεωρείς τα έτοιμα καλύτερα γνώμη σου είναι αλλά να πας και κάτω από τις θερμοκρασίες του περιβάλλοντος με νερό αυτό είναι φύση αδύνατον

βάλε το δάχτυλό σου αν έχεις 18 βαθμούς πρέπει να είναι παγωμένο που δεν είναι 10000%

τώρα αν η δική σου ψύξη καταρρίπτει τους νόμους τις φυσικής μπράβο της

gusteg και έξω να το βάλεις πρέπει να έχεις πολύ μεγάλο Delta Cpu temp / ambient για να κατέβει κάτω από την θερμοκρασία του δωματίου σου

για την αντλία πέρα από αυτά που είπε ο sadman το νερό πάει με μεγαλύτερη πίεση στα block και έχεις 1-2 βαθμούς πιο κάτω

το ψυγείο κάνει την ίδια απαγωγή όπως και να τα βάλεις γιατί η loopa είναι μικρή

Εντελως ασχετο ομως...αλλα τα ψυγεια λειτουργουν με φρεον :P

Μην μπερδευεις το Ψυγειο(φαγητα κλπ)με το ψυγειο(νερου),καμια σχεση.

Και οπως ειπε ο βατος αυτο που λες δεν γινεται με υδροψυξη(εκτος πια αν εχει κανα tec πανω,που δεν παιζει με τπτ)

το πα και γω αλλη φαση το κανονικο ψυγειο..

ξερω γω τι να πω.. εκτος αν το bios και το easytune δινουν τιμες οτι να ναι.. απλα ξαναλεω οτι τον εχω δει στο bios και στους 90 βαθμους οταν τα συνδεσα λαθος.. και η μητρικη ειναι καλη δεν ειναι της πλακας για να δινει τιμες οτι να ναι.. gigabyte-x48-dq6

και οταν ειχα αεροψυξη ειχα κοντα 35-40 βαθμους με τα ιδια προγραμματα μετραγα..

τα ψυγεια που λεμε εδω ειναι εναλλακτες θερμοτητας καμια σχέση με την συσκευη ψυγειο.

vatos locos αν εξω εχει 10 βαθμους και μεσα 25 και η cpu ...φαντασου ... η υγροποιηση ειναι σχεδον σιγουρο οτι θα γινει σε καποιο σημειο. τεσπα μικρη σημασια.

δεν μπορω να καταλαβω γιατι εφοσον η ροη που περνα απο το μπλοκ και στις 2 περιπτωσεις τοποθετησης της αντλιας ειναι ιδια (και μάλλον περισσοτερη στο κύκλωμα που λέω καθώς στην αναρόφηση εχει μικρότερη αντίσταση, αλλα ας πούμε ιση) γιατι λόγω πίεσης να πέφτει η θερμοκρασία στον επεξεργαστη?

ps (υποψη οτι μπορεις πολυ ευκολα να μεγαλωσεις το κυκλωμα με ενα μεγαλο τανκ ,το δικο μου ειναι 6λιτρων)

το τανκ δεν μεγαλώνει το κύκλωμα εκτός αν μιλάς για έναν σωλήνα χ μέτρων που έχει τα ρακόρ στις αντίθετες πλευρές του, η πίεση βοηθάει γιατί όλα τα μπλοκ έχουν fins μέσα τους οπότε με μεγαλύτερη πίεση πάνω τους έχεις μεγαλύτερη τριβή

απλα αυτο που ελεγα ειναι οτι με μεγαλο τανκ (και καλυτερα με fins) μενει μεσα εκει ζεστο νερο και απαγει θερμοτητα και επειδη ειναι μεγαλο το κυκλωμα με την ιδια ροη κανει λιγοτερες λουπες το νερο (μεγαλυτερη θερμοχωρητικότητα κυκλωματος και πιο αργη μεταβολη θερμοκρασιας του νερου του κυκλωματος στις αλλαγες θερμοκρασιας ή φορτιου)

στο δικο μου κυκλωμα (6λιτρα τανκ ενας athlon xp sta 2600mhz μια καρτα γραφικων ti4600oced και ενα μπλοκ στην μητρικη με αντλια eheim 1250 και ενα ψυγειο απο καλοριφερ αυτοκινητου χαλκινο περιπου 24cm και χοντρο περιπου 40mm) η διαφορα στην θερμοκρασια του cpu ηταν της ταξης των 5 βαθμων καλυτερη με την διαταξη που σου λεω.(το ειχα επαληθευσει πολλες φορες στα 3 χρονια)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...