rotten crusader Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2008 Όχι βρε crusader, δεν εννούσα ότι από το 1ο εξάμηνο να διαλέγεις κατεύθυνση.Πρέπει να διδαχθείς όλα τα βασικά από όλες, ώστε κάποια στιγμή να καταλήξεις σε αυτή που σε ενδιαφέρει περισσότερο. Θα προτιμούσα ένα σύστημα όπως στο ΕΜΠ, όπου από το 3ο έτος διαλέγουν κατεύθυνση. Εγώ π.χ. τι νόημα είχε να κάνω στο 9ο εξάμηνο υποχρεωτικά VLSI, όταν είχα αποφασίσει εξάμηνα πιο πριν ότι θα ακολουθούσα computer engineering? Ούτε εγώ μίλαγα για κατεύθυνση απο 1ο εξάμηνο.Στο εμπ έχουν πάλι κατι σαν τους γνωστικους τομείς,μόνο που μπορείς να συνδιάσεις μέχρι 4 απο αυτους,και εκεί ανάλογα ποιον θα επιλέξεις πρέπει να δώσεις συγκεκριμένα μαθήματα...Επίσης αν δε θες vlsi,γιατι πήγες ημμυ?Ας πήγαινες μηχανικός η/υ,μηχανικός πληροφορικής,απλή πληροφορική,πληροφορικη και τηλεπικοινωνιες,η σε καποιο αντιστοιχο τει...
gerr Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2008 Δεν αναφέρομαι γενικά σε σένα,απλά με αφορμή το δικό σου πόστ και του α7.απλά εξέφρασα μια γενική αλήθεια...και ντάξει σ'όσους πέρασαν,μικρό το κακό να λέμε τέτοιες ασυναρτησίες...είναι ελληνικό ιδίωμα,να το παίζουμε παντογνώστες...αλλά σ'ένα παιδί που τώρα ψάχνεται(και απ'ότι φάνηκε,του χουν ήδη παιδέψει το μυαλό με τέτοιες εγκληματικές απόψεις),πρέπει να το παροτρύνουμε να αποφασίσει βάσει αντικειμένου σπουδών και όχι βάσει μορίων και σημερινής ζήτησης...μη ξεχνας οτι η αγορά εργασίας μεταβάλλεται ραγδαία απο 5ετία σε 5ετία και το παιδί αυτό αν τώρα φοιτουσε στο 1 6μηνο,μέχρι να έβγαινε σε 2 5ετίες στην αγορά εργασίας,μπορεί όλοι να χαμε έξυπνα σπίτια,και να παίρναν πρώτα τη γνώμη ενός ημμυ-και την υπογραφή-και μετά ενο πολιτκού,μηχ/αρχιτεκτονα...με ποιο σκεπτικό λοιπόν του λές για βάσεις και σχολές?Δε γράφω αυτό το πόστ εν είδη επίθεσης στο ατομό σου...απλά κάθε μέρα συναντάω νοοτροπίες σαν τη δική σου,και τουλάχιστον όταν τις συναντώ σε σκεπτόμενα άτομα,προσπαθώ να τις καυτήριάσω,μπάς και μειωθεί η χαζή αντιληψη που επικρατεί και μας οδηγεί σε πολύ άσχημες καταστάσεις τις οποίες αν αναλύσω εδώ θα μαι εκτός θέματος! edit: Το έγραψα πριν διαβάσω το τελευταίο σου post. Δεν προλαβαίνω τώρα, θα σου απαντήσω μετά. Εκτός απο τα ψέμματα,κακή είναι και η ακατάσχετη ανεγκυρότητα των λεγόμενων σου...Θα πάρεις στο λαιμό σου κόσμο και κοσμάκη...Αν όλοι καταλάβαιναν τι πραγματικά θα σπουδάσουν μετά την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση...Δε θα χαμε διαγραφές φοιτητών,δε θα χαμε κατακτήριες,η πανελλήνιες 2η φορά,δε θα χαμε ασχετους με το αντικείμενο δημοσίους υπαλλήλους....Και φυσικά δε θα χαμε τα ποσοστά ανεργίας που έχουμε(μιλάω για τα πραγματικά,όχι τα πλασματικά...Αλλά δε το συνεχίζω αυτό,γιατι θα θεωρηθεί πολιτικό σχόλιο)...Οι βάσεις δείχνουν απλά τη ζήτηση...και τη ζήτηση τη δημιουργούν πολλοί παράγοντες...Δε μπορείς να φανταστείς πόσο λίγο ρόλο παίζουν οι 2 παράγοντες που ανέφερες...Μακάρι να ταν αυτοί μόνο,και μακάρι-για όλους μας- να παίζαν αυτοί μόνο ρόλο. Υγ:Στο λέω για τελευταία φορά,καθ'οτι αν δε το καταλάβεις ούτε τώρα,ουδείς λόγος να επαναλαμβάνομαι...Το να ανταλάζεις αυτές τις απόψεις με άτομα που τελίωσαν,δεν είναι τόσο κακό,το να τις εκφράζεις σε άτομα που τώρα ψάχνονται,είναι εγκληματικό... Φιλικά... Οι απόψεις είναι προσωπικές και δεν μπορείς με το ζόρι να προσπαθείς να μου διαμορφώσεις μία εικόνα. Δεν καταλαβαίνω γιατί συγχίζεσαι... Ο καθένας είναι υπεύθηνος να κρίνει τι είναι σωστό και τι όχι και από εκεί και έπειτα πράττει. Αν δεν έχει την ικανότητα να κρίνει τις πληροφορίες που λαμβάνει ας μην συμμετέχει σε δημόσιες συζητήσεις. Έχω κάθε δικαίωμα να εκφέρω την άποψή μου είτε είναι σωστή είτε όχι. Ανεγκυρότητα?? Μπορείς να μου πεις πως ένας μαθητής που θα διαλέξει να σπουδάσει πχ πολιτικός μηχανικός ξέρει πριν ξεκινήσει τα μαθήματα ότι όντως αυτή η σχολή του ταιριάζει και ότι του αρέσει το αντικείμενο??? πόσοι από τους εισακτέους , με τη δομή που έχει το εκπαιδευτικό μας σύστημα,γνωρίζουν πραγματικά τι πρόκειτε να σπουδάσουν??
gerr Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2008 Είδες που τώρα καταλαβαινόμαστε.. Και βέβαια αυτό εννοώ.
rotten crusader Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2008 Πώπω,καλα ρε ανθρωπε,απο το #13 μου δε κατάλαβες τη παρανοηση("Αν όλοι καταλάβαιναν τι πραγματικά θα σπουδάσουν μετά την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση..."),οπότε λέω να σβηστουν τα ποστ μας καθ'ότι μόνο σύγχυση μπορούν να πρσφερουν!
De@th L0rd Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2008 Φαντάσου αν το τει ηλεκτρονικών μηχανικών είναι τόσο δύσκολο τι θα είναι το συγκεκριμένο πολυτεχνικό της κρήτης.Ελπίζω να ξέρεις πολύ καλά μαθηματικά αν το δηλώσεις κ σκαμπάζεις ΚΑΛΑ από προγραμματισμό.Αλλά το θέμα είναι να μην πέσεις στην παγίδα να διαλέγεις την σχολή που βρίσκεται κοντά στα μόριά σου...Να διαλέξεις αυτή που σου αρέσει πραγματικά...
rotten crusader Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2008 Σωστός,να μη κοιτάξει μόρια...θα βρεί ποια σχολή του αρέσει,(ο πιο φρόνιμος τρόπος είναι μέσω των οδηγών σπουδών,κάθε τμήματος ξεχωριστά γιατί άλλο το ημμυ απθ και άλλο δπθ),και θα προσπαθήσει να βγάλει όσα περισσότερα μόρια μπορεί,για να τη σιγουρέψει! Υγ:Topic starter,δε μας είπες όμως,γενικά έχεις κλίση στους υπολογιστές?Τι ηλικία είσαι?....και γενικά πες κατι!
evansdr Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2008 Λοιπον. Ειμαι 17 και ειμαι θετικη.Με τους υπολογιστες ασχολουμαι αρκετα εως πολυ,εννοωντας πως μου αρεσει σαν αντικειμενο.Τωρα,προγραμματισμο εχω κανει λιγο στην τριτη γυμνασιου και εχω μια ιδεα.Δεν ξερω αν αυτο θα εχει αντικτυπο(το γεγονος οτι δεν ειμαι τεχνολογικη) και αν μπορω να καλυψω το κενο τους πρωτους μηνες... Παντως,θα ηθελα να μου απαντησετε στο εξης ερωτημα:τι διαφορα εχει το ημμυ ΕΜΠ,Ξανθης κτλ με τους Ηλεκτρονικους Μηχανικους;; Δεν ασχολουνται και οι δυο με πληροφορικη;ειναι διαφορετικο ο πληροφορικος και διαφορετικο ο μηχανικος Η/Υ; Γενικα τα εχω ψιλομπερδεψει με τις εννοιες και τα αντικειμενα ενασχολησης.
afentiko7 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2008 Λοιπον. Ειμαι 17 και ειμαι θετικη.Με τους υπολογιστες ασχολουμαι αρκετα εως πολυ,εννοωντας πως μου αρεσει σαν αντικειμενο.Τωρα,προγραμματισμο εχω κανει λιγο στην τριτη γυμνασιου και εχω μια ιδεα.Δεν ξερω αν αυτο θα εχει αντικτυπο(το γεγονος οτι δεν ειμαι τεχνολογικη) και αν μπορω να καλυψω το κενο τους πρωτους μηνες... Παντως,θα ηθελα να μου απαντησετε στο εξης ερωτημα:τι διαφορα εχει το ημμυ ΕΜΠ,Ξανθης κτλ με τους Ηλεκτρονικους Μηχανικους;; Δεν ασχολουνται και οι δυο με πληροφορικη;ειναι διαφορετικο ο πληροφορικος και διαφορετικο ο μηχανικος Η/Υ; Γενικα τα εχω ψιλομπερδεψει με τις εννοιες και τα αντικειμενα ενασχολησης. Κοίταξε, όσους συμφοιτητές μου ξέρω από θετική δεν πολυγουστάρουν τον προγραμματισμό και είχαν προβλήματα σε τέτοια μαθήματα. Τώρα ο πληροφορικός είναι ίδιος με τον μηχανικό Η/Υ. Αν εσύ θες καθαρά πληροφορική (δίκτυα, προγραμματισμούς) διαλέγεις πληροφορική - επιστήμη των υπολογιστών. Αν θες γενικότερες γνώσεις (που παίζει να μη σου χρειαστούν) ή δεν έχεις κατασταλάξει πας ηλεκτρολόγους/ηλεκτρονικούς. Γενικά από τις 2ες έχεις περισσότερες επιλογές
rotten crusader Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2008 Κοίταξε, όσους συμφοιτητές μου ξέρω από θετική δεν πολυγουστάρουν τον προγραμματισμό και είχαν προβλήματα σε τέτοια μαθήματα. Τώρα ο πληροφορικός είναι ίδιος με τον μηχανικό Η/Υ. Αν εσύ θες καθαρά πληροφορική (δίκτυα, προγραμματισμούς) διαλέγεις πληροφορική - επιστήμη των υπολογιστών. Αν θες γενικότερες γνώσεις (που παίζει να μη σου χρειαστούν) ή δεν έχεις κατασταλάξει πας ηλεκτρολόγους/ηλεκτρονικούς. Γενικά από τις 2ες έχεις περισσότερες επιλογές Kαι απο τεχνολογική να σαι αν δε σ'αρέσει ο προγραμματισμος,δε σ'αρέσει.Πάντως δε προαπαιτείται η αναπτυξη εφαρμογών σε προγραμματιστικό περιβάλλον για τη παρακολούθηση σχολής...αλοίμονο!Ο πληροφορικος και ο μηχανικός η/υ απέχουν αρκετά ως αντικείμενο σπουδων(αλλιως θα ταν αντιστοιχα τμηματα,θα ταν και τα δυο 4 χρόνια και θα γραφόντουσαν στον ίδιο σύλλογο οι απόφοιτοι) Η μόνη σχολή που σου δίνει ένα τεράστιο εύρος επιλογών είναι οι Ηλεκτρολόγοι μηχανικοί & Μηχανικοί ηλεκτρονικών υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου...αλλά και πάλι είμαι υπερ της αποψης να κατασταλλάξεις αν θες η δουλεια σου να σχετίζεται με τη πληροφορική ή να ναι πάνω σε κάποιο τομέα της πληροφορικής!
afentiko7 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2008 Kαι απο τεχνολογική να σαι αν δε σ'αρέσει ο προγραμματισμος,δε σ'αρέσει.Πάντως δε προαπαιτείται η αναπτυξη εφαρμογών σε προγραμματιστικό περιβάλλον για τη παρακολούθηση σχολής...αλοίμονο!Ο πληροφορικος και ο μηχανικός η/υ απέχουν αρκετά ως αντικείμενο σπουδων(αλλιως θα ταν αντιστοιχα τμηματα,θα ταν και τα δυο 4 χρόνια και θα γραφόντουσαν στον ίδιο σύλλογο οι απόφοιτοι)Η μόνη σχολή που σου δίνει ένα τεράστιο εύρος επιλογών είναι οι Ηλεκτρολόγοι μηχανικοί & Μηχανικοί ηλεκτρονικών υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου...αλλά και πάλι είμαι υπερ της αποψης να κατασταλλάξεις αν θες η δουλεια σου να σχετίζεται με τη πληροφορική ή να ναι πάνω σε κάποιο τομέα της πληροφορικής! Μαλακίες. Αφού στις ίδιες αιτήσεις για δουλειά απαντάνε όλοι. Εκεί που δούλευα 6 μήνες είχαμε όλες τις φυλές της γης. Ηλεκτρονικούς, ηλεκτρολογους, πληροφορικούς (ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΙΕΚ).
ClouD Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2008 afentiko7, είσαι λίγο ως πάρα πολύ παραπλανητικός. Ο topic starter είναι νεαρός, ρωτάει για κάποια πράγματα που δεν γνωρίζει, και αν αυτοί που υποτίθεται ότι γνωρίζουν δίνουν απαντήσεις όπως οι δικές σου, τότε καλύτερα θα ήταν να μη δώσει καθόλου σημασία σε όσα λέγονται εδώ. Αλλά και πάλι, επειδή η βλακεία, η ημιμάθεια, η άγνοια, η αδιαφορία και η τάση να τα ξέρουμε όλα δεν είναι κυρίαρχη μόνο στο μαντρί του ινσομνιακού μπλαμπλά, θα κάνω δύο παρατηρήσεις για όσους δεν έχουν μάθει ακόμα να τις εντοπίζουν και να τις υπολογίζουν ανάλογα. Πρώτα από όλα, αφεντικό, μαλακίες γιατί; Ένας άνθρωπος από ένα ΤΕΙ, ένας άνθρωπος από ένα ΙΕΚ και ένας άνθρωπος από ένα πανεπιστήμιο, με δεδομένο ότι ο καθένας εξάντλησε [σε ότι αφορά την εκπαίδευση, μιλάμε για δουλειά εδώ] τα όσα του επιτρέπει / παρέχει το τμήμα του είναι ικανοί να καλύψουν ίδιες θέσεις; ΕΡΧΜ, κάτι άλλο, έτσι, απλό, στην τύχη.... ΕΡΕΥΝΑ ?. Νομίζω ότι η απάντηση είναι προφανής και η ισοπεδωτική τάση που παρουσιάζεις είναι επιβλαβής για τη συζήτηση και ίσως για όσους δώσουν βάση σε όσα έγραψες εώς εδώ. rotten crusader, μου φαίνεται ότι δεν χρειαζόταν τα delete γιατί αν και όντως "μιλούσες στον τοίχο" εφόσον έδωσες χρόνο να διατυπώσεις μία άποψη άσε να τη βλέπουν και οι υπόλοιποι. Ας μη κυριαρχήσει εντελώς η παπαρολογία. Τέλος, evansdr, το πιο σημαντικό είναι να διαλέξεις κάτι το οποίο θα σου αρέσει. Μπορεί να φαίνεται ίσως ασήμαντο τώρα [το τι προτιμάς] αλλά αν καταλήξεις να δουλεύεις [είτε για να πάρεις πτυχίο, είτε για να βγάλεις χρήματα] 10 + ώρες την ημέρα πάνω σε κάτι που θεωρείς αγγαρεία και μόνο, δύσκολα θα την παλέψεις. Μιλάω προφανώς για την περίπτωση που δεν είσαι και εσύ ένας από τους πολλούς σφογγοκωλάριους που παράγει το νεοελληνικό σύστημα. Γιατί, σε μία τέτοια περίπτωση, ότι και να επιλέξεις, αυτά που θα μάθεις δεν θα έχουν σχέση με την επιλογή σου. Ψάχτο, έχει ουσία, μη βιάζεσαι. Και όταν λέω "ψάχτο", από τη στιγμή που κάνεις το βήμα να ποστάρεις μία τέτοια ερώτηση σε ένα διαδικτυακό φόρουμ, τότε μπορείς να ψάξεις να βρεις οδηγούς σπουδών [τα μαθήματα που προσφέρει κάθε σχολή για να πάρεις πτυχίο] και να ψάξεις περισσότερες πληροφορίες πάνω σε συγκεκριμένα πράγματα. Όχι στην αρλούμπα που θα πει ο κάθε ξυσαρχίδας. Εδώ θα βρεις οδηγό σπουδών για το τμήμα των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ. Για τις διαφορές με τα υπόλοιπα τμήματα μπορείς να εντοπίσεις το αντίστοιχο [solid] υλικό και να τις ανακαλύψεις μόνος σου. Ακόμα και αν δεν βγάλεις άκρη εντελώς, θα γίνει διαφορετικού τύπου συζήτηση. Τέλος, νιώθω μια κάποια ηττοπάθεια εκεί που λες "αν θα μπορείς να καλύψεις το κενό". Ρεαλιστικά ο όγκος των μαθημάτων σε τέτοιες σχολές είναι αναλογικά 1 σοβαρό πανεπιστημιακό μάθημα > όλα τα μαθήματα [μαζί] που θα δώσεις πανελλήνιες στην τρίτη λυκείου. Γι αυτό ας πούμε έχει σημασία να σε ενδιαφέρει ή τουλάχιστον να έχεις την περιέργεια να το ανακαλύψεις. Όπως επίσης δεν θα μιλάς για "κενά που θέλουν κάλυψη" [γαμημένο εκπαιδευτικό σύστημα που κόβει φτερά] αλλά για το που θα εκπληρώσεις το δυναμικό σου. Είσαι σε ηλικία που έχεις φοβερές δυνατότητες να κάνεις πράγματα, αρκεί να είναι συνειδητοποιημένες οι επιλογές σου. Ελπίζω να μην τα είπα πολύ κινέζικα.
afentiko7 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Πρώτα από όλα, αφεντικό, μαλακίες γιατί; Ένας άνθρωπος από ένα ΤΕΙ, ένας άνθρωπος από ένα ΙΕΚ και ένας άνθρωπος από ένα πανεπιστήμιο, με δεδομένο ότι ο καθένας εξάντλησε [σε ότι αφορά την εκπαίδευση, μιλάμε για δουλειά εδώ] τα όσα του επιτρέπει / παρέχει το τμήμα του είναι ικανοί να καλύψουν ίδιες θέσεις; ΕΡΧΜ, κάτι άλλο, έτσι, απλό, στην τύχη.... ΕΡΕΥΝΑ ?. Ρε συ αφού τα είδα με τα ίδια μου τα μάτια, τι θες να του πω? Αυτά που ζητάνε (σε φυσιολογικά επίπεδα) σε δουλειές IT τα αντιμετωπίζουν εξίσου καλά ένας κολλεγιατζής, ένας ΑΕΙτζής, ένας ΤΕΙτζής και ένας ΙΕΚατζής . Προιστάμενος μας ήταν ένας των ΤΕΙ. Θες να χρυσώνουμε το χάπι?
Typhoon Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Τα έχουμε ξαναπεί. Στις Ελλάδα τις περισσότερες δουλειές τις κάνει και με πτυχίο ΙΕΚ υπάρχει ένα σεβαστό ποσοστό που χρειάζεται ένα πτυχίο ΤΕΙ, ένα ακόμα μικρότερο που χρειάζεται Πολυτεχνείο/Master και ένα ασήμαντο που απαιτεί PhD.
rotten crusader Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2008 Cloud,σωστός σε όλα Υγ:Tα έσβησα,γιατί προήλθαν απο παρανόηση και ίσως να θεωρηθηκαν εριστικά!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.