Jimakos77 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2008 καλημέρα...θα ήθελα να ρωτήσω όπως λέει κι ο τίτλος αν μπορώ να βάλω τα ultimate σε σύστημα με 512 μνήμη.το υπόλοιπο hardware τα σηκώνει μόνο στη μνήμη έχω την απορία...ευχαριστώ
Super Moderators Thresh Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2008 εδώ τα XP ζορίζονται με 512mb ram, δεν θα έχουν πρόβλημα τα Vista?
panosfx Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2008 Τα vista για να λειτουργήσουν χρειάζονται τουλάχιστον 1gb Ram.Βέβαια σέρνονται οπότε απο 2gb και πάνω..
epivitor Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2008 Εγω τρεχω τα vista ultimate σε p4 στα 3.0 με 1gb ram και με την ati x1950pro 512 agp και το λειτουργικο πεταει. Για 512 ram παντως δεν το βλεπω.
Jimakos77 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2008 ευχαριστώ για τις απαντήσεις...δεν θέλω κάτι τρελό ή επιδόσεις, απλά να γίνει το install με ενδιαφέρει.Δηλαδή το setup θα με κόψει αν δει μόνο 512;
epivitor Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2008 Τα ultimate μαλλον ναι. Δες και εδω http://www.microsoft.com/windows/windows-vista/get/system-requirements.aspx
PCharon Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2008 Λοιπόν... - Τα Vista (ανεξαρτήτου "ultimate") ΝΑΙ θα εγκατασταθούν σε 512MB RAM (τα έχω βάλει και σε 500 σε virtual). - Τα XP ΝΑΙ θα εγκατασταθούν σε 128MB RAM. - Τα Vista θα είναι "τα ζώα μου αργά" σε 512 μεγκαμπίτια και θα ταλαιπωρούν πολύ το σκληρό δίσκο λόγο συνεχών εγγραφών/αναγνώσεων του pagefile. Εξυπακούεται πως χρειάζεται ψιλο-φρέσκια (αν είναι φτηνή κάρτα, όχι πάνω από 2 ετών) κάρτα γραφικών για να σηκώσει τις aeroλογίες των Vista. - Τα XP θα είναι "τα ζώα μου αργά" σε 128 μεγκαμπίτια για τον ίδιο λόγο. - 1 γιγαμπίτι για τα Vista κάνει τη δουλειά του ικανοποιητικά για προγράμματα μικρών απαιτήσεων. Τουλάχιστον 2 γιγαμπίτια για να κυλάνε όλα όμορφα. - 256 μεγκαμπίτια για τα XP κάνουν ικανοποιητική δουλειά για προγράμματα μικρών απαιτήσεων. Τουλάχιστον 512 μεγκαμπίτια για να κυλάνε όλα όμορφα (στα παλιά πλαίσια).
Members gsarig Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2008 Members Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2008 Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με τον PCharon. Εκτός κι αν το κάνεις από περιέργεια, δεν αξίζει καν να δοκιμάσεις vista με τόσο λίγη μνήμη. Με 1GB κάτι γίνεται, αλλά και πάλι θα ψιλοκολλάει όταν θα τρέχεις βαριές εφαρμογές και θα έχεις ενεργοποιημένο και το aero. Αν πάλι απενεργοποιήσεις το aero, τότε το 1GB μπορεί να είναι ικανοποιητικό. Γενικά, αν θες να έχεις aero και να τρέχεις όλα τα προγράμματα χωρίς προβλήματα, θες οπωσδήποτε 2GB κατά τη γνώμη μου.
Jimakos77 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2008 φίλε gsarig όντως για κάτι δοκιμές το θέλω γι'αυτό ψαχνομαι....έτσι κι αλλιώς έχω άλλο σύστημα.ξέρω ότι δεν κάνω δουλειά με τα 512...συγκεκριμένα είναι για το pc της τηλεόρασης σε εντελώς δοκιμαστική φάση...ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις.
alkisg Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2008 Βάλε καμιά stripped down έκδοση (π.χ. με vLite) ώστε να έχουν κοπεί διάφορα services που τρώνε RAM για να μπορεί να δουλεύεται, γιατί αλλιώς θα σέρνεται υπερβολικά. http://www.msfn.org/board/Vlite-Vista-RAM-Footprint-t99271.html
PCharon Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2008 alkisg ναι, αλλά πρέπει να ξέρεις τί να βγάλεις (και φυσικά αναφέρομαι σε services). Δεν προτείνεται καθόλου γι αρχάριους. Πάντως το χειρότερο από τις δοκιμές μου στα Vista είναι ο νέος task sheduler... έλεος! Εν τω μεταξύ ακόμα και να τον αφαιρέσεις τελείως μένουν μη λειτουργικά υπολείμματα και δυστυχώς από αυτόν εξαρτώνται και κάποιες άλλες υπηρεσίες. Στα XP δε γίνεται τέτοιο χάος τουλάχιστον (στα Vista κόλαση).
alkisg Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2008 Δε χρειάζεται να τα κάνει μόνος του, υπάρχουν έτοιμα presets για το vLite. Π.χ. το πρώτο που μου βγήκε στο google ισχυρίζεται ότι τα κάνει να πιάνουν 230 RAM (εννοείται πριν ανοιχτεί κάποιο πρόγραμμα). Και επίσης εννοείται ότι δεν το έχω δοκιμάσει... http://www.msfn.org/board/index.php?showtopic=111149&view=findpost&p=730263
TechFind Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2008 Pentium4 2,4 512 RIVA TNT2 Δίσκοι IDE Ultimate πλήρες (δεν δουλεύει aero φυσικά). Μιά χαρά γιά τη δουλειά που το θέλω (υποστήριξη λίγων πελατών που το χρησιμοποιούν). Αν τα XP pro SP3 στο ίδιο μηχάνημα αποδίδουν 100 τα Vista πάνε στο 70-80.
PCharon Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2008 Δε χρειάζεται να τα κάνει μόνος του, υπάρχουν έτοιμα presets για το vLite. Π.χ. το πρώτο που μου βγήκε στο google ισχυρίζεται ότι τα κάνει να πιάνουν 230 RAM (εννοείται πριν ανοιχτεί κάποιο πρόγραμμα). Και επίσης εννοείται ότι δεν το έχω δοκιμάσει... Έχω δοκιμάσει εγώ πολλά και διάφορα. Έχω φτιάξει μια "lite game edition" των Vista (δεδομένου πως τα χρησιμοποιώ μόνο για κανά παιχνίδι λόγω επιδόσεων του DX10, αλλιώς προτιμώ τα XP) και το DVD ήρθε στα 500κάτι MB από τα 2,5GB ενώ εγκατεστημένα ήταν όντως πανάλαφρα και με κατανάλωση γύρω στα 300κάτι MB RAM από το 1GB της εγκατεστημένης (σημείωση: η ποσότητα της κατειλημμένης RAM που θα δει κάποιος εξαρτάται και από το σύνολο της εγκατεστημένης και φυσικά από τις ρυθμίσεις του pagefile). Τα Windows XP ΔΕΝ ΥΠΟΦΕΡΟΝΤΑΙ με μνήμη 512! Ανάλογα με το τί προγράμματα χρησιμοποιείς, δε σου φταίνε τα XP. Όταν βγήκαν τα XP η "μόδα" - για να το πω έτσι - δεν ξεπερνούσε τα 256MB RAM, στα οποία τρέχουν μια χαρά. Εξάλλου, πάντα ο χρήστης κάνει τη διαφορά ό,τι λειτουργικό και να τρέχεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.