Προς το περιεχόμενο

Επιλογή Υδρόψυξης plz Help!

Arxidamos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Την καλημέρα μου στο forum! Ξέρω καιρό έχω να φανώ αλλά υποχρεώσεις τι να κάνουμε :-D:-D...

Λοιπόν όπως αναφέρω και στον τίτλο, είμαι σε αναζήτηση υδρόψυξης... Θέλω να "παγώσω" κυρίως τον cpu (Q9450 @3.6), για να ανέβουμε λίγο παραπάνω (δεν αποκλείεται να υπάρξει και αλλάγη cpu σε Q9650). Αυτήν την στιγμή έχω την Zalman 9700, και οι θερμοκρασίες μου είναι αρκετά καλές μπορώ να πω (41,37,35,35), αλλά εάν το ανεβάσω κιάλλο πιστεύω πως θα ξεφύγει η κατάσταση...

Τώρα οι περισσότεροι θα μου πουν να φτιάξω μια δικιά μου... ναι ότι πείτε παιδιά, αλλά δυστυχώς για μένα (και για σας επείδη θα σας "πνίξω" με τις ερωτήσεις :lol: ) είμαι άσχετος από αυτά :o... Έβλεπα κάποιες έτοιμες όπως Zalman Reserator XT ή Reserator V2, αξίζουν καθόλου; Από χρήματα εντάξει δεν παίζει ιδιαίτερο πρόβλημα, καμμια 200άρα πιστεύω θα την χρειαστώ.. Μπορείτε να μου προτείνετε κάποια έτοιμη ή έστω και σε parts (+ έναν οδηγό ή 10 συμβούλες πως να συναρμολογείτε υδρόψυξη :lol: );

Ευχαριστώ πολύ και αναμένω απαντήσεις... :-)

EDIT: ξέχασα να αναφέρω το κουτί μου σε περίπωση που θα πάμε σε μη-έτοιμη... έχω το Stacker 831, αλλά θα προτιμούσα να έχω το ψυγείο απέξω...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Αντλια:http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=943428&catalog=20&category=69977781 70ε

(αν και 1200l/h ειναι καπως overkill για cpu μονο,αλλα μπορεις να προσθεσεις και αλλα waterblocks μετα)

Ψυγειο:http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=927155&catalog=20&category=69977779 53ε

CPU WB:http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1130013&catalog=20&category=69977777 45e

Λαστιχο:2χ http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=974056&catalog=20&category=69979136

Ρακορ για ψυγειο:2χ http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=932140&catalog=20&category=69979142

Για τα λαστιχα βαλε tire-ups(για να τα δεσεις στα ρακορ).

Οι ετοιμες λυσεις στην καλυτερη περιπτωση φτανουν την tuex120 σε επιδοσεις.

Με αυτα εισαι καλυμενος,και μπορεις να προσθεσεις και ενα wb σε καρτα γραφηκων,καπια στιγμη.

Καταρχάς ευχαριστώ για την πρόταση... Λοιπόν, το μόνο πράγμα που με δυσκολεύει στην όλη εγκατάσταση είναι η αντλία... Δηλαδή το πού και πώς θα την συνδέσω (θα πρέπει να ναι μέσα στο κουτί μου δηλαδή, πάνω στο ψυγείο κλπ). Επίσης, το συγκεκριμένο ψυγείο μπόρω να το έχω έξω από το κουτί (από διπλά για την ακρίβεια) ή πρέπει οπωσδήποτε να ναι μέσα στο κουτί και αυτό; Επίσης έχω ακούσει πολύ καλά λόγια γι΄αυτό το W/Β το οποίο και έβλεπα... τι λες; Όταν λες overkill εννοείς ότι είναι πολύ δυνατή για ένα μόνο block (cpu);

Την αντλια την βαζεις οπου θες εσυ.Επεισης το ψυγειο μπορεις να το βαλεις και μεσα και εξω(για εξω ομως,θα πρεπει να φτιαξεις/παρεις(αν βρεις)βασεις για να φευγει ο αερας απο κατω)(βσκ και για μεσα αν ειναι στον πατω πρεπει να γινει το ιδιο).

Αν δεν κανω λαθος πρεπει να ειναι στα ιδια επειδε το γτχ με το fuzion v2,απλα επειδη το fuzion v2 ειναι πιο φθηνο ειπα να στο προτεινω.

Ναι ετσι πιστευω,1200l/h για ενα block μου φαινονται καπως πολλα.

Ελπιζω να βοηθησα :-)

ΥΓ:Α ξεχασα βαλε και 3χ 12cm ανεμηστηρες για το ψυγειο(ή 6 αν ειναι για push-pull διαταξη).

Νομίζω πως βρήκα αυτό που λες για το ψυγείο εάν το βάλω έξω: http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1042785&catalog=20&category=69979130 αυτό είναι; Ναι αυτό θα έλεγα και εγώ τώρα για τους ανεμιστήρες.. Η push-pull διάταξη τι ακριβώς είναι; :o Επίσης, μήπως μπορείς να μου πεις λίγο την διαδικασία εγκατάστασης της αντλίας, (λαμβάνοντας υπόψιν ότι το ψυγείο θα ναι απέξω); γμτ είναι το μόνο που με δυσκολευει σε όλο το θέμα...Από ψυγεία, είδα και αυτό τώρα, μήπως όμως είναι "πολύ" για ένα μόνο block;

Τέλος, απότι είδα δεν μου έβαλες reservoir, προφανώς δεν είναι απαραίτητο;

(Είπα και στην αρχή ότι δεν είμαι και πολύ σχετικός τι να κάνω; :o )

Αυτο στο πρωτο λινκ ειναι shroud(δλδ πλαισιο οπου στερεονονται οι ανεμηστηρες,για να σπρχχνουνε καπως καλυτερα τον αερα).

Push-pull ειναι οταν ενας ανεμηστηρας σπρωχνει αερα και ο αλλος τον τραβαει,το ιδιο ισχυει και για σειρες με ανεμηστηρες.

Για την αντλια οταν λες διαδικασια εγκαταστασης,δεν καταλαβω ακριβως τι εννοεις...Δλδ σε ποιο σημειο του κυκλωματος θα μπει η αντλια ή γενικα μεσα στο κουτι που?

Ενας τροπος παντως ειναι:

Αντλια->Waterblock->Ψυγειο->Reservoir(αν υπαρχει)->Αντλια.

Το ρεσερβοιρ ειναι για ευκολια εξαερισμου και γεμισματος.

Δεν εβαλα για να μην φυγει πολυ το κοστος,αφου μπορεις να μετατρεψεις ενα ταπερακι σε ρεσερβοιρ.

Για τον απο πανω λογο δεν σου εβαλα thermochill PA120.x ψυγειο,για να μην φυγει πολυ το κοστος,και γιατι και ενα "απλο" 3αρη θα κανει την δουλεια.

ΕΔΙΤ

Για βασεις ψυγειο κατι τετοιο εννοουσα

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650289

Με το thermochill PA120 και το Waterblock Apogee GTX βγαίνουν 232ε + και την βάση που μου είπες 250... άρα εντάξει το αντέχω αυτό... ένα 50αρι ακόμα έχω περιθώριο...Ανεμηστήρες έχω ήδη 2 θα πάρω άλλον έναν φθηνό, την βγάζουμε και από δω... Για την αντλία τώρα, ακριβώς αυτό που είπες, σε ποιο σημειο του κυκλωματος θα μπει.. Βλέπω σε αυτήν που μου έδωσες ας πούμε, ότι έχει 2 υποδοχές... Από κει θα περάσει ο ένας σωλήνας προς το w/b και ο άλλος προς το ψυγείο; στο περίπου δηλαδή..

Για τις βασεις απλα εδωσα παραδιγμα,δεν ξερω αν μπορεις να στερεωσεις το pa120 πανω τους,για το gtx δεν μπορω να πω κατι,αφου το θες παρτω(στα ιδια επιπεδα ειναι περιπου με το fuzion,απο οτι θυμαμε).

Η αντλια απο την μια υποδοχη στελνει νερο και απο την αλλη τραβαει,δλδ η μια θα πηγαινει στο wb και η αλλη θα ειναι συνδεμενη στο ψυγειο ή στο ρεσερβοιρ.

Εγω παντως θα ελεγα να περιμενεις να σου πουνε και τα αλλα παιδια τις γνωμες τους

(που σε ρε vato?)

Για τις βασεις απλα εδωσα παραδιγμα,δεν ξερω αν μπορεις να στερεωσεις το pa120 πανω τους,για το gtx δεν μπορω να πω κατι,αφου το θες παρτω(στα ιδια επιπεδα ειναι περιπου με το fuzion,απο οτι θυμαμε).

Η αντλια απο την μια υποδοχη στελνει νερο και απο την αλλη τραβαει,δλδ η μια θα πηγαινει στο wb και η αλλη θα ειναι συνδεμενη στο ψυγειο ή στο ρεσερβοιρ.

Εγω παντως θα ελεγα να περιμενεις να σου πουνε και τα αλλα παιδια τις γνωμες τους

(που σε ρε vato?)

ναι οκ θα το δούμε αυτό με τις βάσεις... στην τελική λέω και τον πατέρα μου να μου κάνει κανένα στήριγμα... Ωραία άρα ισχυεί αυτό που είπα για την αντλία... το κατέχω τελικά :lol: Σιγούρα εάν είναι και to fusion στα ίδια επίπεδα, το fusion θα πάρω, απλά ανέφερα το GTX γιατί έχω ακόυσει ότι είναι πολύ καλό...

Όντως μου έκανε εντύπωση πως και δεν απάντησε ακόμα o Vatos... θα "παίζει" με καμιά καρτούλα πάλι ;);) Αντε guys να ακούσω και άλλες γνώμες!

Παίρνω την πρωτοβουλία(όντας ολίγον άσχετος επαναλαμβάνω) να φτιάξω μια υδρόψυξη, λαμβάνοντας υπόψιν και αυτά που μου είπε ο Sadman...

watercoolingplaisiorw7.jpg

w640.png

+ αυτά τα δύο: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700492 και http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.806676

Πώς σας φαίνεται; (όπως είπα και παραπάνω, το ψυγείο ίσως να ναι λίγο υπερβολικό, αλλά σκέφτομαι και για ψύξη της GΤΧ280 αργότερα-σύντομα, θα δείξει)...

Τι έγινε ρε παιδιά γιατί τόση ησυχία; :cry:

επ με καλούσατε τώρα τα είδα :lol:

Arxidamos όρισε budget και τι θες να ψύξεις μονο cpu vga ?

Νάτος!!! :-D

Μέχρι 250ε... μόνο CPU αρχικά, ίσως αργότερα και VGA, ανάλογα με το πόσο θα αντέξει clockάρισμα με τον ανεμιστήρα της...

P5E64 Evolution, Q9450 @ 3.5, GTX280....

επειδή είδα οτι θες το ψυγείο έξω δες εδώ το δικό μου το στακερ και όσα στακερ έχουνε νερό κάτω θα το βάλεις και τριπλό γιατί διπλό και με quad δεν την παλεύει πολύ

σωλήνες θες γιατί δεν έχει διάφανους το πλαίσιο εκτός αν θες με χρώμα και νερό αποιονισμένο μπλα μπλα το ίδιο χαρμάνι που λέω σε όλους

αν δεν θες νερό στην vga τώρα βγάλε το block και υπολόγισε την τιμή

το πλαίσιο έχει μαλακιστεί ολίγον δεν έχει τίποτα σοβαρό και το block που σου είπε ο sadman είναι με καπάκι από alu για αυτό σου είπα πιο απλό που κάνει μια χαρά δουλειά και εγώ αυτό εχω

post-42566-129062975544_thumb.jpg

Ωχ δεν νομίζω να χρείαστεί να ξηλώσω όλη την επένδυση και εγώ! :fear:

Σωλήνες τέτοιους εννοείς έτσι; Επίσης καλά λόγια έχω ακούσει γιαυτό το w/b ή πάλι το GT είναι αρκετό; Τώρα για το ψυγείο, θα την παλέψω λες άμα το βάλω μέσα; Γιατί λίγο το πλάτος της 280 λίγο τα καλώδια...κατάλαβες.. ιδου μια άποψη του τι επικρατεί μέσα:

dsc01666go2.jpg

(εντάξει τα έχω φτιάξει καλύτερα,είναι λίγο παλιά η φοτο, στο περίπου τώρα για να καταλάβεις...).. Δεν παίζει να το χω έξω λες;

ΕΔΙΤ: χωρίς το vga block, στα 211 είμαστε, οπότε εάν παίζει κατί καλύτερο είτε σε ψυγείο είτε σε w/b προτιμώ να το δώσω εκεί, και το vga block το παίρνουμε τον αλλόν μήνα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...