Προς το περιεχόμενο

ο γιατρός είναι επιστήμονας ?

Houston

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν είπα υποχρεωτικά να αποπεμφθούν, είπα να τιμωρηθούν. Το πως θα το αποφασίσουν οι αρμόδιοι, εγώ δεν είμαι αρμόδιος να αποφασίσω ποινές.

Δεν θα κάτσω πάλι να εξηγήσω το γιατί, για κάποιον με στοιχειώδη λογική είναι αυτονόητο το γιατί. Οι αποφάσεις που θα παρθούν γι'αυτούς θα μιλήσουν από μόνες τους.

• Απαντ. 168
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

δεν διάβασα όλες τις σελίδες αλλά ήθελα να πω πως υπάρχουν προτεραιτότητες

μπορεί μερικές φορές οι συγκρίσεις να φαίνονται ψευτοδιλλήματα αλλά εμένα δε με ενδιαφέρει το τι θα λέει όταν θα χειρουργήσει ο ιατρός αλλά πόσο καλά θα χειρουργήσει

αν αυτοί οι πιτσιρικάδες (ή ότι είναι) έχουν 10 φορές καλύτερα αποτελέσματα από τους υπόλοιπους τότε δε με ενδιαφέρει ότι και να λένε

άλλοι βάζουν μουσική, αυτοί μπορεί να χαλαρώνουν έτσι

-

δε συμφωνώ με όσα έγραψε ο lomar και με τον τρόπο που τα έγραψε

αλλά κάθε τι το κρίνω ξεχωριστά και σε κάτι έχει δίκιο

πράγματα που δεν ξέρετε μην τα κρίνετε απλά "επειδή κάποιος σας είπε", δεν είναι λογική αυτή,. μου θυμίζει τους φοιτητές των αει που μιλάνε για τα ιεκ και λένε ότι να ναι χωρίς να έχουν ιδέα - κι εγώ από αεί είμαι αλλά ξέρω την πραγματικότητα

το ότι ξέρεις φίλε gtsamour ένα ιατρό σκράπα και σπούδασε έξω εγώ μπορώ να σου πω άλλους 10 που σπούδασαν μέσα και κάνανε χειρότερα, δε σημαίνει κάτι αυτό και στο κάτω κάτω εάν σπούδασε έξω λογικά δεν θα ξέρει την ελληνική ορολογία αν αυτό ήταν το πρόβλημα

-

καλά αυτά πάνε για 10 μηνύματα πιο πριν, πως γράφετε έτσι ρε μάγκες, τυπογραφικές είστε(?)

Δημοσ.

Η αλήθεια πιστεύω ότι είναι ως συνήθως στην μέση. Το ότι σχολίασαν και γελούσαν με αυτό που έγινε σιγά το θίξιμο και την καταπάτηση προσωπικών δεδομένων μεταξύ πέντε δέκα γιατρών. Βασικά εκτός από τον γιατρό σιγά μην ήξεραν το όνομα του ασθενη, δεν θα λένε "κοίτα ρε μλκ ο κος Αγνωστόπουλος έβαλε μια ματζαφλαριά στον κώλο του". Όλοι θα λένε "άκου να δεις τι έκανε ένας τυπάς στο χειρουργείο..".

Πόσοι από δω μέσα δεν έχουν σχολιάσει πελάτη που δεν ήξερε που παν τα τέσσερα, που το "πήγαινε το γράμμα", που ήταν λίγο χαζούλης, που ήταν λίγο πιο εύσωμος κτλ κτλ έτσι για το fun της υπόθεσης που το ξεχνάνε μετά από 5 λεπτά?

Από την άλλη το να το βγάλουν τόσο παραέξω αποτελεί κατά την γνώμη μου λόγο για τιμωρηθούν τόσο σκληρα. Του πούστη (που λέει ο λόγος:-D)αν πας για μια σοβαρή εγχείρηση στο τσουτσούνι που έγινε πχ ξαφνικά πολύχρωμο, στα @@ σου αν το σχολιάσει ο γιατρός και οι νοσοκόμες τη δουλειά σου θέλεις να κάνεις. Αλλά αν μετά από αυτό που έγινε φοβάσαι μήπως το δει το πανελλήνιο, έστω και ανώνυμα, πως να το κάνουμε σφίγγεσαι.

Θυμάμαι από μια έρευνα που είχε γίνει παλιότερα ποια θεωρείτε πιο αξιόπιστα επαγγέλματα και αμέσως μετά τους δασκάλους ήταν οι γιατροί, ελπίζω να μην αλλάξει.

Δημοσ.

Φτανουμε λοιπον στο απολυτα λογικο συμπερασμα οτι η Ρουμανια, η Βουλγαρια και η Ιταλια ΔΕΝ εχουν γιατρους (καθοτι ανεπαρκες το συστημα εξαγωγης γιατρων τους) και οι ντοπιοι θεραπευονται με επαλειψη κατσικοκουραδων και λοιπων μαντζουνιων.

Μαλιστα.

Δημοσ.
Φτανουμε λοιπον στο απολυτα λογικο συμπερασμα οτι η Ρουμανια, η Βουλγαρια και η Ιταλια ΔΕΝ εχουν γιατρους (καθοτι ανεπαρκες το συστημα εξαγωγης γιατρων τους) και οι ντοπιοι θεραπευονται με επαλειψη κατσικοκουραδων και λοιπων μαντζουνιων.

Μαλιστα.

Κάνεις μεγάλο λάθος φίλε μου. Τα πανεπιστήμια της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας μπορεί να είναι καλά και απόσο ξέρω βγαίνουν πολύ καλοί ΝΤΟΠΙΟΙ γιατροί.

Οι Ελληνες που πάνε εκεί ΔΕΝ γυρνάνε πίσω καλοί γιατροί κυρίως για δυο λόγους, και αυτά που λέω τα γνωρίζω απο πρώτο χέρι, και ποσώς με ενδιαφέρει αν κάποιοι πουν κάτι αντίθετο....

1. Γιατί τα φιντάνια τα δικά μας που πάνε εκεί είναι άτομα που απέτυχαν να περάσουν σε ιατρική στην Ελλάδα ή άτομα που πρέπει σώνει και καλά να γίνουν γιατροί ο κόσμος να χαλάσει είτε γιατί ήταν το όνειρο της μαμάς είτε γιατί ο μπαμπάς είναι γιατρός και πρέπει να συνεχιστεί η παράδοση. Με λίγα λόγια, τα άτομα που καταλήγουν εκεί δεν είναι και τα πρώτα μυαλά και στην Ελλάδα δεν θα μπορούσαν ΠΟΤΕ να γίνουν γιατροί.

2. Οι χώρες αυτές είναι φτωχές και οι καθηγητές που διδάσκουν στα πανεπιστήμια αυτά έχουν βρεί την κότα που κάνει τα χρυσά αυγά. Έχουν καθιερώσει άτυπη ταρίφα των 1000 ευρώ ανα μάθημα (πρίν 4 χρόνια αυτό όμως) αλλά ΜΟΝΟ για ξένους φοιτητές, αν δεν τα δώσεις δεν περνάς το μάθημα. Για ντόπιους αυτό δεν επιτρέπουν να γίνει. (μισθός καθηγητή πανεπιστημίου περίπου 600 ευρώ τότε)

Ετσι έρχονται με πτυχία πίσω αυτοί εκ Ρουμανίας/Βουλγαρίας και όποιον πάρει ο χάρος.

Και δυστυχώς δεν έχω γνωρίσει 1 τέτοιο γιατρό, αλλά 5. Και μάλιστα για να καταλάβετε.....η μια εξ αυτών ήταν μαθήτρια του 9 και του 10 στο λύκειο (με άριστα το 20 φυσικά) και έγινε γιατρός (Βουλγαρία). Το έλεγε και η ίδια και γελούσε. Και δώσανε 5 και 6 φορές για να περάσουν το ΔΙΚΑΤΣΑ, που τα θέματα που βάζουν είναι αστεία για έναν νορμαλ γιατρό.

Αυτό συμβαίνει κύριοι... και όποιος θέλει με πιστεύει όποιος δε θέλει δικαίωμά του.

Δημοσ.

Αρα, στην Βουλγαρια και στην Ρουμανια που ειναι φτωχες χωρες πανε οι στουρνοι υποψηφιοι γιατροι, ενω στην Ιταλια που εχει το μπουκαλακι νερου 2,5 ευρω πανε ολα τα αστερια ή αντιστοιχα οι γιοι εφοπλιστων που πληρωνουν 10000 ευρω ταριφα για καθε μαθημα.

Δοαταπ. Και εκει λαδι ε?

Μαλιστα.

Δημοσ.

Η Ιταλία έχει και σοβαρά πανεπιστήμια ιατρικής που δεν πλησιάζονται από βλήτα ούτε απ'έξω αλλά έχει και κάτι μπούρδες... Η Ιταλία ήταν παλιώτερη μόδα, τώρα πάνε Βουλγαρίες Ρουμανίες...

Δημοσ.

Εγώ θα κάνω μιά άλλη ερώτηση γιατί πάνω στο εν λόγω περιστατικό τοποθετήθηκα ήδη.

Σήμερα όταν πάτε σε ένα γιατρό να σας εξετάσει καί να αποφασίσει μιά θεραπεία τον εμπιστεύεστε?Καί μιλάω γιά την καθαρά επιστημονική του πλευρά(Αν αυτόε βέβαια θεωρηθεί επιστήμονας όπως αναρωτιέται ο τίτλος τού θέματος).

Εγώ πάντως με αυτά πού έχω ακούσει γιά ολόκληρες σπάτουλες πού ξέχασαν μέσα στην κοιλιά τού ασθενούς, γιά άλλο δόντι γερό αντι τού χαλασμένου πού έβγαλαν οδοντίατροΙ κ.λ.π

Θα ακούσατε πρόσφατα σε πρωϊνή εκπομπή πού ένα μικρό κορίτσι ζήτησε από τον πατέρα του να τού αγοράσει ένα παπαγάλο καί δυστυχώς ήταν άρρωστο το πουλί καί κόλλησε μικρόβιο.Κάτι με την νόσο ψιττακίαση(υπάρχει νομίζω τέτοια).Το κορίτσι άρχισε να έχει ένα σωρό προβλήματα καί ο "μάγος" Έλληνας γιατρός έκανε άλλα αντ' άλλων στη θεραπεία τού παιδιού αφού δεν μπορούσε να βρεί τι είχε το κορίτσι με αποτέλεσμα τρείς άσκοπες εγχειρήσεις με αφαίρεση σπλήνας, τμήματος λέμφου καί κάτι με νωτιαίο μυελό όπως ανέφερε ο πατέρας της.Όταν απογοητευμένος ο μπαμπάς τού παιδιοιύ ζήτησε την αδεια να πάει το παιδί στην Αμερική ο γιατρός θυμωμένος καί προσβεβλημένος καί καλά είπε.

Μα θα φύγεις από το Θεό(τον εαυτό του εννοούσε!) γιά να πας στούς αγγέλους?

Με απόφαση τού διοικητή τού νοσοκομείου τελικά το παιδί έφυγε γιά το Χιούστον όπου οι εκεί γιατροί έκαναν το σταυρό τους με τις μαλακίες τού Έλληνα Θεού!

Είπαν στον δυστυχή πατέρα ότι αν μέσα στη πρώτη βδομάδα η κόρη τους έκανε μιά απλή θεραπεία με ένα σχήμα από δύο γνωστά αντιβιοτικά σε δέκα μέρες δεν θα είχε τίποτα.!!!

Τώρα το κορίτσι με αυτά πού τράβηξε θα έχει προβλήματα σε όλη του τη ζωή!Καί ήταν καί ένα πανέμορφο κορίτσι πέραν των βασσάνων πού τραβάει.

Με αυτά καί με αυτά χάνουν τη φήμη τους καί οι λίγπο άξιοι γιατροί.Αυτά θα συμβαινουν στο Ελλαδιστάν όταν ο άλλος πάει γιά σπουδές στο "περίφημο" πανεπιστήμιο "tu kolu" στο εξωτερικό.

Δημοσ.
Σε όλους τους εργασιακούς κλάδους, απόρρητο μεταξύ συναδέλφων δεν υφίσταται.

Δεν ειναι ετσι. Μεταξυ γιατρων ισχυει. Κανενας δεν μπορει να μαθει πληροφοριες για το ιστορικο σου εκτος αν εμπλακει στη θεραπεια σου με τους εκαστοτε χειρισμους. Μονο μπορει να το συζητησει, να το παραθεσει σε συνεδριο, σε meeting εντος του νοσοκομειου χωρις να αποκαλυψει κανενα στοιχειο της ταυτοτητας του. Στη συγκεκριμενη περιπτωση πολλοι ανθρωποι μπορουσαν να δουν το προσωπο του. Δεν ειναι κατι δυσκολο σε ενα χειρουργειο απο τι στιγμη που μπαινεις.

Και μην νομιζετε οτι ειναι δυσκολο να μαθευτει το ονομα του εκτος νοσοκομειου. Εχουν συμβει...

Δεν ειναι το θεμα οτι γελουσανε. Το θεμα ειναι οτι ηταν παραπανω ατομα μεσα στο χωρο απο οτι χρειαζονταν. Αυτο βεβαια ενα αγνοια του ασθενους. Και για αυτο φερει ευθυνη πρωτα απο ολα ο χειρουργος (ο οποιος σε ενα χειρουργειο ειναι ο... ανωτερος σε ιεραρχια αν μπορουμε να το πουμε ετσι) γιατι αφησε τον καθε ασχετο και δευτερον δεν ειπε τιποτε για τα κινητα. Αντιθετα ποζαρε...

Δημοσ.
Δηλαδή πραγματικά χαίρεσαι που κάποιοι άνθρωποι θα τιμωρηθούν για μλκείες;

Βέβαια αν διαβάσει κανείς την υπογραφή σου καταλαβαίνει κάποια πράγματα.. αλλα εσύ το παρακάνεις (και btw συμφωνώ εως κάποιο σημείο με την υπογραφή).

Το μεγαλύτερο πρόβλημα ξέρετε ποιο είναι;

Οτι παπάρες ζουγκλαδάτορες και αποδεικτιστές έχουν πλέον ξυπνήσει και ασχολούνται και με το ίντερνετ. Το ίντερνετ κάποτε ήταν ένα ήσυχο μέρος που ξέφευγες απο όλα αυτά τα τηλεορασόπληκτα @@.. Αν και αυτοί έχουν πλέον διένεξη εδώ.. θα ψάξω για άλλο ίντερνετ.. Δεν τους έφτανε να βιάζουν τα μυαλά τις κάθε κυρα κατίνας; Θα έχουμε επιτέλους κάτι για να ξεφέυγουμε, η πάντα θα βρίκουμε μπροστά μας τα ίδια βρωμερά μούτρα..; Ευτυχώς κατα βάση ασχολούνται ακόμα μόνο με την απεχθή κοινωνία των "bloggers" που ούτως η άλλως ποτέ δεν χώνεψε μιας και οι περισσότεροι απο αυτούς είναι επίδοξοι παπαρολόγοι.

Το hell

Ban them for life..

Ούτε κόμμα όμως!!!

Δημοσ.

Γενικά το επάγγελμα του γιατρού νομίζω ότι είναι υπερβολικά υπερτιμημένο. Αυτό δημιουργείται από άτομα που δεν έχουν ιδέα για το ανθρώπινο σώμα και τις αρρώστιές, οπότε βλέπουν τους γιατρούς σαν θεούς, και μόνο που δεν τους προσκυνάνε.

Οι γιατροί στην ουσία εφαρμόζουν θεραπείες που έχουν δοκιμαστεί επανειλημμένως από ερευνητές/βιολόγους (τους πραγματικούς επιστήμονες). Ένας γιατρός μιας ειδικότητας π.χ. πνευμονολόγος, μπορεί σε όλη του την καριέρα να δίνει 10 διαφορετικές συγκεκριμένες θεραπείες, αφού το 90% των ασθενών που αντιμετωπίζει πάσχουν από παρόμοιες ασθένειες. Τι το τρομερό λοιπόν έχει αυτό το επάγγελμα;

Τώρα οι γιατροί που ενημερώνονται τακτικά και παρακολουθούν συνέδρια και σεμινάρια, είναι σίγουρα πιο σωστοί επαγγελματίες, αλλά και πάλι στην ουσία αυτό που κάνουν είναι ότι μαθαίνουν για τα καινούρια φάρμακα (που έχουν ανακαλύψει οι ερευνητές/βιολόγοι) και στην συνέχεια τα εφαρμόζουν στους ασθενείς τους, και αν δουν ότι πάει καλά το συνεχίζουν.

Όσο αφορά τους χειρουργούς, για τους περισσότερους από μας φαίνεται απίστευτο και τρομερό σχεδόν θεϊκό να επεμβαίνεις με τέτοιο τρόπο σε έναν ανθρώπινο οργανισμό αλλά στην ουσία, και πάλι πρόκειται και στάνταρ πράγματα, αφού όλοι οι οργανισμοί είναι ίδιοι. Εξασκείσαι σε μία είδους εγχείρηση, και την εκτελείς. Υπάρχουν στάνταρ χιλιο-δοκιμασμένες διαδικασίες, μηχανήματα, αναισθησιολόγος, ανοίγεις βγάζεις, βάζεις καθαρίζεις, κλείνεις. Σαν μία μηχανή αυτοκινήτου. Βέβαια εδώ έχουμε να κάνουμε με ανθρώπινη ζωή (γι’ αυτό και δίνεται τόση βαρύτητα στις σπουδές), αλλά πιστέψτε με, για έναν χειρουργό, μία εγχείρηση (ειδικά οι ρουτίνας) φαίνεται σαν μηχανή αυτοκινήτου.

Σίγουρα για να είσαι καλός γιατρός απαιτούνται πολλά πράγματα, (συνεχής ενημέρωση, σταθερά χέρια, επιμέλεια, τελειομανία, υπευθυνότητα, ένστικτο κτλ κτλ), αλλά τα ίδια απαιτούνται για να είσαι και ένας καλός μηχανικός αυτοκινήτων. Αλλιώς αν ξεχάσεις να αλλάξεις τα τακάκια των φρένων… άστα να πάνε.. :shock:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...