Προς το περιεχόμενο

Πώς να μειώσω το θόρυβο στην 4670;

nikosmavros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αγόρασα ύστερα από σκέψη την Ati 4670 (έκδοση της Asus) από το Πλαίσιο.

Αποδείχτηκε ότι κάνει πολύ θόρυβο για τα γούστα μου.

Έχω 2 επιλογές:

1. Να την αλλάξω όσο προλαβαίνω κ να πάρω μία με παθητική ψύξη (την 3450 ας πούμε)

2. Να βγάλω το φουρφούρι της κ να τοποθετήσω σύστημα παθητθκής ψύξης.

Γίνεται; Δεν έχω ιδέα τι υπάρχει στην αγορά κ πόσο επικύνδινο είναι για την κάρτα.

Καμιά πρόταση;

Δημοσ.

Eμενα η hd4670 της sapphire δεν κανει καθολου θορυβο μιας και εχει ενα μικρουλικο ανεμιστηρακι της πλακας(που αμφιβαλλω αν ψυχει και τιποτα)

Μπορεις να την πας πισω και να παρεις αυτη....

Η hd3450 ειναι πολυ αδυναμη καρτα και δεν θα μπορεις να παιζεις παιχνιδια με καποια ευκολια...

Αν βγαλεις το φουρφουρι θα χασεις την εργοστασιακη εγγυηση οποτε μην το επιχειρησεις....Ασε δε που η παθητικη ψυξη θελει καλο airflow στο κουτι οποτε μπορεις να εχεις αλλου ειδους προβληματα(κολληματα απο υπερθερμανσεις κοκ)

Για δοκιμασε με κανενα riva tuner η αναλογο προγραμμα να χαμηλωσεις τις στροφες μηπως και βγαλει τον σκασμο!!!!

Δημοσ.

Εγώ διάλεξα την Asus διότι έχει μεγάλο ανεμιστήρι οπότε λογικά θα έπρεπε να κάνει λιγότερο θόρυβο από κάποια που έχει μικρό...

Βασικά έψαξα λίγο κ σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω το Accelero S1 Rev 2 της Arctic το οποίο είναι σύστημα παθητικής ψύξης.

Απ'ότι διάβασα κάνει καλή δουλειά...

Δεν ξέρω όμως αν είναι συμβατό με την 4670...

Ρώτησα στο eshop, δεν έχουν ιδέα...έστειλα email και στην Arctic αλλά δεν ξέρω να θα μου απαντήσει...

Στο site της γράφει πάντως ότι είναι συμβατό με τις 4850/4870 μήπως το γεγονός ότι είναι στην 4χχχ σειρά σημαίνει ότι ταιριάζει;

Ξέρει κανείς;

Δημοσ.

Παίξε λίγο με τις στροφές του ανεμιστήρα και έλεγχε θερμοκρασίες.Σίγουρα θα βρείς λύση. Με τους Catalyst 8.10 μπορείς και μέσα απο το Control Panel να το κάνεις

Δημοσ.
Παίξε λίγο με τις στροφές του ανεμιστήρα και έλεγχε θερμοκρασίες.Σίγουρα θα βρείς λύση. Με τους Catalyst 8.10 μπορείς και μέσα απο το Control Panel να το κάνεις

Γμτ προσπάθησα να το κάνω αυτό αλλά δεν το βρήκα...

Δημοσ.

Κατέβασα τους Catalyst 8.10 και το Smart Doctor version 5.25 το οποίο υποτίθεται ότι μπορεί να ρυθμίσει τις στροφές του ανεμηστήρα.

Κ όντως μπορεί αλλά όχι στη συγκεκριμένη κάρτα...όλεσ οι επιλογές είναι απενεργοποιημένες...

Νομίζω ότι αυτό ισχύει μόνο στην έκδοση της Asus για την 4670...

Το θέμα είναι να μάθω αν είναι συμβατό το Accelero S1 Rev 2 με την 4670...

Α, η θερμοκρασία της κάρτας αυτή τη στιγμή σε idle είναι 35 βαθμοί κελσίου...Καλά είναι;

Δημοσ.

Απεγκατέστησε τις βλακείες της Asus.Στον πίνακα ελέγχου πάτα το "Ati uninstall utility και κατάργησε τους drivers της ati τελείως.Κάνε reboot και ξαναπέρνα μόνο τους 8.10 και τίποτα από asus.Στους Catalyst 8.10 πήγαινε στο Control center και πάτα Advanced view και μετά πήγαινε στην επιλογή στο αριστερό δενδροδιάγραμμα "Αti overdrive".Εκεί πάνω αριστερά έχει ένα κλειδί.Πάτησε το να γίνει λουκέτο και μετά επιβεβαίωσε την επιλογή σου.Τσέκαρισε το κουτάκι με το "Manual Fan control"και παίξε με τις ταχύτητες του ανεμιστήρα.Αν δεν δουλεύει δοκίμασε ξανά reboot και ξαναπαίξε με την επιλογή.

@ Stefan123

Έχω την ίδια κάρτα της Sapphire με σένα.Το ανεμιστήρι μπορεί να είναι μικρό αλλά ψύχει μια χαρά.Default δουλεύει στο 4-8%.Έχεις δοκιμάσει να το βάλεις έστω 50 %? Εμένα το 50% φυσάει στο από κάτω slot που έχω αφήσει επίτηδες κενό στο κουτί σαν να είναι 2-slot κάρτα και πιο δυνατά ακόμα.Δεν το συζητώ να το βάλεις στο 100% ,είναι ΟΣΑ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΑΝΕΜΟΣ Κ Ο ΘΟΡΥΒΟΣ! :P

Δημοσ.
2. Να βγάλω το φουρφούρι της κ να τοποθετήσω σύστημα παθητθκής ψύξης.

Γίνεται; Δεν έχω ιδέα τι υπάρχει στην αγορά κ πόσο επικύνδινο είναι για την κάρτα.

Θα ανεβάζει θερμοκρασίες και δε θα λειτουργεί σωστά...ε και λογικά θα καεί μετα!:)

Δημοσ.
Eμενα η hd4670 της sapphire δεν κανει καθολου θορυβο μιας και εχει ενα μικρουλικο ανεμιστηρακι της πλακας(που αμφιβαλλω αν ψυχει και τιποτα)

Μπορεις να την πας πισω και να παρεις αυτη....

Η hd3450 ειναι πολυ αδυναμη καρτα και δεν θα μπορεις να παιζεις παιχνιδια με καποια ευκολια...

Αν βγαλεις το φουρφουρι θα χασεις την εργοστασιακη εγγυηση οποτε μην το επιχειρησεις....Ασε δε που η παθητικη ψυξη θελει καλο airflow στο κουτι οποτε μπορεις να εχεις αλλου ειδους προβληματα(κολληματα απο υπερθερμανσεις κοκ)

Για δοκιμασε με κανενα riva tuner η αναλογο προγραμμα να χαμηλωσεις τις στροφες μηπως και βγαλει τον σκασμο!!!!

[off topik on]

μπορείς να ανεβάσεις ένα screenshot απο gpu-z για να δω λίγα πράγματα παραπάνω για την εν λόγω κάρτα ?

[off topik off]

Δημοσ.

Απ΄ότι διάβασα στο net η asus δεν έχει ρυθμιστή στροφών. Πάντως το cooler είναι arctic cooling και θα έπρεπε να είναι ήσυχο. Μήπως είναι το κομμάτι ελαττωματικό;

Δημοσ.

Και εγώ αυτό έχω δει...δε μπορώ να αλλάξω τις στροφές του ανεμηστήρα...

Δεν κανει τόσο πολύ θόρυβο, απλώς εγώ τόσο καιρό δεν είχα κάρτα γραφικών (χρησιμοποιούσα την onboard) κ δεν είχα καθόλου μα καθόλου θόρυβο.

Αν επιβεβαιώσω ότι το Accelero είναι συμβατό με την 4670 θα προχωρήσω σε εκείνη τη λύση...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...