Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με VGA απο Fujitsu Siemens Amilo M3438G

dimitrispch

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους.

Λεγομε Δημήτρης και είμαι από τα Χανιά Κρήτης.

Αντιμετωπίζω πρόβλημα τις τελευταίες 5 εβδομάδες με την vga του φορητού μου Η/Υ F/S Amilo M3438G και θέλω τη βοήθεια σας , αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει.

Η κάρτα που έχει το φορητό είναι : PCI graphic card / GeForce Go 6800 / 256MB DDR1 external Video RAM

Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν πριν 5 εβδομάδες άνοιξα το pc και ενώ φόρτωνε το λειτουργικό κανονικά ( άκουγες τα wav των windows ) η οθόνη του παρέμενε μαύρη.:fear:

Έστειλα λοιπόν το μηχάνημα στο εξουσιοδοτημένο service center της F/S στο Ηράκλειο Κρήτης οπού σε 2 ημέρες με ενημέρωσαν ότι η vga έχει πρόβλημα και θέλει αντικατάσταση αλλά δεν μπορούν να με ενημερώσουν για το κόστος επισκευής γιατί πρέπει να πάρουν προσφορά από τα κεντρικά της F/S στην Αθήνα.

Μετά από σωρεία τηλεφωνημάτων από εμένα προσπαθώντας να μάθω το κόστος ( οπού με ενημέρωναν ότι από τα κεντρικά δεν τους έχουν δώσει ακόμα τιμή ) χθες τελικά ενημερώθηκα οτι το κόστος αντικατάστασης της κάρτας είναι 400 ? + ΦΠΑ 19% = 476 ? χωρίς τα μεταφορικά :shock:

Τους ενημέρωσα λοιπόν για το σοκ που έπαθα και τους είπα να μην το επισκευάσουν.

Ψάχνοντας στο Net βρήκα ότι υπάρχουν κάρτες αντίστοιχες να αγοράσει κάποιος και μάλιστα να είναι και καλύτερο μοντέλο.

Ταυτόχρονα όμως σε διάφορα forum είδα ότι υπάρχουν και πολλά προβλήματα συμβατότητας και ότι έγιναν και κάποιες αγορές χωρίς να καταφέρουν να λειτουργήσει το pc.

Έτσι λοιπόν απογοητευμένος πλέον ψάχνω μήπως γνωρίζει κανείς τίποτα που μπορεί να με βοηθήσει να λύσω το πρόβλημα μου τουλάχιστον με μικρότερο κόστος άλλα σίγουρα.

Ευχαριστώ πολύ !!

Δημοσ.

Γεια σου δημητρη,λοιπον το λαπτοπ σου εχει αν δεν κανω λαθος εχει mxm vga,αν ανοιξεις το καπακι απο κατω,το μεγαλο θα διακρινεις πολυ ευκολα την vga,και μπορεις να την βγαλεις, κατι βιδες πρεπει να βγαλεις για να βγει η ψύκτρα που ειναι κοινη και για την cpu ,αν πιανουν τα χερια σου 10 λεπτα υποθεση και αφου την εχεις βγαλει μπαινεις εδω και βλεπεις http:// www.mxm-upgrade.com/types.html αν ειναι σιγουρα,και ποιο μοντελο ειναι,υπαρχουν 4 μοντελα,παντος το mxm site λεει οτι εχει την III,ψαχνεις με αυτες της προδιαγραφες,και θεος βοηθος!

Δημοσ.
Γεια σου δημητρη,λοιπον το λαπτοπ σου εχει αν δεν κανω λαθος εχει mxm vga,αν ανοιξεις το καπακι απο κατω,το μεγαλο θα διακρινεις πολυ ευκολα την vga,και μπορεις να την βγαλεις, κατι βιδες πρεπει να βγαλεις για να βγει η ψύκτρα που ειναι κοινη και για την cpu ,αν πιανουν τα χερια σου 10 λεπτα υποθεση και αφου την εχεις βγαλει μπαινεις εδω και βλεπεις http:// www.mxm-upgrade.com/types.html αν ειναι σιγουρα,και ποιο μοντελο ειναι,υπαρχουν 4 μοντελα,παντος το mxm site λεει οτι εχει την III,ψαχνεις με αυτες της προδιαγραφες,και θεος βοηθος!

Ευχαριστώ πολύ . Θα το δω και θα ενημερώσω ;-)

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Αντιμετωπιζω κι εγω το ιδιο προβλημα με το m3438g μου και επειδη το κοιταξα εχει οντως mxm 3. Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αν γινεται να βαλω καποια αλλη καρτα του ιδιου τυπου κι οχι την υπαρχουσα geforce 6800 go. Διαβασα οτι γινεται να βαλω και προγενεστερες καρτες αυτου του τυπου δηλαδη και mxm και mxm 2 οποτε θα προτιμουσα να παω σε κατι τετοιο που θα ναι και σιγουρα ποιο φθηνο. Περιμενω γνωμες!!!

Δημοσ.

Φίλε και γω είχα το ίδιο laptop και μου είχε παρουσιάσει και μένα πρόβλημα η κάρτα, αλλά δεν βρήκα replacement πουθενά στην ελλάδα. Μόνο απο ebay έβρισκα. Υπάρχουν θέματα συμβατότητας,δεν είναι μονο to mxm III ο περιορισμός. Κάνε έρευνα στο νετ να βρείς πια κάρτα ακριβώς σου ταιριάζει

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...