skorpios69 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2008 Καλησπέρα σε όλους. Θέλω να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος να μου πει πως μπορώ να πάρω εικόνες (screenshots) απο κάποιο πρόγραμμα ή παιχνίδι. Εννοώ την ώρα που τρέχει το πρόγραμμα ή το παιχνίδι να πάρω μια εικόνα και να την αποθηκεύσω σαν jpeg ή gif ή οποιαδήποτε άλλη μορφή. Ξέρω πώς να παίρνω εικόνες απο ταινίες, όχι όμως απο προγράμματα ή ταινίες. Υπάρχει τρόπος;
censOred Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2008 Με ενα κουμπάκι στο πληκτρολογιο σου θα κάνεις την δουλειά σου ευκολα και γρηγορα.οταν θα έχεις ανοίξει το παραθυρο που θες να αποθηκευσεις σαν εικόνα πατάς το Prt Scrn (print Screen) το οποίο βρίσκεται δεξιά στο πληκτρολογιο (πανω από τα κουμπιά insert delete) και κάνει ουσιαστικά capture την επιφάνεια εργασίας σου.μετά ανοίγεις ενα προγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών μπορείς καλλιστα να ανοίξεις την ζωγραφική και κανεις επεξεργασία-επικόλληση και αντιγραφεται η εικόνα που είχες τραβήξει πριν.επειτα αποθήκευση (καλύτερα σε jpg εννοείται) και ολα κομπλε.
micos000 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2008 Για τα games νομίζω δεν δουλεύει πάντα. Εξαρτάται από το εκάστοτε παιχνίδι.
skorpios69 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2008 Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας. Το δοκιμάζω όμως τίποτα. Πατάω print screen όμως δε βλέπω να γίνεται τίποτα δηλ. δε μου βγάζει κάποιο μήνυμα ή οτιδήποτε. Ανοίγω τη ζωγραφική αλλά απο εκεί κει και πέρα δε ξέρω τι γίνεται. Πριν ανοίξω τη ζωγραφική αποθηκεύεται τίποτα και πού;
antonl Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2008 Έχω την εντύπωση ότι με το FRAPS (και κάποια άλλα προγράμματα όπως το Faststone-κάτι) μπορείς πατώντας ένα κουμπί να σώζεις αυτόματα όσα screenshots θες και να αποθηκεύονται όπου έχεις ορίσει.
Nauseas Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2008 Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας. Το δοκιμάζω όμως τίποτα. Πατάω print screen όμως δε βλέπω να γίνεται τίποτα δηλ. δε μου βγάζει κάποιο μήνυμα ή οτιδήποτε. Ανοίγω τη ζωγραφική αλλά απο εκεί κει και πέρα δε ξέρω τι γίνεται. Πριν ανοίξω τη ζωγραφική αποθηκεύεται τίποτα και πού; Αφού πατήσεις printscreen δεν βγάζει κάποια μύνημα αλλα η foto έχει αντιγραφει στο clipboard Ανοιξε το paint και κάνε επικόλληση (Ctrl+V) και θα εμφανιστεί η εικόνα Δεν ξέρω αν ισχύει αυτο που αναφέρουν τα παιδιά, οτι ίσως σε κάποια παιχνίδια δεν πετυχαίνει αυτή η μέθοδος
micos000 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2008 Πατάω print screen όμως δε βλέπω να γίνεται τίποτα δηλ. δε μου βγάζει κάποιο μήνυμα ή οτιδήποτε Δεν σου βγάζει κανένα μήνυμα έτσι κι αλλιώς. Όπως ειπώθηκε και παραπάνω το screen grab μένει στο clipboard και πρέπει να το κάνεις επικόλληση σε κάποιο πρόγραμμα που μπορεί να διαχειριστεί εικόνες, όπως το paint (μενού Επεξεργασία->Επικόλληση). Αν δεν σου κάνει επικόλληση και έχεις κάποιο πληκτρολόγιο που έχει πλήκτρο F Lock για να αλλάζει την κατάσταση των Function Keys, κάνε ενναλαγή, δλδ αν είναι ενεργοποιημένο, απενεργοποίησέ το.
skorpios69 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2008 Δεν σου βγάζει κανένα μήνυμα έτσι κι αλλιώς.Όπως ειπώθηκε και παραπάνω το screen grab μένει στο clipboard και πρέπει να το κάνεις επικόλληση σε κάποιο πρόγραμμα που μπορεί να διαχειριστεί εικόνες, όπως το paint (μενού Επεξεργασία->Επικόλληση). Αν δεν σου κάνει επικόλληση και έχεις κάποιο πληκτρολόγιο που έχει πλήκτρο F Lock για να αλλάζει την κατάσταση των Function Keys, κάνε ενναλαγή, δλδ αν είναι ενεργοποιημένο, απενεργοποίησέ το. Μόλις το δοκίμασα όπως μου είπες και πέτυχε. Θα κάνω δοκιμή και το άλλο που είπαν τα παιδιά παραπάνω. Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας. :-)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.