Προς το περιεχόμενο

Dual Core E5200 @ 4.2GHz

Sibi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
πολλές μητρκές όμως τώρα πια έχουν απο bios επιλογή για overclocking recovery αν κάνεις κάτι λάθος χωρίς μα χρειαστεί να κάνεις τίποτα:-)

Σαφώς, εγώ το είπα περισσότερο από άποψη νοοτροπίας...

Επίσης αρκετές κάνουν auto Clear CMOS, όπως η μητρική της υπογραφής, της οποίας δεν έχω βγάλει ποτέ τη μπαταρία.

• Απαντ. 289
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

η ερώτηση μου είχε το νόημα ότι θέλω να κάνω overclock on the fly! δηλαδή, παίζω game τότε να το ανεβάζω, βλέπω ταινιούλα τότε να το κατεβάζω κλπ. χωρίς το εκνευριστικό reboot. πιο είναι καλύτερο για INTEL επεξεργαστές? βεβαια εξαρτάται και από το mobo, αλλα ένα απλό FSB ανέβασμα μου είναι αρκετό.

τα rmclock,cpuid δεν δουλεύουν (E5200 + ASUS 9300)

Δημοσ.

Clockgen και setfsb μπορείς να δοκιμάσεις επίσης.

Ανάλογα και με brand της μητρικής κάποιες εταιρείες δίνουν και κάποιο utility.

Άλλες μόνο για τα καλά τους μοντέλα άλλες για όλα και άλλες καθόλου.

Ούτε εγω τρελένομαι για τα software oc tools αλλά άμα δεν υπάρχει άλλη λύση και άμα δεν εχεις και πολύ πολύ διάθεση μια χαρά κάνουν τη δουλειά τους.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

εγω εχω ανεβασει τον Ε5200 στα 2,95 προς το παρον...αλλα θα ηθελα να κανω καποιες ερωτησεις..

τι σημασια εχει αν το ratio ειναι 0 ή 0,5 οπως το εχω...

52 βαθμοι ειναι ενταξει σε φουλ load;

τον αφησα 6-6,30 ωρες στο Sp2004 και δεν εβγαλε σφαλματα πως αλλιως να το κοιταξω;; εχω ανεβαση και ενα τακ το ρευμα απο το κανονικο :-):-)

Δημοσ.

δεν χρειαζεται να ανεβασεις καθολου το ρευμα σε αυτην την συχνοτητα.κ οι θερμοκρασια σου ειναι αρκετα καλη .3.14 .α ξερεις ποσο ειναι το αρχικο ρευμα αυτης της cpu?

α δοκιμασε το core temp μαζι με το prime 95 η το οrthos

Δημοσ.
δεν χρειαζεται να ανεβασεις καθολου το ρευμα σε αυτην την συχνοτητα.κ οι θερμοκρασια σου ειναι αρκετα καλη .3.14 .α ξερεις ποσο ειναι το αρχικο ρευμα αυτης της cpu?

με βοηθας λιγοα και για το τι ρολο παιζει το ratio;

ευχαριστω

αα ξερω το αρχικο το λεει το bios αλλα δε θυμαμαι να σ πω απεξω:P:p

Δημοσ.

Ο Ε5200 σου έχει πολλαπλασιαστή 12.5, οκ; Με το ratio μπορείς να τον ρυθμίσεις να παίζει στα 12/11.5/11/10.5 κλπ. μέχρι το minimum της cpu.

Αυτό που ψάχνεις είναι το VID. Μπορείς να το δεις στο Core Temp.

Δημοσ.

κ εγω δεν το θυμαμαι κ δεν τον εχω εδω να τον κοιταξω τον εδωσα στον αδερφο μου.το ρατιο δεν το ξερω φιλε.μπορεις να πας κ αλλο πανω παντως αφου εχεις καλες θερμοκρασιες.μπορεις να βαλεις μια φωτο απο cpuz?

Ο Ε5200 σου έχει πολλαπλασιαστή 12.5, οκ; Με το ratio μπορείς να τον ρυθμίσεις να παίζει στα 12/11.5/11/10.5 κλπ. μέχρι το minimum της cpu.

Αυτό που ψάχνεις είναι το VID. Μπορείς να το δεις στο Core Temp.

να κανω μια ερωτηση εγω τωρα? μεχρι 12.5 δεν εχιε multi? μπορω να το βαλω χειρικινητα? γιατι εμενα πηγαινε 12 χ

Δημοσ.
κ εγω δεν το θυμαμαι κ δεν τον εχω εδω να τον κοιταξω τον εδωσα στον αδερφο μου.το ρατιο δεν το ξερω φιλε.μπορεις να πας κ αλλο πανω παντως αφου εχεις καλες θερμοκρασιες.μπορεις να βαλεις μια φωτο απο cpuz?

να κανω μια ερωτηση εγω τωρα? μεχρι 12.5 δεν εχιε multi? μπορω να το βαλω χειρικινητα? γιατι εμενα πηγαινε 12 χ

Βαλε το ratio στο 0.5;)

Δεν ξερω,βασικα νομιζω οτι παει μεχρι 12χ

Δημοσ.

Να το βάλεις χειροκίνητα πόσο εννοείς;

Δε γίνεται να πήγαινε μόνο μέχρι 12, δηλαδή ο Ε5200 σου έτρεχε στα 2.4GHz; Ή το fsb ήταν στα ~208MHz;

Δημοσ.
Να το βάλεις χειροκίνητα πόσο εννοείς;

Δε γίνεται να πήγαινε μόνο μέχρι 12, δηλαδή ο Ε5200 σου έτρεχε στα 2.4GHz; Ή το fsb ήταν στα ~208MHz;

ετρεχε 2.5 αλλα μετα πηγα να το αλλαξω εγω γιατι τον ανεβασα κ δεν πηγαινε 12.5 . δηλαδη παταγα 1 2 . 5 . μηπως το κομμα το βαζουμε αλλιως?θελει καποια ιδιετερη ρυθμηση για το 12.5?

Δημοσ.

Δεν ξέρω τι παίζει με κάποιες μητρικές, πάντως στη δική μου ισχύει αυτό που λέει ο Alexisssss, δηλαδή συγκεκριμένα στον Ε8400 μπορώ να θέσω τους εξής πολλαπλασιαστές: 6/6.5/7/7.5/8/8.5/9

Δημοσ.
.α ξερεις ποσο ειναι το αρχικο ρευμα αυτης της cpu?

1.250V ειναι το αρχικο ρευμα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...