Asterixx Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2008 Καλησπέρα. Έχω ένα pc με WIN XP λειτουργικό σε FAT32 δίσκο. Μου εμφανίζει το κλασσικό μήνυμα και δεν bootarei "NTLDR is missing press any key to restart" Έχω ένα δίσκο χωρίς partition και δεν έχω multiboot. Έχω δοκιμάσει από Repair console τις εντολές fixboot, fixmbr, bootcnfg /rebuild, chkdsk και τίποτα. Δοκίμασα τη λύση που δίνει αυτό το link: http://ntldrismissing.com/ , μπαίνει στα win μέσα από τη bootdisk αλλά όταν προσπαθώ να μπω απ' ευθείας από τον δίσκο και πάλι τα ίδια. Δεν θέλω να κάνω ούτε format και δεν μου δίνει την επιλογή repair για να τα περάσω από πάνω. Κάποια άλλη λύση;; Θέλω να δοκιμάσω και το ERD COMMANDER αλλά το απόγευμα που θα μαι σπίτι... Έκανα search στο forum αλλά τα περισσότερα τα έχω κάνει (αν όχι όλα)
TechFind Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2008 Μέθοδος 2: Χρήση της Κονσόλας αποκατάστασης (Recovery Console) 1. Χρησιμοποιήστε το CD-ROM των Windows 2000, για να ξεκινήσετε ξανά τον υπολογιστή. 2. Στην οθόνη Καλώς ορίσατε στο πρόγραμμα Εγκατάστασης (Welcome to Setup), πιέστε το πλήκτρο R, για να επιδιορθώσετε την εγκατάσταση των Windows XP. 3. Πιέστε το πλήκτρο C, για να επιδιορθώσετε την εγκατάσταση των Windows XP, χρησιμοποιώντας την Κονσόλα αποκατάστασης (Recovery Console). 4. Πληκτρολογήστε τον αριθμό που αντιστοιχεί στην εγκατάσταση των Windows που θέλετε να επιδιορθώσετε και κατόπιν πιέστε το πλήκτρο ENTER. Για παράδειγμα, πληκτρολογήστε 1 και κατόπιν πιέστε το πλήκτρο ENTER. 5. Πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης διαχειριστή (Administrator) και κατόπιν πιέστε το πλήκτρο ENTER. 6. Πληκτρολογήστε τις εξής εντολές, πιέζοντας το πλήκτρο ENTER μετά την πληκτρολόγηση καθεμίας, όπου: μονάδα_δίσκου είναι το γράμμα της μονάδας όπου βρίσκεται το CD: copy μονάδα_δίσκου:\i386\ntldr c:\ copy μονάδα_δίσκου:\i386\ntdetect.com c:\ Εάν σας ζητηθεί να αντικαταστήσετε το αρχείο, πληκτρολογήστε y και κατόπιν πιέστε το πλήκτρο ENTER. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σε αυτές τις εντολές, υπάρχει ένα κενό διάστημα ανάμεσα στο ntldr και στο c:\ και ανάμεσα στο ntdetect.com και στο c:\. 7. type the following command and then press Enter. bootcfg /rebuild The bootcfg utility will scan your hard drives for any Windows XP installations and then display the results. Follow the remaining steps to add your Windows XP installation to the boot.ini file. The first prompt asks Add installation to boot list? (Yes/No/All). Type Y in response to this question and press Enter. The next prompt asks you to Enter Load Identifier:. This is the name of the operating system. For example, type Windows XP Professional or Windows XP Home Edition and press Enter. The final prompt asks you to Enter OS Load options:. Type /Fastdetect here and press Enter. Take out the Windows XP CD, type exit and then press Enter to restart your PC.
Asterixx Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2008 Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον αλλά όπως γράφω στο πρώτο post έχω ήδη δοκιμάσει να αντιγράψω τα αρχεία και επισκευή μέσα από Repair Console. Τελικά η λύση ήρθε με την εξής διαδικασία: Έκανα boot σε win XP χρησιμποιώντας USB boot disk το οποίο έφτιαξα από εδώ http://ntldrismissing.com/ Εγκατέστησα το Partition Magic και έκανα convert το file system του δίσκου από FAT32 σε NTFS Μπήκα στο BIOS και άλλαξα τη ρύθμιση του HDD από Auto σε LBA Έβαλα το cd των windows έκανα boot από εκεί, πάτησα το R και μπήκα σε repair console Επέλεξα την εγκατάσταση των windows, έδωσα το Administrator password και μετά χρησιμοποίησα την εντολή bootcfg /rebuild Στη πρώτη ερώτηση πάτησα Y, στη δεύτερη έγραψα WIN XP και στη τρίτη /fastdetect Έγραψα την εντολή exit. Το σύστημα έκανε επανεκίνηση, έβγαλα το CD και το σύστημα φόρτωσε κανονικά τα windows!!!! :-D:-D Τα έγραψα λίγο περιληπτικά μήπως βοηθηθεί και κανείς άλλος που αντιμετοπίζει το ίδιο πρόβλημα στο forum. Ευχαριστώ και πάλι για το ενδιαφέρον
alkisg Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2008 Για την ιστορία, το πρόβλημα ήταν ότι είχες FAT32. Σε FAT32 το NTLDR πρέπει να μπει σε συγκεκριμένη θέση, στην αρχή του δίσκου (για sectors εννοώ, όχι τη διαδρομή C:\NTLDR), δεν μπορεί να μπει οπουδήποτε όπως στο NTFS. Γι' αυτό και τα copy, fixboot, fixmbr κτλ δεν πιάνανε. Ένας απλός τρόπος να το διορθώσεις διατηρώντας το FAT32 θα ήταν να ξεκινούσες εγκατάσταση Windows χωρίς να σβήσεις την παλιά, και να την σταμάταγες μετά το πρώτο reboot, όπου θα σου είχε φτιάξει το NTLDR χωρίς να σου πειράξει την υπάρχουσα εγκατάσταση.
Asterixx Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2008 Ναι το κατάλαβα ότι το FAT32 ήταν το πρόβλημα μου. Αυτό με το FAT32 και το NTLDR δεν το ήξερα και δεν το βρήκα και πουθενά στο net, thanks! Θα δοκιμάσω τη λύση αν μου ξανατύχει σε παρόμοιο pc Στη λύση σου δεν θα μου είχε δημιουργήσει και 2ο φάκελο windows? Το έχεις δοκιμάσει; Θα δούλευαν όλα τα προγράμματα χωρίς να χρειάζοντε επανεγκατάσταση;
alkisg Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2008 Το έχω δοκιμάσει, δεν υπάρχει πρόβλημα αν το κόψεις ακριβώς μετά το πρώτο reboot, γιατί τα αρχεία τα βάζει σε κρυφό φάκελο του στυλ C:\WINMFT.$00 - δε θυμάμαι ακριβώς το όνομα. Μετά την επανεκκίνηση είναι που τα πάει στο C:\WINDOWS. Φυσικά αν έχεις και κανά δεύτερο partition πρόχειρο, π.χ. D:\, καλύτερα να του πεις να ξεκινήσει την εγκατάσταση εκεί ώστε ακόμα και να ξεχαστείς και να μην το προλάβεις στην επανεκκίνηση πάλι να μην έχεις πρόβλημα.
Asterixx Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2008 Thnx για την απάντηση Πολύ πιο εύκολη λύση!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.