Προς το περιεχόμενο

Dual Core E5200 @ 4.2GHz

Sibi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν ξέρω τι παίζει με κάποιες μητρικές, πάντως στη δική μου ισχύει αυτό που λέει ο Alexisssss, δηλαδή συγκεκριμένα στον Ε8400 μπορώ να θέσω τους εξής πολλαπλασιαστές: 6/6.5/7/7.5/8/8.5/9

οκ θα κοιταξω το ratio.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 289
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
1.250V ειναι το αρχικο ρευμα.

για το vcore voltage λες ε? εγω στον 5200 εδωσα 1.16 κατι νομιζω οπως μου ειπε ενα παιδι κ στουλευω στα 3,14 μετα απο 9 ωρες prime.

το ποστ 93 αλλα λεει περι ρευματος.

Παράθεση:

Αρχικά καταχωρημένο από makedonas Εμφάνιση Μηνύματος

Χωρίς να πειράξω τα ρεύματα μέχρι πόσο ανεβαίνει ο E5200?

Φίλε τον δικό μου Ε5200 τον έχω όλη μέρα στα 3.3Ghz με FSB 266χ12.5 και ρεύμα μόλις 1.21V από 1.18 που παίζει νορμαλ. Εκεί παίζει τέλεια χωρίς το παραμικρό λές και είναι εργοστασιακός. Θερμοκρασία με νερό από 31-39 βαθμούς.

Στα 3.3Ghz παέι πολύ καλά αλλά όταν πάει στα 4 πετάει....

ΟΚ, τότε δεν έχω κατανοήσει σωστά την έννοια του VID...

κ εγω μαλλον

Καποιες προ penryn intel μητρικές που δεν εχουν official υποστήριξη δεν εχουν τα μισά multi.

Καποιες, τους τρέχουν με εντελός λάθος τρόπο πχ στην asrock 945DVI o 5200 έπαιζε με 6 multi ακόμα και το πειραγμένο Γερμανικό bios (που και καλά υποστήριζε pernyn)να βαζες και στα xp δούλευε σαν μονοπύρινος.

Σε άλλο asrock 1333 D667 conroe που υποστήριζε penryn αλλά δεν είχε multiplier setting μου τον έβλεπε κανονικά auto 12,5 και κανονικά στα XP και δεν μπορούσες να κατεβάσεις αφου είχε μόνο auto ότι cpu κι αν έβαζες (prescot,cedar mill, conroe,penryn).

Σε ενα albatron pxp35 υπήρχε μια επιλογή enable penryn 1/2 multi.

Όταν ήταν enabled σε ότι έδειχνε στο bios (μου έδινε μέχρι 12 για τον 5200) πρόσθετε 0,5 όταν ξεκινούσε το μηχάνημα.

Αν δε το ενεργοποιούσες που ηταν και το default ο Ε5200 ξεκινούσε στα 12χ200=2400

Το ίδιο συνέβαινε και σε ενα DFI P45.

Σε παλιές asus 965 χωρίς update μέχρι 12 και κατέβαινε κατά 1(χωρίς να εχω μισά multi).

Άλλά με bios update για υποστήριξη penrin δούλευε άψογα. 12,5 για τον 5200 και κατέβαζες κατά 0,5 χωρίς να χρειαστεί να ενεργοποιήσεις καμία άλλη επιλογή.

Οι μόνες που δεν με μπέρδεψαν μέχρι να βρω τι παίζει ήταν οι 2 Asus και η Asrock 1333 DVI.

Σε παλιές abit, ecs, giga και msi i dont know...

Δεν είχα ποτέ. Όποιος ξέρει ας γράψει.

ποσο μπορει να φτασει περιπου ο Ε5200 με στοκ ψυξη;;:-):-)

+1 ηθελα να το ρωτησω και γω αυτο.

επισης πρεπει να ανεβασουμε και τα volt της μνημης ραμ αμα θελουμε να κανουμε overclock στον επεξεργαστη;[e5200 εχω)

Και 3750 είχα πιάσει με 1,475 real ρεύμα.( ο καλύτερος απο τα κομμάτια που μου πεσαν)

Αλλά σε οrthos είχα 80+ στο 6λεπτο.

Άλλο τα πιάνει και άλλο το ζει κιόλας σε αυτά που πιάνει...

Με οποιαδήποτε καλή ψύκτρα απο 17 ευρώ και πάνω θα εχεις 15-20 κάτω απο την stock και ζεις και εσυ καλά με τα 3700-3800 και ζει και ο επεξεργαστής.

Σαν ψύκτρα που απλά πέρνει τη βάση σκέψου την Akasa 965 στα 16,9555555555 ευρό.:lol:

κοιτα εγω τον πηρα απο πλαισιο στα 50 ευρα το πλασιο σε tray k μου βγηκε καλος.το εχω γραψει κ σε προηγουμενα ποστ σε αυτο το τοπικ. 3.12 η 3.14 εφτασε σταθερα μετα απο 8-9 ωρες prime.αλλα τον κατεβασα στα 3 γιατι το κουτι δεν εχει καλο airflow.(ενα 8αρι fan εχει μονο).ολα αυτα χωρις ρευμα.

+1 ηθελα να το ρωτησω και γω αυτο.

επισης πρεπει να ανεβασουμε και τα volt της μνημης ραμ αμα θελουμε να κανουμε overclock στον επεξεργαστη;[e5200 εχω)

δεν ειναι απαραιτητο.τι μνημες εχεις κ τι μητρικη?

Θεωρητικά αθώα ρεύματα για τον 5200 είναι εως 1,335 real ρεύμα.(κάποιοι άλλοι λένε 1,375)

Στην πρώτη και καλύτερη περίπτωση κάπου ανάμεσα στα 3300-3350 θα φτάσεις απο αυτά που εχω δει και θα είναι άντε γύρω στους 70 max σε load με τη μαμά ψύκτρα.(λογική θερμοκρασία για κάποιους)

3.12 η 3.14

Αυτές οι συχνότητες Πάνο δεν είναι ακριβώς καλές.

Έλεος ολοι οι Ε2χχχ, οι Celeron 4xx και 1χχχ 2 χρόνια τώρα έπιαναν 3200 με μαμά. Aπο τον μικρό penryn που τους αντικατέστησε περιμένεις κάτι παραπάνω κακά τα ψέματα...

Ρε Γιαννη χωρις ρευμα ειναι εκει.κ σε αθλια μητρικη κ μνημες.

Αλλο ομως τα 3.2 του 5200 κ αλλο τα 3.2 των Ε2χχχ, οι Celeron 4xx και 1χχχ .ετσι δεν ειναι?

οχι ρε eSATA μην ανχωνεσαι εγω τον ανεβασα σε 946 chipset k με 667 μνημης που πηγαν 800+ κατι ψηλα.Ποσο θες να τον πας ?

3,5++ αλλα μαλλον θελω ψυκτρα:-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...