Προς το περιεχόμενο

3D game development

nicolas zervu

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,

θελω να ασχοληθω σοβαρα με 3D game development και ψαχνω να βρω με τι εργαλεια θα δουλεψω. Ειμαι φοιτητης πληροφορικης και ξερω γλωσες οπως η c++, εχω χρησιμοποιησει 3ds max για modeling, και εχω κανει παλαιοτερα και εγκατασταση 3d game engine (crystal space) για να δω τι μου προσφερει.

Εχετε καμια προταση για το πως να ξεκινησω?

Θα ηθελα η μηχανη να βασιζεται σε C++ και OPENGL και να υποστηριζει NETWORKING SYSTEM (καλυτερα Client-Server).

Σε ενα αλλο forum μου προτινανε να χρησιμοποιησω SDL.

ευχαριστω

Δημοσ.

Κοίτα εδώ:

http://www.jmonkeyengine.com/

Εγώ δε ξέρω από γραφικά στον προγραμματισμό αλλά πρόσφατα ανακάλυψα αυτή τη βιβλιοθήκη που δουλεύει με java. Πιστεύω ότι θα σου είναι πολύ χρήσιμη αν και δεν ασχολήθηκα....

Δημοσ.

Οι γνωστοί δρόμοι είναι δύο:

Windows: DirectX . Συγκεκριμένα Direct3D για τα γραφικά και DirectPlay για την δικτύωση των παικτών.

Linux: OpenGL για γραφικά. Δυστυχώς δεν έχω linux οπότε δεν ξέρω ποια βιβλιοθήκη δικτύου είναι καλή.

Δημοσ.

Ναι και όχι. Αν θες games και advanced graphics μόνο Windows λόγω D3D10. OpenGL μόνο για mobile gaming ή αν με τίποτα δεν αντέχεις windows ή αν θες να ασχοληθείς και με τομείς εκτός games όπως visualization, virtual environments, etc. Για τα δύο τελευταία μπορείς να παίξεις και με OpenSceneGraph.

Δημοσ.
Γεια σας,

θελω να ασχοληθω σοβαρα με 3D game development και ψαχνω να βρω με τι εργαλεια θα δουλεψω. Ειμαι φοιτητης πληροφορικης και ξερω γλωσες οπως η c++, εχω χρησιμοποιησει 3ds max για modeling, και εχω κανει παλαιοτερα και εγκατασταση 3d game engine (crystal space) για να δω τι μου προσφερει.

Εχετε καμια προταση για το πως να ξεκινησω?

Θα ηθελα η μηχανη να βασιζεται σε C++ και OPENGL και να υποστηριζει NETWORKING SYSTEM (καλυτερα Client-Server).

ευχαριστω

τα παιχνιδια ειναι πολυ περιπλοκες εφαρμογες και απαιτουν οχι μονο γραφικα αλλα και ΑΙ, ηχο, ενδεχομενως physics κτλ

η Ogre που προαναφερθηκε ειναι φοβερη αλλα ειναι graphics engine μονο.

το καθαρο DirectX/OpenGL θα σου δωσει την απολυτη ελευθερια στα γραφικα ΑΛΛΑ θα κανεις πολυυυυυυυ καιρο μεχρι να σταθεις στα ποδια σου και να κανεις κατι ικανοποιητικο.

Η ολοκληρωμενη λυση ειναι να βρεις καποιο game engine με το οποιο να μπορεις να πειραματιστεις στα aspects του game development. Μπορεις να κανεις google γιαυτο, εγω θυμαμαι μια καλουτσικη τετοια μηχανη που λεγοταν Torque ( http://www.garagegames.com/ ). Πρεπει να εχει καπoια δωρεαν εκδοση, αν οχι ψαξε για κατι open source.

Ολα εξαρτονται απο το ποσο βαθια θες να ασχοληθεις. Γνωμη μου ειναι, ξεκινα με ενα ολοκληρωμενο πακετο και παραλληλα εμπλουτισε τις θεωρητικες σου γνωσεις ωστε οταν θα θελησεις το κατι παραπανω να μπορεις να το κανεις μονος σου. Αν ξεκινησεις απο την αρχη με low level, τα αποτελεσματα μπορει να σε ξενερωσουν και να τα παρατησεις γρηγορα

• Moderators
Δημοσ.

Χωρίς να ξέρω όλες τις λεπτομέριες, και το open-source/freeware Blender3d έχει game engine (BGE) για παιχνίδια, η οποία υποτιθέμενα έχει αναβαθμιστεί σημαντικά στη νέα έκδοση 2.48, ενώ υπάρχει και ένα open game το "Yo Frankie!" που αναπτύχθηκε στην BGE για sample/tutorial σκοπούς υποθέτω .

Δημοσ.

ευχαριστω για τις απαντησεις σας.

μαλλον θα προχωρησω με καποια game engine..

H torque ενω εχει ολα οσα ζηταω, δυστυχως δεν εχει καποια δωρεαν εκδοση (150$ η πιο φτηνη).. Οποτε παω για open source. Εχω κανει εγκατασταση την Irrlich και την Crystal Space και τωρα τις τεσταρω αλλα δε νομιζω να υποστηριζουν NETWORKING SYSTEM...

Το ΧΝΑ και το Blender game engine θα επρεπε να τα κοιταξω, αλλα δεν γινεται να κανω εγκατασταση 10 game engines ή frameworks...

H jmonkey ειναι σε πολυ πρωιμο σταδιο και η Orge ειναι κυριως για rendering και εχει λιγο περιπλοκο documentation..

Δημοσ.

"Γεια σας,

θελω να ασχοληθω σοβαρα με 3D game development και ψαχνω να βρω με τι εργαλεια θα δουλεψω."

και τώρα λες οτι θα πάρεις κάτι ετοιματζήδικο...

σίγουρα όλα τα μηνύματά σου τα εχει γράψει το ίδιο άτομο; :-P

Δημοσ.

εργαλειο ειναι και το SDL που αναφερω στο πρωτο μηνυμα, και τα game engines στο δευτερο. τι νοημα εχει να βαλω καποιον αλλο να γραψει μηνυμα...?

Δημοσ.

Τώρα το διάβασα αυτό. C++ ναι. Γιατί θα ήθελες σε OpenGL? Τι σοβαρό game (αφού μιλάς για games) μπορείς να φτιάξεις πια με OpenGL?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...