Προς το περιεχόμενο

CPU-Τρελες αυξησεις !!

telegamesvg

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 104
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Βασικά, οι καλύτεροι πελάτες-κορόιδα-σπάταλοι είναι αυτοί που κάνουν την ζημιά. Ηλικίας 15-18 ετών συνήθως, που δεν έχουν ιδέα πώς βγαίνει το χρήμα και ξοδεύουν το χαρτζιλίκι του μπαμπά, χώρις όμως αυτός να το ξέρει. :lol:

Δεύτερη κατηγορία είναι κάτι καμένοι φοιτητές, μοιάζουν λίγο με UFO στο βλέμμα και παρόλο που το φαγητό τους περιορίζεται σε κατεψυγμένες πίτσες και ξαναζεσταμένο φαγητό της προηγούμενης ημέρας, φροντίζουν να αναναβαθμίζουν κάθε βίδα του υπολογιστή τους κάθε 3-6 μήνες σαν επιστήμονες του Cern, στάζοντας τα μηνιάτικα, πάλι του μπαμπά. :-(

Καλά, κάποιοι από αυτούς δουλεύουν σερβιτόροι και έχουν την ψευδαίσθηση ότι κάτι έβγαλαν, πληρώνοντας το 95% του μεροκάματος τους, στις αναβαθμίσεις.... Έλεος!:eek:

Δημοσ.
Μαζί με αυτούς,βάλε και τα trendy μαλακιστήρια και κοπελίτσες που αγοράζουν laptop με vista,απλά και μόνο επειδή <<είναι καινούργια>>.

'Ετσι είναι. Σαν μαλακοέλληνες τρέχουμε σαν μανιακοί να αλλάζουμε κινητά για ψίλου πήδημα, ενώ την συσκευή του σταθερού τηλέφωνου του σπιτιού μας, την αλλάζουμε κάθε 10 χρόνια και βάλε. Καθαρή φιγούρα λοιπόν, αλλά η κινητή τηλεφωνία τρελά κέρδη....

Οι trendy μαλακοgadjetάκηδες όπως είπες αλλάζουν σαν τα πουκάμισα τα laptop, τα mp3, gps,ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, pda.....βγήκαν τώρα και τα ultra portable laptop... και τρέχει ο κάθε πικραμένος να αγοράσει.....άσχετα που στην πραγματικότητα δεν το χρειάζεται.

Ναι και οι κοπελίτσες τρέχουν. Επειδή είναι ροζ, είναι άσπρα , είναι φουξ...αφού το παλιό τους χάλασε. Και όταν ρωτάς τί έπαθε? πηγαίνει πολύ αργά σου λένε. Βέβαια το format είναι άγνωστη λέξη ή αν κάνουν την δουλειά τους με λίγη RAM παραπάνω, σου λένε: η Πόπη πήρε προχθές ένα πολύ ωραίο, να μην πάρω και εγώ? και πέφτουν τα 1000 ευρώ....

Καλά να βάλουμε και τις παιχνιδοkoνσόλες τύπου playstation 3, xbox για να παίζουν και οι γκόμενες πλέον, ποδοσφαιρακι με το τσιγάρο στο χέρι, στην κρεβατοκάμαρα. Σκηνή που την έχετε δει πολλοί πιστεύω... και δώσε 400 ευρώ!

Και αντί να προσπαθούμε να γεμίσουμε την ζωή μας με πιο ουσιαστικά πράγματα.... ξεραίνουμε το σκατό μας, το κάνουμε παξιμάδι...και αλόγιστα σπαταλάμε.

Ε αυτό εκμεταλλεύονται σε κάθε Πλαίσιο, σε κάθε e-shop και σου λένε θα τα δώσουν. Kαι βλέπετε ότι οι κατηγορίες προιόντων που εμπορεύονται, είναι ακριβώς αυτές που προανέφερα. Τίποτα δεν είναι τυχαίο...

Εδώ βλέπετε ότι είδη κάποιοι έκαναν παραγγελίες CPU πάνω στην αύξηση των τιμών τους. Ακυρώστε ρε παιδιά! Έχετε τόσο άμεση ανάγκη αγοράς CPU? Όχι.

όποιος θέλει να μου ζητήσει να του στείλω τα οικονομικά στοιχεία του e-shop και του πλαίσιο με π.μ. , την Πέμπτη θα τα έχει. Από εκεί θα καταλάβετε τί εννοώ.

• Moderators
Δημοσ.

Σωστα αυτα που λετε, αλλα την εννοια hobby την εχει κανεις ακουστα?

Δηλαδη ο 'ποδηλατακιας' που σκαει χιλιαδες ευρω για carbon σκελετο ποδηλατου και αλλα τοσα για ακτινες παχου τριχας για να "μικρυνει το αναρτωμενο βαρος κατα 0,002324 κιλα" ή ο 'αμαξακιας' που σκαει αλλα τοσα για sub στο αμαξι και εξατμισεις ειναι καλυτεροι?

Ή ακομα και ο 'κανοε καγιακ τυπος' ή ο 'windsurfάς' που σκαει απειρα χρηματα για εξοπλισμους κτλ διαφερει σε κατι? Απλα το hobby τους κανουν...

Και ναι εγω γουσταρω να αλλαζω καθε 1,5 μηνα επεξεργαστη για να τρεχει το SuperPI σε 0,0001 sec λιγοτερα οπως ακριβως γουσταρει ο καγκουρας που αλλαζει εξατμιση για να βγαζει 0,1 dB περισσοτερα οπως γουσταρει ο ποδηλατακιας τα -2γραμμαρια βαρος ποδηλατου.

Δε λεω να καθομαστε να μας κλεβουν. Ημουν ο πρωτος που εγραψε τι τιμες ειχαμε σε καποιες CPU πριν 1,5 μηνα σε σχεση με τωρα. Και φυσικα αν ειχα στο μυαλο μου να αναβαθμισω θα περιμενα. Αλλα άλλο το ενα (σκαμε πολλα λεφτα) αλλο το αλλο (αυτη την εποχη ανεβηκαν οι τιμες στις cpu) ε.

Δημοσ.

Καλά ο υπερκαταναλωτισμός υπάρχει σε όλους τους τομείς, όχι μόνο στους υπολογιστές και στα τεχνολογικά αγαθά.

[...]

Εδώ βλέπετε ότι είδη κάποιοι έκαναν παραγγελίες CPU πάνω στην αύξηση των τιμών τους. Ακυρώστε ρε παιδιά! Έχετε τόσο άμεση ανάγκη αγοράς CPU? Όχι.

[...]

Αν θέλω υπολογιστή αυτήν την περίοδο (για δουλειά ή/και διασκέδαση) τι να κάνω; Μπορείς να μου εγγυηθείς πως σε μια βδομάδα θα επανέλθουν στις παλιές τιμές τους;

Δημοσ.

Δε λεω να καθομαστε να μας κλεβουν. Ημουν ο πρωτος που εγραψε τι τιμες ειχαμε σε καποιες CPU πριν 1,5 μηνα σε σχεση με τωρα. Και φυσικα αν ειχα στο μυαλο μου να αναβαθμισω θα περιμενα. Αλλα άλλο το ενα (σκαμε πολλα λεφτα) αλλο το αλλο (αυτη την εποχη ανεβηκαν οι τιμες στις cpu) ε.

1. Αυτό δεν είναι hobby, είναι μανία...κατά την γνώμη μου. Ηοbby δεν είναι απαραίτητα η συνεχής αναβάθμιση ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου, αλλά η ίδια, η οδήγηση .

Ούτε η συνεχής αναβάθμιση ενός ηχοσυστήματος, αλλά η ίδια, η ακρόαση.;)

2.Και όμως έχουν τόσο στενή σχέση μεταξύ τους. Το ότι σκάμε πολλά λεφτά γενικώς στα PC, επιτρέπει την αύξηση των τιμών σήμερα στις CPU, αύριο στις GPU.κλπ Άφου γνωρίζουν ότι το συγκεκριμένο καταναλωτικό κοινό θα τα δώσει...:-(

Καλά ο υπερκαταναλωτισμός υπάρχει σε όλους τους τομείς, όχι μόνο στους υπολογιστές και στα τεχνολογικά αγαθά.

Αν θέλω υπολογιστή αυτήν την περίοδο (για δουλειά ή/και διασκέδαση) τι να κάνω; Μπορείς να μου εγγυηθείς πως σε μια βδομάδα θα επανέλθουν στις παλιές τιμές τους;

Για δουλειά, αγόρασε το. Για διασκέδαση περίμενε. Θα ακολουθήσουν πιστεύω μεγάλες εκπτώσεις και στους υπολογιστές.

Στην Βρετανία πάντως άρχισαν τα όργανα.:P Και δεν αναφέρομαι σε παλιό στοκ. http://www.pixmania.co.uk/uk/uk/flash-sale/index.html?itag=0

Δημοσ.

Εγώ πάντως εξακολουθώ να πιστεύω πως αυτά όλα είναι τεχνικές των εδώ καταστημάτων χωρίς να έχουν σχέση με ισοτιμίες και φυσικά χωρίς να έχουν να κάνουν με επίσημες αυξήσεις.Και αρχίζω να τάσσομαι με αυτούς που μιλάνε για αυξημένη ζήτηση λόγω νέας χρονιάς και ευκαιρίες για ξεπέτες.Τουλάχιστον αυτό έχω καταλάβει από την προσωπική μου εμπειρία.Όσες φορές έχει χρειαστεί να πάρω καινούριο σύστημα ήταν μέσα στον Οκτώβρη.Αποκορύφωμα η περσινή χρονιά που το σύστημα που πήρα ήταν πάνω από 50 ευρώ ακριβότερο σε σχέση με τις τιμές Αυγούστου.Και σα να μην έφτανε αυτό πέρισυ ταλαιπωρήθηκα πολύ και με τις διαθεσιμότητες εκέινη την εποχή.Το γεγονός κιόλας ότι παρουσίαζαν ως εκτός διαθεσιμότητας τα πιο φθηνά υποσυστήματα με έβαλε σε υποψίες.

Πχ εγώ ήθελα τον 6550 και για ένα μήνα σχεδόν δεν τον φέρνανε αναγκάζοντάς με να πάω στον 6750 που έκανε κάπου 30 ευρώ παραπάνω.Με τις μνήμες άλλο σίριαλ πάλι.

Ε μετά από 10-15 μέρες αφότου τα πήρα ήταν πάντα άμεσα διαθέσιμα.

Δημοσ.

Κι εγώ θα θεωρήσω οτι είναι προσωρινό το φαινόμενο. Σύγκρινα τις τιμές με γνωστό αμερικανικό site και υπάρχει σχεδόν 1:1 αντιστοιχία στις τιμές σε δολάριο και ευρώ (250 δολάρια εκεί, 250 ευρώ εδώ ο ίδιος CPU). Άρα οι αυξήσεις είναι ανυπόστατες και προς το παρόν θα εξοφλήσω τα καταστήματα με την υπομονή μου σε όσες (άτοκες) δόσεις χρειαστεί, μέχρι οι τιμές να γίνουν λογικές.

Δημοσ.

Δηλαδη ο 'ποδηλατακιας' που σκαει χιλιαδες ευρω για carbon σκελετο ποδηλατου και αλλα τοσα για ακτινες παχου τριχας για να "μικρυνει το αναρτωμενο βαρος κατα 0,002324 κιλα" ή ο 'αμαξακιας' που σκαει αλλα τοσα για sub στο αμαξι και εξατμισεις ειναι καλυτεροι?

Ή ακομα και ο 'κανοε καγιακ τυπος' ή ο 'windsurfάς' που σκαει απειρα χρηματα για εξοπλισμους κτλ διαφερει σε κατι? Απλα το hobby τους κανουν...

Και ναι εγω γουσταρω να αλλαζω καθε 1,5 μηνα επεξεργαστη για να τρεχει το SuperPI σε 0,0001 sec λιγοτερα οπως ακριβως γουσταρει ο καγκουρας που αλλαζει εξατμιση για να βγαζει 0,1 dB περισσοτερα οπως γουσταρει ο ποδηλατακιας τα -2γραμμαρια βαρος ποδηλατου.

Ίδια οπτική γωνία. :-)

• Moderators
Δημοσ.

Τι λενε ρε παιδια ειναι σοβαροι?

Ε8600 στα 280? ???? Στην αρχη τον θυμαμαι 232...

Και τον Ε5200 που τον θυμαμαι στα 71 ολως εξαφνως εχει παει 80!

Αν ειναι δυνατον...

Οταν πεφτει το ευρω ολοι σπευδουν να ακριβινουν.. ενω οταν ανεβαινει 'αργα αργααααααααααα προσαρμοζομεθα'.... :@ ΕΛΕΟΣ!

Δημοσ.

Δεν εχει να κανει με θεμα δολαρίου/ευρο κτλ

Γιατι μονο οι cpu ακριβαίνουν??

Τα αλλα γιατί συνεχίζουν και φθηναίνουν, mobo, hd κτλ αυτά δεν τα πιάνει το δολάριο????

Μήπως γιατί εδω τα καρτέλ τον καταστημάτων αποφάσισαν να μεγαλώσουν το κέρδος τους??

Βρε 00στ μπολκοταζ ρε....

• Super Moderators
Δημοσ.

indeed, οι τιμές σε άλλα hardware parts έχουν μείνει ίδιες...μόνο οι cpu αναβαίνουν...

Δημοσ.
καλα, αναβε κανα κερι που και που στην AMD γιατι αν δεν υπηρχε στην αγορα θα αγοραζες επεξεργαστη με δανειο και υποθηκη

Θα έπαιρνα Mac..:P

(250 δολάρια εκεί, 250 ευρώ εδώ ο ίδιος CPU)

Αυτό έιναι καθαρό κλέψιμο όταν το ένα ευρώ είναι 1,25 δολάρια αλλά και στην υπόλοιπη ευρώ απότι βλέπω έχουνε αυξηθεί!

Καλά ρε παιδιά, το πλάισιο κατήργησε του ΑΜΔ τελείως???

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...