Προς το περιεχόμενο

Dual Core E5200 @ 4.2GHz

Sibi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 289
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Σιγά ρε Αλέξη.

Δηλαδή στο Dumbai και σε όλες τις Αραβικές χώρες που εχουν 50 υπο σκιά δεν χρησιμοποιούν υπολογιστές?

Υπερβολές.

Μέχρι 66-72 είναι μια χαρά.

sorry ρε φιλε,αλλα 50 σε idle δεν ειναι καλα.....

66-72 που λες ειναι καλα με stock ψυξη και full load εννοειται.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δε λέμε αν είναι καλά η κακά λέμε πως σε κάποιες περιπτώσεις δε γίνεται να πας πρακάτω.

Και 8 V8 να βάλεις κάτω απο την θερμοκρασία του αέρα με aircooler δεν θα εχεις. Τέλος...

Γι αυτό και αυτοί που ξέρουν αρχικά φτιάχνουν airflow στο κουτί. Η καλή ψύκτρα έπεται.

εννοεις για το system properties???δλδ τι,τωρα εχω 2,56 επεξεργαστη???

1ον - 1ον με το system properties μην περιμένεις να δεις σωστά τα oc σου.

Το Cpu-z κατέβασε.

Δεν μπορώ να σου πω αν τρέχεις στα 2,56 γιατι το sys properties δείχνει ότι να ναι.

Δε λαμβάνει υπόψιν 1ον - 1ον τον multiplier και θεωρεί ότι πάντα εχεις το default.

Ναι αλλα το παιδι που ρωτησε δεν ειναι στο dumbai ομως....Και δεν ειπε αν α ειναι σε idle.

Εμενα η γνωμη μου Γιαννη ειναι οτι 50 σε idle ειναι πολυ.Δηλαδη σε full ποσο θα εχει;70-80;

Μετα ειναι και ψυχολογικο το θεμα.

οριστε και το cpu-z

cpuzb.th.jpg

:)

για πειτε,πως τα βλεπετε;;

οταν τελειωσω και τον φτασω εν τελει 3 gh που θελω,ξαναεπαναφερω τα C1E,speedstep+cpu spectrum ή τα αφηνω στο disable?

επισης το pci express bus ->100 edit2: τελικα το βρηκα και το κανα 100 TO pci bus 33 δε βρηκα που τo ρυθμιζω οποτε ειτε δεν υπαρχei ειτε θα ναι στο default...asus p5ql-e εχω .επισης τις ΡΑΜ δεν τις πειραξα

επισης:αν αποφασισω να αλλαξω,μια "τιμια" ψυχτρα με ευκολη τοποθετηση υπαρχει ή μπα..??

edit2: εφτασα μεχρι εκει που δειχνω στην εικονα με το cpu-z και μετα μου πεταξε μπλε οθονη κατα την εκινηση του λειτουργικου οταν εκανα 225 το BUS speed...χωρις να πειραξω τα volt του ρευματος ανεβηκα ως εδω.

η θερμοκρασια παντως τωρα ειναι 40 βαθμους και με το εβερεστ ultimate kai me to real temp :) στο idle εννοω

να πειραξω το ρευμα ή με τη μαμα ψυχτρα δεν παει αλλο...;

Εμενα η γνωμη μου Γιαννη ειναι οτι 50 σε idle ειναι πολυ.Δηλαδη σε full ποσο θα εχει;70-80;

Μετα ειναι και ψυχολογικο το θεμα.

Μου εχει τύχει και είχα ανοίξει και θέμα γι αυτό.

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=304827

Τελικά το εχουμε παρατήσει έτσι και δεν εχει κολλήματα.

Τα συμπεράσματα δικά σου.

Καθαρά ψυχολογικό θα έλεγα.

Πολύ εχουν αυτές τις θερμοκρασίες και ούτε καν το ξέρουν παίζουν μια χαρά χέροντε το pc τους και κοιμούνται ήσυχοι.:lol:

τον ανεβασα στα 3,2 με 2 "τακ" ρευμα με 1 "τακ":p εκανε επανεκινηση και πηγαινε μονο του στα 2,5 :P:p

5 ωρες με sp2004 περασε ολα τα τεστ και το αφηνω...θερμοκρασια οταν το ανοιγω 30, 5ωρες τεστ max 49 στοκ ψυκτρα:-) ολα τα ανεμιστηρια κλειστα!!!!!

βεβαια εχει μενει απο πετρελαιο το καλοριφερ:-D:-D

δειτε παρακατω:P

17123175.png

φιλε μου eSATA για δες αν μπορεις να βοηθησεις στο παραπανω ποστ.επισης αν μπορει καποιος να μου πει,και συ,αν εχεις το ιδιο bios με μενα,ποια επιλογη δινει παραπανω ρευμα στον επεξεργαστη.μην κανω καμια βλακεια!!εχω την asus p5qle και το bios ειναι ami..?? παντως σαν και αυτο που φαινεται στο tutorial

->

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=211171

thanx!

φιλε μου eSATA για δες αν μπορεις να βοηθησεις στο παραπανω ποστ.επισης αν μπορει καποιος να μου πει,και συ,αν εχεις το ιδιο bios με μενα,ποια επιλογη δινει παραπανω ρευμα στον επεξεργαστη.μην κανω καμια βλακεια!!εχω την asus p5qle και το bios ειναι ami..?? παντως σαν και αυτο που φαινεται στο tutorial

->

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=211171

thanx!

βασικα αντε στο bios βγαλε φοτογραφια με το κινητο και ποσταρε τη να σε βοηθησει καποιος πιο εμπειρος:-):-)

Πάνο πηγαινε βρες το μενου advanced - configure system frequence voltage που λέει στον οδηγό.

Βάλε PCI frequency 101 - PCI Clock 33 - Spread Spectrum Disabled - Memory Voltage 2.1 - CPU core voltage 1,3 και το termination voltage 1,2-1,3. Tα άλλα αστα στο auto.

Κάνε reboot.

Ξαναμπες καπάκι στο bios και άρχισε στην ίδια σελίδα να ανεβάζεις το cpu frequency ανα 10 μέχρι τα 240. Κάθε 10 πάνω θα κάνεις save and exit και θα φορτώνεις win να δεις αν όλα πάνε καλά.

Όταν φτάσεις 240 που λογικά θα φτάσεις εύκολα η cpu σου θα ναι στα 3000. Αμα κολλήσει και δεν κάνει πόστ (μαύρη του τάφου σιωπή) κλείσε το τροφοδοτικό σου και περίμενε 5".Ξαναάνοιξε το και power on για επανεκκίνηση και del για bios. Θα δείς ότι τώρα ξεκινάει στα default 2.5 και βγάζει ενα μήνυμα για υπερβολικές ρυθμίσεις overclock που προκάλεσαν το κόλλημα.Κατεβάζεις 10 το cpu frequency και μπαίνεις εδω να ξαναρωτήσεις.

Αυτά αν εχεις Asus.

Λογικά αυτό που σε κολούσε 'ηταν ότι δεν είχες δώσει στη memory 2.1V

βασικα εχω bios American Megatrends Inc.

φιλε γιαννη,κααααπως περιπου ομοια τα λεει και σε μενα.ηταν ολα στο auto και φοβηθηκα να τα βαλω φουλ και ετσι πατησα το + για να βγει απο το auto και τους εδωσα 2-3 + ...αυξησα και +5to FSB...αποτελεσμα,οπως ξεκιναγε το πισι,να δειχνει 2,80 ..ωραια λεω σουπερ..μολις μπαινω windows,και εμφανιζεται η επιφανεια εργασιας,τσουυυυπ παρε μια μπλε οθονη παναγιωτη!οχι ρε... %$@#^#$%^ λεω...και τα γυρισα ολα στο auto και το κατεβασα στο 220 το FSB παλι..λες αμα τα βαλω ακριβως οπως προτεινεις να μη κανω ζημια;;δε το λεω οτι και καλα θα πω εσυ εφταιγες,προς θεου,απλα να μη κανω γκαφα φοβαμαι...

Βαλε το FSB οσο θες.

Και δωσε λιγο Vcore.Αν τρως μπλε οθονες,δωσε αλλο λιγο,αν τρως ακομα,αλλο ενα κλικ Vcore.Μεχρι να σταματησει να σου ριχνει blue screens.

Κατεβασε και το prime 95 και stressaρε τον για να σιγουρευτεις οτι ειναι σταθερος.Εαν δεν περασει τα τεστ,δινεις αλλο ενα κλικ.......

Βαλε το FSB οσο θες.

Και δωσε λιγο Vcore.Αν τρως μπλε οθονες,δωσε αλλο λιγο,αν τρως ακομα,αλλο ενα κλικ Vcore.Μεχρι να σταματησει να σου ριχνει blue screens.

Κατεβασε και το prime 95 και stressaρε τον για να σιγουρευτεις οτι ειναι σταθερος.Εαν δεν περασει τα τεστ,δινεις αλλο ενα κλικ.......

δηλαδη εγω τωρα που απο οτι φαινεται ειναι σταθερος ρπεπει να του δωσω αλλα λιγο voltage;;

Εαν ετρεξες prime και δεν το περασε,δωσε αλλο λιιιιιιγο.Εαν περναει το prime δεν υπαρχει λογος.

μια απορια το πριμε σρεσαρει μονο cpu η και ραμ;

γτ χρησιμοποιω sp2004

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...