liopyr Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2008 Kαλά είναι τραγικό. 222.000 δολλάρια επειδή ανέβασε 24 τραγούδια? Βαση ποιας λογικής βγαίνουν αυτά τα ποσά? Και πόσοι είναι σε θέση, (ότι διακανονισμός και να γίνει) να τα πληρώσουν? Όλα αυτά σε μία χώρα που βρίσκεις "γκάνι" στο από κάτω στενό, αν ήμουν ένορκος-δικαστής και συγχρόνως ένοχος γιατί κατέστρεψα την ζωή ενός ανθρώπου από το μηδέν, δεν θα ένιωθα και πολύ ασφαλής...
takis3 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2008 Είναι τρελό το ποσον φυσικά σαν τιμωρία για είδος της "παρανομίας" που έκανε αλλά εγω αγανακτώ κυρίως για το οτι ο νόμος είναι ΑΔΙΚΟΣ και εγκληματικος. Το ποσον το έγραψα για να δείξω σε τι βαθμό έχει φτάσει η τρέλα τους και όχι για το οτι είναι μεγάλο το ποσόν και πρέπει να μειωθει.Ακόμα και 1 δολλαριο προστιμο να της βάζανε είναι το ίδιο άδικος και απάνθρωπος ο νόμος.
liopyr Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2008 Είναι τρελό το ποσον φυσικά σαν τιμωρία για είδος της "παρανομίας" που έκανε αλλά εγω αγανακτώ κυρίως για το οτι ο νόμος είναι ΑΔΙΚΟΣ και εγκληματικος.Το ποσον το έγραψα για να δείξω σε τι βαθμό έχει φτάσει η τρέλα τους και όχι για το οτι είναι μεγάλο το ποσόν και πρέπει να μειωθει.Ακόμα και 1 δολλαριο προστιμο να της βάζανε είναι το ίδιο άδικος και απάνθρωπος ο νόμος. Δεν έγραψα για το ποσό σαν συνέχεια του post σου. Είχα ώρα να κάνω refresh και δεν είχα διαβάσει καν τι είχες γράψει. Από εκεί και πέρα συμφωνώ εν μέροι με τα παραπάνω, αλλά όπως και να το κάνουμε τέτοια ποσά είναι πέρα από κάθε σφαίρα της φαντασίας... Άλλο ένα δολλάριο, άλλο να σου καταστρεφουν την ζωή στα καλά καθούμενα.
Bourdoulas Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2008 Υποτίθεται ότι το κάνουν για παραδειγματισμό..........yeah right....
_BASSstarlet_ Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2008 Λοιπόν,αυτές οι υποθέσεις πνευματικών δικαιωμάτων μου ανακαλούν στη μνήμη τη σκηνή στο Blade 2: -Ερώτηση από Snipes: "Your're human?" -Απάντηση: "Barely, I'm a lawyer!" Τα πνευματικά δικαιώματα είναι άλλος ένας τρόπος για να δημιουργούνται και να συντηρούνται τρελές περιουσίες από τεμπελχανάδες δικαιούχους. Φυσικά αυτά τα δικαιώματα ξεπετάγονται όχι με το νόμο της λογικής,αλλά ανάλογα με την καύλα και τη δύναμη του εκάστοτε συστήματος. Παραδείγματος χάρη,την Ελληνική ιστορία ή και μυθολογία μπορεί το Hollywood να την χρησιμοποιεί για να σκαρώνει σενάρια,αλλά εμείς ως άξιοι ραγιάδες,ποτέ δεν απαιτήσαμε μερίδιο από τα κέρδη.
teo64x Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2008 Παραδείγματος χάρη,την Ελληνική ιστορία ή και μυθολογία μπορεί το Hollywood να την χρησιμοποιεί για να σκαρώνει σενάρια,αλλά εμείς ως άξιοι ραγιάδες,ποτέ δεν απαιτήσαμε μερίδιο από τα κέρδη. ...Ενώ θα έπρεπε; Δηλαδή όλοι εδώ προτείνετε πλήρη αποεμπορευματοποίηση της τέχνης; Γιατί όσο εμπλέκονται στην τέχνη εταιρείες, τόσο οι νόμοι θα είναι όσο παράλογοι χρειαστεί για να ικανοποιήσουν οι εν λόγω εταιρείες τις καύλες τους.
random Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2008 222.000 δολλάρια επειδή ανέβασε 24 τραγούδια? διαμοίραζε γυρω στα 1700. απλα για 24 συγκεκριμένα τραγούδια, επέλεξε η Capitol να το κυνηγήσει δικαστικά. υποθέτω οτι αν κανεις τετοιου τύπου αγωγές πρέπει να αναφέρεις μια-μια τα έργα που διακινήθηκαν, με ξεχωριστά στοιχεία για το καθένα. οπότε ισως σκέφτηκαν, οτι το σκεπτικό για όλα είναι το ίδιο. Ειτε διακινούσε ένα, είτε 1000, αν αποδειχτει το ένα, θα θεωρηθεί ένοχη για όλα. ... βάλε τις εκει 24 κιλά μπανάνες, προς 9.000 $ τη μία, να' χει να πληρώνει για δυό ζωές χαρακτηριστικό ειναι οτι ειναι η πρώτη υπόθεση που πήγε δικαστικά ώς το τέλος, και βγήκε συγκεκριμένη απόφαση (στις άλλες, κάποια στιγμή οι κατηγορούμενοι μαλλον δεν μπορουσαν να ανταπεξελθουν στα έξοδα, ή προέβλεπαν οτι θα χάσουν, και τα έβρισκαν εξοδικαστικά με τις εταιρείες, πληρώνοντας μικρές αποζημιωσεις ). και (αν πιστεψω το σχετικο αρθρο στη wikipedia), η Thomas ειχε λάβει πρώτα ενα προειδοποιητικό γράμμα να σταματήσει τη διακίνηση, μετά τις πρότιναν να πληρώσει -χωρις δικαστήριο- μια μικρότερη αποζημίωση (απο τα 200 χιλ), και πάλι τους έγραψε , και κατεληξε σε δικαστήριο. Θεωρώ, για τη RIAA, η ουσία της υπόθεσης ειναι εδώ. Πραγματικά μπορει να μην δίνουν δεκάρα για τα 222.000. Το ποσο θα μπορουσε να ειναι 100 χιλ, ή 10 εκατομμύρια. Μπορει να μην κυνηγήσουν μεχρι τέλος την είσπραξη του ποσού, αρκει που την έριξαν στο καναβάτσο. Μετα απο αυτη την ποινή, μπορει να γυρνάει η RIAA τα αμερικάνικα κολέγια, και σε όποιον φοιτητή πιάσει να του προτίνει "ελα σε πιάσαμε στα πράσσα, δώσε τώρα 4 χιλιάρικα, τα ξεχνάμε όλα, γλυτώνουμε δικηγόρους, δικαστές και δημοσιότητα, και μένεις με καθαρό μητρώο να συνεχίσεις τη ζωή σου. Μη το σκέφτεσαι καθόλου, είδες τι έπαθε η άλλη που το τράβηξε στα δικαστήρια: 200 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ!". χέζεται ο άλλος και τα σκάει.
Bigi444444 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2008 Και φυσικά όπως πάντα εμείς παίρνουμε το μέρος του ταλαίπωρου χρήστη που ένα πουρνό ξύπνησε αγκαλίτσα με κουπονάκι μερικών εκατοντάδων χιλιάδων $$.Δεν την έχω ψάξει την υπόθεση, ωστόσο πιο λογικό μου φαίνεται να συμβαίνουν τα πράγματα όπως τα παρουσιάζει ο random.Δεν έχω κάτι με την κυρία ούτε έχω κιαμιά σχέση με την κυρά ρία, απλά μερικές φορές μερικοί δεν είναι και τόσο μάγκες όσο νομίζουν.Γιατί δε νομίζω ξαναλέω πως ξαφνικά ξύπνησε μέσα στο δικαστήριο και άκουσε τη λυπητερή.Όπως και σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις έτσι και εδώ θα είχε προηγηθεί μια διαδικασία για την οποία η κυρία προφανώς θα αδιαφόρησε προβάλλοντας την επαναστατική της φύση. Αλλά τι να κάνουμε ρε παιδιά, σ' αυτή τη ρημάδα τη ζωή δε μπορούμε να κάνουμε πάντα ότι γουστάρουμε.Και πάντα θα υπάρχει ένας πιο ισχυρός.Τουλάχιστον όμως όταν μας κολλάει ας κοιτάμε να στρίβουμε όσο πιο ανώδυνα γίνεται γιατί μαγκιές σε τέτοιες περιπτώσεις δεν χωράνε εκτός αν θες να ρισκάρεις να φας τα μούτρα σου. Ψιλοάσχετο: όποιος έχει κάποιες νομικές γνώσεις απλά καραφλιάζει με μερικές απόψεις που αυτοπαρουσιάζονται και ως λογικές/έγκυρες/οτιδήποτε άλλο σχετικό.
maximous Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 (επεξεργασμένο) Αλλά τι να κάνουμε ρε παιδιά, σ' αυτή τη ρημάδα τη ζωή δε μπορούμε να κάνουμε πάντα ότι γουστάρουμε.Και πάντα θα υπάρχει ένας πιο ισχυρός.Τουλάχιστον όμως όταν μας κολλάει ας κοιτάμε να στρίβουμε όσο πιο ανώδυνα γίνεται γιατί μαγκιές σε τέτοιες περιπτώσεις δεν χωράνε εκτός αν θες να ρισκάρεις να φας τα μούτρα σου. Έτσι, έτσι γι'αυτό και οι προγονοί σου όταν ήρθαν οι πέρσες είπαν πάμε να φύγουμε απο εδώ μην φάμε κάνα ... και έτσι σωθήκαμε... The group told the judge that copyright infringement on peer-to-peer networks is implied, and that it shouldn't have to provide proof of an actual transfer -- because it's impossible. "Requiring proof of actual transfers would cripple efforts to enforce copyright owners' rights online – and would solely benefit those who seek to freeload off plaintiff's investment," Αυτό απο την πρωτότυπη είδηση. Λέει οτι για να μπορούν να κατηγορήσουν οτι κάνεις διακίνηση πρέπει να μπορούν να αποδείξουν οτι το έκανες εσύ,το έκανες επίτηδες και κάποιος το πήρε. Αν αυτό παραμείνει και δεν πέσει κανένα νέο κονδύλιο απο RIAA στον δικαστή, την έχουν βάψει. Βεντούζα που λέει και ο φίλος πιο πριν... Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου 2008 από maximous
Bourdoulas Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Ψιλοάσχετο: όποιος έχει κάποιες νομικές γνώσεις απλά καραφλιάζει με μερικές απόψεις που αυτοπαρουσιάζονται και ως λογικές/έγκυρες/οτιδήποτε άλλο σχετικό. Ναι γιατι το νομικό πλάισιο είναι απολύτως λογικό...
aliendna51 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Όσοι ενδιαφέρεστε ρίξτε μιά ματιά σε αυτό και αυτό το video!
takis3 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Όπως πολύ σωστά είπατε πέζει και ο εκβιασμός.Όμως ακόμα μία απόδειξη περι τι ανθρώπων πρόκειτε αφου το να πάρεις λεφτά απο κάποιον για να μη σε κατηγορήσει νομίζω οτι τιμωρείται ως εκβιασμός. Πρώτον πως γνωρίζει απο πριν η εταιρεία την αποφαση του δικαστη και εκβιάζει και ζητάει παράνομα χρήματα;Επισημα αποδεκτο είναι οτι βγαίνει με δικαστική αποφαση και οχι οτι ισχυρίζεται η κάθε εταιρεία. Δεύτερον τι αποδειξη είσπραξης θα κόψει απο την γυναίκα που θα πάρει τα χρήματα ; Μαύρα έσοδα; Και άλλη παρανομία δηλαδη.Ή μήπως θα τις κόψει μαυρο τιμολόγιο οτι αγόρασε 200 cd ; Πάντα στην παρανομία είναι δηλαδη και το παίζουν νόμιμοι. Ήρθαν ο παράνομοι και εκβιαστές να μας πουν τι σημαίνει νόμιμο μεσα απο έναν νόμο που μόνο αντισυνταγματικός είναι στην πλειοψηφία των κρατών.
lordvec Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Στου χαντάκ' το βλέπω το δικαστή! Θα συμφωνήσω ότι η Τόμας καλά έκανε και το τράβηξε δικαστικά. Έρχεται ο κάθε νταβάς και ζητάει λεφτά επειδή έτσι γουστάρει και είμαστε υποχρεωμένοι να τα δίνουμε κι όλας; (κάτι σαν τη δημοτική αστυνομία να λέμε). Και ναι, γουστάρω να αφήνω τα αυτοκίνητο μου ξεκλείδωτο, θα με πάνε μέσα επειδή ο κλέφτης δεν πλήρωσε τέλη μεταβίβασης; Αν θέλει η RIAA να τα βάζει (που φαντάζομαι το κάνει) με κάποιους, ας τα βάζει τουλάχιστον με αυτούς που επωφελούνται οικονομικά από την χωρίς καταβολή απόκτηση, είτε είναι καφετέριες που παίζουν μόνο με mp3, είτε είναι εταιρείες που δεν έχουν πληρώσει για το software που χρησιμοποιούν στα γραφεία τους. Από την άλλοι, αυτοί που δικάζουν, αγορεύουν και κρίνουν τέτοιες υποθέσεις, έχουν δει ποτέ του υπολογιστή; Γιατί αν είναι σαν τους εδώ δικηγόρους, δεν το νομίζω....
random Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Όπως πολύ σωστά είπατε πέζει και ο εκβιασμός.Όμως ακόμα μία απόδειξη περι τι ανθρώπων πρόκειτε αφου το να πάρεις λεφτά απο κάποιον για να μη σε κατηγορήσει νομίζω οτι τιμωρείται ως εκβιασμός.Πρώτον πως γνωρίζει απο πριν η εταιρεία την αποφαση του δικαστη και εκβιάζει και ζητάει παράνομα χρήματα; Εγώ δεν έγραψα τίποτα για εκβιασμούς και παράνομα/μαύρα χρήματα. ισως εκφράστηκα με λιγο λαϊκό στυλ, αλλα δεν εννοούσα αυτά. έγραφα για "εξώδικο διακανονισμό" http://en.wikipedia.org/wiki/Settlement_(litigation) πχ, σου κάνω μήνυση οτι με ζημίωσες, και ζητάω 1000 ε αποζημίωση. Μπορει εσύ, α) να θεωρείς τα 1000, υπερβολικά (αν αναγνωρίζεις οτι μου εκανες γενικα ζημιά), ή β) να λες οτι δεν σε έβλαψα, δεν σου χρωσταω τίποτα. ή γ) Αν θελεις μπορει να μου απαντήσεις και με μηνυση για άδικη μήνυση, αβάσιμη, συκοφαντική, κλπ. αλλα... αν σε πληροφορήσει ο δικηγόρος σου, οτι ξέρεις "ο τάδε έχει κάνει ήδη μηνύσεις σε 100 άλλους, με ίδια/παρόμοια αιτία, και παρόμοια στοιχεία, και τα προηγούμενα δικαστήρια του έχουν επιδικάσει αποζημιώσεις απο 400 ως 800ε. Χιλια δεν πήρε, αλλα κάτι πήρε." και μετά... σε πλησιάσω εγώ πριν την εκδίκαση, και σου προτίνω "δώσε 100ε, και τα ξεχνάμε όλα, αποσύρω τη μήνυση". δεν ειμαι παράνομος. αντιθέτως προσπαθώ να γλυτώσω χρόνο και χρήμα, δικό μου, δικο σου, και του κράτους (με το να μην απασχολησουμε το δικαστήριο). υποθέτω θα τα δεχτείς. όχι;
mimis13 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 κ γιατι να μην κατεβασουν τις τιμες στα cd? επειδη θελει ο καθε καλλιτεχνης να του βγαζουμε τα λεφτα της βιλλας του? επειδη θελει η διαφημιστικη να τα παρει κ η δισκογραφικη να βγαλει τα λεφτα των video clip? οχι ρε φιλε, δεν ειναι ετσι. στη γεννια των 700 το LP να εχει 10ευρω κ το Single 2-3.. κ σ οποιον αρεσει! ανεβαζετε τιμες κ απο μισθους τπτ. μετα γιατι απορειτε κ ψαχνεστε?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα